Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Vylepšil jsem web pro nahrávání obrázků.

Jasně, takových nástrojů je mnoho, proč vlastní?

1) Možnost vložit výstřižek obrázku / screen obrazovky ze schránky přímo na webu. (Nefunguje ve staré Opeře. Ve Firefoxu jde přes Ctrl + V vkládat i celé zkopírované obrázky.)
2) Drag & drop nahrávání souborů.
3) Nahrávání více souborů najednou.
4) Snadné zkopírování výsledné URL do schránky.
5) Podpora PNG, JPG, GIF, SVG, WEBP.
6) Rychlá odezva.

Rád si poslechnu vaše připomínky nebo náměty na zlepšení.

img.djpw.cz
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry:
1) Kopírování mi nefunguje, zřejmě proto, že v primárním prohlížeči nemám Flash nainstalovaný. Naopak je tam nějaký mizerný JS, který, když označím text v tom inputu a zmáčknu ctrl, to označní zruší.
2) Pokud nahraji obrázek bez přípony, tak to skončí na chybě, kde je divně useknutý Content-Type
3) #toggle-editor-button má malý margin, moc se to na něj lepí.
4) Chybí indikace nějakého průběhu nahrávání. Akorát to divně poskočí.
Marschmallow
Profil
Str4wberry:
Super práce!

1.) Uvítal bych více možností vložení obrázků (URL, IMG do diskuse, img src v HTML...)
2.) V inputu nemohu po označení zkopírovat adresu prostým CTRL+V
3.) Hodilo by se označení obsahu inputu po kliknutí do něj. Živá ukázka
4.) Moc se mi nelíbí favicon
Str4wberry
Profil
Děkuji za připomínky.

1) Opravil jsem tu nemožnost kopírování.
2) Po kliknutí se políčko s URL označí.
3) Divně useknutý Content-Type už by neměl být divně useknutý. Má nějaký smysl umožnit nahrávat obrázky bez přípony?
4) Když není Flash, tak se nyní tlačítko ke kopírování neobjevuje.


Reakce na Jana Tvrdíka:
Ad 3) To je pravda, že se lepí. Nechtěl jsem jeho posunutím užírat místo pro zobrazení nahraných obrázků, takže mi přišlo lepší lepení.
Ad 4) Indikace načítání plánuji přidat.
RockFire
Profil
V Chrome ani ve FF mi nefunguje Drag & drop, při přetažení se rámeček zbarví do žluta, ale pak už nic.
Str4wberry
Profil
Nefunguje Drag & Drop souborů obrázků, nebo výřezů z grafického editoru?

První by v aktuálním Chrome i Firefoxu mělo fungovat. Vypisuje to nějakou chybu?
Tomáš123
Profil
Str4wberry:
Dobrá práca! Vadí mi tam však percentuálna šírka. Pri priveľkom priblížení, resp. zobrazení na mobile sa text zbytočne roztiahne do výšky aj keď má ešte dosť miesta vedľa seba. Páčilo by sa mi keby bol hore (100% výšky) prázdny obdĺžnik pre CTRL+V a popis na 100% šírky nižšie. Taktiež sa nezalamuje text „Nie je vybraný žiadny súbor“.
Chamurappi
Profil
Funguje i v iPadu. Vyfotil jsem autora:
RockFire
Profil
Str4wberry:
Tak už to začalo chodit. Nic jsem neměnil, tak jsem z toho trošku vedle :)
Str4wberry
Profil
Pokusil jsem se stránku upravit, aby se lépe používala na mobilech.

Je možné, že jsem něco rozbil, tak prosím o test.

img.djpw.cz
Tomáš123
Profil
Str4wberry:
Šlo by zmeniť na mobilný vzhľad pri už o niečo väčšej výške? Takto existuje situácia kedy je jeden riadok z popisu skrytý za oknom prehliadača...
Str4wberry
Profil
Hm, možná bude lepší detekovat mobilní zařízení a vůbec ty popisy nezobrazovat, protože se stejně mobilních zařízení netýkají.

Přidal jsem detekci. Prosím o test.
Kcko
Profil
Str4wberry:
Nepřemýšlíš nad uvolněním? Něco takového by se mi hodilo pro interní použití; pokud ne; napíši si to; ale proč znovu vynálezat kolo, které už jezdí a dobře.
Díky za odpověď.
Str4wberry
Profil
Ono to myslím v podstatě uvolněné je.

Veškeré kouzlení je v JS, který je v neminifikované podobě přítomný ve stránce.

O ukládání se potom stará pár řádků PHP: Drag & Drop upload obrázků » Upload souboru

I když vlastně je tam ještě mechanismus z Živá ukázka pro vytváření krátkých URL. Zkusím to dát na GitHub.
Kcko
Profil
Str4wberry:
Zkus, bylo by to lepší, pak by to mohl případně někdo forknout, vylepšit / odhalit chybu etc.
Ale nikam Tě netlačím; já osobně používám ShareX ale dostal jsem se do situace kdy v malém kolektivu pro BFU potřebuju nástroj podobný tvému (bez zbytečných robustností).
Kubo2
Profil
Str4wberry:
Narazil som na nefunkčnosť img.djpw.cz – hlási:


Connection failed: SQLSTATE[HY000] [2013] Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 25


Príkladom je npr. img.djpw.cz/xdb.jpeg, ale (ne)funguje to so všetkými, plus hlavná stránka je nedostupná, načítava sa do nemoty a skončí s HTTP 500.
Str4wberry
Profil
Mně to teď funguje, asi nějaký výpadek.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: