Autor Zpráva
sitole
Profil
Ahoj, ndeávno jsem tu publikoval starou verzi webu.. Konečně jsem to předělal do malinko opravdu jen malinko více koukatelné formy.
Žádám o zhodnocení jak webu tak i obsahu této stránky. Předem děkuji :)
- www.jaknaweb.sitole.tk
Amunak
Profil
Mně se to líbí, ale moc nechápu, proč některé nadpisy reagují na hover jakoby to byly odkazy. Odkazům jako takovým pak děsivě chybí nějaké odlišení od textu. Chápu, že jdeš po minimalistickém vzhledu, ale to, co vypadá jako odkaz není odkaz (jména editorů), a to, co vypadá jako běžný text, je pro směnu odkaz (HTML, ...). Ve výsledku mám pak pocit, že nevím, na co na stránce vlastně kliknout a cítím se ztraceně.
lionel messi
Profil
sitole:

1. Neklikacím nadpisom by som nedával hover efekt, takto sa mi trošku pletú s odkazmi.
2. Prečo na JPW a Je čas neodkazuješ klikacím odkazom?
3. Menší preklep v kategórii HTML: „Naleznete zde naprosté základ…“
4. Kategória PHP má nadpis Rozcestník Jazyka - HTML, kategórie CSS a JavaScript ma presmerujú na hlavnú stránku.
5. Namiesto dlhého doctype postačí prosté <!doctype html>.
6. Meta tag keywords je už mnoho rokov zastaralý, vyhľadávače mu nepripisujú najmenší význam.
7. Centrovanie pomocou <center> je síce funkčné, nevidím však dôvod, prečo nepoužiť modernejšie spôsoby.
8. „Java script“ sa píše v každom prípade bez medzery (JavaScript, prípadne Javascript).
sitole
Profil
Amunak:
1) Hover Tak ty nadpisy jsem udělal protože to dává zajímavý efekt.
2) Pravda.. Jak tedy doporučujete upravit odkaz, aby bylo poznat že se o odkaz jedná?


lionel messi:
Kategorie CSS a JavaScript zatím nejsou hotové..
Dlší problémy jdu odstranit.


veškeré problémy jsem vyřešil. Nove ale nevím jak upravit tučné písmo, aby bylo jiné jak ostatní.
Jakou barvu doporučujete? :) Co říkáte obsahové stránce? Viz. té co jsem přímo poslal.
mimochodec
Profil
Mně se nelíbí použitý font.
Dále pak nevím, jak se na tu stránku, na kterou tady odkazuješ, dostanu z menu webu.
Máš spoustu překlepů a chyb v textu. Je to odbyté.
sitole
Profil
mimochodec:
Jako o chyby a překlepy zatím nejded.. To není problém dořešit :) Na tuto stranu se dostaneš pomocé Já jsem s fontem naopak spokojen.
(Když by se neznál více lidem.. rád ho odstraním)

HTML
- Jak vlastně začít? (Co budeme potřebovat)
mimochodec
Profil
sitole:
Já jsem s fontem naopak spokojen.


Ty zuby na těch písmenech, ty slité tečky... asi to moc nezáleží na tom, aby se to dobře četlo.
sitole
Profil
Podivam se po jinem fontu..
Bubák
Profil
sitole:
Podivam se po jinem fontu..
Doporučuji k přečtení článek https://www.interval.cz/clanky/pet-pravidel-pro-volbu-dokonaleho-weboveho-typu-pisma/
Pozor, je to překlad, takže některá ve článku zmíněná písma nemusí obsahovat naše národní znaky.
MartinP
Profil *
Já to vidím takto:
sitole
Profil
MartinP:
Dekuju za foto z ruznych zarizeni.. Jaky mate nazor na font ostatni.
Taurus
Profil
Že jsi to blbě prohnal přes veverku. Asi. Já s tímto fontem problém neměl, viz např. www.petrapichova.cz
sitole
Profil
Ja si taky myslim.. Jsem sice na mobilu, al ten fontbje jaksi jinej. Veverka no...
Bubák
Profil
Taurus:
Že jsi to blbě prohnal přes veverku.
sitole tahá pásmo v několika řezech skrze google fonts api naprosto standardním způsobem
http://fonts.googleapis.com/css?family=Exo:100,200,300,400,500,600,700,800,900&subset=latin,latin-ext
sitole
Profil
Bubák:
No.. není to naprosto standardním, ale dejme tomu :)
Tomáš123
Profil
sitole:
Z prvých niekoľko riadkov, ktoré som prečítal na stránke, na ktorú odkazuješ mi je zrejmé, že ešte neáš postačujúce znalosti na to, aby si písal kvalitné texty. Zle formuluješ vety, neuvádzaš celú pravdu. Akoby si si niečo prečítal a rýchlo sa ponáhľal napísať niečo podobné, pri čítaní ale nevieš čo je naozaj potrebné a preto ti niektoré základné fakty chýbajú. Tak napríklad úvod sa dosť podobá na ten Yuhůov.

Keď v niečom nemáš prehľad, radšej o tom vôbec nepíš. Narážam na vetu:
V knihách jsou spíše složitější jazyky jako například PHP.
Je to štatistika, ktorú si pri písaní vycucal z prsta.

Taktiež v odborných učebniciach, zdrojoch (predpokladám, že to je tvojim cieľom), by sa vety ako:
Dříve jak odpískám tenhle odstavec řeknu dál parších věcí.“ mali vyskytovať v čo možno najmenšom počte.

V editoroch spomínaš WinSCP, pričom ide o nástroj na niečo úplne iné, ale nepíšeš absolútne nič o často používanom PSPade, či Notepade++.

Vidím, že si pridal ďalší článok o nadpisoch.

Prvá veta je štatistická blbosť. Druhej nerozumiem...

Časť vety: „a například při nastavení tučnosti (při stejné velikosti) jsou tučně odlišené od normálního textu v téže velikosti“ určite nepatrí do „obecných informácií okolo“. Skôr by som čakal poučku, ako nadpisy vplývajú na vyhľadávače, upozornenie, kedy sa nadpisy nemajú používať.

Poté jde velikost a funkce nadpisů hierarchicky dolů. Například nadpis kategorie 3 používáme pro jména podčlánků.
Skôr váha. Takýchto chybičiek je na tvojom webe priveľa. Mal by si to dať dokopy.

Ešte perlička:
H1 - Doporučuji také použít jako nadpis do menu webu.
Blbosť.

H2 - Také vhodné jako položky do menu. (Modernější se používá li)
Iste, H2 už je nemoderné. Ďalšia blbosť.

H4 - Tento se dá používat například na podpis k článku (Nedoporočuji používat s výchozí velikostí textu)
Blbosť, blbosť, blbosť.

H5 - Moc nedoporučuji používat. (Nedoporočuji používat s výchozí velikostí textu)
H6 - Také nedoporučuji používat na webu. (Nedoporočuji používat s výchozí velikostí textu)
Každej vete, ktorú napíšeš by mala predchádzať hodina štúdia.

Prečo vlastne nedoporučuješ používať H5 a H6? Už je to nemoderné, alebo podpis je posledná úroveň a ďalšie blbosti už sa ti nechcelo vymýšľať?
sitole
Profil
Tomáš123:
Nactene i zazite to mam... Problem je ve faktoru psani..
yFang
Profil
sitole:
Stránky považuji za velmi nepřehledné, nedá se na nich podle ničeho orientovat, netuším, kde se nacházím. Tři ze čtyř odkazů v menu vedou na stejnou stránku, proč? Na větším monitoru je text moc roztažený a špatně se to čte.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0