Autor Zpráva
Kukinac
Profil *
Ahoj všichni,
prosím o kritiku webu http://ranchmp.wz.cz
Stránky mám zatím ve výstavbě, ale i tak prosím o názory co by se mělo změnit, vylepšit či smazat.
Problémy, které mám a nevím jak se jich zbavit:

1. Na hlavní stránce, pozadí (na všech jiných stránkách mám pozadí zafixované(neposouvá se)) ale na hlavní stránce ho tet nemám zafixované...protože mně to zničeho nic začalo zlobit:načetlo se jen kousek pozadí a zbytek stránky byl bílý. Nechápu proč, na jiných stránkách to fakčí bez problémů.

2. Na hl. stránce, mám tam anketu...pro tuhle anketu mám zvolené místo nad počítadlem(toplist, vpravo)...dal jsem to tam (nad to počítadlo) pomocí tohoto:
<span style="position: absolute; top: 550px; left: 10px; z-index: -1"><img src="poučení-clovek a kun.jpg" widht="1000" height="450" border="6"></span>
....na zvýrazněném místě je (spíše byl) html kód ankety a samozdřejmně i jiná čísla pro pozici (tohle je kód toho obrázku vlevo)....Shrnutí: když jsem to mněl umístěné přesně tam, kde chci tak mi v té anketě nešlo hlasovat :( , takže potřebuji jinou možnost jak tu anketu tam dostat.

3. V sekci "Naši koníci" není (zatím) text (jen bla bla bla ;-D ) ale i tak se zeptám: chtěl bych, aby ten text byl hlavně vedle obrázku (v tom prázdném místě(to poznáte kde) nějak mi to nejde "nastavit".

4. V sekci "Naši koníci" úplně poslední kůň...tam kde je jeho jméno, nechápu proč!! ale pořád se mi tam jeho jméno zalomuje na nový řádek: "(vlevo) Ares - no, nějaké plemeno to určitě" ...zalomí se to a pokračuje na novém řádku...."bude :-D" PROČ?? u tohoto jsem se TOLIK navztekal :DD

5. V sekci Fotogalerie....zatím jsem tady nic nedělal jelikož počkám až posbírám fotky a pak vymyslím jak to tady udělám...tak jen aby jste věděli :P

To by mnělo být všechno...logo jsem dělal jen tak velmi na rychlo aby tam něco bylo, ale jak se na něj každou minutu koukám tak se mi celkem líbí :DD no, nevím...asi se tam moc nehodí ne?

Jo, a :D ... jde nějak upravit obrázek na pozadí aby se tak dlouze nenačítal? Aby se tam načetl rychle bez problémů?

Mooooc děkuji všem co mi nějak (dobře :P) poradí :)) uvítám i kritikůů
DÍKY


ještě


ještě jeden problém :D v opeře se mi ne a ne zobrazit vlevo na hlavní stránce (nahoře) hodiny proč?? stejný problém jako s tou anketou?


Ti frajeři, co mi tam hlasují (v anketě) že je to hnus...aspoň napište co se vám nelíbí... :((
jenikkozak
Profil
Kukinac:
1. Na hlavní stránce, pozadí
Nedávej ho fixní. V tuto chvíli nemáš jednotlivé prvky (logo, menu, obsah stránky) ničím propojené (každé z toho vypadá jinahl. stránce, mám tam anketu...[/i]“

2. Na hl. stránce, mám tam anketu...
Vyhazuje se pomocí klávesy, na které je napsáno Delete. Na nic ta anketa není.

3. V sekci "Naši koníci" úplně poslední kůň...
Float

v opeře se mi ne a ne zobrazit vlevo na hlavní stránce (nahoře) hodiny proč?? stejný problém jako s tou anketou?
Ano, taky Delete.

K textům - píšeš s prominutím příšerně. Nech si texty někým zkontrolovat.

Ke kódu - nevypadá vůbec dobře. Každá stránka je rozdělena na 2 části - <head> - obsahuje informace o stránce - a <body> - obsahuje veškerý obsah stránky.
<style> patří do hlavičky. Jednou. Zápisy tam uvedené se vztahují na celou stránku. (Není proto nutné uvádět <style> desetkrát a desetkrát uvádět, jak mají vypadat nadpisy.) Když dáš do hlavičky něco, co patří do těla (například odstavec, <span>, obrázek), hlavička se automaticky ukončí a až do konce stránky je jen tělo.
Tagy se nesmějí křížit. Např. tam máš <h3><span><font size="5">Árghí - Arabský plnokrevník</span></h3></font>, což je chybně. Tagy se skládají podobně jako matrjoška nebo slupky na cibuli. Uvnitř každého elementu musejí být párové značky uzavřené. Uvnitř tvého nadpisu nyní je: <span><font size="5">Árghí - Arabský plnokrevník</span> - což je chyba, nemáš uzavřený <font>.

