« 1 2 »
Autor Zpráva
danny98
Profil
Ahoj, chtěl bych se zeptat, na váš názor ohledně mýho webu: http://yourradio.tk/
je to zatím beta, stanice se doplnují a na webu furt makám. Každej názor ocením, přehrávače jsem nechal prohlížečový, ty původní nešli v autoplay:)
lionel messi
Profil
danny98:
1. Keď kliknem na Login, zobrazí sa rozsypaná chybovka 404 (mala by svojím dizajnom zapadať do webu).
2. Všetky stránky majú rovnaký titulok, čo je z hľadiska optimalizácie pre vyhľadávače zásadný prehrešok.
3. Prečo máš kontakt riešený formou phpBB, ktoré absolútne neladí so zvyškom webu? Po kliknutí na Contact mám pocit, že som sa ocitol na úplne inej stránke.
4. Adresa yourradio.tk/details.php?id=85 mi vyhodí bielu stránku (očakávam aspoň 404). To isté sa stane pri zadaní zjavne nezmyselného parametru id (yourradio.tk/details.php?id=555).
5. Nie som síce žiadny hudobný expert, ale pochybujem, že TOP 40 je žáner rádia (skladby).
6. Vieš o tom, že stránky máš v tzv. quirk móde vďaka chýbajúcej deklarácii doctype?
7. Osobne by som v tabuľke na úvodnej stránke mierne zväčšil písmo a taktiež rozostupy medzi riadkami.
8. Veľkosť písma zadávaš v rôznych jednotkách. Nepoužívaj však pixely, takto deklarovaný font nejde zväčšiť v starších Exploreroch (novšími si nie som istý).
9. Po pridaní stanice som presmerovaný na stránku s JS alertom, ktorý musím odliknúť. Prečo nepresmeruješ priamo na hlavnú stránku (kde bude uvedená hláška o pridaní stanice) bez otravnej hlášky?
10. Odosielaciemu tlačidlu Send!!! by som ubral dva výkričníky a pridal spodný margin, nech nie je nalepené na päte.
11. Veľmi dôležité: Formulár na pridávanie stanice nie je dostatočne chránený pred XSS, čiže ti ktokoľvek môže rozhodiť stránku. Zadal som názov rádia <u>Test</u> a vo výsledku je podčiarknuté. Všetky dáta od užívateľa, ktoré vypisuješ do stránky ošetruj preto v PHP pomocou funkcie htmlspecialchars.
Davex
Profil
danny98:
Web se chová nějak podivně - často se zobrazuje jen prázdná bílá stránka nebo chyba „Service Temporarily Unavailable“. Vypadá to, že za to může nekvalitní webhosting.
danny98
Profil
jak říkám, stránka je zatím beta, pokusím se s tím fakt něco udělat, pomalu na tom dělám:)
MartinJ
Profil *
Kdyby měl autor stránek zájem, mám databázi asi 4000 internetových rádií.


Jinak bacha na tu .tk doménu. Až budeš mít vysokou návštěvnost, tak ty stránky shodí a daj tam reklamu.
Fisir
Profil
Reaguji na MartinJe:
bacha na tu .tk doménu. Až budeš mít vysokou návštěvnost, tak ty stránky shodí a daj tam reklamu.
Zkušenost, nebo dojem získaný z internetových diskusí?
MartinJ
Profil *
Je fakt, že žádnou konkrétní zkušenost nemám. Ale těch případů je na netu dost. Proč by někdo bezdůvodně napadal službu, která je zdarma, mi není jasné. Navíc v pravidlech je jasně napsáno, že si můžou dělat, co chtějí.
Davex
Profil
Fisir:
Zkušenost, nebo dojem získaný z internetových diskusí?
Já s tím vlastní zkušenost mám, ale stalo se to pouze u domény, kde byly nastavené přímo jejich DNS servery při návštěvnosti 200+ UIP/den. Podle mě stačí přesunout DNS k webhostingu a pravděpodobnost zabavení se výrazně sníží.
Juraj Hajdúch
Profil
Len pár mojich subjektívnych postrehov.

1. Ten piktogram rádia v názve stránky nie je šťastné riešenie.
2. V zozname rádií by bolo vhodnejšie dať stĺpec Genze hneď za stĺpec Name. Je to dôležitejšia informácia ako stĺpec Country (čítame zľava doprava).
3. Možno by bolo dobré zvážiť, aby boli položky v stĺpci klikateľné a odpadol by tak posledný stĺpec Link (ktorý by som inak pomenoval 'details' a nie link, pod tým si predstavujem priamy odkaz na stránku rádia).
4. Na stránke Stations (skôr by som ju nazval Search) by som názvy stĺpcov neuvádzal ešte pred samotným vyhľadávaním. Je to zbytočné a mätúce.
5. Akcepráciu licencie na stránke Add Station by som riešil checkboxom. Takto to aj tak bude každý ignorovať.
6. Popracoval by som na CSS formulárov, sú až sparťansky jednoduché a dosť splývajú jednotlivé inputy s ich názvami.
7. Stránka Contact neexistuje :).
8. K stránke s detailami: Tie komentáre by som do rolovacieho boxu nedával. Chýba tam základné info a to bitrate. V odkazoch by som určite nepoužíval slová ako Here, Tu a podobne, pre Seo je to nevýhodné.

