Autor Zpráva
casares
Profil
Nas prvni web. Jde o prezentaci nasi firmy. Web designu se v budoucnu venovat nechceme. Pustili jsme se do toho zcasti pro srandu, zcasti kvuli tomu, abychom svoji predstavu nemuseli slozite posilat dal. Layout je od kluku z toast design, zbytek jsme delali my (dva) (ja grafiku+foto+text, oliveta grafiku+foto+kod). Budeme skutecne vdecni za jakoukoliv kritiku, ktera by mohla vest ke zkvalitneni webu. Vim, ze to tu v zaplave profesionalu nebude problem. Hura na [url]http://www.lbs.cz[/url]
Lukáš M
Profil
zdravím, adresa ještě jednou: www.lbs.cz

- grafiky se mi to líbí, je to docela neokoukané, ale navigace (cokoliv od hlavního menu níž) mi přijde děsně nepřehledná
- ten mouseover efekt by se dal v pohodě udělat css, namísto javascriptu
- inline zápis stylů není košer
- není to validní; u profíků - ať už je to s vámi a webdesignem do budoucna jakkoliv :) bych to čekal
- písmo pro hlavní text je děsně mrňavé (i když se to dá zvětšit, tak to pak leze přes ten div a není tam rolovací lišta)
- nechci vám kecat do marketingu ale "víc než (něco)" už mi přijde jako klišé, i kdyby to byla 100x pravda ;)
casares
Profil
Diky za vecne poznamky. Krome te navigace se budeme snazit v budoucich kruccich Vase namitky zapracovat. Osobne souhlasim i s ohranosti naseho sloganu. Divim se, ze neprisla kritika flashe, uz jsem si oblekal brneni a ono nic. Cekam na dalsi rany.
Ikrk
Profil
v sekci grafika- naše práce se mi moc nelíbí to posunování, je to matoucí, že se to posunuje na druhou stranu, než je myš--> udělalo se mi z toho pěkně šoufl ;)
Chamurappi
Profil
Reaguji na casares:
- web se mi po grafické stránce poměrně líbí -- layout více než u Toast Design, ilustrace u obsahu již méně
- navigace je sice nevšední, ale stále dobře srozumitelná
- atribut style nevadí
- nevalidita podle W3C už vůbec nevadí
- velikost písma by byla lepší v procentech, aby šla měnit i v Exploreru
- slogan „více než tiskárna“ jsem pochopil tak, že jste i razítkárna :-)

Reaguji na Lukáše M:
není to validní; u profíků - ať už je to s vámi a webdesignem do budoucna jakkoliv :) bych to čekal
Kdo jsou profíci? Nevalidní Google? Nevalidní Yahoo? Nevalidní Centrum? Nevalidní Seznam? Nesnáším, když se měří profesionalita validitou proti DTD od jakéhosi konsorcia. Zastaralý předsudek.
casares
Profil
reakce na Ikrk
Spletl jste se: ten pruh jede tam, kde je mys. Vim vsak, co myslite. Nekdy mi taky prijde inuitivnejsi opacny postup, jenze kdyz ho zformuluju, tj. kdyz si reknu, ze ten pas pojede na druhou stranu, nez je mys, tak si reknu, ze je to divny a necham to tak, jak to je. Obcas se mi z toho ale taky mota hlava :-)
JCh
Profil
zkuste s vypnutými obrázky a CSS
casares
Profil
reaguji na JCh
Nevim presne, o jaky prohlizec jde. V tech me dostupnych se neodehrava nic deviantniho. Poslete kdyztak screenshot.
casares
Profil
reakce na JCh
Jeste jsem to testnul v lynxu a taky nic.
JCh
Profil
jen s vypnutými obrázky
casares
Profil
reakce na JCh
hm, uz to vidim, problem je s navigaci - pricina? je delana jako background image a tudiz nema alt tag, zkusim tu slovni navigaci schovat z indexem pod tu obrazkovou, diky za upozorneni
Pepee
Profil
Hmm další ukázka "přístupného" webu.

- Nádherný při vypnutých obrázcích.
- Navigace je sice zajímavá, ale podivně nastylovaná.
- Zdrojový kód je chuťovka sama o sobě...
- nevalidita podle W3C už vůbec nevadí ...
- to sice ne, ale tohle...

<div style="display:none">
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
</div>

... to je opravdu profesionální kousek.
... tak obávám se, že tomuhle webu chybí už jen neprůstřelný flash intro.
oliveta
Profil *
reakce na pepee:
Porad nemohu pochopit, proc s tim ma vetsina lidi problem, je to snad proto, ze to je takove snadne videt. Pouzivat br je podle me docela normalni. Toto je sice nestandartni reseni, ale nechtela jsem aby pri vypnutych stylech byly videt flashove animace a obrazky. Obrazky jsou reseny tedy jako background image, tim pri vypnutych stylech automaticky zmizi, u flashe bohuzel neco takoveho nejde, tak jsem se rozhodla, uznavam ponekud nestandartne, odlozit ho mimo dosah prvniho pohledu, a jelikoz jediny tag kterym muzete pri vypnutem stylovani vytvorit volne misto je br, tak jsem pouzila jej.
Co se tyce zobrazovani pri vypnutych obrazcich, bylo to receno uz v predchozim prispevku, je to chyba, kterou se pokusim napravit.
K te validite: tam take napravim, co se da, ale napsat stranku s flashem ve validnim kodu je skutecny orisek. Muzete si proste vybrat: bud to bude fungovat nebo to bude validni.
Myslim, a docela je mi to lito, ze Vase kritika je usita prilis horkou jehlou, much ma tento web hodne /proto se je take touto cestou snazim pozabijet/, ale skutecne jsem se snazila, aby byl funkci za kazdych okolnosti : tedy napriklad vypnuty plug in je zde normalne osetren.
Tak jinak dekuju, kdyby Vas napadlo jak to s tim br udelat jinak, klidne mi to napiste - pokud na to tedy nemate patent.
Pepee
Profil
Pouzivat br je podle me docela normalni....
Podle mě taky, ale k vynucenému zalomení řádku a ne ke tvorbě bílýho prostoru. Nechápu proč "ukrýváš" animaci někam dolů. Lepší by asi bylo ji vhodněji zakomponovat do dokumentu.
casares
Profil
pepe
Jen zopakuju otazku olivety: jak se vytvari vertikalni bily prostor bez stylu?
casares
Profil
jeste jedna odpoved Pepee
Jak zakomponovat? 1. Min. Firefox flash hnusne zmensuje a jakekoliv komponovani je tim znemozneno. 2. I kdyby ho nezmensoval, je tu jeste jedna vec: jak sis vsiml, prejeti we are your cup of tea generuje citaty - kazde prejeti ma ten efekt, ze zakomponovany flash poskoci jako koza, coz z kompozice cini na muj vkus neco presprilis dynamickeho. 3. Mas-li nejake jine lepsi kompzicni techniky pri dane konfiguraci nasi stranky, jsem jedno ucho.
Pepee
Profil
1. Volnej prostor třeba takhle...

<table>
<tr><td width="700" height="700">&nbsp;</td></tr>
</table>


2. Ten Web je drobet nešťastně bezobsažnej. To, že je logo flashový jsem si všimnul až na potřetí, takže jeho přínos je vzhledem k problémům který způsobuje minimální. Anglickej slogan na českých stránkách mi zní jako výkřik do tmy. Navíc to, že se zobrazujou po jeho přejetí nějaký slogany jsem zjistil až v místní diskusi. Možná asi nejsem cílová skupina těhle stránek, ale hledám spíš nějaký informace a těch je na úvodní straně žalostně málo.
casares
Profil
reakce na pepee
Treba takhle to zrovna ve firefoxu bez stylu nefunguje. Kdybys mel jeste treba neco jinyho, tak to zkus napsat.Treba to tentokrat klapne.
Timy
Profil
casares
Treba takhle to zrovna ve firefoxu bez stylu nefunguje. -- proč by to nefungovalo? Mě to normálně funguje. Akorát bych tu výšku dal spíš té tabulce, ale to už je jedno.
casares
Profil
reakce na "proč by to nefungovalo?"
Fakt mi to nefunguje. Windows xp firefox 1.0.7 s vypnutymi styly tu prazdnou tabulku proste nezobrazi.
Timy
Profil
casares
tu prazdnou tabulku proste nezobrazi -- přečti si to po sobě ještě jednou a pak dejte pod tabulku nějaký text

<table>
<tr><td width="700" height="700">&nbsp;</td></tr>
</table>
text, který bude dole.


Tohle musí fungovat.
casares
Profil
Tohle musí fungovat.
Nefunguje. At nastavis jak velkou vysku chces, tak je ta tabulka s vypnutymi styly porad stejna (v tomto pripade ma pouze vysku jednoho radku) - proste to nastaveni vysky tabulky bere jako jeji stylovani. Mozna je to docela divny, ale je to tak, alespon v te me verzi. Opera to napriklad nedela.
Timy
Profil
casares
proste to nastaveni vysky tabulky bere jako jeji stylovani -- jak se mi může web změnit, když vypnu stylování, když styly nepoužívám?

Jinak můžeš tam ještě zkusit vrazit obrázek, ale to asi není příliš etické: <img width="1" height="500">
casares
Profil
to Timmy
to taky moc nechapu. Na tvem firefoxu to asi nedela, co? Jinak reseni s obrazkem mi prijde skoro stejny jak s tim mojim <br>, navic mam dojem, ze pri vypnutych obrazcich opera ( a mozna i ostatni) ignoruji jejich velikost, takze pri vypnutem stylovani spolecne s vypnutymi obrazky by to zase nebrala opera.
Pepee
Profil
Ta tabulka funguje i ve firefoxu, zkoušel jsem to v tý samý konfiguraci. Navíc pokud takhle nastavím atributy "napevno" nemělo by na její výšku či šířku CSS mít vůbec vliv. Je fakt, že ty atributy je možná lepší nastait přímo pro tag <table>. Ale pořád si tvrdím, že to řešení je na prd. Uživatelé s větším rozlišením to stejně uviděj. Navíc v praxi si html bez stylů "prohlížej" v drtivý většině lidi pomocí čtečky, který je asi jedno jestli nějakej flash poskakuje nebo ne.
Pepee
Profil
hmm tak, když jsou ve Firefoxu vypnutý styly tak se vážně nepoužijou atributy daný napevno v html...

no nevadí přece jen mi to nedalo a pokusil jsem se o svoje řešení , který si můžete prohlídnout a posoudit.
Tak najdi 10 rozdílů... :o)
Bohužel ten javascript nějak blbne v Opeře, ale nějak už jsem na to neměl náladu...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0