« 1 2 3 »
Autor Zpráva
pharaon.jh
Profil
napište mi názor na stránku www.pharaon.wz.cz, zatím stále hledám jak to udělat přes div frame aby se to mohlo i otevírat všechno ve obsahu tamto co ste mi napsaly tam to vůbec nejde a nevim co tam davat
lorin
Profil
Na rámy prosím úplně zapomeň.
juriad
Profil
Na rámy skutečně zapomeň, webzdarma podporuje PHP, tak stránky naprogramuj v PHP, neděs se toho, stačí ti jediná funkce: include.
Pěkný návod napsaný polopatě, jak složit stránku z několika částí, které se budou opakovat na všech stránkách.
pharaon.jh
Profil
na me to php je slozity radci bych zustal u toho html, a napsali by ste mi sem jak bych to mohl udelat na to div místo frameset, a dejte mi sem nejakej kod aby to slo jak to mam ze když mam menu tak to mam odeslany do hlavni stranky, a nedavejte sem zadny presmerováni prosim


nebo jestli by ste mi mohl poradit s timto:
<html>
<head>
<title>Pharaon Jindřichův Hradec softball team</title>
<meta name="author" content="Martin Stejskal">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; chrset=windows-1250">
<link rel="shortcut icon" href="menu/galerie/stranky/favicon.ico">
<script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type"text/css">
</head>
<frameset rows="100, *">
<frame src="top.html" marginwidth=0 marginheight=0 noresize="noresize" scrolling=no frameborder="0">
<frameset cols="12%, 76%, 12%">
<frame src="menu.html" marginwidth=0 marginheight=0 noresize="noresize" scrolling=yes frameborder="0">
<frame src="menu/novinky.html" name="hlavni" frameborder="0">
<frame src="pravy.html" marginwidth=0 marginheight=0 noresize="noresize" scrolling=yes frameborder="0">
<noframes>
<body>
</body>
</noframes>
</frameset>
</frameset>
</html>

potřepoval bych aby sem tem ramum mohl dat pevnou sirku i vysku, protože nevim jak na to a nebo mi to předělejte na div ja si to pak zkopiruju
juriad
Profil
Ty ale chceš z PHP jedinou funkci, která ti vyřeší veškeré problémy s rámy.

Každá stránka bude vypadat následovně:
<html>
  <head>
    <title>... sem napíšeš titulek stránky ...</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styly.css">
  </head>
  <body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "hlavicka.html"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="leve">
        <?php include "leve.html"; ?>
      </div>
      <div id="prave">
        <?php include "prave.html"; ?>
      </div>
      <div id="obsah">
        ... sem napíšeš obsah stránky ...
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "paticka.html"; ?>
      <!-- pokud ji nepotřebuješ, tak ji klidně vyhoď -->
    </div>
  </body>
</html>

styly.css bude obsahovat minimálně:
#leve {
  float: left;
  width: 250px;
}
#obsah {
  margin-left: 250px;
  margin-right: 200px;
}
#prave {
  float: right;
  width: 200px;
}

Soubory hlavicka.html, leve.html, prave.html, paticka.html budou obsahovat jen tu část html, která přímo patří na ono místo ve stránce, žádné <html>, <head>, <body>.
_es
Profil
pharaon.jh:
Alebo ak nechceš PHP, tak namiesto príkazu include do všetkých stránok potrebný obsah ručne skopíruj.
pharaon.jh
Profil
vůbec to nejde když si tam dám svoje místo: (leve.html) a vůbec to nevidí styl
juriad
Profil
A zkoušíš to na serveru webzdarma? Předpokládám, že u sebe nemáš nainstalované PHP.
Vytvoř v nějakém adresáři na www.pharaon.wz.cz demo a dej sem odkaz, ať vidíme, co a jak nefunguje; jakmile to rozchodíš, budeš mít to nejtěžší za sebou.
pharaon.jh
Profil
ok dam to tam ted a bude to tam do osmy vecer


uz to tam je tak se kouknete
_es
Profil
pharaon.jh:
vůbec to nevidí styl
Viď posledná veta v juriad [#5]. CSS musíš definovať pre celú stránku.
juriad
Profil
Jeden odkaz na css je chybně:
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css">

A samozřejmě, stránka nesmí mít koncovku html, ale php, pak to začne fungovat. hlavni.html přejmenuj na hlavni.php
pharaon.jh
Profil
perfektni uz to funguje


akorát že bych potřeboval ještě do obsahu dat obrázek jako zadní pod písmena to udělám jak


a ono stačí udělat jenom tu jednu stránku jako php nebo mám všechny přepsat na php


chtěl bych aby to vypadalo nějak takhle http://www.pegas.sedlcany.cz/
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na juriada:
„Soubory hlavicka.html, leve.html, prave.html, paticka.html budou obsahovat jen tu část html, ...“

Možná se zeptám blbě, ale pokud se to má includovat do PHP souboru, nemělo by se i tohle všechno jmenovat hlavicka.php, leve.php, prave.php a paticka.php?
pharaon.jh
Profil
ok akorát potřebuju dát do obsahu ten obrázek
juriad
Profil
Do css ještě přidej následující, aby byla patička až pod obsahem:
#paticka {
  clear: both;
}
Z includovaných souborů odstraň následující, stejně už je to všechno v hlavní stránce:
<title>Pharaon Jindøichùv Hradec softball team</title>
<meta content="Martin Stejskal" name="author">
<meta content="text/html; chrset=windows-1250" http-equiv="content-type">
<link href="menu/galerie/stranky/favicon.ico" rel="shortcut icon">
<script src="JavaScript/prohlizece.js" type="text/javascript">
<link css"="" type"text="" href="css.css" rel="stylesheet">

Vidím, že tam ten obrázek je, je s ním nějaký problém?
Takto předělej všechny stránky, ale počkej s tím chvíli, než si vyladíš tu první.

Petr ZZZ:
Include umí načíst libovolný soubor, bez ohledu na to, jak se jmenuje. pharaon.jh zatím používá z PHP jen funkci include, takže to vůbec nevadí.
pharaon.jh
Profil
že se nezobrazuje jenom ve obsahu


teď sem udělal změnu index.php
juriad
Profil
Jo, to bude obtížnější. Navedu tě, napřed se rozhodni, jak široké budou postranní sloupce (odhaduji, že 220px), tak to příslušně uprav v CSS.
Dále vytvoř obrázek (sloupec.png), který bude mít šířku 220px a výšku 1px vyplněný barvou, která má být pod levým a pravým sloupcem. Jakmile si nějakou šířku vybereš, už se tu bude těžko předělávat.

Následně změň HTML na:
<body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "hlavicka.html"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "leve.html"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "prave.html"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">
            ... sem napíšeš obsah stránky ...
          </div>
          <div class="cleaner"></div>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "paticka.html"; ?>
    </div>
  </body>

a uprav CSS:
body {
    margin: 0;
    padding: 0;
}

#levetelo {
  background: url("sloupec.png") repeat-y scroll left top transparent;
}

#pravetelo {
  background: url("sloupec.png") repeat-y scroll right top transparent;
}

#telo {
  background: url('logo_back.jpg');
}

.cleaner {
  clean: both;
  line-height: 1px;
  height: 1px;
}

Ta 3 těla v sobě jsou nutná kvůli tomu, že menu je oproti obsahu krátké a tedy by pozadí obsahu zasahovalo do prostoru pod menu.


Toto není z mé hlavy, jen ti to prezentuji. http://www.pixy.cz/blogg/clanky/css-3col-layout/
pharaon.jh
Profil
ty jo to je ještě složitější než sem čekal to php asi zůstanu u html
margin
Profil *
pharaon.jh:
ty jo to je ještě složitější než sem čekal to php asi zůstanu u html
Výsledkem (tvého) PHP je HTML kód a ty nemáš problém s PHP, ale s HTML a CSS, takže si nepomůžeš.
juriad
Profil
Toto není php, to je html a css, které má zajistit, že levy a pravy sloupec budou vypadat, že jsou stejně vysoké jako obsah.
Může se zdát, že je to složité, ano z počátku je to magie, ale později to pochopíš a nebudeš muset už web měnit.
pharaon.jh
Profil
už sem to všechno změnil na html co sem s čim dělal
pharaon.jh
Profil
a když sem se už do toho pustil tak to mám dávat jak potom to html, zatím si to dělám na pc pak to tam šoupnu na web
toto všechno mám dávat na všechny stránky?
<body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "hlavicka.html"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "leve.html"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "prave.html"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">
            ... sem napíšeš obsah stránky ...
          </div>
          <div class="cleaner"></div>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "paticka.html"; ?>
    </div>
  </body>
juriad
Profil
Pokud to budeš dělat u sebe a nebudeš mít nainstalované PHP, tak ti stránky nebudou fungovat (nebudou obsahovat hlavičku, levý a pravý sloupec a patičku), ale když je dáš na web, tak to bude OK. Případně si založ na wz ještě jeden účet a na něm prováděj vývoj a až budeš s podobou stránek spokojený, tak je jen přesuneš.

Teď máš hromadu souborů html. Všechny přejmenuješ, aby měly koncovku php a jejich obsah vnoříš do vyznačeného místa v té kostře. Například tabulky.php bude vypadat:
<html>
  <head>
    <!-- většina meta tagů v hlavičce není třeba, vyhodil jsem je -->
    <meta charset="windows-1250"> <!-- charset nastav jako první, aby se týkal i titulku -->
    <title>Tabulky</title>
    <link rel="shortcut icon" href="menu/galerie/stranky/favicon.ico">
    <script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="css.css" type"text/css">
  </head>
  <body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "hlavicka.html"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "leve.html"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "prave.html"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">

<!-- původní obsah -->
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b><i>TABULKY</i></b></font></font></p>
<hr>
<p align="center"><font size="+1">Vyberte si tabulku podle týmu, pak podle roku.</font></p>
<p align=center><font size="+1"> | <a href="tabulky/zaci.html">Žáci</a> | <a href="tabulky/kadeti.html">Kadeti</a> | <a href="tabulky/juniori.html">Junioři</a> | <a href="tabulky/juniorky.html">Juniorky</a> | <a href="tabulky/muzi.html">Muži</a> | <a href="tabulky/zeny.html">Ženy</a> | <a href="tabulky/csoftpoh.html">Český softballový pohár</a> |<br>
<p align=center><b><a href="tabulky/vsechny_tabulky.html">Všechny tabulky</a></b></font></p>
<!-- konec původního obsahu -->

          </div>
          <div class="cleaner"></div>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "paticka.html"; ?>
    </div>
  </body>
</html>
A v souboru css.css si potom nastavíš styly tak, aby stránka vypadala pěkně. To zatím neřeš, časem se také zbav nepěkného tagu <font>, vše lze řešit pomocí css.


Ze souborů, které includuješ (hlavicka, levy, pravy, paticka) vyhaž všechno nepotřebné:
top.html, pak bude vypadat následovně:
<p align=center>
  <img src="menu/galerie/stranky/top.jpg">
</p>
<p>
  <!-- BlueBoard.cz InfoBoard -->
  <div id="blok-bbsluzba-ettucb9se1nmbsv73jvjip4upu4f95"></div>
  <a id="odkaz-bbsluzba-ettucb9se1nmbsv73jvjip4upu4f95" href="http://miniaplikace.blueboard.cz">Miniaplikace</a>
  <script type="text/javascript" src="http://miniaplikace.blueboard.cz/widget-infoboard-ettucb9se1nmbsv73jvjip4upu4f95"></script>
  <!-- BlueBoard.cz InfoBoard KONEC -->
</p>

Představ si, že to už není stránka, ale je to jen fragment, který se vloží (doslova) na místo, kde se volá <?php include ...; ?>
pharaon.jh
Profil
kdyžtak se můžete kouknout na to udělal sem odkaz na to php pod logem je odkaz dole
juriad
Profil
hlavička:
<meta name="author" content="Martin Stejskal"> <!-- není třeba, uvádíš své jméno už na stránce -->
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; chrset=windows-1250"> <!-- máš tam překlep "charset" -->
<link rel="shortcut icon" href="menu/galerie/stranky/favicon.ico"> <!-- OK -->
<script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script> <!-- vyhoď to, nemá obsah a nerozlišuj prohlížeče podle verze JS -->
<link rel="stylesheet" href="css.css" type"text/css"> <!-- chybí, vytvoř ho rovnou v hlavní složce, zjednodušíš si zápisy cest k obrázkům -->
<link rel="stylesheet" href="CSS/menu.css" type"text/css"> <!-- vyhoď, stačí jeden soubor s css, tento stejně neexistuje -->

v css.css:
#leve {
  float: left;
  width: 220px;
}
#obsah {
  margin-left: 220px;
  margin-right: 220px;
  padding: 1em;
}
#prave {
  float: right;
  width: 220px;
}

body {
    margin: 0;
    padding: 0;
    background-color:#335386;
}

#levetelo {
  background: url("menu/galerie/stranky/sloupec.png") repeat-y scroll left top transparent;
}

#pravetelo {
  background: url("menu/galerie/stranky/sloupec.png") repeat-y scroll right top transparent;
}

#telo {
  background: url('menu/galerie/stranky/logo_back.jpg');
}

.cleaner {
  clear: both;
  line-height: 1px;
  height: 1px;
}

Pak se stránka začne zobrazovat správně. Až vytvoříš obrázek sloupec.png o velikosti 220x1 px, tak bude správně pozadí i pod menu a pravým sloupcem (který tam zatím nemáš)
pharaon.jh
Profil
sloupec.png sem vytvořil


<link rel="stylesheet" href="CSS/menu.css" type"text/css"> toto funguje
juriad
Profil
OK, pokud chceš mít soubory css v adresáři CSS, tak se v nich musíš odkazovat na všechny obrázky buď absolutně:
url("/menu/galerie/stranky/sloupec.png") repeat-y scroll right top transparent
nebo relativně:
url("../menu/galerie/stranky/sloupec.png") repeat-y scroll right top transparent
Po změně, bude pozadí fungovat.

Pokud bys css přesunul o úroveň výš, změna by nebyla třeba.

A oprav si konečně ten překlep v hlavičce "chrset" -> "charset", takto mám úplně uhozenou češtinu: "Jindøichùv Hradec" a přesuň deklaraci kódování na začátek hlavičky. Hned za <head>, před <title>, aby se ho deklarace také týkala.
pharaon.jh
Profil
aha tak proto mi to všade blblo


teď se nějak nemůžu připojit tak to budu pořád zkoušet


konecně


ach jo já se na to asi vyto, pořád mi to vapadává, když dám přihlašovací jméno a heslo tak to načítá asi už 5 minut a přes ftp program to nejde


tak a je to už to všechno funguje


akorát je tu problém rubrika tabulky se neotevírá se vším
pharaon.jh
Profil
jak to mám ještě poupravit aby se mi všechno otevíralo s menu, pravým sloupem, atd.?
juriad
Profil
obsah každé stránky obalíš tou šablonou, stejně jako jsi to udělal s index1.php

odkazuji se na kód v [#23]
<html>
<head>
<title>Odkazy</title>
<meta name="author" content="Martin Stejskal">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; chrset=windows-1250"> <!-- všude si uprav charset -->
<link rel="shortcut icon" href="menu/galerie/stranky/favicon.ico">
<script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css">
</head>
<!-- tuto část nahradíš za řádky 10-23
<body background="http://www.pharaon.wz.cz/menu/galerie/stranky/logo_back.jpg">
-->
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b><i>ODKAZY</i></b></font></font></p>
<hr>
<font size="+2">
<p align=center><a href="http://www.softball.cz/" TARGET="_blank">Èeská softballová asociace</a><br>
<a href="http://www.veselibobri.net/" TARGET="_blank">DDM Veselí nad Lužnicí</a><br>
<a href="http://www.zraloci.eu/" TARGET="_blank">Žraloci Ledenice</a><br>
<a href="http://www.pegas.sedlcany.cz/" TARGET="_blank">Pegas Sedlèany</a><br>
<a href="http://hladovihrosi.jex.cz/" TARGET="_blank">Spartak Sezimovo Ústí</a><br>
<a href="http://scpigs-trhovesviny.tym.cz/" TARGET="_blank">SC Pigs Trhové Sviny</a></p>
</font>
<!-- sem vložíš řádky 33-40 -->
</body>
</html>
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: