Autor Zpráva
jaryn
Profil
Zdravím,
Byl bych rád kdyby někdo ohodnotil moji první stránku. Zatím není hotová, ale chtěl bych spíše ohodnotit design a pořádek (nebo spíš nepořádek) v kódu.

Tady je odkaz

Předem díky za odpovědi.
pcmanik
Profil
Opakujuce pozadie vyzera hrozne.

Celkovy dojem, je velmi dobry, uz som videl ovela horsie prve stranky. Co sa tyka zdrojaku, je tiez celkom dobre pisany, strukturovany, takze tam tiez pochvala.
Len by som asi namiesto mootols pouzil jQuery, predsa len je rozsirenejsie, ale to je cisto moja preferencia nemusis sa tym riadit.
jaryn
Profil
Díky za hodnocení. Opakující se pozadí vyřeším společně s novou fotkou, kterou (snad) udělám zítra.
Radek9
Profil
pcmanik:
Len by som asi namiesto mootols pouzil jQuery
jQuery je podle mě spíš takový framework pro lamy, co s JS moc neumí a potřebují jen rychle a jednoduše něco splácat a nezajímá je optimalizace atp. Je to takové prznění JavaScriptu. MooTools mi jakožto JS programátorovi přijde mnohem příjemnější.
Moderátor Chamurappi: Další OT budou mazány.
peta
Profil
Novinky - Stranka nenalezena
Fotogalerie - Stranka nenalezena
U menu by se hodili vetsi mezery mezi radky. Totez text. Protoze mas pouzite tmave pozadi a tucne svetle pismo.
V okne 500x500 px je tam jakysi obrazkovy okraj, asi 3px, vypada to divne. Zvlast, kdyz pres to placas jeste dalsi 2 fotky v horsi kvalite (hlavicka a fotogalerie).
Ivy
Profil
Fotografie použitá jako pozadí je příliš tmavá (doporučuji zvážit zesvětlení) a ve Firefoxu 9.0.1 ji vidím rozbitou (horní část s komínem se přestěhovala dolů). Také se mi příliš nezamlouvají nestejně dlouhé sloupce - působí to divně.
jaryn
Profil
Tak, s galerií jsem přešel na jqery protože je pro mě jednodušší a to divné pozadí by odteď mělo být OK.
JaySee
Profil
Celý web je takový ponurý, a přeobrázkovaný. Myslím tím že to pozadí je pěkná fotografie, ale v záhlaví už je moc kontrastní, vůči zbytku webu přesvětlená. Rozhodl bych se pro jedno, Bud obzázkové pozadí, nebo obrázkovou hlavičku. Obojí je moc.

Jinak bych do hlavičky přidal informaci, co je to ta Zastávka a nebál bych se přidal margin na konec stránky odhadem takovejch 50px ... vynikne o něco víc ten obrázek a člověk nebude muset jít očima až na samej spodní okraj monitoru při čtení
juricaj
Profil *
Nemít web kompatibilní s IE6 a staršími je jedna věc (já jsem třeba pro testovat a uzpůsobovat klidně i pro IE5.01), ale psát uživatelům s IE7 že mají nekompatibilní prohlížeč, to si může dovolit jen málokdo.
Jinak k té průhlednosti v IE6ce: Existuje na to jedna taková "fíčuda", a to použití filtru knihovny DirectX pro vykreslení poloprůhledných obrázků png-24. Sám jsem to ještě netestoval a má to některá úskalí (myslím, že chybí podpora pozicování a jak je na tom s opakováním taky nevím), ale třeba by to mohlo pomoct.
#{
  background: transparent none;
  filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src="obrazek.png" ,
    sizingMethod="scale");
}
waran
Profil
Koukal jsem na to na svém starém notebooku (šířka obrazovky 1024px), a zaujaly mě lampy na stranách stránky, které se přesně kryjí s okraji obsahu (doufám, že mi je rozumět). Podle mě to nevypadá moc hezky, a strašně to připoutává pozornost.

Ještě jedna připomínka: nevím, jak to kdo podporuje, ale já nemám moc rád "hejblací" prvky na stránkách, podle mě to ruší. Míň by podle mě rušila mezi fotkama prolínačka (jedna fotka se "rozplyne" v druhou), než svislé pruhy.

Jinak se mi web moc líbí, na začátečníka velmi dobré a vkusné :-).


Možná upřesním, lampy jsou na fotce na pozadí.
jaryn
Profil
juricaj: Díky, tohle určitě vyzkouším.
waran: S pozadím budu ještě šachovat takže tak :) a prolínací efekt skusím najít.

Stránku pro IE 7 upravím, ale chtěl bych ji optimalizovat i pro IE6 kde mám problém s tím, že mi nejde nastavit malá výška divu - např 2px (asi bug v IE6)
---------
Obrázky se nyní pěkně prolínají.
Tak, stránka funguje už i v IE7.
Bubák
Profil
jaryn:
nejde nastavit malá výška divu - např 2px (asi bug v IE6)
IE6 předpokládá, že v DIVu bude text a vyhrazuje pro něj místo. Jde to jednoduše ošetřit, stačí, když použiješ jen jednu z následujících deklarací (za deklarací výšky):
div  {
  height: 2px;
  font-size: 0;
  overflow: hidden;  
}
jaryn
Profil
Díky Bubáku, už to opravuju :-)

Trochu jsem předělal to pozadí, snad se bude líbit.
peta
Profil
JaySee to mozna rekl nejlepe, web je ponury, ja bych pridal bourkovy mrak. Vcas se schovat pod strechu. Pises o zmene, zadnou jsem si nevsiml.
JaySee
Profil
peta:
Taky jsem nezaregistroval žádné změny na /web3/ .. ale k těm barvám. Ono se nám o tom dobře kecá, mě však taky dělá problém dobře sladit barvy. Už leta jsem vděčný http://colorschemedesigner.com/ od Petra Staníčka a nebál bych se otevřít bohatějším barevným kombinacím. Tím nemyslím z toho udělat cirkus.
A taky doporučuji tuhle online aplikaci http://browsershots.org/, kde člověk zadá svoji URL a ono mu to vygeneruje náhledy těch stránek ve všech možnejch i nemožnejch prohlížečích.
juricaj:
S tou optimalizací pro IE, já už 8 let vedu svůj osobní IE odboj a zásadně neoptimalizuji pro IE (z principu). Takže když user vidí stránky v IE rozsypané, je to tak správně. Protože pokud já píšu podle konvencí, tak pak já píšu správně a IE to dělá špatně. A pokud to někdo dělá špatně, tak já ho v tom nebudu podporovat. Ale to je moje filosofie :-D Ale možná to je i tím, že bych IE musel nějak virtualizovat nebo nějak přijít k windowsům, abych to mohl zkoušet a na to jsem asi moc líný.
peta
Profil
"že bych IE musel nějak virtualizovat" "A taky doporučuji tuhle online aplikaci http://browsershots.org/, kde člověk zadá svoji URL a ono mu to vygeneruje náhledy těch stránek ve všech možnejch i nemožnejch prohlížečích. " :)
Bubák
Profil
Pro IE je vhodnější používat http://netrenderer.com/, odezva je mnohem rychlejší, než u Browsershots.
JaySee
Profil
peta:
jo, tohle znám a rád používám a stou odezvou.. no podle toho, kolik si tam člověk navolí prohlížečů. Ale než mi posledně doběhly všechny náhledy, tak to byla asi hodina.
Bubák:
tohle neznám, díky za tip!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: