Autor Zpráva
Onecar
Profil
http://tercie-a.xhosting.cz/

1. Prosím, pomožte mi opravit chyby v kódu. Prostě nevím mnohdy kde je chyba.
2. Zhodnoťte barevné provedení, grafiku a vizuální dojem.
3. Design: líbí nebo ne?
4. Co byste dali pryč/přidali? Jak byste mi doporučili tyto stránky "okořenit"?
5. Děkuji.
Slidebord
Profil *
ja bych akorat neoznacoval jmena odkazu ktere jsem uz navstivyl je to podle me zvytecny a me se to ani moc nelibi
Timy
Profil
chyby v kódu:
1) proč v html ukončuješ meta tagy?
2) styly bych vrazil do externího souboru
3) <font size="2" face="verdana"> lepší dělat přes css
4) <img (...) border="0"> lepší dělat přes css
5) ad menu: není jednodušší ho dát do <ul> seznamu?
6) <center> lepší dělat přes css

k designu:
1) chtělo by to lepší formátování textu, přidat odstavce, zvětšit písmo, tohle nikdo číst nebude
2) v menu není zvýrazněný odkaz, kde se zrovna nacházím
3) nepodtrhávej nic, co není odkazem
Slidebord
Profil *
a v tech slohovkach bych to udelal treba tak ze by se ukazovalo jen jmeno slohu, autor a maly uryvek textu a po kliknuti na nazec by se zobratilo cele zneni protoze takle je to takove jakoby divne (muj nazor)
Mistr
Profil
(1) Anketa - černé písmo na tmavě hnědém podkladu => nelze (jednoduše) číst
(2) Úvodní text - dlouhý text bez žádného osvěžení. To Ti nikdo číst nebude.
(3) Lidé si zvykli, že to, co je odkaz, je podtržené. Z toho vyplývá: nepodtrhávej nic, co není odkazem (viz například http://tercie-a.xhosting.cz/pribehy.html )
(4) Na stránce http://tercie-a.xhosting.cz/rozvrh.html Ti trošku zlobí pozadí. Víš o tom?
(5) Ve fotogalerii (stránka http://tercie-a.xhosting.cz/foto.html) bych vyrazil barevné rámečky kolem fotografií. Ovšem záleží na vkusu, takže to ponechávám na Tobě.

To jsou mé odpovědi. Jen upozorňuji, že mnou užité číslování nemá naprosto žádnou souvislost s Tvým v zadání této otázky, na což jsi již asi stejně zřejmě přišel sám.
HSilent
Profil *
Jinak doporučil bych stín za tou tabulkou, vypadalo by to podle mě líp.
RPG
Profil
Souhlasím s Timym, chtělo by to zvětšit písmo. A taky změnit barvu pro již navštívené odkazy, protože ta šedá potom nejde moc dobře vidět. :-)
Onecar
Profil
Takže...
1. 2 Timy: Písmo bych nechal. Mám pro to své důvody. Ideální by bylo 1,5px písmo, ale to bohužel není a 2px je už moc. Proto raději 1px. Jak udělám odstavce? Jak si představuješ zvýraznit odkazy kde zrovna jsi? To bych ho musel udělat rovnou na stránce, přepsat jeho barvu atd. ?
Jak udělám svůj stylopis? Nevím jak na to, nevím co do toho couboru *.css mám všechno dát. Celý obsah <head> nebo jen to co je mezi <style></style>? Musím tam dávat všechno? Třeba ta nastavení levého a pravého jsou na každé stránce jiné, takže bych tam dal jen ty a:něco. Jak se dá v CSS nastavit písmo? Ale abych pak mohl pro jednotlivé části webu pohodlně měnit jeho velikost..
2. 2 Slideboard: Jenže pak by to muselo vést na další stránku, a až takových příběhů bude dvacet a já budu chtít designovou změnu... No to potěšpánbu.
3. 2 Mistr:O pozadí vím, je tam totiž napsáno /NEFUNGUJE/. Zapomněl jsem ten odkaz vyřadit, napravím. Se čtením toho písma nemám absolutní problém, ale podívám se po nějaké béžové. Ty rámečky nejsou špatný nápad, udělám je.
2 All:Ty podtrhávátka zruším. Zapomněl jsem na ně..
Timy
Profil
Onecar
Takže....

<p>první odstavec</p><p>druhý odstavec</p>

<a href="bla.html" id="tady">tady jsem</a>
<a href="blabla.html">tady nejsem</a>
<a href="blablabal.html">tady taky nejsem</a> a #tady potom nastylovat nějak jinak

externí stylopis viz http://www.jakpsatweb.cz/css/css-prakticky.html#externi , jinak jenom to mezi <style>a</style>

ad písmo: http://www.jakpsatweb.cz/css/font.html
Onecar
Profil
OK. Už se do toho pouštím... Dík. BTW nějak jste se nevyjádřili k logu :)
Onecar
Profil
deleted
Timy
Profil
Onecar
nějak jste se nevyjádřili k logu :) -- je klikací, což je dobře
Onecar
Profil
Tak.
1. Odmazal jsem podtržení, přidal border k obrázkům. Jak jde obrázkům nastavit aby když se na ně ukáže tak se nezobrazil hover efekt? Dost mě to štve. Pak jsem použil odstavce trošku jinak než jste mi radil: použil jsem entitu &nbsp; což je lastně mezera která se promítne na stránku.
2. Udělal jsem i to zobrazení kde zrovna jste. Je to vyznačeno bílou barvou, ale nevím proč, když jsem takhle odkaz zvýraznil tak nefunguje hover efekt.
3. Dík všem za připomínky.
Onecar
Profil
Nebylo by špatné, kdybyste dali něco jako celkový dojem... Třeba body, např 8/10
Onecar
Profil
Všechno opraveno + jsem orámoval ty divy. Napadá Vás ještě něco?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0