Ti frajeři, co mi tam hlasují (v anketě) že je to hnus...aspoň napište co se vám nelíbí... :((
Ta anketa se mi nelíbí.

Je dobrým zvykem nepodtrhávat na stránkách texty, které nejsou odkazem.
Máš na stránce hodně kontrastní pozadí, texty se špatně luští.

Když budeš více studovat jakpsatweb a nespěchat na tvorbu tak ukvapeně, nebudeš se u toho muset „TOLIK vztekat“. :)
Ivy
Profil
Vážně by to mohlo být lepší. Namátkou:
* pozadí je divné a text se na něm špatně čte
* ty hodiny mi připadají jako kříženec náramkových a nástěnných s kyvadlem
* proč je jednou ranč a několikrát ranch
* a další....
JaySee
Profil
Kukinac:
Plně souhlasím s komentáři Ivy a jenikkozak. Smazat hodiny (k čemu mi jsou, když o kousek vedle mám svoje systémové). Anketa jak se vám líbí stránky. K čemu ti ta informace je? Ptej se lidí, co se jim líbí, co chtějí, co je zajímá. Co tebe zajímá vědět od lidí, když už se jich na něco teda chceš ptát.

Zahoď i ten javascriptový odkaz zpět, drž se radši konvencí a udělej klikací logo na homepage.
Líbí se mi odkaz ve spodní stránce "nahoru". Můžeš si to zjednodušit a místo celé adresy dané stránky, kam chceš rolovat dej jen odkaz <a href="#">nahoru</a>.

Jinak neváhal bych a pod veškerý text, který slouží ke čtení, nastavil bych bílou barvu. Nebaví mě to luštit. To pozadí je strašně rušivé, jedno jak je to stylové a cool.

Zkus zmenšit náhledové obrázky u koní, zatím, co píšu tenhle komentář, ještě se mi ta stránka celá nedotáhla. (A už to bude nějakejch pár minut). Většina lidí nevydrží čekat déle než pár sekund, ti otrlejší i několik desítek sekund. Ne však (zatím 7 minut) ... stále se čeká na Shadé.

A jak už poznamenal jenikkozak, strojopis je opravdu prasárna, nastuduj si pořádně strukturu HTML dokumentu a jak se používá externí stylopis. Ušetří ti to ve výsledku spoustu práce, našich i tvých nervů.

Video z youtube si můžeš pomocí embed kódu dát přímo dostránky. Dělás e to přímo na youtube přes tlačítko sdílet a pak vložit.

Návštěvní kniha se dá krásně vložit do stránky jako iframe a nastav mu výšku tak 3000px. Odstřelí ti to sice zápatí na guestbooku, ale koho to trápí. Až tam budeš mít hodně příspěvků, bude to vypadat dobře, skoro jako by sis to sám naprogramoval.

Můžeš si přidat favicon.

Jinak souhlas s ujasněním si, co to teda jste. Jste ranch nebo ranč?

Nakonec chválím rozumnou strukturu webu, tím myslím rozdělení do sekcí. Přijdemi to vhodné, přehledné. Líbí se mi také, jak je udělané záhlaví, na první pohled vidím, o co jde a je tam i adresa. Ještě možná telefon by se tam hodil. Jako takovej quick help. Ale nedělal bych to obrázkově, ale textově.
Kukinac
Profil *
Ahoj,
tak joo :) díky za kritiku, JaySee díky i za pochvalu :))
1. Pozadí jsem teda změnil...

2. anketu smazal, možná ji tam někdy dám ale s jiným tématem :)

3. jenikkozak koukni se co to float udělá...zkusil jsem to a text je u obrázku pouze na posledním řádku a když dám nový řádek tak to pokračuje pod obrázkem...tohle už jsem mněl, ale buď tam mám chybu nebo to není co chci.

4.hodiny jsem smazal, myslel jsem, že by to mohla být trochu ozdoba webu ale když se vám to nelíbí...

5. Texty nejsou moje...okopíroval jsem je z webu co se dělal asi před 5-ti lety, bylo tam dosti chyb, spoustu jsem opravil. Ten text tam bude nejspíše jiný, ale to až jak si to zformulují majitelé ranče....Jinak já nevím, ale nezdá se mi tak příšerný. Co přesně se vám nelíbí?

6. podtrhané texty jsem také spravil...

7. Ujasnil jsem co jsme :D ...uznávám to je hloupá chyba...jsme ranč :DD

8. odkaz zpět jsem smazal (vedle loga) dole jsem ho prozatím nechal...tam si myslím, ničemu nevadí ne?

JaySee díky za typ: "nahoru"

9. Náhledové obrázky jsem prozatím zmenšil, vím že se to načítá dlouho to jsem ještě chtěl vyřešit. Chtěl bych, aby tam bych obrázek v náhledu zhruba velký tak jak byl..(500px) jde to nějak "zformátovat" aby nezabíral tolik místa? Aby mohl být velký (500px) ale aby se tak dlouho nenačítal??

10. JaySee S tou návštěvní knihou...můžeš mi poradit trochu víc? :P ...chtěl jsem to zkusit dát na stránku jak jsem tě pochopil, ale jaksi: mněl tam být html kod na přesměrování na stránku(na tu knihu),ten kod jsem nenašel :D a i když jsem smazal cestu "do knihy" v menu tak mi to pořád funguje tak jak to bylo, jestli rozumíš, nechápu jak to...favicon jsem chtěl, ale zapomněl, díky.

jenikkozak tohle nechápu: Např. tam máš <h3><span><font size="5">Árghí - Arabský plnokrevník</span></h3></font> a pak napíšeš: Uvnitř tvého nadpisu nyní je: <span><font size="5">Árghí - Arabský plnokrevník</span> - což je chyba, nemáš uzavřený <font>.
???

11. Ten kod jsem tušil, že nebude v pořádku...snad se mi to podaří ho spravit...

Navhujete něco dalšího? Po těchto úpravách?
JaySee
Profil
Kukinac:
3. jenikkozak koukni se co to float udělá...zkusil jsem to a text je u obrázku pouze na posledním řádku a když dám nový řádek tak to pokračuje pod obrázkem...tohle už jsem mněl, ale buď tam mám chybu nebo to není co chci.

Tak se na to podíváme:
Ty chceš, aby byl obrázek vlevo, text na něm nebyl přímo nalepený a aby obtákal ten obrázek, co je vlevo.
.ramecek {
width: auto; (není nutné, ta třída se přiřazuje divu a ten má přirozeně, ze své podstaty blokového elementu, 100% šířku)
height: auto; (také zbytečné)
border: 1px solid navy;
-moz-border-radius: 9px;
-webkit-border-radius: 9px;
border-radius: 9px;
position: relative; (to je kvůli tomu nadpisu h3, aby mohl být posunutý nahoru)
margin: 2em 1em 1em; (hornu pravy dolni levy) 
}
h3 {
margin: 0; /* pro Firefox */
text-align: left;
position: absolute; ()
top: -0.6em
/*-----------------*/
background: #def;
margin-left: 2em;
padding: 0 0.2em;
}
h3 span {  (tak tohle je zvěrstvo! konstrukce <h3><span><font> takže tohle patří do definice h3) 
background: #def;
margin-left: 2em;
padding: 0 0.2em;
}  (takže tohle zmizí z povrchu země a sním i <h3><span><font> a bude nahrazeno jen samotným <h3>)

(tak a ted ta veselejší část)
.ramecek img {float: left; margin: 0.5em 0.5em 0.5em 0em;} (hlavní je to float u obrzku, protože on bude obtékán)
.ramecek p {
margin: 1em 1em
}

Tak a jak bude vypadat HTML s drubnými upravami

<div class="ramecek">
<h3>Meduna - Českomoravský belgik</h3>

<img src="2.nasi konici/meda.JPG" width="300" title="Meda" align="">
<p>text text text<br>
bla bla bla<br>
bla<br>
<br>

</p>
</div>
Takže obrázek v [/pre].ramecek
 bude obtečen odstavcem.


A ještě jsem si všiml, názvy souborů, nechť jsou od dnes všechny pojmenovávány malými písmeny, bez diakritiky a bez mezer a jiných paznaků. Místo nich použít podtržítko _ nebo pomlčku - . Jinak budou problémy!

Takže 2_nasi_konici/meda.jpg
Ugo
Profil
jen jsem zběžně koukl, zascrolloval a v FF se mi buglo flash video, přidej k tomu objektu (nevím proč, ale někde mi to pomohlo :D)
<param value="opaque" name="wmode">
JaySee
Profil
Kukinac:
8. odkaz zpět jsem smazal (vedle loga) dole jsem ho prozatím nechal...tam si myslím, ničemu nevadí ne?
Tak jako ničemu nevadí, ale tlačítko zpět mám v prohlížeči. A hlavně, já se na tu stránku můžu dostat třeba ze seznamu nebo z gůglu a pak mě to bude házet zpět na tyhle vyhledávače. Prostě z mého pohledu to tlačítko má nulový přínos pro návštěvníka.

9. Náhledové obrázky jsem prozatím zmenšil, vím že se to načítá dlouho to jsem ještě chtěl vyřešit. Chtěl bych, aby tam bych obrázek v náhledu zhruba velký tak jak byl..(500px) jde to nějak "zformátovat" aby nezabíral tolik místa? Aby mohl být velký (500px) ale aby se tak dlouho nenačítal??

Musí být změnšeny fyzicky. Tedy že soubor konicek.jpg musí mít 500px x 300px a stejný rozměr mu pak nadeklarovat v HTML. A ještě se na web doporučuje obrázky komprimovat. u JPG cca uroven 85 - 90 ... zaleži jak vysoká kvalita je nezbytná. Já se držím na 85 a vyhovuje to. Dobrej kompromis kvalita/velikost. Pokud chceš umožnit vidět i vyšší kvalitu, dej na ni odkaz. Tam pak může sedět fotografie v rozlišení 10MPX a je mi to fuk, protože když chci vysokou kvalitu, tak si počkám třeba pět minut, než tu fotku dostanu (kdyby jí třeba někdo chtěl tisknout). Ale jinak je web na prohlížení. A musí bejt fofrnej. Jinak pro tvoje pčely bude stačit třeba IrfanView, ten umožnuje docela pohodlnou dávkovou konverzi. Ale programů na to je spousta.

10. JaySee S tou návštěvní knihou...můžeš mi poradit trochu víc? :P ...chtěl jsem to zkusit dát na stránku jak jsem tě pochopil, ale jaksi: mněl tam být html kod na přesměrování na stránku(na tu knihu),ten kod jsem nenašel :D a i když jsem smazal cestu "do knihy" v menu tak mi to pořád funguje tak jak to bylo, jestli rozumíš, nechápu jak to...
Vytvoříš si ještě jednu HTML stránku, ve který budeš mít své menu a záhlaví, prostě klasika a místo obsahu vložíš

<iframe src="http://blůbórd.cz/gestbůk&číslo=545754524" width="600" height="3000">
</iframe>

Pak si to můžeš v CSS ještě trochu nastylovat.

Ale ještě jednou připomínám zásadně důležitou věc!


názvy souborů, nechť jsou od dnes všechny pojmenovávány malými písmeny, bez diakritiky a bez mezer a jiných paznaků. Místo nich použít podtržítko _ nebo pomlčku - . Jinak budou problémy!

Takže 2_nasi_konici/meda.jpg

A ty problémy jsou, třeba soubor Kniha.html se mi nenačte, soubor neexistuje.
Kukinac
Profil *
Ahoj, potřeboval bych ještě "malou" pomoc. jak udělat, aby ty moje stránky mněli pořád stejné "rozměry"? Upřesním: dělám je na mém pc...takže u mne je to v klidu, ale když má někdo např. širší obrazovku...zjistil jsem, že to má rozházený. Chtěl bych, aby na každé obrazovce se to zobrazilo pěkně....nedá se třeba nastavit co já vím...rámeček okolo? :D

mnělo by se tím předejít tomu, aby jak mám na hl. straně vlevo obrázek (pomocí tohoto:
<span style="position: absolute; top: 900px; left: 1050px; z-index: -1"></span> .....aby se to na větší obrazovce neposunulo někam do pryč. Lépe to asi nepopíšu, snad víte co mám na mysli.

takhle podobně aby to vypadalo: http://www.rancpodoli.cz/ abych mněl stránku ohraničenou a ve zbytku místa bylo např, jiné pozadí.

když už o tom pozadí, někteří odsud ví, že jsem tam mněl obrázek na pozadí (kvůli nečitelnosti jsem ho smazal) jde to udělat nějak, abych tam mohl mít obrázek? aby se to rychle načítalo...
předem děkuji za pomoc
peta
Profil
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/x/x-ranch.jpg
Takhle to vypada ve FF.
- menu je nalepene ve zlutohnede oblasti nahore a navic je rozlomene
- u aktualne text prekryva obrazek
- vitame vas nema stejny prostor od ramecku jako ostatni text + ramecek je modry
- bile pozadi u loga prilis sviti
- zluty ramecek menu a obrazek u aktualne je mimo levy okraj stranky, za ktery povazuji levy okraj bile plochy loga (celou stranku bych obalil do divu, nastavil mu width, dal mu provizorni oramovani a vse zarovnal na levy okraj tohoto divu; pak to oramovani zrus)
- prilis casto se meni velikost pisma. Do sesitu take pises jednou velikosti, proc na strance ne?

Na tve dotazy by byli lepsi fora:
Problémy v začátcích
Jak něco udělat?
HTML
CSS
Kukinac
Profil *
peta Takhle to vypada ve FF. právě proto chci vyřešit, to o co jsem prosil v posledním komentáři.
bile pozadi u loga prilis sviti to jsem psal...že to je jen dočasné logo...tak už jsem udělal nové (dočasné, lepší? :D )
prilis casto se meni velikost pisma. Do sesitu take pises jednou velikosti, proc na strance ne? ....popravdě, v sesitě píšu různě :D :D ale pravda...něco jsem opravil

zkusím ten div, jen nevím proč to mám pak zrušit??
Neví někdo nějaký jiný řešení?
peta
Profil
Tak, nemusis zrusit oramovani (border) v tom divu, kdyz se ti tam vic libi ramecek. To oramovani jsem spis myslel, abys videl, co to dela, co se konkretne zobrazuje jinak.
Kukinac
Profil *
Znovu zdravím,
pořád nemohu přijít na to, jak udělat jiným způsobem (než tímto: <span style="position: absolute; top: 550px; left: 10px; z-index: -1"><img src="obrazek.jpg" widht="1000" height="450" border="2"></span> )přesně umístit obrázek. Jde mi o to, jak jsem psal když má někdo jinak širokou obrazovku než já, tak má ten obrázek posunutý a vypadá to blbě.
Prosím o pomoc kdo ví.
peta
Profil
Kukinac:
Zkousel jsi dotaz napsat do for, ktere jsem ti vyjmenoval? [#10] peta
widht="1000" - spatne
Co treba background-image a background-position?
Osobne proti tvemu reseni ale nic nemam. V css se da napsat img {width:100%;}, jestli ti slo o to ten obrazek roztahnout na sirku.
Ale to neni predmetem teto diskuse, resit, jak neco udelat. Tady se hodnoti stranka a vsechny ostatni reakce muze moderator kdykoliv smazat.
Kukinac
Profil *
nemůžu si pomoct,...ale potřebuji ještě poradit:
na stránce: http://ranchmp.wz.cz/nasikonici.html
zobrazte si ji v IE ...je to celý posunutý(zarovnaný doleva) nemám páru proč...ve všech jiných prohlížečích se to zobrazuje správně, nevíte jak udělat aby i v IE to bylo správně? (zarovnané uprostřed)

předem díky za pomoc :)
margin
Profil *
Dej na první řádek:
<!doctype html>
Pak se stránka vycentruje v IE6 a novějších prohlížečích. Pokud bys chtěl stránku vycentrovat i ve starších IE, je to o chlup složitější.
Příklad vystředěné stránky pro starší prohlížeče
Kukinac
Profil *
achich, zkusil jsem to...a za1. nefunguje to (nevím proč) a za 2. ikdyž mi to příjde nesmysl...jak jsem to zkoušel a uložil na web...tak se mi celá stránka smazala...musím ji dělat skoro odznova :((


takto: už mi to funguje...je super, že je to uprostřed díky, ale rozhodilo mi to taky rámeček ve kterém mám ty fota : http://ranchmp.wz.cz/nasikonici.html nechám to takhle do večera...pak to vrátím z5. Ten rámeček, ani za nic ho nemůžu nastavit...víte proč? (stačí nastavit šířku, jenže to vůbec nereaguje)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0