« 1 2 3 »
Autor Zpráva
pharaon.jh
Profil
charset už je všade akorát ještě není u html verzy


tak teda nevim
<html>
<head>
<title>Odkazy</title>
<meta name="author" content="Martin Stejskal">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="shortcut icon" href="../menu/galerie/stranky/favicon.ico">
<script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css">
</head>
  <body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "top.php"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "menu.php"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "pravy.php"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">

<!-- původní obsah -->
<body background="http://www.pharaon.wz.cz/menu/galerie/stranky/logo_back.jpg">
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b><i>ODKAZY</i></b></font></font></p>
<hr>
<font size="+2">
<p align=center><a href="http://www.softball.cz/" TARGET="_blank">Eeská softballová asociace</a><br>
<a href="http://www.veselibobri.net/" TARGET="_blank">DDM Veselí nad Lužnicí</a><br>
<a href="http://www.zraloci.eu/" TARGET="_blank">Žraloci Ledenice</a><br>
<a href="http://www.pegas.sedlcany.cz/" TARGET="_blank">Pegas Sedleany</a><br>
<a href="http://hladovihrosi.jex.cz/" TARGET="_blank">Spartak Sezimovo Ústí</a><br>
<a href="http://scpigs-trhovesviny.tym.cz/" TARGET="_blank">SC Pigs Trhové Sviny</a></p>
</font>
<!-- konec původního obsahu -->
 
          </div>
          <div class="cleaner"></div>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "zapati.php"; ?>
    </div>
  </body>
</html>



dávám to dobře doufám
pharaon.jh
Profil
nemám to náhodou udělat takhle?
<a href="menu/odkazy.html" target="obsah">Odkazy</a>
pharaon.jh
Profil
teď sem to udělal podle index a pořád to tam není, nevím jak bych to upravil
pharaon.jh
Profil
poradí mi někdo s tímto
<html>
<head>
<title>Pharaon Jindřichův Hradec softball team</title>
<meta name="author" content="Martin Stejskal">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="shortcut icon" href="menu/galerie/stranky/favicon.ico">
<script type="text/javascript" src="JavaScript/prohlizece.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css.css" type"text/css">
</head>
<body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include "top.php"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "menu.php"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "pravy.php"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b><i>NOVINKY</i></b></font></font></p>
<hr>
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b>SRAZ ZEJTRA VE 13:00</b></font></font></p>
<p align=center><b><font size="+2">Kvůli nepřízni počasí se sraz posouvá na zítra 12.5.2013 ve 13:00, tato zpráva je pro všechny co jste nedorazily.</b></font></p>
<p align=left><font face="mistral">11.05.2013</font><p align=right><font face="mistral">admin</font></p>
<hr>
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b>SRAZ PO 4. LETECH</b></font></font></p>
<p align=center><b>Softbalový oddíl Pharaon Jindřichův Hradec bude mít sraz v <font size="+3">sobotu 11. května 2013 ve 14:00 na hřišti 5.ZŠ </font>, tato zpráva je pro všechny co jste hrály za náš oddíl.</b></p>
<p align=left><font face="mistral">06.05.2013</font></p><p align=right><font face="mistral">admin</font></p>
<hr>
<p align=center><font face="mistral"><font size="+3"><b>ČESKÝ SPORT V OHROŽENÍ</b></font></font></p>
<p align=center><b><a href="http://www.hvezdynepadajiznebe.cz/cs/home"><img border="0" src="http://www.softball.cz/images/banners/banner_hnzn.jpg" alt="sport v ohrozeni"left" width="800" height="450"></a></b></p>
<p align=left><font face="mistral">16.10.2011</font></p><p align=right><font face="mistral">admin</font></p>
<hr>
          </div>
          <div class="cleaner"></div>
        </div>
      </div>
    </div>
    <div id="paticka">
      <?php include "zapati.php"; ?>
    </div>
  </body>
</html>

měl sem to udělat podle tohoto indexu všechno ale když sem to udělal tak to nejde nezobrazuje se mi všechno př. www.pharaon.wz.cz dole je napsáno VERZE PHP a v menu rubrika TABULKY a to se mi má zobrazovat všechno i s rámama. jestli někdo víte co je tam blbě tak napište díky.
juriad
Profil
Pokud na PHP verzi kliknu na jakoukoli položku v menu, dostanu hlášku, že taková stránka neexistuje: http://i.wz.cz/404.html

Nahrál jsi na hosting soubory menu/novinky.php, menu/nabor.php, ...? Možná máš php soubory v jiném adresáři než menu/?
pharaon.jh
Profil
což to je v pořádku protože ještě to tam není já čekám až mi někdo napíše jestli to je dobře ale jinak fungujou jenom odkazy a tabulky
juriad
Profil
Jo, už to vidím (nenapadlo mě se podívat na stránky, které jsi zmínil), je to skoro správně. Problém je v tom, že všechny ty stránky jsou adresáři menu/, ale top.php, menu.php, pravy.php, zapati.php jsou v adresáři o úroveň výš.

OK, zapomněl jsem, že máš stránky v podadresářích. Takže je třeba (univerzálně) změnit všechny odkazy na styly:
<link rel="stylesheet" href="/css.css" type="text/css">

A všechny includy (v těch kouscích php kódu) budou:
<?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/top.php"; ?>
Toto zajistí, že si stránka includuje soubor /top.php ať už je ona sama v libovolném podadresáři. $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] je konstanta, která udává umístění stránky na serveru

Tyto změny proveď ve všech php stránkách na webu a začne se zobrazovat všechno správně. Ještě napíšu něco o adresářové struktuře.
pharaon.jh
Profil
ok du na to díky
Webby
Profil
Nevěděl jsem, že se ještě dneska dělají takovéhle weby.
pharaon.jh
Profil
ne pořád nic ale už to je modrý ale nic tam z menu není
juriad
Profil
ukaž onen kousek kódu stránky, zajímá mě, jak jsi upravil tuto část:
    <div id="hlavicka">
      <?php include "top.php"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include "menu.php"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include "pravy.php"; ?>
          </div>
pharaon.jh
Profil
 <body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "http://www.pharaon.wz.cz/top.php"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/menu.php"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/pravy.php"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">



teda takhle
 <body>
    <div id="hlavicka">
      <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/top.php"; ?>
    </div>
    <div id="telo">
      <div id="levetelo">
        <div id="pravetelo">
          <div id="leve">
            <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/menu.php"; ?>
          </div>
          <div id="prave">
            <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/pravy.php"; ?>
          </div>
          <div id="obsah">
juriad
Profil
Aha, webzdarma se chová nestandardně: http://php.vrana.cz/vkladani-souboru.php#d-401
Proto bude třeba poupravit cesty, dej někam na stránku odkazy.php následující kus kódu (vypíše informace o serveru):
<?php var_dump($_SERVER); ?>
pharaon.jh
Profil
ale když to dám do index tak to nic nevidí žádný menu nic jen obsah, a tam ta tečka jak je
<?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/menu.php"; ?>
to je dobře?


je to tam
juriad
Profil
Jo, tečka tammá být. Je to tím, že na webzdarma je v té proměnné něco jiného, než je obvyklé, proto to nefunguje. Vysvětlím.


Stránka odkazy.php je ve skutečnosti soubor: /3w/wz.cz/p/pharaon/menu/odkazy.php
a DOCUMENT_ROOT by měl být /3w/wz.cz/p/pharaon/
jenže je /3w
a jelikož soubor /3w/menu.php neexistuje, tak nic nevloží.

Přidej na samý začátek stránky (klidně hned za <html>):
<?php define('ROOT',  "/3w/wz.cz/p/pharaon/"); ?>
tím nastavíš proměnnou ROOT na správnou cestu a jednotlivé includy pak budou:
<?php include ROOT . "menu.php"; ?>
pharaon.jh
Profil
no už je to dobrý akorát to nevidí obrázky
juriad
Profil
V souborech top.php, menu.php, right.php, zapati.php používej všude absolutní cesty:
<a href="/menu/novinky.html" target="hlavni"><img src="/menu/galerie/stranky/tlacitka/novinky.jpg"></a><br>
<a href="/menu/nabor.html" target="hlavni"><img src="/menu/galerie/stranky/tlacitka/nabor.jpg"></a><br>
... a tak všude ...

a samozřejmě, veště uprav link na css:
<link rel="stylesheet" href="css.css" type="text/css"> <!-- chybí znak rovná se -->

A ten var_dump vyhoď, potřeboval jsem ho jen kvůli tomu, abych odhadnul správnou cestu.
pharaon.jh
Profil
jo na tom pracuju ale pořád mi to vypadává


kdyztak tu ted nebudu du na hřiště kdyžtak mi sem napiš co je třeba ještě a já se pak ozvu jestli mi to pude a na server se nemuzu pripojit nejak
Kaminko
Profil
Čo robí na tej prvej stránke tých milión <br> ?


A v menu ti nefungujú odkazy.
pharaon.jh
Profil
no to mi nefunguje ale ještě tam nemám to co mi napsal juriad takže za chvilku jestli se připojím


a nechápu jakej milion, nebo myslíš tu reklamu na hoře ta nejde zrušit jedině u placených de zrušit
Kaminko
Profil
Myslím, tu medzeru medzi reklamov a tým logom alebo čo to je. Je tam asi 8x <br> tag. Medzera sa dá urobiť praktickejšie.
pharaon.jh
Profil
jo ty myslíš hned na úvodní straně s tím logem, a jak by se mohla dělat jinak?
juriad
Profil
pharaon.jh:
Je pravda, že většina tvého HTML kódu nestojí za nic, jde to udělat mnohem lépe.
Mimochodem, proč skoro všude dáváš font mistral, tobě se čte příjemně? Mě ne a jsem rád, že ho nemám nainstalovaný - vidím všechny texty výchozím fontem.
<html>
    <head>
        <meta content="text/html; charset=windows-1250" http-equiv="content-type">
        <title>Pharaon Jindřichův Hradec softball team</title>
        <meta content="Martin Stejskal" name="author">
        <link href="menu/galerie/stranky/favicon.ico" rel="shortcut icon">
        <style>
#titulka {
    margin-top: 200px;
    text-align: center;
}
    
#verze_php {
    font-size: 1.5em;
    font-weight: bold
}
        </style>
    </head>
    <body>
        <!-- sem se vlozi reklama -->
        <div id="titulka">
            <h1>VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH JINDØICHOHRADECKÝHO SOFTBALLU, KLIKNUTÍM NA LOGO SE PØESMÌRUJETE NA HLAVNÍ STRÁNKY.</h1>
            <p>
                <a href="hlavni.html">
                    <img src="http://www.pharaon.wz.cz/menu/galerie/stranky/logo_teamu_novy.jpg" width="500" height="500">
                </a>
            </p>
            <p id="verze_php">
                <a href="index1.php">VERZE PHP</a>
            </p>
        </div>
    </body>
</html>
pharaon.jh
Profil
no jo někdy to předělám až budu mít čas zejtra určitě ne budu mít trénink, a je lepší mít ještě tu html verzi na stránkách? když už sem vše předělal na php?
juriad
Profil
Pokud to funguje, tak je můžeš odstranit. Zkontroloval jsem, jestli ti fungují všechny odkazy: fungují. Jen se odkazuješ na následující soubory, které neexistují:
menu/vysledky/kadeti/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/vysledky/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/juniori/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/zaci/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/kadeti/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/muzi/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/zeny/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
menu/tabulky/csoftpoh/JavaScript/prohlizece.js:<h2>Chyba 404 - soubor nebyl nalezen</h2><br>
To vyřešíš tak, že se na prohlizece.js budeš odkazovat absolutně:
<script type="text/javascript" src="/JavaScript/prohlizece.js"></script>
pharaon.jh
Profil
je to sem zapomněl díky
pharaon.jh
Profil
tak sem to vsechno předělal jak mi to chybělo tohle / a ted pudu na ty styly h1 atd. už sem to našel v knizce kterou mám a nekdy to předelam, ted si budu dělat tlacitka do menu, a pak se do toho pustim
juriad
Profil
pharaon.jh:
Přečti si web semantika.name; pojednává o tom jaké HTML značky mají jaký význam a proč by se některé z nich neměly používat. Ber to jako filosofii webu: snaha o oddělení samotného smyslu stránky od její grafické podoby.
margin
Profil *
Ze stránky http://www.pharaon.wz.cz/menu/kde_nas_najdete.php:
GPS souřadnice: 49°8´ 20,5°N, 15°1´ 26,68E
Takhle podivně a nesmyslně (3× stupně) jsem GPS souřadnice ještě neviděl, tuším, že by to mohlo být 49°8'20.501"N, 15°1'26.681"E, ale tam není hřiště, ale blízké parkoviště.
pharaon.jh
Profil
no dyt jo parkoviště je hned u hřiště
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: