Autor Zpráva
Trafer
Profil *
Ahoj, chce vás požiadať o zhodnotenie stránky. Budú tam doplnené ešte Projekty, zatiaľ by som chcel ale vedieť či mám zmeniť štýl, ostať pri tomto alebo niečo zmeniť.
Ondřej Mareš
Profil
Sám se v tom moc nevyznám, ale píšeš tam, že vytváříš moderní design a stránky vypadají jako zvětšenina na mobil, jsou takové chudé, mám na stránkách stejný problém a předělávám je. Vypadají jako zvětšenina na mobil, přitom ale nejsou responzivní a při zmenšení okna se nepřizpůsobují, což bych pokládal za moderní prvek.
Trafer
Profil *
Ondřej Mareš:

Ďakujem za vyjadrenie.

Ja som skôr "vyznávačom" vytvárania odlišného mobilného dizajnu, ktorý zatiaľ nieje vytvorený pre tento web. Tiež som na tejto stránke uprednostnil krátke, jednoduché a výstižne texty, ktoré síce pôsobia 'chudo' no zákazník v nich nájde to čo hľadá.
Ondřej Mareš
Profil
Trafer: chci taky chválit, tak podle mého názoru to je pěkně sladěné barevně... koukal jsem se jak vypadají na mobilu a tam se mi líbí víc než na pc (je to taky tim, ze mam rozliseni s sirkou 1920) :)
juriad
Profil
Web nefunguje v užších oknech a při zvětšeném písmu.
1) Řádky se divně zalamují, nebo spíše ty jsi je zalámal.
2) Ikony HTML, JS, CSS vytékají dolů do bílého oddílu (nesmyslně se drží k konstantní vzdálenosti od pravého okraje).
3) Text HTML, JS, CSS je téměř nečitelný.
4) Před jednotkou se (alespoň v češtině) píše mezera; tedy 20 .
5) Tabulka při zvětšení písma vytéká dolů; text je pak stěží čitelný.
6) Ta reklama v patičce je doufám jen provizorní.
7) To písmo v bílém bloku je o 3px menší; proč?

Sorry, ale pokud neumíte udělat web tak, aby fungoval nezávisle na velikosti okna a velikosti písma, neměl bych o vaše služby zájem. Dále mě odrazuje neuvedení jakýchkoli kontaktních údajů kromě e-mailové adresy. Chci znát jména, IČ, adresy, telefon.

Ke zdrojáku:
1) Proč používáte tag <article>?
2) Hlavička tabulky má být v <thead> a buňky mají být <th>
3) Proč definujete velikost písma v px?
4) Nastavení šírky na 100% je zbytečné.
5) Nastavujete bud jen levý padding/margin; ale co když bude velikost okna malá a text se přiblíží druhému okraji? Kvůli tomu ta tabulka není vystředěná!
6) Věříte tomu, že <meta keywords> slouží k něčemu jinému než zvýšení datové velikosti stránky?
xROAL
Profil
"SME PROFESIONÁLY", ktorí bohužiaľ nezvládajú gramatiku. Správne je to totiž profesionáli.
Ďalšia chyba je v tabuľke cenníku - "FIREMNY WEB" - chýba tam dĺžeň.
"Kontaktovať nás môžete na E-maily" - "e-mail" a jeho obdoby sa skloňujú podľa vzoru dub. A teda "na e-maile". Malá poznámka bokom: v lokáli jednotného čísla nemá v slovenčine nijaké podstatné meno príponu -y.

Podobné prehrešky skutočne nepôsobia dobre (a už vôbec nie profesionálne) a ako potenciálneho zákazníka by ma odradili. Treba si aj na takéto veci dávať pozor.

Inak na mňa web zatiaľ pôsobí trošku prázdne, ale ako píšeš, majú sa ešte doplniť projekty, tak to hádam ten web oživí.
Osobne sa mi nepáčia tiene pri šedých odstavcoch, a texty mi pripadajú až zbytočne veľké.
Trafer
Profil *
juriad:

Čo myslíte tím že nefunguje?

1. Už by to malo byť normálne.
2.,3. Odstránené.
4. Upravené.
5. Už by vytekať nemala.
6. Web je zatiaľ len v testovacej podobe takže nechcem zbytočne platiť doménu a hosting.
7. Zrejme nejaký preklep, opravené.

Zdrojový kód

1. Kde je na tom chyba?
2. Opravené.
3. V čom to bude správne?
4. Odstránené.
6. Odstránené.

Vďaka.
Bubák
Profil
Trafer:
SME PROFESIONÁLY
Tohle tvrzení myslíš vážně, nebo je to nějaké dětská hra?

1. na web jsi použil písmo Open Sans, ale nezprovoznil jsi podporu středoevropských národních znaků (č, ľ, š, ť, ž jsou jiným fontem)
2. PROČ JSOU VE ZDROJÁKU NEKTERÉ TEXTY KAPITÁLKAMI? Co tak použít Text-transform
3. na můj vkus příliš přímého stylování
4. kousek kódu, a tolik prasáren
 <A HREF="index.html" CLASS="nadpis">
<FONT STYLE="font-family: 'Open Sans', sans-serif;font-size: 130px;color: #fcc800;text-shadow: 1px 1px 1px black;">MJ</font> design
</a>
Co brání tomu použít obyčejný opravdový nadpis a nepoužít font?

Nevím, jak je to správně slovensky, ale česky je „jsme profesionály“ správně, obdobně, jako třebas „jsme dětmi“, mám mlhavé tušení že překlad českého „jsme profesionály“ do slovenštiny je „sme profesionálmi“, ale jistý si nejsem.

juriad 2
Element thead má nepovinnou počáteční i koncovou značku.
SpatnaKlavesnice
Profil *
V Opere Mobile pouzivam zalamovani textu. Kdyz se zalomi text na tom vasem webu, tak zaleze dolu pod okraj. Resil bych to nahradou height za min-height.

Moderátor jenikkozak: Do políčka „jméno“ se píše jméno. Většina diskutujících to chápe…
Taurus
Profil
Trafer:
1. Kde je na tom chyba?
3. V čom to bude správne?

Bubák měl pravdu, asi to je jen sranda, protože profesionál by takové otázky nekladl. A ani nenavrhl takový web, kde je trochu bílého pozadí, trochu černého, pláclý nějaký text a nic víc. Zatím není co hodnotit. Zamysli se taky nad tím, že existují širokoúhlé monitory a že je dobré používat jednotná zarovnání. Vypadá to dost odflákle a každý text je jinak...
Trafer
Profil *
Vďaka za rady.

Web neberte ako "pravdivý" len si skúšam veci, ktoré v budúcnosti použijem.
lionel messi
Profil
Chcel som sa vyjadriť, ale po kliknutí na odkaz mi to vyhadzuje 404 Traferovho hostingu.
aDAm
Profil
A tak si nám to musel sdělit že si vlastně nic nemohl provést co ? ;)
lionel messi
Profil
aDAm:
Nie, môj príspevok mal byť akousi žiadosťou pre Trafera o nápravu. Ak ti moje príspevky vadia, láskavo si ich nevšímaj.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0