Autor Zpráva
marco.luca
Digispace.cz
Zdravím všechny, chtěl bych poprosit o kritiku mého webu Digispace.cz.
Digispace.cz má dva základní úkoly. 1. Shromažďovat na jednom místě aktuální zprávy z IT světa. Snažím se monitorovat jen ty nejdůležitější domácí a zahraniční servery. Na netu je samozřejmě několik desítek webů podobného typu. Mně ale žádný moc nevyhovoval, protože buď monitoroval příliš mnoho zdrojů nebo byl nepřehledný nebo monitoroval i jiné oblasti (např. politika, zdraví, sport apod.) 2. IT kvízy - vytvořil jsem několik kvízu pro ověření znalostí z IT. Vždy 15 otázek, 4 odpovědi, jedna správná. V budoucnu bych chtěl rozšiřovat web právě o nové kvízy.
Web je postaven na Wordpressu a na několika pluginech. Grafiku, obrázky, logo a celkový vzhled jsem dělal sám v Corelu. Web jsem zasadil do několika málo barev, nechtěl jsem to s barvami přehánět, aby to nevypadalo jak v cirkuse.
Chtěl bych tedy znát Váš názor na celkový design, zda-li je web životaschopný, co změnit, co přidat, co odstranit a dále jaké je doba načtení webu a taky jak a kde získat více návštěvníků stránek :-)
Děkuji
PS: jsem psychicky připraven na tvrdou kritiku :-)
jenikkozak
marco.luca:
1) Nemyslím si, že webu prospělo, když jsi na něj hned ze začátku přidal tři reklamní bloky. (Tři je maximální povolený počet, že?)
2) Tři vykřičníky jsou moc. A mezera před něj (tedy ten jediný, který tam zůstane) rozhodně nepatří.
3) Pozadí webu je příliš výrazné. Zkusil bych jej zesvětlit, spíš víc než o 50 %.
4) Weby mohou být barevné, aniž by vypadaly jako cirkus. :-)
5) Typ písma v obrázcích na úvodní stránce se mi nezdá dobře zvolený. Obyčejné písmo mohou obzvláštnit dobře zvolené barvy.
6) Když nejsou komentáře povoleny nikde, tak informaci o jejich zákazu ani nevypisuj. Lidé aspoň nebudou mít pocit, že jim upíráš právo na vyjádření se.
4) Titulky (<title>) tvých stránek končí svislítkem nechtěl jsi za něj doplnit název svého webu?
yamainu
Přečti si něco o významu barev v dizajnu. Dočteš se, že černá znamená smrt, fialová dekadenci a šedá stáří a pochybnosti. Kombinace barev tvého webu je velmi „tíživá“. Takže to nevypadá jako v cirkuse, ale jako v márnici.
Obrázkové odkazy a hlavička po vypnutí obrázků způsobí nepřehlednost. Návštěvník ani nezjistí, na jakém webu to vlastně je.
marco.luca
Díky chlapi za komentář, potřeboval jsem jiný pohled na věc. Reklamní bloky pomažu, slogan smažu nebo nahradím jiným, pozadí ponechám bílé a grafiku předělám. Je pravda, že teď vidím, co jsem dříve neviděl. Tu šedou budu muset nahradit, ale nejprve musím popřemyšlet jakou barvou to nahradit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0