Autor Zpráva
SeoKungFu
Profil
Dobrý den,
mužete prosím ohodnotit tuto webovou stránku http://fresh-concepts.cz co se týce použitelnosti, srozumitelnosti, přehlednosti a designu ?

Děkuji všem !
maks
Profil
SeoKungFu:
přehledné nic moc, nečitelné a vůbec nevím, oč jde.

Navíc se mi nezobrazuje diakritika v sloganu vpravo nahoře,tebou užitý font nemám (a nemá spousta dalších lidí).
DJ Miky
Profil
– Fotky na pozadí hlavní stránky jsou tak výrazné a členité, že nejde poznat, kam se dá vůbec kliknout.
– Při prohlížení na obrazovce laptopu (široké a nízké okno) jsou fotky nepříjemně roztažené.
– Hlavní stránka mě od prohlížení akorát odradí. Nedozvím se z ní vůbec nic, ani důvod, proč bych měl kliknout na „Pokračujte na stránky“. Celé mi to připomnělo éru osobních webů s uvítací stránkou, kde byl velký nadpis „Vítejte“ a animovaný GIF pro pokračování na web.
– Proč Jsou Některé Názvy Sekcí Psané S Velkými Počátečními Písmeny? Dost Blbě Se To Čte.
– Je tam příliš mnoho kurzívy, zcela bezdůvodně.
– Odkazy nejsou odlišené od okolního textu.
– Řádkování by mohlo být vyšší v menu a v textech.
– V české verzi je pár nepřeložených textů, zvláště v detailu produktu.
– Titulek zůstává na všech stránkách stejný.
– V menu stále zůstává aktivní stránka Domů, ať jsem na webu kdekoliv.
– Chvíli jsem přemýšlel, jak by se dalo vložit něco do košíku. Kliknout na ikonku bez popisku a vysvětlujícího titulku, která ani nevypadá jako tlačítko, člověka nenapadne hned.
– Připadá ti tohle jako dobře čitelná stránka?
margin
Profil *
maks:
,tebou užitý font nemám (a nemá spousta dalších lidí)
To nevadí, písmo je embedované z Google Web Fonts a obsahuje všechny české národní znaky (testoval jsem velká i malá písmena na známé říkance o úpícím koni), ale SeoKungFu nemá v nastavení písma Oregano zobrazení národních znaků dovoleno.

Chtěl jsem vědět, co je to revoluční nábytek, přečetl jsem si povídání s překlepy, prohřešky proti češtině a frikulínské bláboly postrádajícími smysl.
Není toho vyzařování příliš?
"vyzařující luxusní a relaxační atmosféru"
"vyzařuje silný moderní pocit pro vaše současné potřeby"

Napozicovat přes sebe asi 50× div obsahující prázdný odkaz a vnořený div, ve kterém je obrázek šipky (před odkazem Domů), to je mazec!
<div class="menu_item"><a href="/cz/menu/x146-.htm" class="font_Oregano_16_grey"></a>
       <div class="menu_thumbnail"><img src="images/green_arrow_mini.png" width="14" height="12" /></div>
       </div>
lionel messi
Profil
1. Malé písmo.
2. Skoro nečitateľná patička na hl. stránke (ozdobný reliéfny font, kurzíva, minimálny kontrast s pozadím).
3. Príliš veľa "hover efektov" na hl. stránke sťažuje orientáciu, aj tak sú položky dosť malé a text na nich ťažko čitateľný, ešte musím lúštiť aj to, čo sa s položkou stane po nájdení myšou.
4. Osobne nemám rád font Calibri, preferujem iný sans-serif (Tahoma, Arial, Trebuchet MS, Verdana) - keď už Calibri, tak o niečo väčšie.
5. V menu zvýrazni aktívnu položku.
6. Vo fonte "Oregano Italic" mi hapruje diakritika a zobrazuje mi ju Comic Sans-om - niekedy je lepšie použiť bežný font.
7. Kým sa mi načíta fotogaléria a hlavne než sa mi prehrajú všetky JS efekty a vidím fotku, stratím trpezlivosť a stláčam ESC alebo odchádzam - menej je niekedy viac - prečo tak dlho trvá, než sa mi galérka "narozmeruje" a fotka vynorí z tmy?.
8. V sekcii kontakt by som dal veľké 1. písmeno v nadpise. Prečo nepíšeš "Telefón", ale namiesto toho "gsm"?
9. Prečo napríklad v sekcii kontakt nepoužívaš nadpisy ale span.font_Oregano_19_green (alebo tak nejako)?
10. Zvážil by som nastavenie prehľadnejšieho URL než: http://fresh-concepts.cz/cz/shop/content?page=XUBPAGE&XUBPAGE=13&XUBPAGEHL=13&cpage=__control__ pre stránku s kontaktom (prekvapilo ma to, inde mi prišli URL v pohode).

Celkovo je web pomerne neprehľadný, horšie čitateľný, zdrojový kód taktiež slabší. Najlepšou časťou a jedinou, kt. ma trochu oslovila je logo.
SeoKungFu
Profil
Díky všem za odpovědi, nějaké další připomínky či komentáře ?
Ivy
Profil
1. Srozumitelné to příliš není - po příchodu vůbec nechápu o čem to je. Napřed jsem myslela že prodáváte kytky. Možná by to chtělo pod otázku Co vám můžeme nabídnout? napsat rovnou i odpověď.
2. Je tam velmi mnoho cizích slov a nějak mě to odrazuje od čtení. Například 3D panely Pangu. 3D je v odstavci 3x, nedalo by se to napsat jinak a česky, srozumitelně? Například panely s reliéfem?
jenikkozak
Profil
1) V první řadě to písmo je opravdu špatné.
2) Z některých textů je patrné, že byly do češtiny překládány*, obsahují chyby (překlepy, hyperkorektní tvar „by jste“, čárky mezi větami; jednou tykáš, větu dál vykáte).
3) Myslím si, že 280 sdílecích služeb je dost velké šizení návštěvníků. Žádám vysvětlení, proč tam chybí těch dalších 20, aby jich bylo rovných 300.
4) Design evidentně nepočítá s tím, že se název produktu může zalomit na dva řádky.

* Běžný Čech neřekne: „Je to naše poselství trhu, přinášet inovtivní a pochopitelné produkty pro bezpečnější svět,“ nebo: „Pokud stávající produkty na trhu nevyhovují potřebám, my se pouštíme do práce s cílem je zlepšit.“ Vinou toho texty působí strojeně a špatně se čtou.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0