Autor Zpráva
Ondřej Mareš
Profil
Zdravím,
jsem Ondřej Mareš, je mi 17 let, tvoření webovek se učím sám doma. Asi před půl rokem jsem sem dával svoje staré stránky, které byli ještě neresponzivní a na freehostingu, poradili mi ať si nechám udělat vlastní doménu (abych pak nepřišel o vyhledávání), tak jsem tak udělal a taky někdo psal, že teď se dělají responzivní weby a weby přizpůsobené pro mobily, tak jsem se vrhnul na učení a tady je výsledek:
www.ondramares.com
DobráKlávesnice
Profil *
1) To velké logo za tím textem o tobě bych o dost zesvětlil, je tam špatný kontrast
2) Stránky se mi při posouvání lagují
3) Když jsem si hrál s velikostí okna tak text o tobě zůstal zmenšený
4) Nelíbí se mi ikonky sociálních sítí, jsou moc výrazné a na špatném místě


Jinak celkově se mi trento web moc nelíbí, vypadá to jako nějaká roztáhnutá mobilní verze něčeho s obrovskym logem.
lionel messi
Profil
Zopár amatérskych postrehov:

1. Hlavičku by som možno spravil klikaciu.
2. V odseku „V jednoduchosti je krása“ mi príde to logo na pozadí máličko rušivé (podotýkam, že mám istý zrakový hendikep), text sa mi na mieste prelínania s logom trošku ťažšie číta, možno by som použil priehľadnosť alebo nejaký blur.
3. Prečo mi každú stránku s tvojou aplikáciou otvorí do nového okna? Ak chcem nové okno, otvorím si ho sám.
4. Všetky stránky majú rovnaký <title>.
5. Stránka s aplikáciou „Žrout“ má mätúci nadpis PexesoM (to isté Základní vzorce s fyziky, nadpis pojednáva o Pexese).
6. Chýba mi popis aplikácie Verbum.
7. Ak odošlem prázdny formulár na recenziu, všetky políčka sa mi zvýraznia krikľavou červenou farbou, z ktorej ma bolia oči. Riešil by som to inak, červeným bohate stačí len jeden oznam “Vyplň všechna pole“.
8. Zo stránok jednotlivých aplikácií bytostne chýba odkaz na hl. stránku (čiastočne vyrieši klikacia hlavička).
9. Ku grafike sa neviem dobre vyjadriť, nemám na ňu cítenie.

Pamätám si aj tvoju prvotinu, rozhodne ťa nechcem odradiť, je to len môj subjektívny názor, ale tvoj debut na mňa urobil o čosi lepší dojem, pôsobil elegantnejšie. Aby som aj pochválil, JavaScript ovládaš určite lepšie než ja. :-) Držím palce!
Taurus
Profil
Mluvíš tam o moderním designu, ale web je takový nudný, smutný, bez detailu a rozplizlý. Není nad to mít tlačítko velikosti asi 1920 x 60 px. V honbě za responzivitou jsi nějak zapomněl na obyčejný monitor... Web je nepřehledný, bohužel. Začal bych asi odznovu.
Ondřej Mareš
Profil
Lionel messi: opravil jsem pár chyb co jsi psal, u toho verbum jsem tam ještě nic nepsal, protože už finishuju s novou verzí, která se hodně liší od předchozí
Taurus: máš pravdu kamarádi mi řikali to samé, na mobilu se trn web zobrazí akorád, ale na pc tomu chybí pár detailů například jak je ten text o mně tak pod nej bych chtěl něco dát nejspíš svojí fotku... a tam jak je seznam těch výtvorů, tak tam je to taky docela jednoduchý tam asi na pc přidám ještě něco málo o tom výtvoru.... no jo no udělat responzivni web neni tam jednoduchý jak jsem si myslel... ještě se na to podívám a zapojím víc php aby to na pc nebylo tak chudé.... prosím vás podívejte se i na mobilu nebo tabletu a napište taky názor jak se to zobrazí tam, děkuju
lionel messi
Profil
Ondřej Mareš:
prosím vás podívejte se i na mobilu nebo tabletu a napište taky názor jak se to zobrazí tam, děkuju
Mobil ani tablet s pripojením na internet nemám, ale keďže sa nikto zatiaľ neohlásil a chcem pomôcť, použil som režim Responsive Design vo FireFoxe na PC. Pozeral som sa len veľmi stručne ale vidím jednu chybu: Text na hl. stránke pod nadpisom „V jednoduchosti je krása“ mi príde príliš malý.



Inak čo sa týka „responzívnosti“, je to ok, ako už písal Taurus v šírke pod 500px je to lepšie než na LCD.
jenikkozak
Profil
Ondřej Mareš:
prosím vás podívejte se i na mobilu nebo tabletu a napište taky názor jak se to zobrazí tam
Prakticky stejně jako v úzkém okně prohlížeče na desktopu. 1) Výhodou však je, že v mobilním Exploreru se mi nezobrazuje ta podivná šipka dolů, jejíž význam na desktopu nechápu. Pokud se bojíš, že lidé nepochopí, že mají rolovat dolů, pak jsi design stránky špatně navrhl. Další výhodou je, že na mobilu se mi u aplikací zobrazují obrázky. Na desktopu ne.
2) Obrázek na pozadí stránky bych nezesvětloval. Vyhodil bych jej.
3) Tvé logo se k jednoduchému designu moc nehodí, protože je komplikované na čtení. Kdybys použil písmo místo obrázku, nebyly by jeho zaoblené části tak zubaté.
4) Proč máš na podstránkách dva nadpisy první úrovně, když recenze patří pod tu konkrétní aplikaci? Když už jsou dva, proč nevypadají stejně?
5) Obsah zarovnaný na střed nevypadá moc hezky. Informace o aplikaci bych spíše umístil do tabulky, aby byly pěkně zarovnány pod sebou.
6) Z odkazu by mělo být na první pohled jasné, že jde o odkaz. Protože máš v rámečkách všechno, není vidět, že se dá na text STAHUJ klikat.
7) Možná že to jde, ale nedovedu si představit, že by na jedné barvě pozadí bylo možné použít černé i bílé písmo zároveň a vypadalo to hezky.
8) Neměl bys po lidech chtít, aby se podepisovali jen příjmením. V některých oblastech se to považuje za méně vhodné až nezdvořilé. Proč se políčko zobrazuje kilometr dlouhé, když je do něj možné napsat vinou nesmyslného omezení jen 10 znaků?
9) Že tvůj web nemá klikací hlavičku, se dá považovat za chybu. Že není možné z podstránky přejít nikam dál, je vyloženě hloupé.
Ondřej Mareš
Profil
Díky moc za rady... asi se na to podívám celý ještě jednou i na to logo.... tak jsem chtěl responzivní web, že jsem prakticky vůbec nepoužíval pixely, ale jenom procenta, vůbec nevím, proč jsem si jako když nedělám responzivní web neudělal základ například o 800 pixelech šířky a do css nenapsal, že pod menší šířkou se to například převede na procenta, jsem v tomhle docela začátečník, zkusím to znovu a pak sem dám výsledek.... design mi dělá zatím největší problém php, javascript, sql mi jde lépe
jenikkozak
Profil
Responsivní web nevyžaduje použití procent a nezakazuje pixely. Problém byl v tom, že sis na začátku nerozvrhl, jak web bude vypadat.

Ondřej Mareš:
.... design mi dělá zatím největší problém php
Než se štvát s rozbitou klávesnicí, raději si kup novou. Ceny jsou už od nějakých sto padesáti korun.
Myslím si, že člověk, který nemá ke grafice vlohy, se ji může z velké části naučit, ale vyžaduje to dlouhá léta cvičení. Programování a grafika k sobě moc dohromady nejdou. A kdo tvrdí, že obě disciplíny (a ještě hromadu dalších) zvládá výborně, ten nejspíš patří k průměru či podprůměru. Pokud se ti práce s obrázky moc nedaří, najdi si někoho, kdo je na tom líp.
Ondřej Mareš
Profil
Uvidim jak mi to vyjde... tentokrat jsem si web navrhnul na papir, pak castecne ve photoshopu, stejne tak i logo a zacal jsem pomalu pracovat na tomhle pokus o novy design
Doufam, ze chybama se clovek uci.
Taurus
Profil
:-( vidím tam jakési kolečko velké jak... a pod tím je "ndra Mareš". To moc nechápu. Stejně tak nechápu nahoře pruh. Vypadá to, jako bys ho tam dal proto, že se tam prostě dává. Dej svým návrhům nějaký důvod, grafika se nedělá jen tak nahodile, měla by mít aspoň trochu opodstatnění. Dole je to pak odfláklé. Zkus se odněkud inspirovat a na tom stavět.
jenikkozak
Profil
Taurus:
vidím tam jakési kolečko velké jak... a pod tím je "ndra Mareš".
Ajó, mě vůbec nenapadlo, že ty dva prvky patří k sobě. Myslel jsem, že ndra vznikl nedbalým kopírováním textu.

Ondřej Mareš:
1) Koukal jsem na tu stránku průběžně skoro den, a nenapadlo mě, že to obrovské cosi má být óčko.
2) I ta hlavička mi došla až teď. Můžu prozradit výsledek? <spoiler>Představte si ten obrázek s óčkem dvacetkrát menší. Pak se menu, které je nyní v půlce stránky, přibližně vejde do šedého záhlaví.</spoiler>
3) Nelíbí se mi, jak stránka poskakuje, když najíždím myší na položky menu. Čára nad nimi je příliš daleko.
4) Texty, které nejsou odkazy, se nepodtrhávají. To je hrubá chyba.
5) Seznam referencí si říká o pěknější vzhled.
6) Pokud chceš mít text „V jednoduchosti je krása“ jako nedokončenou výpověď, trojtečka patří také do uvozovek.
7) „JavaScript“ by se psal celý velkými písmeny v případě, že by šlo o zkratku vzniklou z deseti slov. Windows je vlastní název, proto se píše s počátečním písmenem velkým.
8) Efekt při najetí myší na položku formuláře je nejpříjemně výrazný.
Ondřej Mareš
Profil
Ten kontakt na konci stránky, tam se mi to taky nelíbí, s tim ješte nejsem zdaleka hotov, teprve jsem s tím začal, asi tam dodám Ondra Mareš to O... logo se všem kamarádům líbilo, ale taky mi řikali ať tam dodělám to O... můžete mi prosím ukázat screen, to O by totiž mělo být vedle ndra Mareš :-D a taky se mi zda ze ten pruh nahore je moc výrazný zkusím to bez něj.... v těch referencích to odkazy budou... myslíte si, že je chyba mít podtrhnutý i nadpisy?.... jinak je to aspoň lepší než to bylo? :-D
Ondřej Mareš
Profil
Udělal jsem další úpravy a doufám, že teď to už konečně vypadá lépe - odkaz (v referencích budou bloky odkazy na stránku s jednotlivou aplikací a kontakt ten jsem ještě nezprovoznil)
Fisir
Profil
Reaguji na Ondřeje Mareše:
Proč nadpisy klikají samy na sebe. (Jaký y/i v „samy“?)
CZghost
Profil
Velice mě zaujala hra Žrout, kterou jsem si stáhnul. Nutno podotknout, že první recenze není zrovna kladná. Ta je ode mne. Zklamalo mě, že soubor tvářící se jako archív ZIP nelze otevřít. Dej tam funkční soubor a hodnocení změním.
Komentáře k designu:
– Líbí se mi modrý design v první verzi, bylo by možné ho aplikovat na ten současný? Samozřejmě s menšími obměnami.
– Rozmazané logo na pozadí v prvním designu bych dal do toho druhého. Možná trošku do ztracena, jako vodoznak.

Komentáře k obsahu:
– Celkem zajímavé portfolio, líbí se mi programátorská tvorba, zejména ta naučná, velmi užitečný pomocník.
– Propaguješ tátovu firmu? Dalo by se to chápat jako určitá reklama :-)

Celkový dojem:
Tvoje stránky působí zajímavě, líbí se mi moderní přístup k designu a sebepropagaci, velmi by se hodily jako příloha k motivačnímu dopisu do nějakého zaměstnání :-) Za celkový dojem z webu ti dávám hodnocení 4/5, zajímavé, ale stále je ještě co zlepšovat.
Ondřej Mareš
Profil
CZghost:
Díky konečně za nějaké kladné hodnocení :D... Promiň, ale s tím modrým designem jsi první člověk, který se mu líbí víc než ten další, včetně loga (dodávám dole), které se líbí víc. Proto ho nechám asi v té nové podobě. Díky za upozornění s tím Žroutem, je to už dávno co jsem ho vytvářel a nevím proč je tam poškozený zip, dám tam nový samorozbalující. Pokud si nezkoušel zkus aplikaci Verbum, je to zatím nejsložitější aplikace co jsem vytvořil a už mám poslední o hodně lepší verzi, kterou po posledních testech (zkouším to tak, že ji používám a pomáhá mi do školy) zveřejním.

Fisir:
Je chyba, když nadpisy reagují samy na sebe? Už jsem to někde viděl.
Fisir
Profil
Reaguji na Ondřeje Mareše:
To logo by mohlo být menší (tady, ve tvém příspěvku).

Je chyba, když nadpisy reagují samy na sebe?
Spíš mi to přijde jako blbost. Už jsem na ten nadpis doroloval, a když na něj kliknu, odroluju se na něj znovu? Trochu zbytečnost, ne? (Navíc jsem čekal, že se dostanu na nějakou podstránku s více informacemi, ačkoliv to je asi také špatná volba, řešit to odkazy v nadpisech.)
Ondřej Mareš
Profil
Fisir: to zní logicky :D sám nevím proč je mam jako odkazy :D.... mohlo by být menší, ale asi se tady nedá nastavit jakou velikost bude mít
CZghost
Profil
Ondřej Mareš:
Tak jsem vyzkoušel toho Žrouta, na to, že jsi hru vytvořil v patnácti letech, je dost dobrá. Tys to asi chtěl mít co nejrychleji hotové, když jsi to řešil formulářovými prvky :D Ale je to dobrá hra, námět je výborný, líbí se mi, že má svůj příběh :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0