Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mirkotor Profil |
Ahoj všem, dělám mamce stránky v (dle mého názoru) dost dobrém WYSIWYG editoru Webplus X5 od Serifu stránky, protože sám si napsat v HTML umím fakt jen základy. První verzi jsem dělal vyloženě podle sebe a taky dost urychleně, druhou jsem nasadil na template. Chtěl bych znát vaše názory, spíše co se týče grafiky, obsah ještě v druhé verzi není dodělaný. Asi tuším, že o dost lepší je druhá, jen potřebuju názory ostatních. Díky.
|
||
Han Profil |
Ten druhý je fakt lepší.. Len pridaj kontrast, písmo v menu ani nevidím :) A ten nadpis Polnička mi zasahuje do textového bloku :)
Celkovo mi to však prípadá ako stránka výhradne skôr pre ženy |
||
Ivy Profil |
Mě se na pohled líbí víc ta první. Ale chtěla by hodně doladit. Hlavně odladit barvy.
|
||
nemeja Profil |
#4 · Zasláno: 22. 4. 2012, 22:10:43
Mě se víc líbí ten druhej.
Výhradu bych měl k tomu nadpisu Polnička, problém je v tom, že nemám ten font co máš ty, musíš bud použít nějakej defaultní, nebo ho nechat stáhnout prohlížečem. Na stránce "O nás" nejde skoro přečíst růžové písmo, prakticky celý to menu je takový nepřehledný a i ty bílé odkazy v zápatí nejsou skoro vidět. Poslední a asi největší problém mám s tím, že jakmile najedeš na jinou stránku, tak se nezmění adresa, což neni dobrý, kdybych to chtěl někomu poslat a ono by to zobrazilo homepage. Nicméně jsou to vcelku slušné stránky, po menších úpravách i se slušivým designem :) |
||
Borius Profil |
#5 · Zasláno: 22. 4. 2012, 22:59:07 · Upravil/a: Borius
mirkotor:
1) Ten druhý se mi líbí víc. 2) Dlouho už jsem neviděl stránku založenou na rámech, ani jsem nevěděl, že se to ještě používá (mimo generovaných reklamních iframe). Ale koukám, že těch rámů vůbec nijak nevyužíváš. Vůbec nijak… 3) Líbí se vzorná typografie a dobrá čeština. 4) Co je to zcela nahoře, na privilegovaném místě – BETA? Není klikací. A netuším, jakým způsobem má co společného s masážním studiem. 5) Studio: Stále se překresluje obrázek, aniž bych měl možnost tu animaci zastavit. Také by se mi líbila možnost zvětšit si jakýkoli z těchto obrázků. 6) Zkušený masér? Spíše by se hodilo přesnější „masérka“. 7) Souhlasím s Hanem – stránka oslovuje spíše ženy, ačkoli to není nikde jasně uvedeno. Ale mám-li soudit podle použitých barviček, ozdobiček a způsobu vyjadřování, jako muž bych se objednat zdráhal. 8) V procedurách některé ikony jakoby tam snad ani nepatřily. Zatímco čtyři jsou „ze stejného těsta“, tři zbývající nikoli. Reiki bych tipoval na náboženskou či duchovní oblast. Ověřit či upřesnit si to nelze – chybí vysvětlivka či odkaz. Pod kineziologií bych nevěděl co si představovat. (Snad středověkou medicínu? Či něco s humanismen?) Také bez vysvětlivky. 9) Kontaktujte nás – useknutý text: „a také abyste “ – a dál nic. Toho textu je tam přehršel. Nešlo by to zkrátit? 10) Kde nás najdete – výčty vzdáleností od nějbližších dědin mi přijdou zbytečné. Navíc jsou ty vzdálenost ne v kilometrech, ale v minutách. Rychlou chůzí, či klidnou procházkovou chůzí? Nebo je myšleno vlakem? Vlastním autem? 11) Kolik to stojí – mnoho textu, jakoby ta cena byla šílená a měl bys strach či obavu to přímo vyslovit. Nakonec je uvedeno mlhavé „okolo dvou set korun“. Nikde odkaz na nějakou tabulku s přesnými cenami (tedy do sekce procedury). 12) Pokud otevřu zdrojový kód, zděsím se a raději jej hned zavřu. Ale tento problém sám naznačuješ. 13) Světle růžové písmo na bílém pozadí lehce přehlédnu, růžové písmo na růžově popelavém pozadí jakbysmet. 14) Logo by nebylo? Shrnuto – ty stránky se mi zamlouvají, alespoň vzhledově určitě ano. Na některých místech je namísto jednoduše vyjádřené myšlenky příliš mnoho textu, a naopak, někde doplňující texty postrádám. nemeja: „jakmile najedeš na jinou stránku, tak se nezmění adresa“ To je klasický problém s rámy – stránka má stále stejnou adresu. |
||
nemeja Profil |
Borius:
„To je klasický problém s rámy – stránka má stále stejnou adresu.“ Nezkoumal jsem to, myslel jsem že tam má nějaké AJAXové načítání. Nicméně za to asi nemůže, jelikož říkal, že to všechno dělá v editoru.... „dělám mamce stránky v (dle mého názoru) dost dobrém WYSIWYG editoru Webplus X5“ |
||
peta Profil |
Hlavicka z 2 do 1 a mozna by se to dalo.
|
||
mirkotor Profil |
#8 · Zasláno: 23. 4. 2012, 14:28:46
Borius:
4) Ten kousek asi vymažu, nic solidního mě tam nenapadá. 5) Hodím tam jiný typ fotogalerie. 6) Ano, fixnu to. 7) Barvy jsem zatím moc neřešil, ale pak bych spíše to chtěl sladit do tmavé/světlé zelené a ještě nějaké barvy, už jen kvůli tomu, že se to hodí na stránky masážního studia víc. 8) Zatím nejsou podstránky dodělané, je jen u "Relaxační masáž", jinak jak správně hádáte, reiki i kineziologie je oblast alternativní medicíny, tudíž to s masážemi už moc společného nemá. 9) Kontaktujte nás mi nepřijde useknuté, to je výzva. A zkrátím text, zvětším formulář na "Text" zprávy. 10) Jde o cestu autem, ale chápu, že je to trošku zavádějící, pozměním to. 11) To už je zase z principu, že mnoha lidem se zdá, že masáž je věcí drahou, mlžím tam zase proto, že čekám, že se o to budou zajímat a projdou si i procedury (špetka marketingu) 13) viz. výše, barvy ještě budu řešit 14) Pro mně je logo to poslední. To, že URL je stále stejná je to, že to jede přes přesměrování, dokud nedojde k zakoupení domény 2. řádu, mě se tvar něco.er.cz zamlouvá víc než něco.php5.cz. Zkusím to vše předělat na základě Vašich připomínek a budu informovat. PS: U koho by se dal sehnat základní hosting s doménou za lidovou cenu. Nevyžaduju nic extra, velký traffic není třeba, prostor taky ne... |
||
nemeja Profil |
#9 · Zasláno: 23. 4. 2012, 15:12:27
mirkotor:
„PS: U koho by se dal sehnat základní hosting s doménou za lidovou cenu. Nevyžaduju nic extra, velký traffic není třeba, prostor taky ne...“ Doporučil bych wedos za dobrou cenu, seženeš kvalitní hosting. „To, že URL je stále stejná je to, že to jede přes přesměrování, dokud nedojde k zakoupení domény 2. řádu“ no ale stejně můžeš mít url třeba něco.er.cz/o_nas.html,něco.er.cz/kontakt.html,... a nebo můžeš mít něco.er.cz/o-nas/,něco.er.cz/konktakt/ A né furt něco.er.cz, pak člověk neví na jaké stránce je :) |
||
mirkotor Profil |
#10 · Zasláno: 23. 4. 2012, 19:34:56
Tak jsem to na základě Vašich poznatků předělal, nová verze běží nezávisle na předešlých na nové doméně. Budu rád za další připomínky, chci to dotáhnout do stádia, kdy to bude pěkné a funkční. Je mi ale jasný, že z pohledu zdrojového kodu to prostě nikdy nebude ono.
|
||
Borius Profil |
#11 · Zasláno: 24. 4. 2012, 06:56:10
mirkotor:
1) Rozbořená stránka (přinejmenším ve Firefoxu) masáž 2. 2) Menu máš napsané zeleným písmem na zeleném podkladu, s minimálním kontrastem. 3) Že ses zbavil rámů je fajn. Nejen kvůli adrese. 4) Cybějící diakritika: „udelat … nasledne delat“. 5) Normálně bych na takovou drobnost neupozorňoval, jenže Tvoje čeština je vzorná. Takže: „…aby se každý klient cítil v prostředí masérny, co nejlépe“ by mělo být bez čárky. Relaxační masáží pečuješ o organizmus, zatímco medovou masáží o organismus. (Správně jsou obě slova, ale měla by být používána konzistentně – tzn. jen jedno z nich, to či ono.) 6) Procedury: u relaxačních masáží je klikatelný obrázek a už ne popisek, zatímco u medové masáže přesně naopak. 7) V některých boxech chybí část textu (konkrétně poslední řádek). Zkus si to projít v nějakém standardizovaném prohlížeči (všechny kromě MSIE), jistě ta místa objevíš. Ještě jeden dodatek. Zaskočilo mě jakési pojmenování nějakých dvou vod: „…od vírských vod přivedly až k vodám pilským…“, hloubal jsem co by to mohlo znamenat či symbolizovat a – netuším, nic mě nenapadlo… |
||
peta Profil |
#12 · Zasláno: 24. 4. 2012, 08:05:07
* To je takova ta otravena zelena, v pozadi. Pokud pouzijes na verzi 2 efekt hue-saturation a porotujes to do zelenych odstinu, dostanes barvu pozadi ddecc8. Tez nic moc, ale nevypaluje tolik oci. Kdyz rotujes dal, zajimava je i modra d2e7f6, ten oblacek muze byt pak treba b2dcf4
* A proc jsou nadpisy stejnou barvou. Pro zacatek bych tam nechal tu ruzovou, co tam byla. Pozdeji bych zkusil oranzovou, jakou mas cary ve verzi 1. * Ta kytka fotku kazi. * Proc jsi nepouzil hlavicku z prvni verze? Az po menu je dobra. Stranku bych klidne nechal pravouhlou. * Do paticky bych pouzil nejakou sedou. * Ne vsechny vyrobky maji stejny vzhled, treba podtrzeni nadpisu... |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
ge0rge Profil * |
#13 · Zasláno: 27. 4. 2012, 09:36:52
spíš než štěbetat na twitteru se v česku vyplatí publikovat v sociální síti GOOGLE PLUS je to přímý konkurent FACEBOOKU a je tam už více čechů než na twitteru
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0