« 1 2 3 »
Autor Zpráva
mimochodec
Profil
Marschmallow:
Zatím nevím, jak by to bylo s tím oříznutím

http://www.jqueryrain.com/demo/jquery-crop-image-plugin/
Marschmallow
Profil
Fisir:
Napiš si do HTML dodatku tenhle kód (vím, je to hrozný způsob implementace):
(EDIT, 27.10.: iframe změněno na embed, protože s embed nefungovaly BB značky, ani odpovídání, citování....)
<embed src="http://foto.mujskript.cz/prilinkovani.php" width="100%" height="500px"></embed>
Formulář se zobrazuje úplně dole pod formulářem a patičkou. Jediná nevýhoda je, že se to zobrazuje na všech stránkách, tj. i na hlavní stránce. Ale funguje to celkem dobře, ne?

Uploadovaný obrázek:
Marschmallow
Profil

Aktualizace č. 2 - 27.10.2014

• Naprosto nový a jednoduchý design stránek (DJPW upload)
• Přidal jsem chybovou stránku (př. foto.mujskript.cz/blabla)
• Zkrácená adresa obrázků (př. foto.mujskript.cz/1234567890.png)
• Díky zkrácené URL adrese je téměř nulová šance pro XSS útoky, protože se všechny obrázky přejmenovávají
• U uploadu přibyly nové varianty vygenerovaných odkazů (img, url a html)
• Nahrání obrázku pomocí CTRL+V (př. udělám printscreen, v editoru upravím - není to nutné, otevřu DJPW upload a jen stisknu CTRL+V, obrázek se sám nahraje a stačí jen zkopírovat URL adresu)
• Obohacena chybová hláška při uploadu
• Možnost přilinkovat si DJPW upload do této diskuse (zatím jen v .sandboxu) pomocí: <embed src="foto.mujskript.cz/prilinkovani.php" width="100%" height="500px"></embed>. Formulář se zobrazuje v dolní části diskuse
• V přilinkované verzi se musí pro vložení (CTRL+V) obrázku kliknout do embedované oblasti. Pak teprve vložení funguje.

V dalších verzích přibude (jak jsem už psal) ořez obrázků a případně i popisek. Plus další věci. Jaký je Váš názor na druhou aktualizaci?
anonymníí
Profil *
Marschmallow:
Kromě toho, že pochybuji o přínosu této služby, když jsou mraky jiných, tak:

- jseš si jistý, že timestamp je dostatečně unikátní identifikátor?


Marschmallow:
U uploadu přibyly nové varianty vygenerovaných odkazů (img, url a html)
Vidím jen URL. Dělám někde chybu?
Marschmallow
Profil
anonymníí:
pochybuji o přínosu této služby, když jsou mraky jiných
To ano, ale kterou si můžeš přilinkovat do diskuse? Až bude možnost přilinkovat si soubory i v ostré verzi, bude to mít (asi) větší přínos.

„U uploadu přibyly nové varianty vygenerovaných odkazů (img, url a html)“
Vidím jen URL. Dělám někde chybu?

U uploadu ze souboru je několik variant URL. U uploadu pomocí CTR+V zatím jen jedna (na více budu pracovat).
mimochodec
Profil
Timestamp je zbytecne riziko, resp. jistota kolize v nejakem case. Doporucuji vygenerovat nahodny retezec vc. pismen, overit proti db a pak pouzit. Spocitej si (26+10)^5, myslim, ze 5 znaku ti bude bohate stacit.
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
Mne to CTRL+V akosi nefunguje... Robím niečo zle? (Som na notebooku a Print screen mám pod fn+prtcs).
Marschmallow
Profil
Tomáš123:
Zmáčkni Print screen (kdekoliv, v jakémkoliv okně, klidně na ploše - to je jedno), otevři si stránku DJPW upload, po načtení stránky stiskni kombinaci kláves CTRL + V. V odrážce za druhé by se měl objevit vložený obrázek a po chvilce se nad ním zobrazit vygenerovaná URL. Nemáš náhodou vypnutý JS?


