Autor Zpráva
TomasJ
Profil
Dobrý večer, prosím Vás o vaše názory a postřehy na webu http://akvarijniryby-spk.8u.cz/
Předem děkuji.
Náročný uživatel
Profil *
web vypadá celkem hezky, hlavně tapeta na pozadí je pěkná a konečně někdo neignoruje velký monitory, menu s rybkou je taky originální, mapka v kontaktech super, ovšem nějaký připomínky (některý i celkem zásadní) by se našly, tady je můj seznam prvních deseti, jak mi přišly pod ruku:
1) http://akvarijniryby-spk.8u.cz/ - tohle je snad (hodně blbej) vtip... to snad ani neni vtip, to je co? 8u? spk? nad něčim takovym si neuvažoval nebo tohle je jenom testovací verze webu? s tim souvisí další hodně špatná věc - email na seznamu?! reklama?! pokud máš (business) web umístěnej na doméně takovýho pochybnýho vzezření, všude dole nějakou ubohou reklamu a v kontaktech seznamáckej email, můžeš si na titulní stránku rovnou napsat "dělám si z vás (_!_) a jděte do háje"... aktuálně největší průser, co tu mlátí do očí a řve na všechny strany... (pořád doufám, že je to jenom testovací verze webu)
2) ještě k tý tapetě... je fajn, žes myslel na velký monitory, ale ta šířka 3100 px je zvolená celkem špatně - měl bys použít rovnou 3840 px nebo ušetřit pár desetin MB a nechat jenom 2560 px... spíš bych se vydal tou první cestou a rovnou bych se snažil celkovou velikost (v MB) o něco srazit...
3) to záhlaví celkem splývá s pozadím, určitě by to chtělo něco výraznějšího
4) měl by sis každou dílčí stránku zkontrolovat...
5) teď koukám, žes to psal ještě v HTML4, to je docela škoda, ne? spousta práce navíc...
6) v kódu máš hrozný kvanta inline css, pokud tam nemáš redakční systém, přes kterej obsah formátuješ, nemá to tam vůbec co dělat
7) chtělo by to upravit odkazy do uživatelsky přívětivější podoby, rozhodně vyházet .html, to ?list=2 by šlo taky určitě vymyslet líp
8) teď sem si všimnul, že oslepenej seznamem sem přehlídnul, co je kolem toho... žebrání o ikonku patří k těm nehoráznejm (několik neslušnejch slov) v bodě 1
9) koukám na detail produktu - ta tabulka je nudná, chce to udělat hezky a moderně
10) dole ten odkaz na administraci je proč? aby ho návštěvníci nemuseli pracně hledat a mohli rovnou tipovat nebo zkoušet různý triky na prolomení?
žádnej optimistickej závěr nebude, za tu jedničku a osmičku bys potřeboval... minimálně na holou


ještě k tý doméně - je volná i bez pomlčky (zázraky se občas dějou) a pokud si ji neregneš ty, někdo jinej se toho určitě brzo a rád ujme...
jenikkozak
Profil
Náročný uživatel:
4) měl by sis každou dílčí stránku zkontrolovat...
Je tam snad nějaká chyba, která by způsobovala špatné zobrazení stránky v některém prohlížeči?

TomasJ:
- Videím by bylo dobré vymyslet nějaký praktický název. Umístění videí s produkty považuji za dobrý nápad, ale chtělo by to zvážit, zda jejich kvalita odpovídá hodnotě práce odváděné v prodejně. Doporučuji snížit jejich množství a zaměřit se na jejich zpracování.
- České rodové názvy se uvnitř věty píší s malým počátečním písmenem; skalára by měla být rodu ženského, ostatně celá ta věta by zasloužila přeformulovat, nyní to vypadá jako zajímavé mezirodové křížení.
- V nabídce ryb by koncový zákazník zajisté ocenil popis jednotlivých druhů.
- Články v ostatním sortimentu by snesly klikací nadpisy. Na obsahu by to vůbec chtělo dost zapracovat. Firma, která na trhu působí patnáct let musí o své činnosti vědět první poslední. Z obsahu by to mělo být znát.
Náročný uživatel
Profil *
jenikkozak:
já se na stránku díval jenom zběžně v chromu, to ale nic nemění na skutečnosti, že tam existujou chyby oproti specifikacím HTML
jenikkozak
Profil
Když někdo ve svém názoru vypichuje chyby, které vlastně chybami nejsou, je to stejné, jako kdyby napsal: „Dělám si z vás (_!_) a jděte do háje.“
Náročný uživatel
Profil *
mně to teda chyby ukazuje
Marschmallow
Profil
Náročný uživatel:
Já si tedy myslím, že jedno z nejdůležitějších je, aby se stránka zobrazila správně ve všech prohlížečích. Obyčejný uživatel přeci na kód nekouká ;)
Náročný uživatel
Profil *
no to rozhodně, ale tady se řeší mj. i to, jak psát web, a web by se měl psát čistě a bez chyb :)
TomasJ
Profil
Děkuji za názory a kritiku.
Abych to uvedl na pravou míru: Web jsem dělal já, ale není můj.
Předem oznamuji, že jsem dnes změnil doctypena HTML5, i když web není v HTML5 a jsem si toho plně vědom.
K připomínkám - budu skákat od desátého k pátému, pokusím se na nic nezapomenout.

Klient se stále nerozhodl, zdali si koupí doménu či nikoliv - za každou cenu tam chtěl to -spk (zkratka Šumperk).

Do odkazů jsem tam to .html dal záměrně - web je psaný v PHP a využívám mod_rewrite. Popravdě nad příponou jsem uvažoval dlouho, ale nakonec jsem nechal .html - vyhledávač, pokud řeší odkazy, si vybere co je k dispozici. Ještě nad tím zauvažuju.
Dále myslím, že ?list=2 je celkem jasné. Je to jen 1 parametr a neobsahuje velkou hodnotu - to bych nechal jak je.

S tou tapetou, možná ji spíš zmenším, ale ani tady nevidím zásadní problém, myslím, že by to klidně zůstat mohlo. No uvidím co se dá s tím dělat.

„Žebrání o ikonku“ - jak jsi to nazval, taktéž nebyl můj nápad, nikdy jsem tohle na svých webech nevedl a v tomhle s tebou plně souhlasím. Dole ten odkaz Administrace je především pro majitele, alespoň ze začátku, aby měl přístup k základním věcem, než dodělám administraci komplet. Ostatně rizika jsou stejná, jako všude jinde. Například zde na DJPW ;)
Triky na prolomení nejsou, heslo se nenachází v databázi, ale je zakódováno v souboru, přístupném jen přes FTP a PHP.

Inline styly jsem zanechal jen v dílčích stránkách a převážně je generuje PHP, postupně je házím do css souboru.
Když jsem s webem začal, neměl jsem moc ponětí o tom, co zvýší SEO atd. A když jsem to zjistil, což není dávno, trošku se toho kódu nahromadilo. Alespoň úvodní stránku a jednu - dvě podsekce mám čisté.

Mimochodem, web by se měl psát především tak, aby s ním prioritně neměl problém prohlížeč a vyhledávač, až na 3. místě je validátor. Vyhledávač drobné chyby v HTML ignoruje.
-----------------------

Co se chyb v češtině týká: Opravím ty, které mi vletí do očí, ale mám další práce a na opravu chyb majitele prostě nemám čas.

K popisu jednotlivých ryb v nabídce: Web nefunguje jako e-shop, lidé si mohou koupit rybičky nebo ostatní produkty pouze v kamenné prodejně, kde už majitel popis má a každému zájemci zodpoví jeho případné dotazy.

Kvalita videí je špatná, videa jsou vesměs stará. Všechny jsou vytažené z YouTube kanálu, který jsem v rámci možností propojil s webem - přidá video na YouTube, přidá se na web (smazání/editace to samé), včetně zápisu události do novinek. Bylo mi oznámeno, že videa nahradí novými. A nutno podotknout, že se jedná o odchovnu, ne přehlídku - do toho se mu plést nemohu.

Klikací nadpisy v sortimentu jsou dobrý nápad, díky. Přidám je i do nenápadné sekce Články, na kterou je odkazováno z úvodní stránky z přehledu článků (tam jich bude jen odhadem asi 6 - 8, starší v archívu).

Ještě odskočím nahoru k připomínce na Seznamáckej e-mail. Jak jsem se zmínil, je to majitelův business, ne můj. Takže mu nemůžu vnutit něco jiného.

Jeho firma je pro akvaristy celkem známá, takže si tolik s obsahem neláme hlavu. Tím chci říct, že já o firmě moc nevím a podklady k tomu nemám. Speciální příplatek za prostudování jejich historie + popsání firmy jsem nedostal. A i když je to pak referenční web, pokud majitel nedodá podklady, které tam chce, mohu se třeba na hlavu stavět. :)

Každopádně děkuji za postřehy a připomínky co se technické části týká.
Náročný uživatel
Profil *
TomasJ:
Mimochodem, web by se měl psát především tak, aby s ním prioritně neměl problém prohlížeč a vyhledávač, až na 3. místě je validátor. Vyhledávač drobné chyby v HTML ignoruje.
jakýpak by s tim měl problémy prohlížeč nebo dokonce vyhledávač? pokud je stránka validní, pak nic nebrání tomu, aby se zobrazovala správně... pokud de o nový html prvky nebo css vlastnosti, ty tě W3C používat nenutí a na validitu vliv nemají...
TomasJ
Profil
Náročný uživatel:
pokud je stránka validní, pak nic nebrání tomu, aby se zobrazovala správně...
V tomto s tebou rozhodně nesouhlasím. Validita a správné zobrazování spolu mají společné jen HTML a CSS, nikoliv funkčnost.
To, že je web validní, neznamená, že se bude všude zobrazovat správně.

Koukal jsem na více Tvých odpovědí a dedukuji, že co neprojde validací, není dobré. Je tak? Tímto se řídit nemůžeš.
Tady máš jednu zmínku.
Náročný uživatel
Profil *
TomasJ:
To, že je web validní, neznamená, že se bude všude zobrazovat správně.
dyť to sem přece vůbec netvrdil, ale je pravda, že než sem to sem pustil, dlouho sem zvažoval, jak to formulovat co nejlíp, holt asi se nepovedlo...
samozřejmě že validita neni garancí správnýho zobrazení v historickejch prohlížečích, ale pokud tvůrce kóduje s rozmyslem a s ohledem na možnosti takovejch prohlížečů, může mít stránku se správnym zobrazením i bezchybně...
jinak ano - co neprojde validací, to není dobré, to je dokonce špatné, ale já sem si to nevymyslel, já o tom nerozhoduju, já o tom jenom informuju... taky z některejch věcí nejsem nadšenej, ale aktuálně se necejtim na to, abych předstoupil před w3c a snažil sem jim vysvětlit, že některý požadavky na správnost kódu by měli přehodnotit :D
Bubák
Profil
Náročný uživatel:
Co třebas tohle:
<a href="clanek">
    <h3>Nadpis článku</h3>
    <p>Úvod článku pro ukázku</p>
</a>
I historické prohlížeče (co udělají prehistorické prohlížeče, nevím) tento kód rozeberou naprosto shodně, ale validátor zezelená až při doctype pro HTML5.

<ul>
    <h3>nadpis seznamu</h3>
    <li>položka</li>
    <li>ponožka</li>
</ul>
Z pohledu HTML specifikací tento kód naprostá fujka a validátor nezezelená, ale dokáže někdo rozumně vysvětlit, proč by nadpis pro položky seznamu nemohl být uvnitř seznamu? Prohlížeče se s takovým kódem bez problému vyrovnají, pochopí, co autor zamýšlel. Pro srovnání, tabulka má caption a th, pro seznamy HTML specifikace nic takového nemá.
Pro jistotu, netvrdím, že mi nevadí prasácký kód, ale viděl jsem i dost validních prasáren ("oblíbené" je třebas <div class="nadpis> místo nadpisu <h1>) až <h6>, jen to nebývá tak často.