BTW: Vysoko si zaťal, na nete je veľa databáz rádií, ale držímpalce, azda sa presadíš, ale bolo by dobré ponúknuť návštevníkom aj nejakú pridanú hodnotu.
Fisir
Profil
Reaguji na Davexe:
Aha, tak to bude asi tím. Protože kdykoliv se tu objeví doména .tk, přijde i takovéto upozornění, ale sám jsem u nich hostoval asi tři poměrně slušně navštěvované stránky (150 UIP/den), nicméně mi je nikdo nesebral. Ale je pravda, že jsem používal vlastní DNS.
danny98
Profil
MartinJ: měl bych zájem:) děkuju:). Kdyžtak se domluvíme přes mail:) můj mail: seejay.15.3@yandex.ru
danny98
Profil
Na stránce http://yourradio.tk/ byly změněny tyto věci:
-------------------------------------------------------------------
lionel messi napsal:
*Rozsypaná chybovka už po kliknutí na login není
*Byly změněny titulky stránek
*Contact je řešen dokumentem, kde jsou napsány kontaktní informace (Plánujem ještě vylepšit)
*Tento problém se stále řeší s webhostingem
*Žánr top 40 je normálně používaný
*Písmo a odsazení zvětšeno
*Z value send zmizely vykřičníky

Juraj Hajdúch napsal:
*Piktogram se momentálně řeší
*Sloupce přehozeny
*Názvy stanic nahrazeny linky
*Stránka stations přejmenována na search

Na zbytku se pracuje

Prosím ještě o kontrolu, co bych kromě těch věcí, co jsou v řešení ještě měl vylepšit?

Jinak přibyla mobile site: http://m.yourradio.tk
Krakatoa
Profil
danny98:
Proč máš u normální verze a m verze jiný způsob přehrávání? K čemu tam potřebuješ to audio.min.js?
Co se týče volume, chybí mi tam nastavení před spuštěním nebo minimálně nastavit výchozí hodnotu na něco malého, třeba 0.2, např.:
<audio id="myAudio"controls autoplay src="http://ice2.europa2.sk/fm-europa2sk-128"></audio>
<script>document.getElementById("myAudio").volume = 0.2;</script>
Pokud je to na 1 tak ohluchnu.
Není ani tak těžké vytvořit svůj obrázek rádia, který by obsahoval třeba play/stop, volume a co je to za rádio (nejspíš playlist rádia nemají v xml nebo něčem podobným, hodil by se tam i ten, když už jsme u toho playlistu, hodil by se někde odkaz na playlist na webu rádia).
To přehrávání by se hodilo přímo na stránce nebo volitelně v novém okně a stránku udělat tak aby to jelo i při procházení webem (dá se to udělat myslím několika způsoby).
danny98
Profil
Jako přes vypsání obsahu webu?
danny98
Profil
Krakatoa:
do play.php bylo dosazeno toto:
echo "<audio id=".$stream." src=".$p['stream']." ></audio>";
echo "<script>document.getElementById(".$stream.").volume = 0.2;</script>";

Zdá se mi, že se nic nezměnilo, jinak s audio.js je tam prozatím:) zatím si hraju se strukturou webu:)

Proč mám přehrávání řešení jinak? Na Windows phone 8,8.1 a 10 TP a Androidu fungoval pěkně, ale přes WP 7.x audio.js nefungoval, takže to je zatím takto.
Krakatoa
Profil
danny98:
To přes vypsání kodu nevím jak myslíš.
A to druhé ti nejde protože se ti tam do toho plance nejspíš ten js, kdybys to dal bez js nebo to upravil v m verzi, tak tam by ta změna byla a hrálo to na 20%.
Co se dá nastavovat přes audio máš tu:
http://www.w3schools.com/jsref/dom_obj_audio.asp
a třeba ten příklad s volume máš tu:
http://www.w3schools.com/jsref/prop_audio_volume.asp
danny98
Profil
Krakatoa:
Přes vypsání obsahu webu jsem myslel, že by se všechny php a html dokumenty vypisovaly v index.php souboru, jinak děkuju :)
Krakatoa
Profil
danny98:
No tak nějak. Třeba že má web jednu stránku a obsah se načítá přes js (inner a ajax). Lepší se mi zdá možnost, že má web nejenom jednu stránku, tedy nejspíš na pohled, tedy je možné přecházet na různé odkazy na webu, ale na pozadí se provádí pouze změna jedné stránky, jak to funguje zatím nechápu, to by snad vysvětlili nějací znalí lidé tu, jen vím, že to umí nejspíš angularjs a jak to funguje vidíš tu: http://mp3pm.com ... můžeš tam procházet odkazy a přitom ti hraje písnička neustále. Mně osobně by to zajímalo, jak to tam funguje a jak se to dá udělat s angularem nebo bez něj, asi založím samostatné vlákno :-).
danny98
Profil
Krakatoa:
Může bejt?
http://yourradio.tk/play.php?id=1#

Volume control ještě doladím:)
danny98
Profil
Juraj Hajdúch:
1) Momentálně se řeší co bude dál, stránky se pokouším ještě dodělávat (malý kosmetický úpravy).
2)Nahodím stanice (zatím jen z eu) -> Zabere nejvíc času :D
3)Chci udělat další věc a tou bude databáze televizí, mám už *.xml soubor (nevím, jestli pak mám udělat na index.php dva větší obrázkový odkazy, kde bude tv database a radio database)
4)Do patičky nechám lidem reklamu zdarma ;)
5)Napadlo mě, že bych udělal php překlad stránky

Uvidím, jak to všechno stihnu:)

PS: Poradí mi někdo, proč se v Bingu má stránky zobrazují, ale v yandexu a googlu ne?
MartinJ
Profil *
danny98:
Chci udělat další věc a tou bude databáze televizí, mám už *.xml soubor
Nechceš mi naoplátku za ty rádia poslat tu databázi televizí ?


Jinak, co se týče vzhledu, úplně bych to překopal. Je to takové nemastné, neslané.
Michales
Profil
danny98:
Doufám že máš vše legálně podchycené a zaplacené poplatky, když rozjíždíš takovéto věci.
Co se týče webu nebudu radši nic hodnotit.
danny98
Profil
MartinJ:
1) pošlu:)
2) Trošku jsem to nepochopil :D co bych měl překopat?
danny98
Profil
Web je zase trošku překopanej: http://yourradio.cf/index.php

Nová verze:
-Byly dodány beta verze češtiny a ruštiny
-Při vkládání rádia je dožadován checkbox
-selecty a sumbity upraveny
-Změněno písmo na Segoe UI Light
-Vložena pravidla

Plánováno:
-User agent.php zakáže přístup všem starším verzí IE než je 11
-dojde k překopání mobilní verze
-Do databáze budou vloženy slovenská rádia
-Do lokálního nastavení přibyde select země. Uživateli se pak zobrazí rádia ze zvolené země

Web dělám sám, takže se omlouvám za nedostatky, nemám moc času:(
Fisir
Profil
Reaguji na dannyho98:
User agent.php zakáže přístup všem starším verzí IE než je 11
Aby ti prsty upadly.
Bubák
Profil
danny98:
User agent.php zakáže přístup všem starším verzí IE než je 11
S Netscaoe 4.7 projdu?
danny98
Profil
Fisir: Prý to na IE9 padalo a navíc IE8 nepodporuje ttf. Fonty (řekli mi to na stack overflow) musí se prý vložit eot soubor, a ten nemám :(

Bubák: Pokud ti web funguje, tak jo
Fisir
Profil
Reaguji na dannyho98:
EOT soubor si můžeš vygenerovat. (Mimochodem, jestli tam vkládáš to Segoe UI, tak porušuješ autorská práva.) Navíc nevidím důvod, proč je použití jiného fontu tak zásadní, že kvůli tomu musíš znepřístupnit celý web. Jestli to padá v IE 9 (nevím, nemám jej tady), sprav to.

Pokud ti web funguje, tak jo
Asi mě klepne.
danny98
Profil
Dobře
lionel messi
Profil
danny98:
Úspešne sa mi podaril útok XSS pri pridávaní stanice (vložil som len neškodný alert, ktorý bafne, ale neuhryzne). Riešením je ošetrovať všetok užívateľský vstup pri jeho vypísaní do stránky pomocou zodpovedajúcej funkcie (v prípade PHP ide o htmlspecialchars). V súčasnosti ti môže znudený návštevník či konkurencia pokojne presmerovať hlavnú stránku (vypisuješ tam neošetrený užívateľský vstup) napríklad na pornoweb (rozhodne to nie je navádzanie na pubertálne kvázivtipy, podobná činnosť je na hrane zákona).

Za otravovanie ostatných užívateľov drzou hláškou na indexe sa ospravedlňujem, čo najskôr ju prosím pošli nenávratne preč na smetisko dejín.

Známy starogrécky filozof Hérakleitos z Efezu je autorom známej myšlienky: „Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky.“ Práve som však zistil, že sa mi čosi podobné podarilo, keďže o XSS som sa už zmieňoval. Ako by povedal náš známy mudrc, už ma však omývajú nové vlny (stránka bola prepracovaná).
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0