Já to mám potom takto (po stisknutí kláves CTRL+V): foto.mujskript.cz/1414415860.png
mimochodec
Profil
Marschmallow:
Zmáčkni Print screen (kdekoliv, v jakémkoliv okně, klidně na ploše - to je jedno), otevři si stránku DJPW upload, po načtení stránky stiskni kombinaci kláves CTRL + V. V odrážce za druhé by se měl objevit vložený obrázek a po chvilce se nad ním zobrazit vygenerovaná URL.

V opeře 12.16 nefunguje.
Marschmallow
Profil
mimochodec:
vygenerovat nahodny retezec vc. pismen, overit proti db a pak pouzit
To je dobrý nápad, ale zatím do toho datábazi nechci moc motat. Vystačím si s JS a PHP ;)

V opeře 12.16 nefunguje
Co přesně nefuguje? Upload, nebo CTRL+V? Designově se nic nerozpadá.
mimochodec
Profil
Marschmallow:
To je dobrý nápad, ale zatím do toho datábazi nechci moc motat. Vystačím si s JS a PHP ;)

Ty chceš dělat imagehosting jako hromadu obrázků v jedné složce, ke které přistupuješ jen přes filesystem? Zkus si to otestovat řekněme s 5000 souborů.


Co přesně nefuguje? Upload, nebo CTRL+V? Designově se nic nerozpadá.
Nefunguje ctrl+v.
Marschmallow
Profil
mimochodec:
jako hromadu obrázků v jedné složce
Dobrý nápad, skript bude umět v nové verzi třídit obrázky do složek podle data nahrání (rok/měsíc) ;)

Tomáš123:
Jak to dopadlo?
Marschmallow
Profil

Aktualizace č. 3 - 27.10.2014

• Přidáno nové logo nástroje DJPW upload
• Přidán nový favicon
• Přidán obrázek (vlastně logo) ke všem H3 nadpisům
• Přidány další typy odkazů u CTRL+V uploadu (odkaz, BBCode, img src)
• Ke všem obrázkům se přidává jednotná přípona .png (GIFy nefungují schválně)
• Třídění souborů do složek podle roků a měsíců nahrání (př. foto.mujskript.cz/2014/10/1234567890.png)
• -- Všechny předchozí odkazy stále fungují!
mimochodec
Profil
Marschmallow:
• Ke všem obrázkům se přidává jednotná přípona .png (GIFy nefungují schválně)

Mohl bys to nějak rozvést? Pokud člověk o obrázcích něco ví, má většinou důvod daný formát použít. To tvoje png se navíc chová dost zvláštně - soubor má příponu png, ale při uložení se nabídne jpg, jak v opeře tak ve ff.
Marschmallow
Profil
mimochodec:
Mohl bys to nějak rozvést?
Nástroj slouží především pro screenshoty webů, nebo stránek. Není to nějaký zábavní server, není nutné mít tady podporu GIFů.

při uložení se nabídne jpg, jak v opeře tak ve ff
Mně se nabídne normálně přípona .jpg. Nemáš to nějak nastavené v prohlížeči? Zkus to přepsat na .png, pak to zkusit znovu uložit a mělo by tam být to .png... Každopádně je snad jedno, v jakém formátu obrázkovém formátu si obrázek uložíš.
mimochodec
Profil
Marschmallow:
Mně se nabídne normálně přípona .jpg.

http://foto.mujskript.cz/14/10/1414435952.png - tohle jsem měl u sebe jako jpg, nahrál jsem to. Otestuj si. Nevím, jestli to na png jen přejmenováváš, nebo ten formát opravdu i měníš. Obojí mi připadá dost špatně.
abc
Profil
Marschmallow:
• Ke všem obrázkům se přidává jednotná přípona .png (GIFy nefungují schválně)
Taky jde nahrát soubory, které vůbec nejsou obrázky (např. titulky k filmu) a ty je přejmenuješ na .png...

Smysl mi uniká, ale třeba se na tom něco naučíš.
Marschmallow
Profil
mimochodec:
Otestuj si

Vyskočí mi toto: foto.mujskript.cz/14/10/1414436543.png
Název souboru: 1414435952.png
Uložit jako typ: PNG Image
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
Jak to dopadlo?
Hmm, stále to nejde. Skúšal som znovu načítať stránku a potom vložiť obrázok (aj v opačnom poradí), no bezvýsledne.

Ani v súčasnej verzii to nefunguje. Možno by bolo lepšie urobiť na prilepenie obrázku okno podobne tomu na myscreen.cz, aby užívateľ hneď vedel kde má kliknúť.
Marschmallow
Profil
Tomáš123:
To je zvláštní. A img.djpw.cz Ti funguje? Je tam totiž stejný skript.


Já normálně zmáčknu PrtSc (nemusím k tomu mačkat Fn), pak otevřu DJPW upload, na nic dalšího neklikám, stisknu CTRL+V, zobrazí se obrázek a po cca pěti sekundách se mi vygeneruje řada odkazů...
Možná bude problém v tom Fn, ale zkus si třeba nějaký obrázek otevřít v Malování, označit ho, zkopírovat a vložit na tu webovku (nemyslím vybrat ze souboru, ale stisknout to CTRL+V), jestli to bude fungovat.
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
A img.djpw.cz Ti funguje?
Bez problémov... Kliknem do štvorca + CTRL+V a obrázok je na svete.

V prípade tvojho nástroja postupujem rovnako ako ty. Ani obyčajné kopírovanie zo skicára však výsledok nemení. Neskôr to ešte vyskúšam na stolovom počítači a podelím sa o výsledok.
Marschmallow
Profil
Tomáš123:
Neskôr to ešte vyskúšam na stolovom počítači a podelím sa o výsledok.
OK, pokud by to fungovalo přes stolní PC, nechám to asi tak, jak to je. Ale mně a i více uživatelům to funguje normálně, nemáš náhodou vypnutý ten JS už od [#8]?
Kdyby ne, tak tam zviditelním a zvětším ten vkládací čtverec (ve zdroji pořád je, jen má rozměry 1×1px a border white)
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
(ve zdroji pořád je, jen má rozměry 1×1px a border white)
Našiel som ho medzi textom, vytvoril snímok obrazovky, klikol doňho a zrazu sa tam môj obrázok objavil. Ten štvorček by som zväčšil. Nevyzerá to zle a aspoň každý vie kam presne má kliknúť, ak to nefunguje.
Marschmallow
Profil
Tomáš123:
Ten štvorček by som zväčšil

Vložil jsem ho tam, je jak na webu, tak i v přilinkovaném skriptu. Vyzkoušej, zda už to funguje ;)
Fisir
Profil
Reaguji na Marschmallowa:
Kromě toho, že mě nezajímá ta omáčka okolo, nefunguje CTRL + V (Internet Explorer 11). Nepředstavoval jsem si to jako něco, co mi bude trvale strašit pod každou stránkou (ještě k tomu v absolutně jiných stylech).
Tomáš123
Profil
Marschmallow:
Jop, už to funguje ;)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Marschmallowa:
Nejsem si jistý, že se mi líbí snaha o návaznost na tuto diskusi. Vyzní to asi nevděčně, ale jednak souhlasím s juriadem, že obrázky zde moc nechceme, jednak nevěřím nadčasové stabilitě a tvé oddanosti tomuto projektu (že ho třeba za dva roky nezrušíš), jednak začátečnické chyby vrhají trošku stín amatérismu na celou DJPW (což naštěstí postupně napravuješ).

Je pravda, že bychom lidem mohli doporučit nějaký konkrétní obrázkový hosting, kterému věříme a s nímž nejsou problémy, ale nejsem si jistý, zda bys vyhrál výběrové řízení.

Pokud by měl být nějaký obrázkový hosting skutečně úzce spřažený s diskusí, bylo by pěkné, kdyby automaticky archivoval úplně všechny obrázky, které sem někdo vkládá.

iframe změněno na embed, protože s embed nefungovaly BB značky
Nechápu. Vůbec nerozumím, proč na HTML stránku používat <embed>, na první pohled mi to přišlo jako chyba.
Podobně jako psaní px dovnitř height, i když to nějak funguje. Značku </embed> budou také všechny prohlížeče ignorovat jakožto neznámý balast.

• Ke všem obrázkům se přidává jednotná přípona .png (GIFy nefungují schválně)
Jedna z mála věcí, ke které se zde obrázky skutečně hodí, je ukázka problematického obrázku (třeba s různými barvami v různých prohlížečích). Pokud obrázek překóduješ (nezkoumal jsem, zda to doopravdy děláš), tak se problém může zrušit.
Pokud ho nepřekódováváš a jen ho servíruješ s jinou příponou a Content-Typem a doufáš, že to bude prohlížečům jedno (což skoro určitě bude), tak moc nerozumím, proč to vlastně děláš.

Není to nějaký zábavní server, není nutné mít tady podporu GIFů.
Animovaným GIFem jde ledacos ukázat.
Marschmallow
Profil
Chamurappi:
což naštěstí postupně napravuješ
Můj prvotní záměr byl, abyste o tomto "projektu" věděli skoro vše a to co nejdříve (tedy od začátku). Nejdříve jsem sem vložil odkaz na "ostříhanou" verzi, kterou postupně zdokonaluji/napravuji k lepšímu.

Nechápu. Vůbec nerozumím, proč na HTML stránku používat <embed>
Jak bys jiným způsobem sem do diskuse vložil obsah stránky foto.mujskript.cz/prilinkovani.php? Když to sem vložím jako iFrame, tak nefungují BB značky, odpovídání, ani citování - což je nepřípustné. Include funguje jen na interní soubory a navíc nejde vložit do HTML dodatku, takže mi zbyl ten EMBED. Znáš nějaký lepší (a funkční) způsob?

třeba s různými barvami v různých prohlížečích
Můžeš vložit více obrázků, jestli jsem Tě pochopil ;)

Pokud obrázek překóduješ (...), tak se problém může zrušit
Skript funguje takhle: nahraješ obrázek s příponou .gif, skript ho přejmenuje a uloží s příponou .png, čímž se animace zruší. Zkus si třeba tento obrázek nahrát ke mně. Obrázku se sice přepíše přípona na .png, ale kolečko se stále animuje. U CTRL+V není animace potřeba, protože je především pro screeny a když už GIF vytváříš, tak ho asi i uložíš, čímž se dá vybrat ze souboru.
Fisir
Profil
Reaguji na Marschmallowa:
No, čím dál víc to na mně působí dojmem amatérských projektů, jejichž autoři si myslí, že jsou mistři světa a jejich výjimečný nápad a dílo se bude masově používat (přičemž kdyby se tak stalo, šikovnější programátor by projekt určitě dokázal rozsypat). Připomíná mi to mé staré skripty, které fungují asi jen díky dobré vůli vesmíru.

Nechci vypadat, jako že ti to nepřeji, ale fakt mi to nepřijde na úrovni DJPW, aby se tak mohla služba nazývat.
Marschmallow
Profil
Fisir:
něco, co mi bude trvale strašit pod každou stránkou
HTML dodatek nejde moc ovlivnit, abych mu řekl, že na hlavní stránce se nemá zobrazovat.

ještě k tomu v absolutně jiných stylech
Připravuji ji ve stejných (hodně podobných).
« 1 2 3 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: