Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
wikman Profil |
Prosím o názor na stránku orchideakarvina.wz.cz, a malou radu ohledně navigace ... jde o problém při zmenšení stránky, asi to bude vl. float , ale nejsem si jist.. jde o to , že navigace v posledním odkazu přeteče na druhý řádek .... dále už jen dodám, že jsem se ještě nevěnoval optimalizaci pro IE, je to zatím jen v začátcích .. ale to menu. ... to mně fakt prudí .. díky moc ... jinak ještě pokud narazíte na nějaké chyby , rád je poznám ...
|
||
Trejpa Profil |
#2 · Zasláno: 9. 11. 2013, 00:17:41
wikman:
Řazení položek menu vedle sebe nezajišťuje float, ale display: inline. Tomu řádkování by pomohlo přidat za to ještě display: inline-block (kvůli starším IE nestačí zaměnit). Pro Internet Explorer bych začal přepnutím vykreslovacího módu do standardního pomocí vhodného doctype, například <!DOCTYPE HTML> .
|
||
wikman Profil |
#3 · Zasláno: 9. 11. 2013, 01:31:35 · Upravil/a: wikman
Trejpa:
někde jsem se dočetl, že už vlastně nemá smysl definovat doctype, páč si to prohlížeč definuje sám, podle čeho netuším , ale jdu nastavit inline-block .Díky.... uvidíme, jinak jak se páčí design? no inline-block problém vyřešil jen do té míry, že se zalomil poslední odkaz ... takže jediné co mi asi zbývá je doladit margin a pading... jinak netuším, proč to leze o řádek níž... |
||
margin Profil * |
#4 · Zasláno: 9. 11. 2013, 08:06:36
wikman:
„nemá smysl definovat doctype, páč si to prohlížeč definuje sám“ Buď jsi četl špatný zdroj, ale pravděpodobnější je, že jsi to špatně pochopil. Prohlížeče doctype používají jako přepínač vykreslovacích režimů a nejvíce rozdílů mezi zobrazením je právě v IE. Doporuřuji řídit se radou, kterou výše napsal Trejpa: „Pro Internet Explorer bych začal přepnutím vykreslovacího módu do standardního pomocí vhodného doctype, například <!DOCTYPE HTML>“ Módy prohlížečů |
||
maks Profil |
#5 · Zasláno: 9. 11. 2013, 10:38:41
wikman:
„někde jsem se dočetl, že už vlastně nemá smysl definovat doctype“ nebylo to ve smyslu, že není povinný? Nebo že prohlížeče ignorují verze HTML či XHTML v nich deklarované? Povinný není, neuvedený doctype > quirk mód prohlížečů. Doporučuji pracovat se standardním, bude to pro tebe snažší. |
||
wikman Profil |
#6 · Zasláno: 9. 11. 2013, 12:01:12
použitý jsem měl/mám tento
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> , je v hlavičce indexu, a stránky includuju, takže jestli dobře rozumím, tak podle margiho odkazu mám psát DCT (doctype) i do těch stránek co includuju,jo? .. měl jsem zato, že jakmile se stránka vloží, automaticky si přivlastní DCT z indexu, nebo je to jako u Iframu? (to jen tak ze zvědavosti)
......................... Menu/navigaci právě includuju, takže zkusím připsat DCT i do té stránky, ale obávám se, že to bude spíše tím, jak jsou řešeny mezery mezi jednotlivými "li" a "a" - už při tvorbě jsem s tím bojoval, a poslední prvek se zalamoval. Rád bych ještě dodal , že k tomu zalomení dochází jen u netbooku, tam je screen oproti 22" co mám u desktopu o hodně menší, ale i tak si myslím, že by se to dít nemělo. U IE, FF, a Chromu se na 22" vše zobrazuje jak má, teda až na estetické detaily typu "border-radius : 15px;" ten u některých dělá paseku, ale to by mně až tak netrápilo. |
||
maks Profil |
#7 · Zasláno: 9. 11. 2013, 12:07:57
wikman:
„měl jsem zato, že jakmile se stránka vloží, automaticky si přivlastní DCT z indexu, nebo je to jako u Iframu? (to jen tak ze zvědavosti)“ nvíme kam, co a jak includuješ. Když si zobrazíš zdrojový kód dané stránky, měl bys doctype mít na jejím začátku. Jednou. Uvedený doctype shzuje IE do quirku, vyměň jej. Ve vlastním zájmu. |
||
wikman Profil |
#8 · Zasláno: 9. 11. 2013, 12:46:46
zaměněno za
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
|
||
maks Profil |
#9 · Zasláno: 9. 11. 2013, 14:57:39
wikman:
proč tam dáváš takové obludy, když stačí krásné a přehledné <!doctype html> ?
|
||
Trejpa Profil |
#10 · Zasláno: 9. 11. 2013, 15:21:30
maks:
Třeba se tak poznají profíci. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0