Autor Zpráva
fandam007
Profil *
http://epigon.8u.cz/radio/
mimochodec
Profil
"Rádio pro žáky, studenty i pro ty dospělé vzniklo za finanční podpory Jihočeské kraje a je tu jen pro Vás."
Doufám, že toto není pravda.

Zajímalo by mě, jestli ti to připadá užitečné / přehledné / vkusné. Já myslím, že tak špatných webů tady moc nebylo.
fandam007
Profil *
A co konkrétně se Vám nelíbí?


Mě web připadá užitečný i přehledný.
pcmanik
Profil
fandam007:
Web je na tablete iPad s iOS 8.1.2 v prehliadači Safari rozpadnutý.
To sticky menu keď sa odscrolluje je v modrejfarbe, ktorá absolútne nepasuje do designu webu.
Pričom samotný design je hrozný.
Modré animanované tlačidlo ma dostalo, nič horšie som už naozaj dlho nevidel.
Za textom ktorý je pod informáciami nieje odsadenie, proste je obrazok daný priamo za poslednú vetu.
Odoslať sa dajú aj prázdne dotazy v tom úvodnom formulári.

Spravte niečo s designom, lebo inak web rýchlo skončí. Zjavne na to nestačíte tak si skúste nájsť grafika, kľudne študenta ktorý to za malý peniaz urobí a bude to stále vyzerať lepšie ako teraz, lebo je to neprehľadné a pôsobí to dojmom že ste tam len nahádzali veci ktoré vás napadli.
fandam007
Profil *
Můžete mi prosím poslat screenshot? Děkuji
Taurus
Profil
Přijdu a říkám si, jestli nemám náhodou zaplý slepecký styl... Jinak platí co psal pcmanik – měl by se na to podívat grafik a webař, protože ani jeden by něco takového nezplodil. Navíc je to absolutně odfláklé.
lionel messi
Profil
fandam007:
K dizajnu sa vyjadrili kolegovia, bohužiaľ s nimi musím súhlasiť. Zopár konkrétnych postrehov:
1. Hneď na úvod prikladám obrázok so zobrazením webu, kde dobre vynikne niekoľko nedostatkov: plávajúci nápis „BETA!“, obrázkové pozadie pod logom a v menu ti vôbec nelícuje. Problém s nenadväzujúcimi obrázkovými pozadiami ma sprevádza počas rolovania prakticky na celej stránke.
2. Osobne mi veľmi nevyhovujú stránky, ktoré po odscrollovaní hore zobrazujú pribité menu, navyše v ňom nie je najlepší kontrast text/pozadie.
3. Ako človek s istým zrakovým hendikepom dokážem oceniť, že stránka nemá trpaslíčie písmo. Bohužiaľ, všetkého veľa škodí a písmo je naozaj prehnane veľké a tým pádom nevzhľadné.
4. Medzi menu a neprehliadnuteľnou výzvou na zaslanie správy mám na svojom monitore pomerne vysoký biely pruh, po odscrollovaní to trochu „cukne“ a prázdny priestor sa zmenší, bolo by vhodné ho buď vyplniť alebo sa ho zbaviť.
5. Odosielacie tlačítko vo formulári na zaslanie správy sa mi taktiež vôbec nepáči — prečo je animované, prečo modré, keď modrú na webe de facto nepoužívaš (v menu a na pozadí zmieneného tlačítka je fakt nevhodne použitá) a prečo tak nalepené na políčko s textom správy?
6. Nemyslím si, že je najlepší nápad centrovať text, ktorý nie je nadpisom.
7. „ZDE BUDE DOPLNĚN OBSAH!“ — Nikdy nepíš VERZÁLKAMI a vyvaruj sa zbytočných sekcií na webe. Ak zatiaľ vhodný obsah nemáš, nevytváraj sekciu, dorobíš ju predsa, keď ju budeš mať čím naplniť.
8. Web je nekonzistentný, ledabolo sa na ňom striedajú sekcie s obrázkovým a bielym pozadím, chýba mu normálna patička („© WebRádio Epigon 2014“ hodené kdesi vľavo dole bez ladu a skladu naozaj nepovažujem za patičku), jednotlivé časti nie sú veľmi logicky radené — prečo je vysielanie pod informáciou o soc. sieťach?
9. „Facebookový profil rádia najdete zde“ — o vhodnosti tejto frázy veľmi dobre písal Yuhů na svojom webe: Jak psát texty na Internetu » Text odkazů
10. Keď odošlem rádiu správu, zobrazí sa mi biela stránka s reklamou, veľkým textom informujúcim o odoslaní a musím 5 sekúnd čakať na presmerovanie na hl. stránku. Mimochodom, ľudia s vypnutým JavaScriptom sa nedočkajú, môžu sa vracať tlačítkom v prehliadači. To je však ešte tá najmenšia chyba, celý tento postup je zlý. Navyše prejde aj prázdna správa.
11. Zdrojový kód je absolútne nelogický. Že nepoužívaš doctype (hodí ti však stránku do quirk módu) by ešte nebolo najhoršie. Môžeme rovnako diskutovať o tom, či je dobrou praktikou vynechávať tagy <head> a <body>. Ale keď sa už rozhodneš ich vynechať, prečo ich potom píšeš na mieste, kam vôbec nepatria? Čo má podľa teba robiť <head> na 6. riadku a </head> o 25 riadkov nižšie atď?
12. Odkazu na počúvanie rádia je umiestnený v <div id="reklama">, čo spôsobilo, že mi ho zablokoval AdBlock (obdobne pomerne značnému percentu ďalších návštevníkov), prečo má id reklama niečo, čo reklamou v žiadnom prípade nie je?
13. Koniec textu v sekcii Informace je príliš nalepený na „Facebookovom“ dive, ktorý má zas priveľký horný okraj a opäť pramalý spodný.

Odporúčam zaplatiť si grafika, ktorý dodá webu šmrnc a vyhádzať z kódu zbytočnosti. Rádio skupiny zanietených študentov rozhodne nemusí byť zlý projekt, bohužiaľ, takýmto webom skôr trpí, nepresviedča okoloidúcich o tom, aby si ho pustili.
fandam007
Profil *
Rozhodně se na to podívám. Velké písmo je dělané hlavně kvůli mobilním zařízením, kde by běžně písmo nebylo moc vidět. Chtěl jsem zkusit typ stránky, který se bude od ostatních webů lišit, proto netradiční uspořádání. Ještě bych poprosil o screenshot z iPadu, kde je web udajně rozházený. Na druhou stranu máte v mnohých věcech pravdu a tak se to pokusím opravit.
pcmanik
Profil
fandam007:
Web je rozhádzaný presne ako na obrázku od lionel messi, teda hlavne tá hlavička.
fandam007
Profil *
Už jsem to začal opravovat. Jaká by byla vhodná barva (nebo obrázek) na pozadí fixního menu?
jakre
Profil
fandam007:
hlavně kvůli mobilním zařízením
Když jsi u těch mobilů, přidávám screenshot na mobilu iPhone s iOS 8.1.2 v prohlížeči Safari.
Horní menu ve třídě .fixni-menu se se scrollováním stránky chová v mobilu nepřirozeně.
fifa
Profil
Vypadáto jako pro "důchodce" všechno je velké a chaotické.
pcmanik
Profil
fandam007:
Už jsem to začal opravovat.
Pozri sa na screenshot z Firefoxu 34.0.5, príde ti ten web prehľadný a že by mal aspoň štipku designu? Naozaj si nájdite grafika, lebo je web odsúdený na zánik v aktuálnom stave.
jakre
Profil
pcmanik:
Pozri sa na screenshot z Firefoxu 34.0.5, príde ti ten web prehľadný
Sice se neptáš mě, ale podle screenshotu vypadá stále stejně... Co jsi přesně změnil?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0