Autor Zpráva
Tomáš Vodička
Profil *
Ahoj,
chtěl bych znát váš názor na tuhle stránku, je možná vidět že programování umím jen z kraje. Stránku jsem dělal všeho všudy 2dny (nejhorší bylo vymyslet vzhled). Stránka bude sloužit jako blog, strašně rád fotím a tak bych tam přidával fotky a občas bych k tomu něco napsal. Web vám ukážu jen ze základu, obsah přidám až podle toho jaký to bude mít ohlas. Když tak bych vymyslel něco jiného.

Přijímám všechnu kritiku a rady jak vše vylepšit.

http://zd-photography.eu/
mimochodec
Není to ani nedodělek, spíš bych to nazval tak, žes na tom ještě ani pracovat nezačal. Zamysli se, jak tam budeš zobrazovat fotky, pár si jich tam dej a uvidíš, jak to bude vypadat. Teď tam ke komentování prakticky nic není. Snad jen to, že ta oranžová bude možná moc agresivní. Potřebuješ, aby dominantní byly fotky, nikolv design samotné stránky, takže bych volil barevné ladění buď skoro černé, nebo skoro bílé. Oranžové ne.

To opakované style="text-align: justify;" tam je proč?
Tomáš Vodička
Profil *
Tak jsem tam tedy dal tmavší barvu. To tam nepřidávám já, to přidává ten MNews (takový mini Redakční Systém na přidávání novinek)

"style="text-align: justify;" už by se to tam nemělo zobrazovat.
lionel messi
Tomáš Vodička:
1. Počas písania môjho príspevku si vymenil farbu. Musím povedať, že mne sa naopak viac páčila oranžová.
2. Web by som oživil faviconkou.
3. Nikdy nepodčiarkuj text, ktorý nie je odkazom (netuším, či v ostrej verzii budú nadpisy klikacie).
4. V patičke je nesprávne uvedený copyright, správne pozri na: www.liteera.cz/slovnik/copyright.
5. Prečo v rámci CSS používaš externý štýl a zároveň aj in-line štýlovanie? Odporúčam len externý súbor.
6. Patička má pre mňa príliš nízky kontrast text/pozadie, zle sa číta.
7. Kód nie je najhorší, ale dalo by sa s ním ešte trošku vyhrať. Napríklad miesto triedy .podtrzeni_t by stačilo definovať iba štýl pre hr a namiesto .podrzeni_h postačí div hr.
8. Nie je mi jasné, prečo podčiarknutie nadpisov riešiš tagom <u> (namiesto CSS vlastnosti text-decoration), ale ako píšem, nie je dobrý nápad používať podčiarknutie pre bežný text.
Tomáš Vodička
Profil *
Už tam tedy je zpět oranžová, faviconka už tam je také, sice není nic moc ale stačí. Copyright jsem opravil, text v patičce jsem také zvíraznil. A blog už jsem předal Zuzce a něco málo tam dala. Tak můžete ohodnotit i jak to vypadá teď když už tam jsou i nějaké obrázky, za kritiku děkuji a vše co jsem mohl tak jsem napravil :)
Tomáš123
Tomáš Vodička:
1) Citovaný text by mal byť obalený značkou <blockquote>.
2) Sem-tam by sa hodilo pridať textu na odsadení.
3) Fakt, že na stránke parazitujú dva nepohyblivé panely mi prekáža nielen pri čítaní na menších zariadeniach.
4) Texty sú niekedy zle formulované, ale nejedná sa o veľké nedostatky a je to vec blogerky.
5) Nie je mi jasné, akú úlohu zohráva <span> na riadku 34 v kóde.

Páči sa mi favikonka.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0