Autor Zpráva
softwarepolice
Profil
Zdravím všechny zkušenější tvořitele webů a prosím o zhodnocení stránky www.kade-latky.cz. Stránky jsou ve výstavbě a je pro mne lepší něco dodělat teď v průběhu výstavby, než u hotové práce. Díky
jenikkozak
Profil
1) Stránka má vlevo kus prázdného místa, je hodně dlouhá. Takže ačkoliv je na ní jedna věta, kratičké menu, dva malé obrázky ve třech boxíkách a přestože jí nabízím 1 milion pixelů na svém monitoru, vyžaduje dva oba posuvníky.
2) Chtělo by to ještě hodně zapracovat na grafice. To, co jsem popsal výše, je málo. Kulaté rohy v tomto případě (a drtivé většině dalších) nepovažuji za grafický prvek, na stránce totiž není nic, k čemu by pasovaly.
3) Menu by chtělo odsadit od levého kraje boxíku.
4) Prázdné nadpisy druhé úrovně jsou špatně. Nadpisy druhé úrovně, do kterých je vložen celý odstavec, jsou také špatně.
5) Dávat na webovou stránku do kontaktu odkaz na webovou stránku považuji za stejnou hloupost jako psát na vizitky, že svým partnerům nabízíte vizitky.
6) U cen uveďte buď měnu, nebo ,-. Ne obojí.

Zdrojový kód je v pohodě. Jen je zbytečné u všech položek používat <strong>, k nastylování se dá použít vlastnost font-weight.
softwarepolice
Profil
Díky :)
1) mě se posuvníky nezobrazují (jen při ctrl+scroll) a stránka má nastaveno 1160px na šířku (přiznávám že stylizace je pro mne oříšek), takže nevím co s tím
2) nějakou změnu nebo úpravu si nechám doporučit
3) ok
4) ok
5) ok
6) ok

font-weight zkusím
dík moc.
jenikkozak
Profil
softwarepolice:
stránka má nastaveno 1160px na šířku (přiznávám že stylizace je pro mne oříšek), takže nevím co s tím
Stránka má nastavenou šířku 1160 px a v ní je blok, který má šířku 960 px. Na obou stranách má tedy 100px mezeru. Vyřešit se to dá jednoduše - nenastavuj prvku <body> šířku.

nějakou změnu nebo úpravu si nechám doporučit
Otevři si konkurenční weby do jednotlivých panelů v prohlížeči. U každé stránky si řekni, co se ti na ní líbí a co ne. Zkus si třeba jednotlivé panely seřadit podle toho, jak se ti jednotlivé weby líbí. Při tom přemýšlej nad tím, proč je tento web lepší než tamten.
Nemusíš se omezovat jen na weby, které nabízejí totožné produkty, spíše se zaměř na ty projekty, které mají stejný cíl. E-shop velkoobchodu s látkami ti pomůže asi méně než stránky květinářství.
Ivy
Profil
1. Menu je příliš nalepené k okraji.
2. Sortiment - Látky, Galanterie mě nepřipadá jako šťastné řešení. Nepěkně to tam trčí, někdy to zakrývá text a občas mi to uteče zpod myši.
3. Fotka v hlavičce je pěkná, ale "něco" mi tam chybí. Trocha pepře nebo tečka nad i, neumím to líp popsat. Teď koukám že když si zapnu javascript že se to mění.
softwarepolice
Profil
Tak jsem podnikl nějaké ty změny. Zkuste kouknout a doporučit nějaké ty úpravy :o) Dík
Rellik
Profil
Proboha co je to za kód toho menu?!
<ul id="example2">
                <li><a href="onas.html">O nás</a><ul><li></li></ul></li>
                <li><a href="/">Aktuality</a><ul><li></li></ul></li>
                <li><a href="sortiment.html">Sortiment</a>
                    <ul>
                        <li><a href="latky.html">Látky</a></li>

                        <li><a href="galanterie.html">Galanterie</a></li>
                    </ul>
                </li>
                <li><a href="galerie.html">Galerie</a><ul><li></li></ul></li>
                <li><a href="siti.html">Šití na zakázku</a><ul><li></li></ul></li>
                <li><a href="sluzby.html">Služby</a><ul><li></li></ul></li>
                <li><a href="kontakty.html">Kontakty</a><ul><li></li></ul></li>

            </ul>
a navíc s hoverem pomocí jquery. To je strašně pomalé při přejezdu, navíc když se mění obrázek v hlavičce, tak to nenu ani nefunguje...
1/ menu předělat na nějaké lépe funkční řešení
2/ ta fotogalerie je taky šílená, vůbec se k webu nehodí.
3/ grafika je taková nijaká - jako výstup z wordu
4/ na stránce www.kade-latky.cz/latky.html jsou v textu nějaké odkazy, které nikam nevedou - <a name="saten">Satén</a> - takhle bych "kotvy" nedělal - dělá to dojem, že se pod tím skrývá další stránka

Chce to ještě celé poladit... ;)
softwarepolice
Profil
to bolí :)
kod menu jsem tak musel udelat, protoze se jinak nevraci rozbalena nabidka...chtel jsem menu timto zpusobem, aby se rozbalilo submenu po najeti kurzoru, ale priznavam, nefunguje podle mych predstav...
co se tyce grafiky, tak s ni nejem taky nejak spokojen, ale hodlam to kompletne predelat (ikdyz jsem bez napadu a inspirace schazi...)
kotvy jsem udelal proto, abych nemel samostatnou stranku s druhem latky a 3 vety v ni...hodlam jeste pridat nejaky lightbox na prohlizeni fotek u konkretnich latek, aby to fungovalo alespon v takovemto "nouzovem rezimu"
pak se vrhnu na predelani grafiky
Rellik
Profil
Na to menu koukni třeba sem: http://qrayg.com/experiment/cssmenus/
Na galerii sem: http://lokeshdhakar.com/projects/lightbox2/

Na grafiku koukni na konkurenční weby nebo si vyhledej nějaký odpovídající "free templates" ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: