Autor Zpráva
Hudy
Tak jsem na doporučení Radka Hrabůvky založil nové téma vztahující se ke stránce mého kocourka. Předělal jsem její celý design a podle mne to nyní vypadá lépe. Také jsem ji doplnil o další prvky. Proto vás prosím o zhodnocení a kritiku co se týče vzhledu, funkčnosti, přehlednosti apod. Každý dobrý návrh přivítám.

stará stránka je zde

nová stránka je zde

HUDY

P.S. Snad mě modeřátoři neukamenujou a nepošlou zase do starého tématu:-)
klokyn
Nové stránky sú určite krajšie... Idem na to:

- Logo sa mi nepáči a celkovo sa k stránke nehodí (myslím farebne a tak)
- záložkový odkaz zpět by mohol mať nadefinovaný hover
- text je pekne čitateľný, ale nastavil by som mu väčší padding zo strán
- tabuľky by som zanechal a pustil by som sa do designu pomocou divov a xhtml, ale to je každého osobný názor
- kód je klasický html, vo validátore to hlási viac chýb, ale myslím že len dve niesú zapríčinené počítadlom od toplistu

Inak sa my web páči, je tak príjemne jednoduchý, ale bezpodmienečne musíš zapracovať na tvorbe loga
Hudy
klokyn

Díky za postřehy. Po takové době jsi první vlašťovka, co mi tu napíše svůj názor.

Logo se Ti nelíbí ? No já vím, že nejsem žádný grafik, ale zrovna tady jsem myslel, že je to OK :-))) a Ty říkáš že ne.
Myslíš že bych měl dát zpět na záložku taky hover ? A nebude to to pak celý hoverovatý ?
No okraje můžu dát větší, to myslím problém není. Mrknu na to a pustím se případně do toho.
Je mi jasný že tabulky nejsou budoucnost, ale zatím se na DIV necítím a na XHTML už vůbec. Snad časem.
Jj, je tam asi 7 chyb a myslím že jen 1 není zapřičiněná Toplistem.

Nad logem se zamyslím :-))

Moéc děkuju za Tvoje názory.
pashkokanhimbizila
me se to logo libi, jen font je dost obycejnej. je to moc pekny
klokyn: <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0">...
Huggi
me se to ogo taky libi..
a cela stranka taky:)
jen bych mozna to
'slovo na uvod' pripadne vsehcny nadpisy trochu zvetsil..mozna jen ten uvod..ale aby ten prvni nadpis byl dominantnejsi (aspon na velikost nadpisu v menu..spis jeste o trochu vetsi..)
klokyn
Hudy

Tak keď sa budeš na xhtml cítiť tak sa do toho pusti :)

K logu: To logo je milé a pekné, len podľa mňa neladí zo stránkou. Ak niesi grafik nevadí, ani ja som nebol. Potom som si ale stiahol jednoduchý program Photofiltre s češtinou, našiel som pekný manuál a keď som sa z obrázkami hral, sám som bol prekvapený čo dokážem ;) Čiže keby si sa s tým logom len trošku zahral...
Hudy
pashkokanhimbizila
Huggi

Děkuju moc za vaše názory. Jj, dělám to v FP 2005, ale všimněte si, že kdyby tam nebyl Toplist, byla by tam jen jedna chyba :-))) Pashkobylce nebo jak to je děkuju za slova chvály. Moc to potěší. Mě se to logo taky líbí. No a HUGGI máš asi pravdu s tím, že bych ty nadpisy měl zvětšit. Na tom něco bude.

Pokud by jste měli ještě nějaké postřechy, sem s nimi. Rád se ze svých chyb poučím a nebráním se do stránky zakomponovat vaše zajímavé nápady.
klokyn
pashkokanhimbizila, Hudy

<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0">... Inak aj tvorím vo frontpage, tento meta vymažem a idem veselo ďalej. A stránky tvorím podla štandartu xhtml 1.1 (prečo sa ja musím všade chvastať)

Hudy: A máš tam chyby dve (okrem toplistu): Prvá je, že tam kde máš <style>, by si mal mať <style type="text/css"> a druhá chyba je niečo s bordercolor... To len na upozornenie :-)))
Hudy
klokyn

S chybama máš pravdu. Nehádám se :-))) Já se taky koukal na validátoru, že by tam mělo bejt style type ..... Jsem rád, že se vám stránky líbí. Mám rád jednodušší styl, žádná přeplácanost. snažil jsem se, aby to bylo přehledný a aby případný návštěvník neutekl proto, že se v tom nevyzná a neví oč jde.
Hudy
klokyn
Huggi
pashkokanhimbizila

Tak jsem zvětšil nadpisy, přidal hover na odkazy zpět u článků. Na logu budu průběžně pracovat systémem pokus a omyl :-)))
Radek Hrabůvka
Mi nevadí, že stránky jsou "jen" HTML, ostatně v PSPadu to jsou jen tři klepnutí myší pro konverzi. Logo se mi líbí, navíc odpovídá zaměření stránek. Nechápu, o jakých nadpisech se píše, já jsem žádné nenašel, jen zvětšené obarvené nápisy. Kdyby byly dělané pomocí stylů, šly by snadno změnit. Na úvodní stránce jsou záložky pomíchané s odkazy, chtělo by to oddělit. Skoro každá stránka vypadá jinak, nevidím pro to důvod, chtělo by to trochu sjednotit, nejsnáze pomocí stylů, které jsou použité pouze pro odkazy. Na některých stránkách je pořád plno chyb, ale podle Tidy validátoru to jsou jen varování, žádné errory, takže problémy nehrozí.

<OT>klokyn Photofiltre má od tuším 18. 10. novou verzi 6.2.0, ale změn jsem si nevšiml, odkaz vede na stažení cz verze.</OT>
Hudy
Radek Hrabůvka

Čau Radku. PSPad mám. Kterej ten TID je na tu konverzi ? Jinak já se snažil všechny ty stránky tak nějak vyladit, aby k sobě pasovaly, ale asi se nepodařilo :-( Myslíš pro záložky změnit styl jako jsem to dělal pro hover u menu ? No chyby rtam asi budou Radku pořád....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0