Autor Zpráva
oldazatloukal
Profil
Ahoj, už jsem tu kdysi dával odkaz na moje stránky určené k dopisování. Tehdy to nedopadlo zrovna dobře ale od té chvíle jsem se toho víc naučil. Proto vás žádám jestli byste opět zkritizovali moje stránky. Adresa je www.dlchat.wz.cz
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Zmeň kódovanie na UTF-8 v Novinkách

Kritika:

>>Príliš to ťahá oči. Lepšie farby neboli?
>>Prečo si nedal aspoň všetko oranžové (alebo inej farby), ale to vzadu ostalo sivé?
>>Celý web pôsobí dosť amatérsky.
>>Prečo je päta tak ďaleko od spodku?
>>Prečo na hlavnej stránke nie je viac informácii?
>>Novinky si mohol lepšie usporiadať, teda použiť CSS, aby to nejako vyzeralo...

Keďže, tam svietia dvaja moderátori, oni ti povedia, čo je zle vo vnútri.
Marschmallow
Profil
oldazatloukal:

1.) Zalamuje se mi položka "Čápi na ZŠ" na nový řádek
2.) Tlačítko "Vstoupit" je poněkud až moc dětské
3.) Změnil bych kódování na UTF-8 v sekci "Novinky"
4.) Na podstránkách mám vpravo šedý pruh (podle velikosti okna)
5.) Stránka na mě působí až moc dětsky

Je to už Tvůj druhý pokus - stále nic moc, ale aspoň lepší ;)
Hlavně v tvorbě www stránek nepřestávej.
oldazatloukal
Profil
Tomáš123:
>>Príliš to ťahá oči. Lepšie farby neboli? Lepší mě nenapadly kdyžtak mě prosím odkažte na nějaký link
>>Prečo si nedal aspoň všetko oranžové (alebo inej farby), ale to vzadu ostalo sivé? Měl jsem zato že to tu stránku nějak zvýrazní
>>Prečo je päta tak ďaleko od spodku? Mám to nastaveno takto .footer{width:1000px;position:absolute;bottom:0px;text-align:center;}
>>Prečo na hlavnej stránke nie je viac informácii? Vypadalo by to lépe?
>>Novinky si mohol lepšie usporiadať, teda použiť CSS, aby to nejako vyzeralo... Právě novinky se mi jeví jako poněkud prázdná stránka

Marschmallow:
1. Má se to zobrazovat jako width:1000px;
2. Nevím jak jinak bych to mohl udělat
3. Je tam nastaveno UTF-8
4. Tohle většinou dělá na mobilech a tabletech
5. Zkusím s tím něco udělat případně si o tom něco nastudovat

Je to už Tvůj druhý pokus - stále nic moc, ale aspoň lepší ;) Víte jak se říká "Do třetice všeho dobrého" :)
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Najprv k tvojmu kódu, potom ti odpoviem na tvoje odpovede.

Ak musí prehliadač načítavať viac súborov dlhšie mu to trvá (v tvojom prípade by nebolo poznať rozdiel, ale iba pre info), takže tie 2 css by si mal spojiť nakoľko to zaberá spolu iba zopár riadkov.

<body bgcolor="#727272">
Toto sa už dávno nepoužíva...namiesto toho daj do css:
body {background-color: #727272;}

Takisto-radšej v css:
<font size="20pt" face="sans-serif"><b>DLChat</font><br>Chat pro Dlouhou Loučku a okolí</b>

A hneď ti aj poviem prečo je päta tam, kde je. Dal si absolútnu pozíciu t.j. zobrazí sa dole. Všetko by bolo v poriadku, keby nebola stránka dlhšia ako okno prehliadača (môžeš zmeniť vlastnosti výšky divu ram), lebo potom je päta dole v rámci okna a nie vrámci stránky. Ty ju máš dole, ja ju mám dole, Marschmallow ju má dole, ale len v rámci okna prehliadača, nie stránky. Pomôže ak dáš preč bottom: 0; V takom prípade bude päta až pod všetkým.

Lepší mě nenapadly kdyžtak mě prosím odkažte na nějaký link
Netreba link, stačí si pozrieť farby v skicári a ktorá sa ti páči, použiť.

Měl jsem zato že to tu stránku nějak zvýrazní
Svoj učel to splnilo, ale nevyzerá to bohvieako.

Mám to nastaveno takto .footer{width:1000px;position:absolute;bottom:0px;text-align:center;}
Viď vyššie.

Vypadalo by to lépe?
Určite by to vyzeralo živšie, navštevovanejšie, úspešnejšie a v neposlednej rade aj lepšie.

Právě novinky se mi jeví jako poněkud prázdná stránka
To nie je odpoveď. Hovorím o tom, že si mohol odsadiť text, a pekne ho usporiadať pomocou CSS.

Je tam nastaveno UTF-8
Pozri sa, či aj súbor máš uložený v tomto kódovaní.
oldazatloukal
Profil
Tomáš123: Jak mám jinak udělat ten .ram? Je to jediná věc která mi kazí celý vzhled protože prvky se vždy schovají pod něj
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Tak, že výšku nenastavíš na 100%, ale napr na 90, alebo použiješ pixely.
oldazatloukal
Profil
Zkuste se podívat teď. Předělal jsem to do modré.
CZghost
Profil
oldazatloukal:
Teď to vypadá trochu lépe :-) Chat funguje, vše správně načteno, takže ten samotný může klidně začít fungovat na zkoušku.

Na hlavní stránce je pořád ještě co zlepšovat. Ze stylu a designu soudím, že jsi asi začátečník, co zkouší tvorbu amatérského webu, takže podporu pro mobily nečekám, ani ti ji nebudu nabízet, je to asi o stovku řádků kódu v CSS navíc. Doporučuju se učit na modelu Jak psát web, jsou tam velmi srozumitelné návody a příklady. Případně můžeš dále googlit, kdyby ses chtěl přiučit něčemu novému, co na JPW není, například PHP, těch málo příkladů, co tam je, za to moc nestojí. PHP se můžeš učit i na novém Péhápku, které však ještě není kompletní.

S dalšími znalostmi můžeš vylepšit design svých stránek na téměř profesionální úroveň. Já třeba hledám různé návody na tvorbu profi designu s podporou pro mobilní zařízení a aplikovat je na stránky školy i na můj osobní web.

Tak jsem tě trošku namlsal, snad budeš mít chuť hledat lepší a lepší řešení designu ;-)
oldazatloukal
Profil
CZghost: O mobilní verzi webu jsem si už četl, jenže dokud nebude "bezvadný" PC web tak to podle mě nemá smysl. S PHP zatím nechci začínat jelikož chci vychytat CSS. A ano, jsem začátečník :-) A ještě jednou díky všem co mi poradili nebo to testovali
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Ak chceš aby bola päta dole, daj nadradenému divu position: relative;, myslím, že v tvojom prípade body. Ak to nebude fungovať, ozvi sa! :D

A tá úprava webu vyzerá o dosť lepšie, ako predok.
oldazatloukal
Profil
Ještě jsem udělal pár změn v designu stránek tak se na to prosím podívejte
jenikkozak
Profil
CZghost:
Já třeba hledám různé návody na tvorbu profi designu s podporou pro mobilní zařízení a aplikovat je na stránky školy i na můj osobní web.
Zřejmě tedy hledáš frázi responsivní web.


oldazatloukal:
1) Podíval jsem se na web v mobilním IE, vybral, že jsem na mobilu, ale zobrazila se mi jen úzká stránka veprostřed obalená velkou prázdnou plochou. Samotná stránka je také příliš dlouhá a obsahuje kilometr prázdného místa.
2) Ta výběrová stránka zřejmě porušuje pravidla WZ, která vyžadují, aby na stránce s reklamou byl konkrétní obsah.
3) V desktopovém IE mám stránku rozpadenou. A to z velké části proto, že jsi ho nevědomky přepnul do quirku.

Tento komentář jsem napsal v IE 9, operačním systému Windows 7 Ultimate, SP 1, 64bitové verzi, procesoru AMD, RAMkách Kingston a na klávesnici s rozložením QWERTZ. Tyto zbytečné tlachy tě zajímají asi stejně jako tvé návštěvníky, že jsi web vytvořil na Linuxu.
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Prosím ťa, už sprav tu pätu dole, iba pridáš v CSS body position: relative;:
body {
overflow:hidden;margin-top: 0; width:1000px; margin-left:auto; margin-right:auto;background-color:#186c6c;position:relative;
}

A ešte niečo, oveľa rozumnejšie a prehľadnejšie by bolo písať CSS takýmto štýlom:
body {
overflow:hidden;
margin-top: 0;
width:1000px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
background-color:#186c6c;
position:relative;
}
Taurus
Profil
Comic sans? To písmo na flat design úvodní stránky nepasuje... A pak po vstupu už to flat není. Nemíchej to. Barevně je to vždycky takové jednolité, po každé úpravě/přechodu na jinou barvu. Co se takhle inspirovat u hezkých webů? Proč je menu, které někdy vede do stránek, někdy najednou bez upozornění pryč? To není moc uživatelsky příjemné. A ten odfláklý vstup do chatu, najednou v jiném "designu"?
jenikkozak
Profil
Tomáš123:
A ešte niečo, oveľa rozumnejšie a prehľadnejšie by bolo písať CSS takýmto štýlom:
Dokonce o mnoho? Jen těžko bys obhajoval, že je to byť jen o trochu rozumnější a přehlednější.
pcmanik
Profil
oldazatloukal:
No zariadenie na ktorom aktuálne som tam nieje - tablet. Tak skúšam verziu pre počíač, stranka nieje vycentrovana a menu sa nevojde do jedneho riadku. No nič tak sa vrátim naspäť a dám mobilnú verziu, tu je pre zmenu pruh, ktorý zaberie trochu viac ako tretinu displeja hmm tak nič.
Prečo teda stránka nieje responzívna? Naštuduj si o tom niečo na tento web by sa to skutočne jednoducho aplikovalo.
Inak stránka ma dosť pre mňa zvláštne farby design prakticky žiadny a tento štýl buttonov vymrel tak 5 rokov do zadu.
V samotnom chate kombinácia žltého textu a modrého orámovania selectu vyzerá naozaj zle.
oldazatloukal
Profil
Patička je tedy dole, vzhled jsem také upravil. CSS zápisy a JS alert udělám později
Tomáš123
Profil
oldazatloukal:
Ešte mi tam vadí, že:
1.) položka "vstúpiť" nemá :hover;
2.) v zdrojovom kóde, pri favicone ti chýba symbol "=", medzi atribútom href a hodnotou ;
3.) zle nastavená cesta ku hlavnej stránke;
4.) po kliknutí na vstúpiť, by si mohol dať na pozadie nejaký pekný obrázok, ktorý by sa hodil ku farbám (tak isto aj pri voľbe pohlavia a samotnom chate);

Stránka je ale oveľa lepšia ako na začiatku, len tak ďalej ;-)
CZghost
Profil
Tomáš123:
po kliknutí na vstúpiť, by si mohol dať na pozadie nejaký pekný obrázok...
Upřímně nevím, jak na Blueboard chatu nastavit obrázek na pozadí :-)

Chat zřizuje miniaplikace.blueboard.cz

Jestli to tam jde, prosím o návod, nikdy jsem tam neviděl možnost nastavení obrázku na pozadí. Pravdou je, že dlouho jsem už nevyužíval miniaplikace od Blueboard, takže jsem toho něco málo zapomněl :-)
oldazatloukal
Profil
CSS zápis opraven+nový vzhled
final
Profil
oldazatloukal:
celé zle, odporúčam sa inšpirovať
Moderátor Chamurappi: Příště prosím odkaž na něco konkrétního, takováto rada je skoro k ničemu. Odpověď níže tento příspěvek zachránila před smazáním :-)
oldazatloukal
Profil
final: Mě zatím šlo o to, udělat pevnou konstrukci webu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0