« 1 2 3 4 5 »
Autor Zpráva
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Nový editor kódů je mnohem lepší než ten předchozí, ale stejně bych zase uvítal možnost ho vypnout :-)
Ve Firefoxu 22 mi nefunguje kopírování označeného textu, což je velice nepříjemné.

Při přepnutí zobrazení editor nedostává pokyn k přeformátování kódů, takže třeba nejsou vidět konce delších řádků, dokud se nepohne i s velikostí celého okna prohlížeče.
fandaa
Profil
V IE11 funguje podivné označování textu. Při prvním kliku označí celé slovo, při druhém (klidně i mimo daný řádek) označí řádek, kde bylo označeno slovo, při třetím označí celý text. Teprve čtvrtý klik umístí kurzor tam, kde je třeba. V FF tento problém není.
CZghost
Profil
Chtěl bych nahlásit problém s nástrojem na živé ukázky: V IE 9 a pochopitelně nižších nefunguje zvýrazňovač syntaxí, s čímž přichází nefunkčnost doplňování závorek, uvozovek a apostrofů, automatické odsazování a strukturování kódu a také doplňující efekty. To ztěžuje práci v editorech částí kódu. IE 11 je v pořádku. Bylo by možné zprovoznit podobnou utilitku i pro tyto prohlížeče?
Str4wberry
Profil
Starší IE jsou myslím záměrně odříznuty, protože v nich snad žádný hotový editor dobře nefungoval.
CZghost
Profil
Str4wberry:
V tom případě asi odradíš dost uživatelů, zejména rejpalů, co chtějí mít všechno dokonalé :-) Asi chápu tvůj bojkot ke starším Explorerům, já je taky odmítám, navíc s ukončenou podporou Win XP je snazší odkázat uživatele k upgradu prohlížeče :-) (možná i systému, kdyby náhodou měli ještě XP)
Str4wberry
Profil
Rejpalové (a částečně i vlastní poznatky) mě právě přiměli k odříznutí. Ve starších Explorerech je to použitelnější bez editoru než s (polo)rozbitým editorem.

Psát vlastní online editor se mi momentálně nechce.

Mohla by to ale řešit nějaká synchronisace nebo možnost upravovat ukázky. Člověk by si soubor upravoval v novém prohlížeči a při uložení nebo automaticky by se výsledek projevoval v libovolném prohlížeči, který by si nalistoval příslušnou URL.
Amunak
Profil
Byla by možnost mít pro confirm() něco, jako je tam pro alert()? Psal jsem kratičkou ukázku ke confirmu, a stokrát odklikávat to pole je dost nepraktické.
Str4wberry
Profil
Nevím, jestli je možné vytvořit vlastní universální confirm, který by umožnil zvolit Ano/Ne. Udělat z toho v podstatě alert, který vrací true, by šlo, ale potom by nebylo jak skutečný confirm otestovat.

Jediné východisko je asi vytvoření toho přepínače pro automatické provádění JS.
Amunak
Profil
Str4wberry:
Takže problém je návratová hodnota? Nebo prostě fakt, že by tam někde muselo být tlačítko ano/ne? Viděl bych to tak, že by při tom timeoutu kdy to mizí by to automaticky vrátilo false; pokud by člověk kliknul na jedno z tlačítek, provedlo by se to hned.

Anebo opravdu udělat nějaký vypínač pro JS, ale s možností spustit ho na požádání.
Str4wberry
Profil
Problém je, že mě nenapadá snadný způsob, kterým by šlo pozastavit běh JS, zjistit odezvu uživatele a nakonec podle ní pokračovat. Vlastně to tu už psal Chamurappi, že to kloudně nahradit nepůjde.

Teď mě ještě napadlo při detekci confirmu v kódu přidat někam zaškrtávací políčko, které by dopředu stanovilo, jestli se má confirm potvrdit nebo zrušit. A potom z něj udělat alert, který vrátí hodnotu danou tím zaškrtávátkem.
Amunak
Profil
Str4wberry:
To zní jako docela dobrý kompromis. Každopádně nějaké udělátko na ruční spuštění bych tam tak jako tak uvítal.
Marschmallow
Profil
Str4wberry:
V ostré verzi mi chybí ten text - pro živou ukázku... Té šipečky vedle adresy jsem si opravdu všiml až po dlouhé době. Nebylo by lepší tam dát alespoň kratší text - Oddělená živá ukázka?
Juandev
Profil
Str4wberry:
Je to pěkné - díky za zpřístupní!
juriad
Profil
Str4wberry:
Připojuji se k nemejovi. Psaní ukázek skoro nefunguje, snad při každém stisku klávesy ztrátí editor focus.
A pokud mám nainstalovaný pentadactyl, kde skoro každá klávesa něco provede, je fakt libovka napsat něco jako slovo dokument. To u mě může vyústit v několik akcí (například):
1) zavření tabu
2) otevření okna pro zadání adresy aktuálního tabu
3) otevření zavřeného tabu a jeho focus
4) otevření okna pro zadání adresy nového tabu

Předchozí verze tímto netrpěla.

Str4wberry, mohl bys mé příspěvky vyčlenit do vlastního vlákna, aby se zde nemotaly komentáře k dvěma různým verzím?
12 - 19, 21 - 22
Str4wberry
Profil
Vyčlenil jsem: Nová podoba kod.djpw.cz


Jinak tvůj problémy nepozoruji. Aktuální Firefox 33.

Dále mi je divné, že tím předchozí verse netrpěla. Od února se totiž psaní kódu nezměnilo. Teď jsem akorát upravil po stránce vzhledu hlavičku, což by těžko mohlo něco rozbít.
juriad
Profil
Omlouvám se, tvořil jsem ukázku k Označení textu v textovém poli po kliknutí a fungovalo to podivně, až příliš dobře. Po napsání pár znaků se focus z editoru vytratil, ale z neznámého důvodu se nepřenesl do <input>u v ukázce.
Asi jsem mohl očekávat, že editor přestane fungovat, když si budu hrát se selectem a focusem. :-)
V moji nové verzi lze propagaci změn dočasně zakázat; je ale vidět že taková funkcionalita bude (alespoň mnou) vítaná.
Str4wberry
Profil
Napadlo mě zobrazovat chybové hlášky přímo v rozhraní, aby kvůli tomu člověk nemusel otevírat chybovou konsoli (využívá se k tomu window.onerror).



Taktéž jsem překryl metodu console.log, aby produkovala výstup do editoru. Výhoda oproti alertu je u výpisu objektů. Živá ukázka

Známé chyby a problémy:

1) Nesedí číslo řádky při zobrazení chyby.
2) Pomocí console.log nejde vypsat HTML element.
3) Chybová žlutá hláška je někdy duplicitní k červenému křížku v editoru.

Má s tím někdo takový problém, že bych to měl raději vyhodit? :–)
martin1312
Profil
Str4wberry:
S tvojou otázkou to nesúvisí, iba postreh.
Tlačidlá v hornej časti, tak isto aj input nie sú moc pekne zarovnané a nevyzerá to dobre. http://ctrlv.cz/XECU
Amunak
Profil
Problém může nastat... Hádám při větším počtu logů? Zkoušel jsem je vypsat padesátkrát za sebou, a prohlížeč to po asi deseti sekundách nereagování zabil:



Taky mi to párkrát ukazovalo Error: Syntax Error: ..., což je tak trochu redundantní.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Napadlo mě zobrazovat chybové hlášky přímo v rozhraní
Líbí se mi to, jen bych doporučil zobrazovat je někde jinde. Pokud začnu psát od nuly, je celkem pravděpodobné, že při automatickém spouštění vznikne chyba během psaní prvního řádku … a chybová hláška první řádek a půl překryje, což trochu znesnadní jeho dopsání (a její opravení).

Taktéž jsem překryl metodu console.log, aby produkovala výstup do editoru.
Také dobrý nápad, ale ještě by to chtělo ošetřit situaci, kdy window.console neexistuje. Ve starším Exploreru (nebo i v novějším, ve kterém nebyla otevřená konzole) se trvale ukazuje onerrorem chycená chyba, kterou vyvolává pokus o přepsání console.log.

Tvá funkce konsoleLog by po provedení výpisu mohla ještě volat skutečnou console.log.

(JSON && JSON.stringify ? JSON.stringify(message) : message)
Pokud JSON neexistuje, vznikne chyba.


Reaguji na martina1312:
Tlačidlá v hornej časti, tak isto aj input nie sú moc pekne zarovnané
To bude tím, že některá jsou tlačítka, některá jsou odkazy, některá jsou <label>, ještě je tam také <input>, který se může výškově chovat všelijak. Asi bych doporučil Str4wberrymu vyhnout se <button>u a zabalit <input> do něčeho, co půjde lépe zkrotit.

V Exploreru 7 je vzhled horní lišty docela konzistentní, úplně celou ji překrývá tlačítko „Přepnout zobrazení“ :-)
lionel messi
Profil
Zdravím,

rád by som prispel jedným svojím postrehom, ide totiž o malú chybičku v najnovšej Mozille (neviem, ako sa to správa inde). Na obrázku to síce zrejme nie je najlepšie vidieť, ale ide o nasledovný problém:

Začnem (trebárs do políčka HTML, ale prejavuje sa to všade) písať, napríklad párový tag, automaticky sa doplní uzatvárací tag a píšem ďalší obsah medzi značky. Kurzor je však posunutý oproti skutočnému miestu písania textu doprava, čím viac sa v ukážke použije automatické dopĺňanie kódu, tým výraznejší je tento jav. Pri písaní súvislého textu mi to neprekáža natoľko, aby som chybu hlásil, ale občas sa stane, že prídem na stránku vyhotovenej ukážky, chcem v jej kóde niečo konkrétne zmeniť alebo doplniť a mám dosť veľký problém kurzorom sa trafiť na správne miesto.

Možno ešte lepší príklad: img.djpw.cz/xmb.png Konkrétne riadok 7, kurzor je zdanlivo na jeho konci, ale tam, kde je znak otáznika.

Chcel by som sa spýtať, či by bolo možné pokúsiť sa tento problém opraviť. Ak to sem nepatrí alebo autor rieši závažnejšie veci, tak sa ospravedlňujem. Vďaka za odpoveď.
Str4wberry
Profil
Možná jste zaznamenali, že v poslední době fungovala klávesa Tab jinak, než bývalo obvyklé. Nespouštěla totiž Emmet.

Nebyl to záměr, ale chyba. Nyní by již vše mělo fungovat jako předtím a k podobné situaci by znovu nemělo dojít.
Chamurappi
Profil
V Exploreru 7 nemůžu ukázku uložit, protože je celá horní lišta překrytá tlačítkem „Přepnout zobrazení“. Také tam neustále trčí chybová hláška, že console je undefined, čímž je vyřazena možnost vyzkoušet, jak skript v Exploreru 7 funguje. Nešlo by to prosím opravit?
V Mozille mi při psaní kódů nefunguje Ctrl+C a Ctrl+V, je celkem utrpení v tom něco psát. Opravdu bych ocenil, kdyby šlo ten úžasný obarvovač/doplňovač kódu nějak vypnout.
V Exploreru 11 mi v editorech blikají dva kurzory, což je také celkem iritující.

Když v ukázce není <title>, mohl by se sám doplnit tak, aby v něm bylo aspoň ídéčko ukázky. Když člověk odkazuje z diskuse na víc různých ukázek a všem se doplní text odkazu „Živá ukázka“, není na první pohled zřejmé, co je co. A v prohlížečové historii se teď od sebe názvy stránek také neliší.
Str4wberry
Profil
Děkuji za popostrčení.

Opravil jsem JS chybu a „přepnout zobrazení“ v Internet Exploreru 7. Ve Firefoxu s kopírováním problém nemám, který to dělá?

Dva kursory v IE 11 mě také iritují, ale nepřišel jsem na to, jak to jednoduše opravit. A update toho editoru také nepomohl.

Ostatní jsem si připsal k cca 20 vlastním poznámkám, co bych chtěl vylepšit/dodělat.
lionel messi
Profil
Str4wberry:
Nerád sa dávam opäť do pozornosti, ale bolo by aspoň vyhliadkovo niečo možné urobiť so správaním popísaným v [#21]? Uvedený problém mi totiž prekáža natoľko, že radšej dávam prednosť alternatívnym riešeniam živých ukážok, čo je celkom dosť veľká škoda.
Str4wberry
Profil
Pro editor se používá skript třetí strany – Ace. Z různých řešení se před časem zdál nejlepší.

Z toho vyplývá, že se chybami v editoru mnoho nenadělám. Nechce se mi úplně studovat hromady cizích kódů, případně zanášet do kódu úpravy, které by komplikovaly přechod na novější verse.

Byl by příklad těch alternativních služeb? Třeba už je lepší nějaký jiný editor, tak by se na něj mohlo přejít.
lionel messi
Profil
Str4wberry:
Pro editor se používá skript třetí strany – Ace. Z různých řešení se před časem zdál nejlepší.
Ďakujem za objasnenie, rozumiem.

Byl by příklad těch alternativních služeb? Třeba už je lepší nějaký jiný editor, tak by se na něj mohlo přejít.
Nejde o nič prevratné, mal som na mysli známe nástroje ako JSFiddle či CodePen. Pochopiteľne trpia inými neduhmi, ktoré znemožňujú pohodlné fungovanie.
Kubo2
Profil
lionel messi:
Nemal by byť problém si forknúť repozitár Ace a poslať pull-request so záplatou.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Opravil jsem JS chybu a ‚přepnout zobrazení‘ v Internet Exploreru 7.
Díky moc.

Ve Firefoxu s kopírováním problém nemám, který to dělá?
Tuším, že to byl Pale Moon 25.1, ale děje se to jen někdy. Vůbec nevím, na čem to závisí.

Dva kursory v IE 11 mě také iritují, ale nepřišel jsem na to, jak to jednoduše opravit.
Zdá se, že ten druhý kurzor je posunutý přesně o 1.75em, tedy o velikost levého marginu, který nastavuješ pro <textarea>. A vlastně i pro třídu .js-editor a protože se <textarea> schovává dovnitř, je posunutá dvojnásobně.
Je asi chybou Ace editoru, že si po převzetí kontroly nad editačním polem nechá margin docela snadno přebít, tvůj selektor.item textarea je silnější než jejich .ace_text-input, kterým nastavují margin: 0 -1px.

Další poznámka na seznam návrhů:
Nedávno mi někdo poslal odkaz na starší živou ukázku, která mi ovšem vůbec nefungovala podle jeho představ… a to z toho důvodu, že už jsem se v ní kdysi vrtal, a moje k nepoznání rozvrtaná verze mi zůstala v localStorage, přestože z hlavy jsem ji už vypustil. Šlo by v takovém stavu nějak indikovat, že koukám na nezresetovaný stav?
Str4wberry
Profil
1) Přidal jsem zobrazování titulku v případě, že má HTML kód ukázky <title>. Akorát to tu zdejší dohledávač titulku nějak nechce najít: Odkaz

2) Trochu zlepšeno zobrazování na mobilu. Při šířce pod 680 px se ukázka přepne do režimu pod sebou.

Co na to říkáte?
« 1 2 3 4 5 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: