Autor Zpráva
Michal Sebek
Profil
Chtěl bych se zeptat na názor na moje rozpracované stránky. Předem děkuji.
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
1. Kontrast text-pozadie veľmi zlý, vidím svetlozelený text na svetlozelenom pozadí. Väčšinu užívateľov nebaví označovať každé slovo myšou, len aby mohli čokoľvek prečítať a utekajú.
2. Registračným formulárom prejde zjavne nevalídna e-mailová adresa (bez @).
3. Chválim ochranu voči XSS a SQL Injection.
4. Nie je veľmi taktné bez súhlasu zverejňovať e-mail cudzích ľudí.
5. Osobne mi vadia JS alerty po každom prihlásení/odhlásení a pod., ale toto bude skôr vec vkusu.
6. Keď v reg. formulári vyplním pole s popiskom: Toto nechte prázdné, uvidím krásnu bielu stránku bez akéhokoľvek vysvetlenia, čo sa stalo.
7. Prečo ma prihlasovací formulár po zadaní neplatných údajov presmeruje na hl. stránku a musím znovu klikať na Login v menu?
8. Web by som oživil faviconou.

Držím palce pri zlepšovaní sa, dúfam, že moje postrehy neodradia.
mimochodec
Profil
Myslím, že se tady někde v pravidlech píše, že pokud chceš nechat okomentovat web, ve kterém je to podstatné za nějakou registrací a přihlášením, máš pro ten účel dát k dispozici nějaký testovací účet.
Michal Sebek
Profil
lionel messi:
Děkuji, jdu poupravovávat :D


mimochodec:
Dobře, dám jméno: pokus
a heslo: pokus


lionel messi:
7. Prečo ma prihlasovací formulár po zadaní neplatných údajov presmeruje na hl. stránku a musím znovu klikať na Login v menu?
Opraveno, zůstane to v přihlašovacím formuláři


lionel messi:
6. Keď v reg. formulári vyplním pole s popiskom: Toto nechte prázdné, uvidím krásnu bielu stránku bez akéhokoľvek vysvetlenia, čo sa stalo.
Teď to přesměruje na index.php


lionel messi:
4. Nie je veľmi taktné bez súhlasu zverejňovať e-mail cudzích ľudí.
V budoucnu nastavím aby se zobrazovaly jen adminovi
Michal Sebek
Profil
Jak zamezím spamování na chatu?
final
Profil
Neošetrujete vstupy takže Vám to môže niekto "heknúť" :-)
Michal Sebek
Profil
final:
Jak to myslíš?
Michal Sebek
Profil
Prosím o názor na Misebo Chat nyní. Prošel úpravou kódů.
Přihlašovací údaje:
Jméno: pokus
Heslo: pokus
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
Prosím, zmeň farbu pozadia (v prvom rade tú krikľavú svetlozelenú), tak silne mi ťahá oči, že vzdávam ďalšie hodnotenie, po zmene sa rád vyjadrím.
Zechy
Profil
Tobě vážně ta zelená na pozadí nevypaluje díru v očích? Vejdu, příjdu o zrak, klikám zpět, odcházím.

Ještě před odchodem jsem ale zvádl zaregistrovat prvky inputů - to písmo v nich mi příjde celkem mrňavé, zvětšil bych ho.
Michal Sebek
Profil
Barvy poupraveny


Sotva zas udělám pokusný účet, tak lidi začnou spamovat :(
Taurus
Profil
Když se na to dívám, co na to Pravidla kategorie Názor na stránku? Proč chceš hodnotit stránky se dvěma obdélníky s nečitelným menu a nenastylovaným fontem? Vážně mě to zajímá.
lionel messi
Profil
Michal Sebek:
Barvy poupraveny
Znovu to nie je najlepšie:

1. Menu je nečitateľné (nízky kontrast).
2. Oranžová a tyrkysová je podľa mňa trochu divoká komibnácia (v týchto odtieňoch).
3. Tie zelené inputy tam už vôbec nepasujú, daj ich aspoň oranžové.
4. Úmyselne som zle vyplnil registračný formulár (napísal som niečo do poľa, kt. malo byť prázdne a zadal som nevalidný e-mail). Po odoslaní som sa dostal na hl. stránku bez akéhokoľvek vysvetlenia, čo je mätúce.
5. V chate by som pred pridaním príspevku použil funkciu trim v PHP, pretože takto prejdú aj príspevky tvorené jednou medzerou (v skutočnosti nezymselné)
Michal Sebek
Profil
lionel messi:
3. Tie zelené inputy tam už vôbec nepasujú, daj ich aspoň oranžové
Sorry, nevšiml jsem si že jsou zelené


lionel messi:
4. Úmyselne som zle vyplnil registračný formulár (napísal som niečo do poľa, kt. malo byť prázdne a zadal som nevalidný e-mail). Po odoslaní som sa dostal na hl. stránku bez akéhokoľvek vysvetlenia, čo je mätúce.
Teď to ukáže že prázdné pole má být prazdné
final
Profil
-Pokiaľ neodpovieme na email tak nám zrušíš účet? To je snáď pokus o žart.
-pridanie správy do "chatu" mi nefunguje
-znova som sa zaregistroval s použitým html tagov v mene -> <font size="20" color="red">x</font> takže mám krásne naštýlované užívateľské meno
Michal Sebek
Profil
final:
znova som sa zaregistroval s použitým html tagov v mene -> <font size="20" color="red">x</font> takže mám krásne naštýlované užívateľské meno
A teď?
final
Profil
Michal Sebek:
Teraz to ošetrujete až pri výpise do stránky, ale mali by ste to ošetriť už pri ukladaní do db
Michal Sebek
Profil
final:
pridanie správy do "chatu" mi nefunguje
Opraveno

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0