Autor Zpráva
Filip Kominik
Profil
Dobrý večer,
spustily jsme nový vzhled webu a zajímal by nás Váš názor na něj, jakožto případné "potencionální" zákazníky. Webdesign jsme se snažili udělat co nejjednodušší a co nejvíce "čistý". Předělávat se bude ještě pravděpodobně patička (bude tam také nějaká ilustrovaná animace)..

Adresa webu: www.ColourVision.cz

Předem velice děkujeme za názory:-)
RockFire
Profil
1) Proč nejsou reference klikatelné?
2) Oblaky v hlavičce by se mohli generovat na náhodných pozicích a ne vždy vyjet zleva.
3) Kontaktní formulář je hnusný, vůbec nesedí do designu
4) Reklama na webu tohoto charakteru? (Koukám, že asi Endora, možná bych zvolil placenou variantu)
5) Jako zákazníkovi mi chybí alespoň přibližný ceník, kontaktní osoby atd.
6) Kód nic moc.
7) Zanechat v patičce text, že web běží na Wordpressu, je slušnost.
Filip Kominik
Profil
Děkuji za Vaše postřehy, reference klikatelné budou:-) Kontaktní formulář tedy také upravíme, s tím souhlasím, že se tam moc nehodí, reklama je jen dočasná, už se řeší jiný hosting (pravděpodobně Wedos). V kódu je 9 chyb, to opravíme ještě (šlo nám čistě o zhodnocení vzhledu - jak titulek napovídá).
Chamurappi
Profil
Reaguji na Filipa Kominika:
1) Můj telefon nepodporuje dynamicky dotahovaná písma, takže místo rakety, tužky a ostře uzávorkovaného lomítka vidím čtvereček, čtvereček a čtvereček. Proč zneužíváš písmo na grafiku?
2) <!--[if IEMobile 7 ]><html class="no-js iem7" manifest="default.appcache?v=1"><![endif]--> — co to je? Mobilní Explorer 7 tohle nepodporuje a ostatním atribut manifest nedáváš.
3) Proč <header>? Proč <footer>? Co to návštěvníkům přinese, krom potenciálních potíží u starších prohlížečů?
4) „Jsme skupina tří mladých kreativních lidí“, kteří si zjevně také potrpí na anonymitu. Žádné jméno, žádná přezdívka… myslím, že tohle část potenciální klientely dost odradí.
5) Nadpisům <h2> bych dal větší horní margin.
6) Proč je ve všech stránkách přilinkované jQuery?
7) Oceňuji, že ve starších prohlížečích nerozptylují návštěvníka letící mráčky. Ještě by to chtělo doladit, aby nelétaly ani v novějších.


Reaguji na RockFira:
Oblaky v hlavičce by se mohli generovat na náhodných pozicích
Nebo si pozice zapamatovat a letět odtamtud, kde skončily. Nejsnáze by se toho dosáhlo, kdyby stav byl odvozený ze systémového času. Takovou trivialitu ale CSS animace udělat neumí.
DJ Miky
Profil
1) Moc se mi nelíbí, že hlavička je vysoká a všechen obsah je poté vertikálně namačkán na sebe.
2) Oblaka se na můj vkus pohybují moc rychle.
3) V úvodu se prezentujete jako skupina tří lidí, ale postrádám na webu konkrétní jména (nebo alespoň kontaktní osobu) a hlavně právní formu, IČ apod.
4) V kontaktním formuláři je vyžadováno jméno a e-mail, ale předmět ani text zprávy už ne? :-)
5) Tmavě červené písmo na černém pozadí v portfoliu se hodně špatně čte.
6) V portfoliu se mi název první reference zalomí na dva řádky, čímž se celý černý obdélník zvětší a rozhodí další řádek dlaždic.
7) UI je moderní technologie?
jenikkozak
Profil
Mě web zklamal. V inzerátu jsem četl, že je vás víc, že máte X let zkušenosti, že máte cit pro detail, tvoříte responsivní weby a provádíte SEO. Prokliknutí odkazu na váš web jsem odkládal, chtěl jsem nejdříve zkouknout ostatní vlákna, abych se pak v klidu kouknul na propracované dílo s hezkým designem. Colour vision! Čekal jsem duhu, pestré barvy.
1) Vejdu na stránku a slavné „colour“ se proměnilo na čtyři barvy. Žlutá podbarvující výběr je strašná, využitelná tak do nemocnice na podbarvování názvů nemocí nebo na označování jedů do průmyslu.
2) Nabízíš hosting, a přesto máš na svém webu reklamu jiného poskytovatele? Proč?
3) Kde jsou ty detaily, pro které máš cit?
4) Kde je k vidění ta nabízená SEO optimalizace? Hodil jsem název jedné z referencí do vyhledavače, ale k hledané stránce jsem se nedostal. Existují vůbec, nebo je to jen takový drobný podvůdek?
5) Zabýváš se webdesignem 7 let a máš dvě reference? Nelžeš tak trochu?

„Při každé grafické či webdesignové tvorbě se snažíme jít s dobou.“ Jestli doba kráčí tímto směrem, tak raději budu staromódní.
Filip Kominik
Profil
Stále je zde většina reakcí mířena ke kódu apod. Jedná se mi JEN o zhodnocení WEBDESIGNU - jak titulek napovídá, přesto děkuji za veškeré Vaše reakce!:-)

Moderátor Chamurappi: Původní znění tohoto přemazaného příspěvku:

Děkuji za všechny Vaše reakce, všechny reference samozřejmě existují:
www.liberec-underground.cz/blog
www.liberec-underground.cz/experiment
www.liberec-underground.cz/stereo
www.dj-net.cz
www.livechatforum.net

Hosting nenabízíme, tím je myšleno zprostředkování (nejčastěji Wedosu, protože je podle nás nejspolehlivější a nejlepší). Webdesignem se zabýváme takovou dobu, samozřejmě, že ale né vždy byla komerčně využita a jednalo se především o získávání zkušeností. O anonymitu nám samozřejmě nejde, to bych zde nebyl napsán jako Filip Kominik ne?:-)) Tým se tam bude teprve dodělávat.

Velice oceňuji veškeré Vaše postřehy, celkovým webdesignem jsem si nebyl jistý, proto jsem ho poslal jsem na pořádnou "kritiku".

Webdesign měl působit minimalisticky, nevím, jestli jsme toho ovšem dosáhli.
jenikkozak
Profil
Cituji z tvého webu: „Jsme skupina tří mladých kreativních lidí, která se zabývá grafikou, tvorbou webů a webdesignem již od roku 2006.“ Tam je (byť trochu krkolomně) napsáno, že jste vznikli jako skupina před sedmi lety. Proč tedy žádná z vašich referencí neobsahuje datum starší letošního dubna? Nevznikli jste spíš až trochu později (například v dubnu, minulý pátek nebo příští týden)?
Filip Kominik
Profil
Prosím o smazání příspěvků, které se netýkají zhodnocení WEBDESIGNU. Vážím si Vašich postřehů, ale nejedná se o to, co jsem požadoval. Jenikkozak - další "věta": "projekt www.ColourVision.cz vznikl však až roku 2012".. Tím je myšleno, že jsme se o toto začali všichni zajímat již od roku 2006 - dělali jsme "sami za sebe", proto jsou všechny reference až od konce roku 2012;-) Navrhoval bych celé vlákno promazat a založit nové, které se bude vyjadřovat pouze k WEBDESIGNU.:-)) Všechny Vaše reakce mám samozřejmě poznamenané.

a jen tak mimochodem Jenikkozak: Zajímal by mě Váš důvod pro tak "agresivní" reakce? Velice by mě zajímalo, kde jste vzal, že naše poslední reference nedosahuje staršího data než duben? To je mi záhadou, vzhledem k tomu, že projekt DJ-NET existuje již od roku cca 2009 a vzhled se na něm měnil už roku 2012, dále livechatforum, to je další projekt, který je už z minulého roku, no..zajímavé.. Nehledě na to, že se stále jakožto moderátor vyjadřujete totálně "off topic", jak jsem již několikrát poznamenal šlo pouze o zhodnocení WEBDESIGNU, nikoliv analýzu celého webu;-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Filipa Kominika:
Považuji za hrubě nekorektní, když někdo zneužívá funkci editace příspěvku k jeho přemazání.

Prosím o smazání příspěvků, které se netýkají zhodnocení WEBDESIGNU.
Tohle je také docela drsné. My ti tu věnujeme čas, radíme ti, co vylepšit, změnit nebo zahodit, a ty nám sice poděkuješ, ale zároveň chceš naši výpomoc smazat :-)
Ve slušné společnosti se historie neretušuje, ale učí se z ní.

Jedná se mi JEN o zhodnocení WEBDESIGNU - jak titulek napovídá
Webdesign znamená návrh webu, čímž se nemyslí jen vzhled. Zatím ti tu nikdo nekritizoval nic jiného než webdesign. (Kromě mě teď.)
Filip Kominik
Profil
Chamurappi: Bohužel např. valná většina toho, co píše jenikkozak je totálně off topic, nevím, co mi tu namlouváte, ale navážet se do stáří referencí a ani si nezjistit podklady, osočovat nás z podvodů, to není zrovna příjemné a hodně rychle jsem změnil názor na celý jakpsatweb.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Filipa Kominika:
valná většina toho, co píše jenikkozak je totálně off topic
Rozhodně není. Ptal ses na náš názor v roli potenciálního zákazníka. Dostal jsi ho, jenikkozak považuje text za na první pohled nedůvěryhodný. Opravdu si myslíš, že potenciální zákazník, který při pohledu na reference nabyde dojmu, že v úvodním textu lžete, bude iniciativně hledat další podklady, aby sám sobě prokázal opak? Nepravděpodobné.

Já jeho dojem spíše nesdílím, protože mi subjektivně ta informace nepřipadá natolik významná, aby se vyplatilo o ní lhát, ale uznávám odlišný názor. Pokud chceš zabránit tomu, aby vás někdo podezříval, uprav úvodní text, nebo přidej starší reference. Řeš příčinu, ne důsledky.

hodně rychle jsem změnil názor na celý jakpsatweb
Kvůli tomu, že garantujeme v názorech na stránku svobodu projevu? Chápu, že je to nepříjemná situace, ale máš tu prostor k vyjádření, doporučuji ti využít ho spíš k rozptýlení nadnesených pochybností než k nářkům. Viz pravidla.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Filipa Kominika:
„Stále je zde většina reakcí mířena ke kódu apod. Jedná se mi JEN o zhodnocení WEBDESIGNU“

Jedním ze základních nároků na jakýkoli design je to, že musí dovolit adresátovi, aby měl šanci autorovo dílo svými smysly vnímat (nejčastěji opticky). Až v přeneseném slova smyslu lze hovořit například o designu vědeckého experimentu, ale i zde musí být design navržen a prezentován tak, aby ho adresát mohl pojmout v souladu se záměrem autora. Pokud se tak neděje, udělal autor chybu – zmýlil se v cílové skupině, nebo vytvořil špatný design.

Nedílnou součástí webdesignu je i kód, a pokud ten kód byť jen ztíží vnímat dílo třeba jen některým z adresátů, je kritika kódu opodstatněná.

Cituji tedy z tvého kódu:

<title>Colour Vision</title>
<meta charset="UTF-8" />

1. Začátečnická chyba, která na firemním webu výrobce webů opravdu nemá co dělat. Budou-li v <title> znaky s diakritikou, můžou s tím být potíže. Chce to opačné pořadí, potom bude definice kódování platná i pro text v <title>:

<meta charset="UTF-8" />
<title>Colour Vision</title>

2. Ještě drobnost: Lomítko na konci charsetu myslím naštěstí ničemu nevadí, je tam ale zbytečné.

(Podrobněji jsem tvůj web nezkoumal, nejsem si jistý, zda máš o názory na něj opravdu zájem. :-)
filip kominik
Profil *
Chtel jsem reakce pouze na vzhled. Mel jsem sem - jak sem puvodne planoval vlozit obrazek webu a bylo by. Pochopte, ze texty, struktura apod. se jeste bude menit. Tou reakci potencionalniho zakaznika jsem myslel napr. jestli nepusoby vzhled prilis jednoduse atp. ... omlouvam se, ze chyby diakritika ale pisi z telefonu, dekuji za pochopeni
yamainu
Profil
Ta #F3333E je na mě moc jedovatá, neudržím pozornost na bílém textu.
jenikkozak
Profil
Filip Kominik:
Bohužel např. valná většina toho, co píše jenikkozak je totálně off topic
S tím nesouhlasím. I kdybys „webdesign“ považoval za synonymní výraz pro grafické rozvržení stránky, pak mimo jsou jen dva mé body - SEO a počet ukázek. Když někdo nepočítá v grafickém návrhu např. s reklamou (ve tvém případě s tou reklamou od webhostingu), pak většina webů vypadá tak, jak vypadá - reklamní plocha je na první pohled přidaná dodatečně a působí jako pěst na oko.
Za webdesign skutečně vímám v podstatě všechny činnosti, které se týkají tvorby a správy webu.

osočovat nás z podvodů
Jako podvod to považuji z toho důvodu, že tys tam tu informaci o roce vzniku dal se záměrem dodat důvěryhodnost svému počínání. Zákazník totiž dá přednost webdesignerské skupině se sedmiletou praxí, u které předpokládá, že jednotliví členové jsou za léta spolupráce dobře sehraní a dokážou práci vykonat lépe než jednotlivec nebo skupinka tří kluků ze základní školy. Pokud uvedná informace není pravdivá, pak se vědomě snažíš potenciálního zákazníka uvést v omyl a získat tím nějakou výhodu.

Své názory v tomto fóru se snažím formulovat tak, abych je přispůsobil autorovi. Proto procházím autorův profil a hledám jeho další stránky. Snažím se pochopit, proč vlastně o názor požádal a čeho chce dosáhnout. Může tu být začátečník, kterému se s pomocí Jakpsátweb podařilo vytvořit funkční web a snaží se přispět do komunity, která mu pomohla; může jít o nadšence do fotografování nebo chovatele koní, který chce prostřednictvím webu oslovit fanoušky nebo se podělit o zkušenosti. Web je pro takového člověka jen málo významný prostředek a je mu vlastně úplně jedno, že má zdrojový kód nesémantický, nepřehledný, že zbytečně načítá deset knihoven a vypíná prohlížečovou cache… Potřebuje, aby jeho web návštěvníkům fungoval a aby se jim líbil. Nemůžeš ale čekat, že budu k amatérovi přistupovat stejně jako specializovanému webdesignerskému studiu (skupině, to je jedno) se sedmiletou praxí v oboru. Když se někdo prohlašuje za profesionála, nemůže se divit, že ho jako profesionála hodnotím.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na filipa kominika:
„Mel jsem sem - jak sem puvodne planoval vlozit obrazek “
To by nebylo v souladu s pravidly. Tato kategorie slouží k hodnocení hotových webových stránek, ne obrázků. (Vzhled působí a diakritika chybí s měkkým i, i na telefonu; pravopis působí na potenciální zákazníky. ;-)

1. Plavání obláčků je milý nápad, nemyslím si ale, že je dobře vyřešené. Některé plavou příliš rychle a obecně mi připadne meteoronelogické, že stejné či podobné obláčky plavou rozdílnou rychlostí. Také Chamurappiho poznámka (zapamatovat si pozice) má něco do sebe.
2. Nabízíte tvorbu log a logotypů, ale nejsem si jistý, zda to, co vidím v hlavičce, lze považovat za logo.
3. Chybí favicona (nebo je nefunkční).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0