Autor Zpráva
novacek1269
Profil *
Zdravím, začínám s mojí úplně první stránkou, mám základy html, trochu css a trochu c#. Chtěl bych si tím vydělat nějaké peníze jen přes reklamy. Tady je můj rozpracovaný web nejlepsi-webhry.jecool.net kdyžtak rád bych se dozvěděl od pokročilejších co dělám špatně, co zlepšit popř. co přidat.

Moderátor Petr ZZZ: V titulku „První web, poraďte“ chyběl název či adresa webu.
Tomáš123
Profil
novacek1269:
Web na prvý pohľad nevyzerá zle, ale v kóde je pár nedostatkov.

Nedostatky:
– Prečo nepíšeš CSS externe a nenačítaš ho?
– Prečo neuzavrieš celé CSS iba do jedného elementu <style>?
– Prečo robíš menu cez tabuľku? Oveľa lepšie je robiť ho cez neusporiadaný zoznam teda <ul> <li>.
– Skripty jazyka JavaScript sa zvyknú písať buď do hlavičky alebo tesne pred ukončovaciu značku </body>. Ty máš skripty na začiatku <body>...Riadok 95-98.
– Vlastnosti background-image, background-color, background-attachment, background-position... môžeš zoskupiť do jedinej vlastnosti background, kde uvedieš hodnoty ostatných background-niečoho za sebou. Nasleduje krátky a dlhý zápis tých istých vlastností:

prvok {
    background: url(obrazky/obrazok-pozadia-1.png) 0 0 scroll #fff;
}

prvok {
    background-image: url(obrazky/obrazok-pozadia-1.png);
    background-position: left top; /*To isté ako 0 0*/
    background-attachment: scroll;
    background-color: #fff;
}

Chyby:
– Načo medzi skripty dávaš element <br> (riadok 97)?
– Na riadku 149 začínaš nadpis <h4> a ukončuješ iba </h>.
– Na riadku 171 zbytočne používaš <br>...Na podobné veci slúži margin-top.
– Rozhodni sa, či používaš HTML alebo XHTML. Rozdiel môžeš spozorovať medzi napríklad riadkami 4, 5 a 7, 8, 9.
novacek1269
Profil *
Ono te to trochu složitější, html kod index.php je:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//CS">
<html> 
    <head> 
        <meta name="google-site-verification" content="SYjWZ9HRXFx3E5MEHxv6_1jaTlwiV3PYpNe6BKbA654" /> <!-- GOOGLE -->
        <meta name="msvalidate.01" content="C40497F01CF6601BD64FC24AB23F641A" /> <!-- BING -->
        
        <?php include('title.php'); ?> 
        
        <?php include('favicon.php'); ?>
        
        <?php include('csshead.php'); ?>
        
        <?php include('pozadi.php'); ?>
        
        <?php include('divy.php'); ?>
        

    </head> 
    <body>
        a
        <?php include('reklamy.php'); ?>
        <!-- Hlavička -->
        <div id="hlavicka"> <a href="../index.php"><img src="/obrazky/logo.png"></a></div>
        <!-- Konec hlavičky -->
        
        <div id="obsah"><center><img src="../obrazky/obsahtop.png"></center></div>

        <?php include('levy.php'); ?>
            
        <?php include('levy2.php'); ?>
        
        <?php include('pravy.php'); ?>
        
        <?php include('pravy2.php'); ?>
        
        
    </body> 
</html>

Ale zkusím ty chyby opravit


Do jednoho elementu <style> protože na každé stránce to bude trochu jinak a já mám části toho kodu v csshead.php, divy.php, a pozadi.php a třeba ty divy budu chtít mít v nějaké kategorii trochu jinak rozvržené, tak je podle mě jednodužší si vždycky načíst jen ty styly, které tam budu používat
Tomáš123
Profil
novacek1269:
Includovať hlavičku po riadkoch nemá žiadny zmysel...Viac znakov napíšeš tým, že zavoláš súbor, ako keby si prosto napísal <title>...</title>

Buď includuj celú hlavičku naraz (problém s menením title) alebo sa aspoň snaž includovať naraz čím viac.

CSS externe urobíš takto (síce si sa nepýtal, ale aj tak to skús prerobiť):
Do HTML:
<link rel="stylesheet" href="cesta/ku/tvojmu/css/suboru.css">

Do CSS:
Do súboru, ku ktorému cestu si si nastavil v HTML presunieš všetky deklarácie CSS.

Pozor!:
(1) V externom CSS sa deklarácie neobaľujú do HTML elementov <style>.
(2) Cesta ku obrázkom, fontom atď. sa počíta od umiestnenia CSS súboru, nie od umiestnenia súboru HTML.
Bubák
Profil
novacek1269:
Do jednoho elementu <style> protože na každé stránce to bude trochu jinak
Joukni třebas na www.jpw.cz, jak to Yuhů udělal, tam taky jednotlivé sekce webu (HTML, CSS...) vypadají trochu jinak.
novacek1269
Profil *
Ok, podívám se na to, ale nevím bych mohl udělat jakoby seznam her a dole čísla se stránkama tak, aby, když tam přidám novou hru tak by se to jakoby všechno posunulo o stráku tolu tak, že by bylo třeba 10 her na jednu stránku, šlo by to udělat nějak jednoduše, nebo je na to potřeba nějaký script?


Omlouvám se, nemělo tam být o stránku, ale o pozici
Tomáš123
Profil
novacek1269:
aby, když tam přidám novou hru tak by se to jakoby všechno posunulo o stráku tolu
Väčšinou sa to robí od najnovšej hry po najstaršiu, takže 1. stránka bude obsahovať najnovšie hry. Tebe bude treba vyriešiť pridávanie hier a to už len tak bez skriptu nepôjde.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: