Autor Zpráva
Jan Hudeček
Profil *
Rád bych požádal všechny přítomné, kteří zde tento web navštěvují, o co nejkonstruktivnější kritiku mého webu http://rychle-a-snadno.huu.cz . Přijmu jakékoliv rady na vylepšení. Jedná se mi především o vylepšení vizuálního vzhledu, tak aby byl pro návštěvníka zajímavý (odkazy, provedení, písmo a vlastně vše co lze nějak upravit). Stránky jsou spravované pomocí mobilního telefonu Nokia c1-01 v prohlížeči Opera. Proto budu rád když někdo objektivně posoudí, zda se web může kvalitou rovnat konkurenci. Děkuji
Sir Tom
Jan Hudeček:
* Nerozumím obsahu a tématu stránek - k čemu web slouží?
* Ocenil bych jeden masivní nadpis, jeden obrázek a jeden podnadpis tak, aby vše bylo na jednom místě a bylo vše vidět okamžitě.
* Velmi mi vadí reklamní bannery, počasí uprostřed stránky je také nevhodně umístěno.
* Menu (odkazy) jsou až moc dole, zatímco vršek stránky nenese žádnou užitečnou informaci. Pragmatičnost informace je tedy pro mě nulová.
* Vtip na dnešek - možná, že je to dobrý nápad, ale opět - řekl, bych že by tento vtip měl být až PO odkazech. Navíc ten box je moc velký. Stačilo by dát pouze text bez orámování.
* Vyhledávací box je vhodné umístit tak, aby si jej návštěvník okamžitě všiml -> nahoru.
* Odkazy na články - nevidím pro ně důvod - stejně beztak se jedná o zprávy, které se dají najít jinde na internetu.
* Počítadlo přístupů - nechápu, proč se každý začínající tvůrce snaží na web dát tento kýč. Pro návštěvníka je to počítadlo naprosto ukradené a žádnou užitečnou informaci mu to nepřináší. To je stejné, jako když v obývacím pokoji se ve vitríně vystavuje sklo a porcelán - prostě to tam je, ale k žádnému účelu to vůbec neslouží - jenom to zabírá místo pro velkou plazmu.
* Podle adresy webu "Rychle a snadno" nelze vůbec poznat, o co se jedná. Koneckonců ten výraz "Rychle a snadno" se na webu vyskytuje tolikrát, že bych očekával jeho objasnění. Nehledě na tom, že pokud zadám do vyhledávače "Rychle a snadno", tak mi to najde spoustu jiných stránek.
* Ikona webu - velké oranžové G - vůbec mi to nesedne k obsahu. Asi je to kvůli tomu, že se jedná o Webgarden.

Abych to shrnul - špatné to není, ale v současném stavu se mi web nelíbí. Nepoznal jsem jeho potenciál.
Omlouvám se za tvrdá slova, ale žádáš tvrdou kritiku (rychle a snadno). :)
jenikkozak
V podstatě souhlasím s tím, co napsal Sir Tom, teda až na to přirovnání počítadla ke sklu. Sklo má dekorační význam, může mít uměleckou a sběratelskou hodnotu, počítadlo nemá ani jedno. (Je hnusný, zfalšovatelný a na nic.) :)

Jan Hudeček:
Nechápu význam převzaných otřesně napsaných článků.
„Your IP is...“ I kdybys mi vypsal známky, co jsem dostal v první třídě, nebude mě to zajímat.
Proč je „Vtip na dnešek“ při každém načtení stránky jiný? Myslel bych, že bude po celý den stejný.

Tak nějak web o všem, který je vlastně o ničem.
Jan Hudeček
Profil *
1. Účel webu se úplně již téměř na začátku jeho existence vytratil, jelikož mi měl přinést výdělek za nákupy v e-shopech. Ne, má představa jak někdo prochází internet, a hledá stránky se seznamem e-shopů se rychle vytratila ... Co se týká názvu, tak ten mi na začátku připadal jako dobrý nápad, i to mne přešlo. V současnosti jsou tyto stránky spíše takový píseček, na kterém si hraji, a později se přesunu na nápaditější doménu, jako třeba "dobry-web" :-D

2. Co se týká nadpisu ... Zaměřil jsem se na něj, a masivnější už být nemůže. Podnadpis jsem se alespoň pokusil upravit, aby vypadal líp. A obrázek, ehm .. No odstranil jsem oba dva, a nový obrázek zvážím asi až pro nový web.

3. Počasí se mi taky nelíbilo tam kde bylo. :-) Proto jsem přidal i sloupec do prava, a trochu celý ten obsah přerozdělil. Co se týče bannerů, pokud jsi myslel ten sklik který tam má seznam, ten se mnou nemá nic společného, jelikož je to daň za to, že se mi nechce platit webgardenu za odstranění téhle reklamy.

4. Po odstranění obrázků, by nemělo být menu/odkazy nijak moc dramaticky nízko, a stává se vše lépe viditelnějším.

5. Vtip na dnešek přesunut do pravého sloupce. S tím orámováním bohužel nepohnu, jelikož je to iframe z astroseznamky. :-)

6. Vyhledávání přesunuto na vhodnější místo.

7. Mám obavu, že nebýt těch článků, tak bych na webu měl nejen minimální obsah, ale i ještě míň návštěvníků než teď :-D

8. Na počítadle si ujíždím, je to můj milášek! Ale budiž, dál jsem ho pryč, i když podle mého narušovalo stránky daleko míň než třeba toplist. :)

9. "Rychle a snadno" bych už snad raději ani neřešil ...

10. S ikonkou nenadělám nic.

No ale díky za rady. :-D Mimochodem, uvažoval jsem že ty rubriky udělám ve stylu buttonů s obrázkem na pozadí, resp. jen barevným pozadím. Udělal bych to klidně jako obrázky s odkazem, ale zase nevím jak u takového odkazu vložit na obrázek text, aniž bych musel ten text hodit na ten obrázek "natvrdo" třeba v malování ... :-)
Ivy
* Je to teď trochu lepší než to bylo. Předtím jsem to vnímala jako naprosto příšerné.
* Nějak to celé nasměruj a přidej obsah vybraným směrem, bez toho to vážně nepůjde. To udělej jako první věc před všemi ostatními úpravami.
* Co se týká článku o WTC, doporučila bych alespoň opravit gramatické chyby (Pensylvánie a další). Včetně kopie na Lupě.
Sir Tom
Jan Hudeček:
Už se mi to líbí o něco více, nicméně proč není vyhledávací box, rubriky a přihlášení zarovnány do stejné výšky - takhle to je zubaté a nedrží tvar.
Přihlášení a registraci bych možná dal úplně pryč - jako návštěvník nebo uživatel nemám motivaci se přihlašovat nebo registrovat. Některé části jsou moc daleko od sebe - viz třeba jednotlivé články. A naopak něco je zase moc blízko u sebe - viz třeba vyhledávání a slovo Články. Vtip na dnešek nemusí být v IFRAME, ale může to být nějaká již vytvořená JavaScript aplikace.
BTW - jen tak letmo jsem se podíval do zdrojového kódu a musím ti poradit, abys razantně využil CSS styly. Psát typem <font color="blue">TEXT</font> není v dnešní době vůbec vhodné.

jenikkozak:
Ano. Sklo je lepší než počítadlo. Asi to bylo špatné přirovnání. Sklo je jistě vhodné pro ty, kteří jej umí ocenit - já spíše oceňuji plazmu. :)
Jan Hudeček
Profil *
No, díky za rady :-) Víte, původně jsem chtěl překonat jednotvárnost svých prvních stránek http://nebankovni-pujcka-hned.huu.cz a dodat tomu trochu víc universality. Bohužel jsem se do toho moc zamotal. :)

Co se týče používání atributu <font>, má jeho používání nějaký drastický vliv na kvalitu stránek? Jde o to, že o html jsem ještě před třemi měsíci netušil ani prd, a css bych se určitě časem používat naučil, jenže nevím jestli to bude mít nějaký zásadní význam pro průměrného návštěvníka.

Kostrbatost.. Myslím že to v té vrchní části může být způsobeno použitím <hr>, na to se ještě podívám... :-)

Konečné zaměření webu určitě ještě zvážím, a později se pokusím ubírat už jen hlavně vybraným směrem.

Pozornost budu určitě věnovat i opravě chyb v textech, dík za echo.

Ještě bych se chtěl zeptat, jaký je obecný názor na používání animovaných gifů.. Že by se například naházel jeden středně velký jen na hlavní straně, a navigace by byla po stranách. Přesněji, myslíte že okénko které není moc roztahané, a znázorňuje jen tekoucí řeku někde v zasněžených horách, může vyvolat lepší první dojem ze stránek?

Tak, tohle bude zatím všechno. Udělám pár těch úprav, a ozvu se zas až to bude hotové :-)
Sir Tom
Jan Hudeček:
Co se týče používání atributu <font>, má jeho používání nějaký drastický vliv na kvalitu stránek? Jde o to, že o html jsem ještě před třemi měsíci netušil ani prd, a css bych se určitě časem používat naučil, jenže nevím jestli to bude mít nějaký zásadní význam pro průměrného návštěvníka.
Uživatelovi je to úplně jedno, nicméně až ty budeš jednou za čas chtít změnit barvu textu, tak se z toho zblázníš. V CSS stačí provést jednu změnu a ta se projeví všude. CSS návštěvníka vůbec nezajímá, ale pro tvůrce webu je znalost CSS opravdu obrovská výhoda.
CSS by ti také vyřešilo i onu kostrbatost.

Stránky o nebankovní půjčce se mi zdají lepší než "Rychle a snadno!" stránky.
peta
Mam v prohlizeci vypnutou podminku na min. pismo. Na tve strance je vse tak malicke (asi 3px), ze prectu jen nadpisy a reklamni tlacitka.
Sir Tom
Jan Hudeček:
Tím modro-černým pozadím jsi to zkazil. Mnohem lepší bylo původní bílé...
Ivy
Trhá to oči, zkus si pohrát s kontrastem. Anebo jinou změnou.
peta
Tom ma pravdu, ted bych stranku prejmenoval Snadno a rychle do pekel :)
Bubák
Výjimečně souhlasím s petem.
dako
Velmi ťažko sa mi čítaju tie nadpisy, ana LCD monitore ich pod určitým uhlom nejde ani prečítat - mam na mysli zvlášt tie tmavomodrou farbou co su na modrastom pozadí, ako tu už bolo spomenuté, až z toho bolia oci...
peta
Pridal bych jeste obrazek, treba to je jen prohlizecem...
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/x/snadno-do-pekel.png
Zkus mi tam precist 1,5m od obrazovky ten pod nadpisem Clanky to modre, co tam je. Tusim tam je kontakt, pochybnosti, wtc
Kluci tady pouzili na jeden program YAML css sablonu. Bez spravneho prihlaseni asi vic neuvidis, ale i to, co je videt, je docela pekne resene. http://nora.fpf.slu.cz/setc/. Dokumentace a novejsi verze viz http://www.yaml.de/docs/index.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0