« 1 2 3 »
Autor Zpráva
lionel messi
Profil
Jan Kozák:
To, co jste provedli, není správné. V ČR je to minimálně na hraně trestné činnosti (§ 230 trestního zákoníku).
Uznávam, že testovať chybu na 3 rôznych stránkach webu nebolo veľmi múdre (zvyšok nie je moja práca). Na druhej strane autor na tunajšom fóre žiada o hodnotenie webu a k tomu v zásade patrí i bezpečnosť stránky. Keďže krištáľovú guľu si plánujem poriadiť až pri oslavách výročia zlatej svadby, nemôžem zistiť, či je stránka bezpečná, pokiaľ ju neotestujem. Na prevedenie útoku som upozornil v [#12] a uviedol i prevenciu.

Podobnou aktivitu bez výslovného svolení provozovatele nepraktikujte.
Podľa mňa by mal prevádzkovateľ byť len rád, že sa na chybu poukáže.
sitole
Profil
Jan Kozák:
Opravdu nemyslím pomocí JS :)
Myslím pomocí komentářu, do kterých lze vkládat i PHP kod.

To, co jste provedli, není správné. V ČR je to minimálně na hraně trestné činnosti (§ 230 trestního zákoníku). Podobnou aktivitu bez výslovného svolení provozovatele nepraktikujte.
To bylo mířeno na mou osobu? :)

S tím kopírováním nesouhlasím, protože takový web by nikdo na stažení nedal..
Edit: Omlouváme se.. nekoukl jsem na další stránku.
Camo
Profil
sitole:
Aj sa ti podarilo ten php kód spustiť?
lionel messi
Profil
Camo:
sitole:
Aj sa ti podarilo ten php kód spustiť?
Áno, mne aj kolegovi sa útok vydaril.
sitole
Profil
Camo:
Byla tam naprosto nulová ochrana. Dokonce možná -10, protože to bylo tak naprosto jednoduché! :-)
Camo
Profil
Nejako mi to hlava nebere. Čokoľvek z formulára je string. Aby sa interpretoval ako php musel by ho prehnať cez eval(). Vie mi to niekto vysvetliť?
sitole
Profil
Camo:
Já opravdu netuším jaký má sciprt.. Prostě jsem to otestoval a fungovalo to. :)
lionel messi
Profil
Camo:
Nejako mi to hlava nebere. Čokoľvek z formulára je string. Aby sa interpretoval ako php musel by ho prehnať cez eval(). Vie mi to niekto vysvetliť?
Pardon, zrejme sme sa so sitolem nesprávne vyjadrili. Ja som mal na mysli obyčajný XSS útok.
sitole
Profil
lionel messi:
Pardon, zrejme sme sa so sitolem nesprávne vyjadrili. Ja som mal na mysli obyčajný XSS útok.
Já jsem myslel to samé. Případně se omlouvám za nepřesnosti.
Camo
Profil
sitole, lionel messi:
No to je ale zásadný rozdiel.
Tomáš123
Profil
sitole:
Já jsem myslel to samé.
Nemyslel. Iba kričíš to čo lionel messi.
sitole
Profil
Tomáš123:
Ono těch "útoků" bylo více, ale z konverzace jsem pochopil, že se jedná o ty XSS útoky.
To tedy ale neřešíme, že? Tady se řeší názor na stránky.
noko
Profil
sitole
Tvůj php kód se ti nepodařilo spustit :/ .
sitole
Profil
noko:
Mohu se zeptat jaká kod? Já jsem na tvůj web žádný PHP nedával. Pouze ten testovací pro odkaz, ale to vím že nefungoval. Věnuj se prosím úpravě webu.
Moderátor Chamurappi: A ty si laskavě příště srovnej v hlavě, o čem mluvíš. V příspěvku #2 jsi jasně psal o PHP kódu a teď se z toho najednou snažíš divně vykroutit s napomínáním, že to není tématem diskuse – nevím, jak jsi přišel na to, že se noko nesmí tvým obviněním bránit. Teď už všichni víme, jak to je, můžete to přestat rozebírat.
noko
Profil
sitole
1) kód je rodu mužského tzn. jaký kód?
2) co by šlo ještě na webu zlepšit?
Taurus
Profil
Spíš bych se zeptal „Kdy tam nasadíš design“? Co je na tom hotového? Vidím tam rozházené texty a tři modré čtverce.

Celé to bohužel vypadá odflákle. Už jen to zarovnání textu v menu – proč je jeden odkaz výš? Proč tam dáváš „Home“, když je to jinak česky? Další dva řádky pod tím mají nízký line-height, naopak další tři řádky ho mají vysoký. Vypadá to neesteticky, humpolácky. Je to zkrátka celé nijaké. Asi zbytečné dál rozebírat. Prozatím.
yFang
Profil
noko:
Nějak nechápu, proč je menu a název webu jako obrázek a nevyhlazeným písmem. Nebo proč jsou odkazy na poslední pokusy udělané jako odesílání formuláře.
Chamurappi
Profil
Reaguji na noka:
co by šlo ještě na webu zlepšit?
Přidat obrázky a videa z chemických pokusů. Současná forma obsahu by byla nezajímavá, i kdyby byla zasazená do líbivého designu.
sitole
Profil
noko:
1) Překlep (Nelze opravit)

I. Doporučuji odstranit obrázky a nahradit je textem.
II. Dále obsahově naplnit články textem (sice se o toto téma nezajímám, ale vhodné to je).
III. Web upravit do jednotného stylu. Jsem sice puntičkář, ale proč máš na hlavní stránce dole v těch odkazech jeden na středu druhý na jedné straně a třetí spojení těch dvou?
IV. "Ikonky" menu jsou moc velké, ale záleži na tvém vkusu.
V. Bylo zde řešeno, že přidání komentářů, videa a apříklad tlačítka "Like" u článků není špatné.
VI. Například vložit pozadí, aby web nebyl tak úplně jednotný.
Tomáš123
Profil
sitole:
Doporučuji odstranit obrázky a nahradit je textem.
skôr som mal šancu vidieť, aké majú tvoje doporučenia hodnotu.

Dále obsahově naplnit články textem (sice se o toto téma nezajímám, ale vhodné to je).
Nie je to vhodné. Keďže sa o to nezaujímaš, nič o tom nevieš. Textom si napĺňaj svoje weby.

Jsem sice puntičkář, ale proč máš na hlavní stránce dole v těch odkazech jeden na středu druhý na jedné straně a třetí spojení těch dvou?
Z rovnakého dôvodu, prečo to tak bolo keď to písal Taurus o pár príspevkov vyššie.

Bylo zde řešeno, že přidání komentářů, videa a apříklad tlačítka "Like" u článků není špatné.
Aby si mu tam mohol robiť bordel?

Například vložit pozadí, aby web nebyl tak úplně jednotný.
To je v rozpore s III. pravidlom.

Chamurappi: „Příšte si laskavě srovnej v hlavě, o čem mluvíš.“ Spôsobuješ tu zmätok.
Fisir
Profil
Reaguji na Tomáše123:
to písal Taurus o pár príspevkov vyššie
Nevidím.

Aby si mu tam mohol robiť bordel?
Ne, proto, abych ho mohl poprosit pro radu, až mi ten pokus nebude fungovat. Jestliže to správně zabezpečí, tak si bude sitole muset najít jiné místo na hraní.

To je v rozpore s III. pravidlom.
Je jednotný a jednotný. Předpokládám, že rada č. III měla na mysli ten první význam, tedy aby měly stejné prvky webu stejný vzhled. Naopak rada č. VI vyznívá tak, že by to pozadí mělo odlišit jednotlivé části stránky (menu od obsahu, obsah od patičky).
Chamurappi
Profil
Že bych také přidal svůj názor na Fisirův názor na Tomášův123 názor na sitoleho názor na nokovu stránku? Asi spíš ne. V některých věcech je lepší se zdlouhavě nešťourat. Vytváříte jedno dlouhé nezáživné vlákno… buďte prosím méně vztahovační a více věcní.
lionel messi
Profil
noko:
2) co by šlo ještě na webu zlepšit?
Zmenšiť extrémne veľké písmo, pridať aspoň jednu decentnú farbu (bližšie neporadím, nemám veľké grafické cítenie), ja i kolegovia sme mnohokrát skloňovali obrázky pokusov (prípadne videá). Dnes už nie je problém niečo vlastné solídne nafotiť/natočiť takmer akýmkoľvek foťákom alebo telefónom.
sitole
Profil
Sice maličkost, ale na hlavní stránce ke kodu na vlastní stránku doporučuji doplnit že se jedná právě o kod..
Přecejen každý toto nepochopí :)
noko
Profil
lionel messi
Jak extrémně velké písmo?
Když bylo menší tak ste mi nadávali že je malé!
sitole
Profil
noko:
Menší písmo v menu a hlavní stránka "Vitejte" může zůstat stejné ale ten text podtím menší. Dále v článcíc nadpisky OK, ale menší písmo.
MartinP
Profil *
1. Menu + velké modré čtverce na úvodní straně nedělej obrázky, ale textem.
2. Nemíchej patkové a bezpatkové písmo
3. Písmo textu zmenši na 1em (cca 11 - 12px)
4. Nadpisy dávej do k tomu určených tagů (Hx), text se dává do odstavce (P)
5. Odděl vzhledově nadpisy od textu
Fisir
Profil
Reaguji na noka:
1.) Nadefinoval bych písmo, v tom velkém Segoe UI (která mám já nastavené jako výchozí písmo) to moc hezky nevypadá.
2.) Jak už bylo zmíněno, zrušit to obrázkové menu. Stejně tak si myslím, že v současném provedení by bylo možné udělat i název webu přímo textem.
3.) V patičce máš nějak zdvojený spojovník a nesprávně zapsaný symbol copyrightu. Tady si ho můžeš zkopírovat: ©
4.) Kód pro vložení odkazu na vlastní web bych odlišil alespoň neproporcionálním písmem.
5.) Do boxů pod nadpisem Poslední přidané pokusy se názvy pokusů nevejdou.
6.) Psát celou stránku modře je takové… neobvyklé.
7.) Web je vycentrovaný s přijatelnou šířkou. To je dobře. Ale vzhledem k tomu, že momentálně stránka postrádá jakýkoliv řád (čti: prvky jsou rozházené všude možně), asi bych se přiklonil k vizuálnímu ohraničení vycentrované „nudle“.
8.) Výčet všech pokusů bych buď udělal jako seznam, nebo jako boxy i s ilustrační fotografií nebo popisem výsledku.
9.) Nepodtrhávej text, co není odkazem. Ve školním sešitě se nadpisy pro přehlednost podtrhávají, protože na ně nejde kliknout a ztučenění by trvalo dlouho. Uživatelé automaticky předpokládají, že co je podtržené, je odkaz. Budou zmatení, když tomu tak nebude.
10.) Tohle už je možná puničkářství, ale sjednotil bych styl psaní nadpisů, tj. zda psát na konci dvojtečku („Chemikálie:“, „Pomůcky:“), nebo ne („Postup“).
11.) Seznam chemikálií a dalších pomůcek vypadá jako seznam. Zapsal bych ho tedy jako seznam. Stejně tak postup vypadá jako sada po sobě jdoucích kroků, takže bych je také převedl do (číslovaného) seznamu.
12.) Není hezké, když je ve stránce všechno nalepené na sobě. Stejně tak ale nevypadá nejlépe, když podnadpisy mají okolo sebe kilometr místa a k patičce musím rolovat přes jednu prázdnou obrazovku.
13.) Vzhled patičky není konzistentní napříč webem.
14.) Jak již bylo řečeno, čtenáři a amatérští chemici by jistě uvítali fotografie a videa k pokusům.
15.) Odkazy na hlavní stránku a seznam všech pokusů (přičemž si nejsem jistý užitečností toho na hlavní stránku, když je v menu) bych provedl spíše jako nějaká menší tlačítka, nejlépe s ikonkou zpět.

Dále platí i předchozí připomínky kolegů — vypadá to jako narychlo, bez ladu a skladu splácaný web s minimálním designem. Tím nezaujmeš.
noko
Profil
Z desingem je problém, protože já nemám designerské oko.
Mohl by někdo poradit jaký udělat?
lionel messi
Profil
noko:
Z desingem je problém, protože já nemám designerské oko.
Ani ja nie.

Mohl by někdo poradit jaký udělat?
Momentálne je trendom tzv. flat design (na google je k dispozícii množstvo odkazov i príkladov, skús sa trošku inšpirovať). Napríklad tu: http://www.1stwebdesigner.com/flat-web-design-inspiration/ nájdeš množstvo príkladov moderných a kvalitných dizajnov.

Ďalej odporúčam:
http://www.hongkiat.com/blog/flat-design-resources/
http://www.creativebloq.com/graphic-design/what-flat-design-3132112
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0