Autor Zpráva
dan123455
Profil *
hoj!
co si o tom myslíte?
http://htmlprirucka.besaba.com/
Fisir
Profil
Reaguji na dana123455:
Snad se toho žádný začátečník nechytne. Teleportuj se prosím zpět do současného roku.
Dan123455
Profil *
Fisir
Proč?
Fisir
Profil
Reaguji na Dana123455:
• na začátku slova (a v některých případech i uprostřed) se píše nad u čárka, nikoli kroužek
• tag <center> — zastaralý (místo něj se používá pro text CSS vlastnost text-align: center nebo pro blokové elementy margin: auto)
• tvorba odrážky tagem <li> — odrážky se obvykle vyskytují v seznamu, ten ti tam nějak chybí
• dekorace textu tagem <font> — tak ten je dneska úplně mimo, používá se buď span, či sémanticky vhodnější elementy spolu s CSS stylováním
• atributy bgcolor a background — opět: dneska na to máme CSS
• tag <fieldset> neslouží k vytvoření rámečků, jenom tak vypadá

Obsah stránek vypadá, jako kdybys ho napsal po cestě do školy.
Dan123455
Profil *
Není jedno jestli používám html nebo css?
Radek9
Profil
Dan123455:
Není jedno jestli používám html nebo css?
Struktura patří do HTML, design do CSS. Je nutné se tímto řídit, aby byl tvůj kód přehledný.
Dan123455
Profil *
A co desing?
Radek9
Profil
Tak popořádě.

Jak začít s HTML -> Jak s HTML pracovat
O prohlížeči Vivaldi slyším poprvé v životě. Ale v principu by mělo být tak trochu jedno, s jakým pracuju. Stejně tak s editory. Ale pochybuju, že někdo dneska ještě používá Notepad. Také jsi vynechal hromadu modernějších editorů a IDE.

Jak začít s HTML -> Základní struktura
Proč používáš transitional doctype? Víš, co to udělá? A chybí ti tam definice kódování, to je jeden ze stěžejních prvků stránky.

Přehled značek
Odkazy - A odkaz taky může vypadat třeba jako barevný čtvereček bez použití obrázku nebo textu. Záleží jen na CSS.
Obrázek - Co třeba popsat i další užitečné atributy?
Dekorace textu - Jak bylo řečeno, <font> je zastaralý tag. Nepoužívat.
Pozadí stránky - Vážně?

Cítím z toho hodně nadšení a amaterismu. Ale to je tak všechno. Přijde mi to jako hodně chabá kopie JPW. Design neurazí, ale ani nenadchne.
Hando
Profil
Ehm, o jakém designu chceš mluvit? :)
Písmo je super, dokud nechci číst více než jedno slovo. Barvy, no, mně osobně se to extra nelíbí...
Celkově bych to ani nenazval designem - navíc mi to připadá velmi nejednotné, tak nějak "co stránka, to originál".

Co třeba kvalita toho kódu, kdy máš 5x za sebou <br> a pak prvek s nastaveným margin/padding? Proč, proboha?

Nevím proč, ale nějak mi to připomíná toto vlákno a jeho obsah: http://chemickepokusy.tk kritika předělaného webu

[OT]
Radek9:
O prohlížeči Vivaldi slyším poprvé v životě.
Škoda, je to nový projekt tvůrců původní Opery, tak osobně doufám, že se bude slibně vyvíjet.
[/OT]
dan123455
Profil *
A kde je ta chyba s ů
webguru
Profil
asi odpadnem. skús to od začiatku nanovo. To ti odporúčam
lionel messi
Profil
dan123455:
A kde je ta chyba s ů
Hoci nie som Čech, domnievam sa, že ide o htmlprirucka.besaba.com/hosting.html: „Seznam některých freehostingů

Tamtiež som narazil ďalší mierne vtipný preklep: „Chcete-li aby stránky viděl i někdo jiný je dobré ho nehrát někam na web. “ Mimochodom, koho alebo čo mám nahrať na web? Dotyčného nešťastníka, ktorý si chce pozrieť moje dielo alebo stránky (stránka je rodu ženského, web mužského).

Na stránke htmlprirucka.besaba.com/jak-s-html-pracovat.html sa ti do textu vlúdila prebytočná čiarka: „pro práci s HTML potřebujeme hlavně hlavu, počítač, internetový prohlížeč (doporučuju Vivaldi),, a textový editor (Notepad, PSPad, Notepad++)

Na väčšinu nedostatkov už trefne poukázali kolegovia, pridám niekoľko vlastných postrehov:

1. Hlavný nápis „Příručka HTML“ je príliš veľký. Postačí ti odstrániť všetky elementy <big>, s predvolenou veľkosťou elementu <h1> sa zaobídeš.
2. Veľkosť textu sa nemení tagmi <big> či <small> ale v už niekoľkokrát omieľanom CSS, konkrétne pomocou vlastnosti font-size. Výhodou tohto postupu nie je iba zmienená prehľadnosť, ale taktiež oveľa širšie možnosti, ktoré CSS ponúka.
3. Namiesto:

<style> a.tlacitko {text-decoration: none;} </style>
  <style> 
a.tlacitko {text-decoration: none; padding: 50px 50px 50px 50px; font-family: Exo; background-color: #0b555f; font-size: 30px; color: #fff}
</style>
<style> a.tlacitko:hover {background-color: #D26261} </style>

postačí:

<style> a.tlacitko {text-decoration: none;}
a.tlacitko {text-decoration: none; padding: 50px 50px 50px 50px; font-family: Exo; background-color: #0b555f; font-size: 30px; color: #fff}
a.tlacitko:hover {background-color: #D26261} </style>
4. Na htmlprirucka.besaba.com/znacky.html ti spodný rad odkazov prekrýva horný, predovšetkým pri nájdení myšou to nevyzerá najkrajšie.
5. Kríženie tagov v štýle <b><big>Fieldset</b></big> (podobných príkladov je v kóde viacero) nie je vhodná praktika.
6. Odkaz „O této příručce“ na hl. stránke má kurzor ručičky, napriek tomu sa po kliknutí naň nič nestane. Odporúčam položku odstrániť, prípadne vytvoriť obsah, na ktorý by mohol link smerovať.

Celkový dojem: Predpokladám, že ide o tvoju prvotinu. Každý niekedy začínal, veľmi dobre si pamätám na svoje prvotné S&M chúťky objavovať Ameriku, domnievam sa, že ide o akýsi prirodzený pud väčšiny začiatočníkov. Touto prizmou na tvoj výtvor i nazerám. Predviedol si, že web poskladať dokážeš. Ďalším krokom by mohlo byť skvalitnenie kódu (podľa všetkých rád uvedených v príspevkoch kolegov), následne by som popracoval na dizajne. Nemusíš mať grafické cítenie na to, aby boli stránky aspoň priemerné. Inšpiruj sa niekoľkými webmi, ktoré často navštevuješ. Čo sa ti na nich pozdáva? Opýtaj sa starého dobrého báčika menom Google na pojem „flat design“ (týmto smerom sa totiž v súčasnosti uberajú dizajnérske trendy).

Vrelo odporúčam taktiež zvoliť si inú (podľa možností nie 100-krát opozeranú) tému. Za tvojím prvým webom sa nepochybne ukrýva isté množstvo práce a nerád by si ho zahodil do koša, ale určite sa nájde oblasť, v ktorej môžeš ponúknuť (obľúbená kniha, hra, seriál… fantázii sa medze prakticky nekladú) oveľa viac než v tvorbe stránok, kde robíš iba prvé nesmelé kroky. Všeobecne by som inklinoval skôr užšiemu záberu než príliš širokému (napr. namiesto futbalu všeobecne sa môžeš venovať Copa América 2015 a podobne :-)).


<mimotémy>
Miestni znalci a dlhodobejší užívatelia zaregistrovali, že v zozname pripomienok chýba môj takmer tradičný bod „Web by som oživil faviconkou“. Nebojte sa, (zatiaľ) netrpím sklerózou, autor by však podľa môjho názoru mal riešiť úplne iné problémy než nepodstatnú chybičku na kráse.
</mimotémy>
noko
Profil
Mě ten web desingem přimomíná web sitoleho http://sitole.cz


a teď k webu, je vidět že už to trochu umíš, ale některé věci bych vylepšil (tagy <center> a <font> jsou opravdu zastaralé a proto se nehodí psát o nich na novém webu k novým lidem (já sám ale tag <center> používám :D). Ale snažil ses (myslím).
dan123455
Profil *
rrr
dan123455
Profil *
a
lionel messi
Profil
dan123455:
a
b

Netapetuj tu, všetci odpovedajúci s tebou dosiaľ jednali korektne. Podobným prístupom sa môžeš negatívne zapísať aj do povedomia miestnych moderátorov, ich trpezlivosť má tiež len určité hranice.
Chamurappi
Profil
Reaguji na noka:
je vidět že už to trochu umíš, ale některé věci bych vylepšil“ … „Ale snažil ses (myslím).
Kdybys neodpovídal sám sobě, tak bych tě klidně nechal, ať se dál vydáváš za dana123455, ale teď jsi překročil hranici, snažíš se oblbovat ostatní hodnotící. To ti tady neprojde. Chválit sám sebe… jak hluboko jsi klesl…

rrr
Přemýšlím, jestli existuje nějaký důvod, proč bychom tě tu měli trpět. Zkus několika větami vysvětlit, proč bys za podobné chování neměl dostat ban.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0