Autor Zpráva
eleph4nt
Profil
Ahoj. V současné době jsem na rozcestí a přemýšlím, jakou cestou se mám vydat. Oprášil jsem i dlouhou dobu nepoužité vytváření webových stránek. V něm jsem se dlouhou dobou snažil vytvářet vše od nuly, např. včetně systému přidávání článků. Pak jsem zjistil, že valná většina používá předpřipravená řešení, šablony, moduly a redakční systémy a moje nadšení povolilo, protože jejich výtvorům jsem nedokázal konkurovat. Mezitím uplynulo dost času, jsem zkušenější s grafikou, mám lepší nápady na kódování a větší nadhled.

Otázka: Nemám objektivitu - jakou mají, zejména ty poslední, projekty kvalitu, co se týče grafiky a kódu? Uvádím tu i ty použitá instantní řešení, pokud jsem v nich upravoval šablony, vytvářel grafiku, či nějak jinak je specificky ladil.
Nejvíce mi vždy dělalo problémy nastavení barev. V CSS jsem delší dobu strávil hraním si s barvami, než s psaním ostatních vlastností jednotlivých elementů.

Mé projekty, které jsem vytvořil (od nejnovějších po nejstarší)
Chcete-li vidět rozsáhlý projekt, kde je plno mého kódu, sice postaršího, tak se soustřeďte na dolní část. Vprostřed pouze grafická úprava šablon v bloggeru a copywriting.
1. http://rozchody.wz.cz/ (2012) - hříčka pro kamaráda vytvořená za jedno odpoledne (komplet včetně grafiky), kontrolováno a validní - jen to kazí webzdarma.
2. http://igo9.blogspot.cz/ (2012) - vytvořena grafika (obrázky, barvy, písmo), trochu kostrbaté řešení kontaktního formuláře přes iframe a php, protože to Google neumí
http://droidik.blogspot.cz/ (2012) - grafika (header, maskot, pár dalších prvků), sladění barev, písem, opět řešení kontaktního formuláře; blogspot.cz zvolen schválně - hlavní činnost je psaní článků - přidávání článků nenaprogramuji lépe než Google
3. http://java-ap.wz.cz/ (2009/10) - komplet grafický návrh i rozmístění prvků, použití PHP pro drobečkovou navigaci
http://javamapy.xf.cz/ (2009) - zde z prezentovaných webů nejstarší grafický návrh i kód, PHP drobečková navigace, včetně práce s DB v podobě návštěvní knihy

Byly by i starší projekty, ty tu nechci zveřejňovat, i pár novějších, které sem nepíši v souladu s pravidly kvůli vyhledávačům.
pcmanik
Profil
eleph4nt:
Môj názor je taký, že všetky stránky sú designom dosť po zadu. Resp. pôsobí z toho úplny amaterizmus.
Prvý odkaz - kvalitnou neodpovedá ani jednodňovej práci, skôr tak hodinovej.
Druhý odkaz - čo je podľa teba návrch grafiky? Vidím tam len logo a nejaké pozadia, ktoré sa k sebe moc nehodia.
Tretí odkaz - to isté čo pri druhom, len tam pribudli obrázky v navigácii

Na tie dalšie som už nemal ani odvahu sa pozrieť.
Čo sa týka kódu ten nemôžem teraz zhodnotiť, nakoľko som na tablete.
exoslav
Profil
Kouknul jsem na odkazy a musím říct, že i když nejsem designem políbený, tvoje stránky postrádají větší estetickou hodnotu.Co se týče kódu, jsem sice začínající kodér, ale máš tam některé nesmysly:
<div class="bgreseni">
        <ul class="reseni">
            <li class="otazka">Zdá se Vám, že Váš vztah už nemá žádnou budoucnost? Partner(ka) je žárlivá, hysterická a k ničemu? Bojíte se její reakce? Chcete vědět, jak se efektivně a správně rozejít?</li>
            <li class="odpoved">Domluvte si konzultaci u našich zkušených poradců!</li>
        </ul>
    </div>
Vše řešíš přes třídy... navíc, ty jsi z textu, který by měl býti odstavcem, udělal seznam... Asi by tam těch chyb bylo víc, ale jsem už unavenej a jdu spát.
eleph4nt
Profil
Díky za názory. Potvrzují mé obavy. Problémy s řešením designu mi dál zůstaly. Grafiku mám takových minimálně pět let pozadu, hádám...

pcmanik: první odkaz celý psán v poznámkovém bloku; nepsal jsem celodenní, ale jedno odpoledne (cca 2 až 3 h); měněn předchozí vzhled odpovídající polovině 90. let (žádná metadata, žádné styly, nesémantické tagy, bez odstavců, jen tag br).
Návrh grafiky byl možná nadnesený termín, protože blogspot.cz alias Blogger má dost omezené možnosti - takže obrázek pozadí a jeho vycentrování, hlavička, nastavení stylů (řez, velikost, barva písma, odkazy), možnost si vybrat z několika voleb rozmístění.
Pokud chceš vidět pořádnou (tomu se sice samozřejmě vysměješ, ale řekněme rozsáhlejší) práci, zaměř se na ty poslední dva odkazy - ty mají drobečkovou navigaci, plno PHP skriptů, CSS stylů, propracovanější, ale staromódnější grafiku.

exoslav: Díky za upozornění o seznamu v divu. Napravím aspoň tuto chybičku.
EDIT: tak jsem to teď hledal na jakpsatweb.cz, v základním pojednání o seznamech chybí zmínka, že nemají být zavírány v jiných tazích :( Ještě jednou dík za novou informaci (nebo osvěžení staré).
exoslav
Profil
eleph4nt:
No, ono tak nejde o to, že by seznam neměl být uzavřen v jiném tagu, to může být (aspoň si to teda myslím, třeba mě někdo opraví... já mám např. svoje menu v divu s #menu). Jde spíš o to, že ty jsi seznam udělal z textu, který by seznamem být neměl ;-)
eleph4nt
Profil
Aha, takhle.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0