taky z některejch věcí nejsem nadšenej, ale aktuálně se necejtim na to, abych předstoupil před w3c a snažil sem jim vysvětlit, že některý požadavky na správnost kódu by měli přehodnotit
Jednak by to mohlo být zajímavé téma pro diskusi, druhak, pokud neděláš web, kde je v zadání validnost, mám za to, stačí napsat čistý kód, a validátor použít nanejvýš k nalezení chyb typu překlepy a oponenutí, ale bez zelené hlášky se obejdu.
TomasJ
Profil
Zajímalo by mě, jestli mé řešení je tak nějak v jisté míře správné? U nadpisu jsem potřeboval 2 pozadí: Jedno přímo pod text a druhé jako efekt (čáru) pod nadpis. Vyřešil jsem to tímto zápisem <div class="h3"><h3>Text nadpisu</h3></div> a následně pomocí nastylování pozadí prvků CSSkem.
Náročný uživatel
Profil *
Bubák:
Z pohledu HTML specifikací tento kód naprostá fujka a validátor nezezelená, ale dokáže někdo rozumně vysvětlit, proč by nadpis pro položky seznamu nemohl být uvnitř seznamu?
protože to neni významově správně - ul/ol ohraničuje položky seznamu, takže pokud má mít seznam nadpis, měl by bejt nad nim... to je podobný jako v psanym projevu s uvozovkama - i přímá řeč si může vyžádat nadpis, ale uvozovky obalujou až přímo citovanej text... asi tak bych to viděl :)

Jednak by to mohlo být zajímavé téma pro diskusi, druhak, pokud neděláš web, kde je v zadání validnost, mám za to, stačí napsat čistý kód, a validátor použít nanejvýš k nalezení chyb typu překlepy a oponenutí, ale bez zelené hlášky se obejdu.
sou chyby a chyby, no... některý dokážou pěkně zavařit, jiný sou čistě formální, ale se správnejma návykama neni problém dodržet ani ty formální... zajímavý třeba je, že validátoru vadí nepřítomnost atributu alt, ale už mu nevadí atribut alt bez hodnoty :D to sou takový bejkárny, nad kterejma by se tam měl někdo vážně zamyslet...

TomasJ:
Zajímalo by mě, jestli mé řešení je tak nějak v jisté míře správné? U nadpisu jsem potřeboval 2 pozadí: Jedno přímo pod text a druhé jako efekt (čáru) pod nadpis. Vyřešil jsem to tímto zápisem <div class="h3"><h3>Text nadpisu</h3></div> a následně pomocí nastylování pozadí prvků CSSkem.
správně z pohledu standardů to je, správně z pohledu jednoduchosti kódu nikoliv :D čáru pod nadpisem můžeš vyřešit několika způsoby a každej se hodí pro jinej případ... napadají mě minimálně tyhle tři:
1) text-decoration: pro klasickou čáru pod textem
2) border-bottom: pro čáru pod celym hx
3) :after pro cokoliv, co má následovat pod/za hx
TomasJ
Profil
Náročný uživatel:
Nepochopil jsi mě. Není to obyčejná čára, je to efektová dvojitá čára, kde vrchní je delší než spodní a spodní končí do ztracena. Koukni se sám třeba tady na úvodu pod tím nadpisem „Akvaristika Ospálek
Náročný uživatel
Profil *
pro tenhle případ se hodí ten třetí případ - h2:after a do contentu nacpeš obrázek s těma dvěma čárama...
TomasJ
Profil
Ještě jedna podstatná otázka. Funguje :after minimálně v IE 7?
Protože optimalizace především. I když web není naprosto shodný v IE 7 jako v IE 11
Náročný uživatel
Profil *
http://caniuse.com/#search=after


7? nebyla tam ještě před chvílí osmička? btw proč 7?
TomasJ
Profil
Ano, příspěvek jsem editoval. Někteří lidé ještě používají stále IE 7 a zrovna tento web nebude navštěvovat mnoho lidí z mladší věkové kategorie.
Z hlediska podpory :after nechám tedy řešení jak je. Navíc, moc se mi vkládání obrázku "jen tak" jako efekt patřící k nadpisu nelíbí. Nechám jej radši "svázaný" s nadpisem.

Pro ujasnění, šlo mi jen o to, jestli to není prasárna. V takovém složení ty nadpisy generuje PHP, takže to je v zásadě jedno. V případě PHP i :after se něco přidá, a <div class='h2'></div> je kratší než <img class='efektH2' src='/images/effect....png'>
TomasJ
Profil
Tak vás opět zdravím, nechtěl jsem zakládat nové téma, takže oživuji toto.

Udělal jsem pár změn:

- Klikací nadpisy článků a sortimentu
- Přidány podsekce některých hlavních sekcí (v menu Ostatní sortiment - zatím neodkazuje správně kam by mělo)
- U tabulek přidán stín celé tabulky a "stín" textu - víc mě s modernizací nenapadlo
- Z patičky ostraněn odkaz na Administraci a přesunut na místo, kde by ho nikdo nehledal.
- Přátelské URL ještě víc přátelské - odstraněno .html, parametry odděleny lomítky (videa/list-2/parametr-hodnota/parametr2/neco)

Po dohodě se zadavatelem:
- Zakoupena doména www.akvarijniryby.eu
- Odstraněno "škemrání" o výměnu ikon
- Změněny některé názvy videí a několik jich bylo smazáno

Na obsahu zadavatel pracuje, nijak to neovlivním.

Tak jaký názor máte teď?
jenikkozak
Profil
TomasJ:
nechtěl jsem zakládat nové téma
Rozhodl ses správně.


- Přidány podsekce některých hlavních sekcí (v menu Ostatní sortiment - zatím neodkazuje správně kam by mělo)
Podmenu tam vzhledově nějak nepasuje. Chtělo by v něm zvýraznit aktivní položku a nechat ho otevřené, pokud uživatel má některou jeho položku otevřenou.

- U tabulek přidán stín celé tabulky a "stín" textu - víc mě s modernizací nenapadlo
Osobně se více líbí varianta beze stínů. Ten světlý stín u písma působí spíše jako chyba.

Změněny některé názvy videí
České druhové názvy se píší malým písmenem. Velké se píše v případě, že jde o přivlastňovací přídavné jméno objevitele.

několik jich bylo smazáno
Byl bych radikálnější a nechal jen necelou jednu stránku. Širší nabídka totiž nezvyšuje pravděpodobnost, že si uživatel jednu součást vybere. Domnívám se, že pokud bude na stránce třeba jen 9 videí, budou mít za stejné časové období celkem minimálně stejně zhlédnutí jako stávajících 37.

Místo novinek na webu, které se po čase zřejmě moc obnovovat nebudou, by bylo dobré lépe popsat činnost firmy.
TomasJ
Profil
jenikkozak:
Podmenu tam vzhledově nějak nepasuje.
Máš nějaký návrh, jak by mohlo být?

Osobně se více líbí varianta beze stínů.
Ano, on ten stín není skoro vidět, jen nevím jak jinak zmodernizovat. Zaoblení se k tomu nehodí, když celý web je hranatý a ani jiná barva nevypadala pěkně. :/

Ten světlý stín u písma působí spíše jako chyba.
Dobře, půjde pryč :D

České druhové názvy se píší malým písmenem.
Byl bych radikálnější a nechal jen necelou jednu stránku.
Do toho už nemám oprávnění zasahovat vůbec, ty názvy jsou tak na YouTube, takže mu mohu jen říct a to je tak vše.

Místo novinek na webu, které se po čase zřejmě moc obnovovat nebudou
Novinky jsou zautomatizované, nově přidaná videa se vypisují automaticky po přidání na YouTube, přibudou novinky o nově napsaných článcích, přidaném sortimentu, úpravě nabídky ryb atd.
Jen přemýšlím, jestli udělat archív novinek, nebo jich nechat jen posledních 10 na výpis. Ukládají se všechny.

by bylo dobré lépe popsat činnost firmy
Jak jsem psal, zadavatel na obsahu (doufám) pracuje, já o jeho firmě vím jen to, co je na webu.

Ještě jedna věc: U článků a sortimentu jsem při kliknutí na Více / Číst více, přidal do adresy i titulek článku / produktu. Je to lepší než samotné clanek-1?
Ivy
Profil
1. Když už je na hlavní stránce otevírací doba, tak by bylo velmi vhodné přidat tam i místo prodeje.
2. Ty české názvy druhů velkým písmem jsou opravdu příšerné. Osobně to ve mě vzbuzuje dojem silné neprofesionality.
3. Video s názvem MVI 7919 mě vůbec nepřiláká ke shlédnutí.
jenikkozak
Profil
TomasJ:
Máš nějaký návrh, jak by mohlo být?
Zarovnané na střed je to lepší (myslím, že původně bylo submenu zarovnáno na střed), chtělo by to zmenšit mezeru mezi podmenu a nadřazenou položkou, aby bylo poznat, že patří k sobě. Také by nemusel být tak propastný rozdíl mezi jejich velikostí písma. Ale lépe by ti na to odpověděl grafik.

Jen přemýšlím, jestli udělat archív novinek, nebo jich nechat jen posledních 10 na výpis
Já bych tam nedával žádné. Je dobře, že jsi ten automatický systém vytvořil, určitě se ti bude někde hodit, ale tady to moc využití nenajde. Už proto, že takovéto firemní weby se moc neaktualizují. Kdyby tomu tak bylo, web by už nyní obsahoval desítky článků. Na zveřejňování aktualit (které jsou určené spíše pro pravidelné návštěvníky) by se více hodila nyní zanedbaná facebooková stránka.

U článků a sortimentu jsem při kliknutí na Více / Číst více, přidal do adresy i titulek článku / produktu. Je to lepší než samotné clanek-1?
Trochu lepší to možná je, hlavně je to ale podstatně náročnější na vytvoření, aby nevznikaly duplicitní URL.

- Články o rybách bude dobré zakomponovat do menu. Dostávat se na ně přes rotující novinky není příliš pohodlné.
TomasJ
Profil
Ivy:
1. Když už je na hlavní stránce otevírací doba, tak by bylo velmi vhodné přidat tam i místo prodeje.
No, místo prodeje je k nalezení v Kontaktu, v levém sloupci je jen otvírací doba... Ano mohl by tam být celý kontakt, ale to by pak bylo duplicitně psané v Kontaktu a po odmazání by zůstala polovina.

2. Ty české názvy druhů velkým písmem jsou opravdu příšerné. Osobně to ve mě vzbuzuje dojem silné neprofesionality.
Vím, jsem si vědom, chápu, ale nejsem placený za opravy pravopisných chyb.

3. Video s názvem MVI 7919 mě vůbec nepřiláká ke shlédnutí.
Nejspíš se budu opakovat (viz [#9]), ale k YouTube kanálu mám přístup jen jako sledující.

jenikkozak:
Zarovnané na střed je to lepší (myslím, že původně bylo submenu zarovnáno na střed)...
No původně právě bylo zleva, nyní je na středu, tudíž nechápu, jak je to myšleno?
S tou mezerou něco zkusím udělat, snad se zadaří.

Ohledně těch aktualizací atd.: Momentálně nemá, jak je možné vidět, čas ani na úpravu všech názvů videí.

Trochu lepší to možná je, hlavně je to ale podstatně náročnější na vytvoření, aby nevznikaly duplicitní URL.
Ano, to už mám vyřešené, každý článek bude mít jen své unikátní ID a titulek k němu patřící.
jenikkozak
Profil
TomasJ:
Ano mohl by tam být celý kontakt, ale to by pak bylo duplicitně psané v Kontaktu
To by návštěvníci jistě nepovažovali za chybu. Ivy má pravdu, že otevírací doba bez uvedení místa prodeje je zbytečná.

Vím, jsem si vědom, chápu, ale nejsem placený za opravy pravopisných chyb.
My ostatní také nejsme placeni za většinu činností, které vyvíjíme. :)

No původně právě bylo zleva, nyní je na středu, tudíž nechápu, jak je to myšleno?
Bylo to myšleno takto, omlouvám se za nepozornost při psaní.

Ohledně těch aktualizací atd.: Momentálně nemá, jak je možné vidět, čas ani na úpravu všech názvů videí
Jde o vlastnost takovýchto malých firemních webů, že jejich majitel mnohdy nemá dostatečnou motivaci je upravovat. S tím se musí počítat.

„Trochu lepší to možná je, hlavně je to ale podstatně náročnější na vytvoření, aby nevznikaly duplicitní URL.“
Ano, to už mám vyřešené, každý článek bude mít jen své unikátní ID a titulek k němu patřící.
Adresa Prodáváme rozloženou chcíplou velrybu mi chybně vrací stavový kód 200.
Jak máš pořešenou situaci, kdy se např. parmička zdraží? Vznikne duplicitní URL, nebo bude adresa stránky neaktuální a tedy zavádějící?
TomasJ
Profil
jenikkozak:
My ostatní také nejsme placeni za většinu činností, které vyvíjíme. :)
Jenže to bych pak nedělal nic jiného, než opravoval chyby v češtině.

Jak máš pořešenou situaci, kdy se např. parmička zdraží?
Tak jestliže se zdraží, už to nebude novinka, takže se smaže článek pojednávající o novince.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0