« 1 2 »
Autor Zpráva
byXick
Profil *
Ahoj, prosím o posouzení vzhledu těchto stránek: http://kupcivladi.savana-hosting.cz/
Absolvuji kurz webových stránek a jedná se o závěrečnou práci - tzn. nezáleží na obsahu, ale na funkčnosti a vzhledu.
Zatím mám pouze první stránku -> tedy ještě nefungují odkazy.
Do hlavičky vedle loga ještě nejspíš doplním vyhledávací pole a košík.
Co na to zatím říkáte?
lionel messi
Profil
byXick:
1. Písmo v logu je na môj vkus príliš veľké. Podobne by som o dva chlpy zmenšil písmo v hornom menu (okolo 120—130% namiesto súčasných 150%).

2. Web by som skúsil farebne oživiť. Žiaľ, bližšie neporadím, moje grafické cítenie totiž už dlhodobo stojí za starú belu.

3. Na niektorých miestach v kóde používaš podľa môjho názoru zbytočne in-line štýl namiesto externého.

4. Zvýš riadkovanie odsekov aspoň na 1.4, podľa vlastného vkusu aj markantnejšie, texty budú menej unavovať oči.

5. Informácie o obchode mi vytekajú z kontaktného panela.

Celkový dojem: Web je jednoduchý, pomerne prehľadný, zaujať ma však nedokázal.
smiesek
Profil
taky mi tam hlavně ta patička nějak přetéká a určitě bych telefonní kontakt - zákaznickou linku umístila někde úplně do hlavičky stránek, uživatel ne vždy se dostane až dolů, třeba pokud jej nezaujmete obsahem, ale tel. číslo v headeru uvidí vždy :)
A možná by to chtělo i změnšit ten formulář, příjde mi zbytečně moc velký, tedy buď zmenšit a nebo po kliknutí na odkaz jej zobrazit na podstránce a nebo zobrazi na aktuální stránce.

Jinak co mě jako první upoutalo je řešení menu kategorie, líbí se mi :)
byXick
Profil *
lionel messi:
1. OK, zkusím si s tím ještě pohrát

2. Myslíš, že tam je málo barev? Že bych měl použít i jinou, než zelenou? Nebo použít na víc místech tu zelenou?

3. Tam, kde jsem použil in-line, jsem ho použil, protože vím, že už ho jinde nepoužiji a kdybych to měl psát do externího, tak by to zabralo více šasu

4. OK

5. zkoušel jsem to ve dvou prohlížečích, ale nikde mi nic nevytéká - prosím o screen

smiesek:
Děkuji za tip s telefonním kontaktem. V pravém horním rohu je odkaz "O nás," který právě odkazuje na kontakt. Možná ho zkusím dát někam ke hlavičce (samozřejmě jinak naformátovaný, než je teď).
U formuláře myslíš zmenšit jednotlivá pole, nebo obecně celý formulář (písmo, velikost polí, margin...)?

Děkuji oběma za komentáře :)
lionel messi
Profil
byXick:
5. zkoušel jsem to ve dvou prohlížečích, ale nikde mi nic nevytéká - prosím o screen

Nech sa páči: img.djpw.cz/ric.png :-)

2. Myslíš, že tam je málo barev?

Ťažko povedať, dobrý web možno podľa môjho názoru spraviť aj v niekoľkých farbách. V jednoduchosti je krása a sila, ale súčasný vzhľad pôsobí na mňa až príliš stroho. Pred prípadnými úpravami by som však radšej počkal na názory kolegov.

Nebo použít na víc místech tu zelenou?

Tu veľmi priestor nevidím. Používaš ju dostatočne a nadpisy nemusia závisťou ozelenieť.
Tomáš123
Profil
byXick:
6. Prečo si doporučenie presunul naľavo? Mne sa viac páčilo na druhej strane.
7. Hlavne v pätičke je tej zelenej priveľa. Dosť to ťahá oči.
8. Tie informácie, ktoré z päty vytekajú by som presunul na samostatnú podstránku. Také blízke informácie nie sú tak podstatné, aby museli byť všade. Poohliadni sa po ostatných internetových obchodoch kde aké veci uchovávajú.
9.V telefónnom poli by sa hodil nejaký validný formát, aby pre užívateľa mal aj informačnú hodnotu.
10. Inak cekom ok. Žiadne väčšie výhrady.
byXick
Profil *
to je firefox, že?
lionel messi
Profil
byXick:
to je firefox, že?

Pokiaľ je to reakcia na mňa [#5], tak áno, najnovšia verzia (40.0.0), rozlíšenie obrazovky priemerný notebook.
Tomáš123
Profil
lionel messi:
rozlíšenie obrazovky priemerný notebook
Aj na veľkom monitore to vyzerá rovnako. Pravdepdone za to môže natvrdo nastavená výška.
byXick
Profil *
Tomáš123:
9.V telefónnom poli by sa hodil nejaký validný formát, aby pre užívateľa mal aj informačnú hodnotu.
Tím myslíš co?
smiesek
Profil
byXick:
snažila jsem se najít nějaký příklad použití formuláře v patičce stránek, tak pro inspiraci použití najdete třeba zde :)
Narazila jsem tedy následně při hledání buď na možnosti tam přímo dát formulář, jako je uvedeno na výše uvedených stránkách a nebo tam byl box vyzývající k akci např. "Nevíte si rady s výběrem? Kontaktujte nás", nebo "Vložte svůj dotaz/tel. číslo a obratem Vás budeme kontaktovat". Samozřejmě ale to jsou pak případy pro řešení již hotového e-shopu, aby se zajistil nějaký ten odběr/nákup od návštěvníků stránek a taky aby se s nimi bylo v kontaktu :)
Takže nevím na kolik to nyní považovat za úpravu s hlediska vzhledu a funkčnosti, jak požadujete.

Jinak ještě:
a) horní menu O nás | Kontakt ... určitě zarovnat do sloupce, nyní to trošku přetéká k pravému okraji ;)
b) výpis Lorem ipsum, resp. popisek zarovnat do bloku, alespoň mě by se to vzhledově více zamlouvalo
c) vzhled stránek bílo-zelený alespoň z mého pohledu určitě není na škodu, naopak se mi zamlouvá
byXick
Profil *
na základě všech vašich připomínek/rad jsem udělal malý update, doufám, že k lepšímu?
ještě jsem nezvládl splnit vše, ale pracuje se na tom
další návrhy přijímám :)
byXick
Profil *
abych pravdu řekl, tak se mi ta patička nelíbí, ale nevím, co s ní :/
smiesek
Profil
byXick:
jen pro vzhledové stránce, na funkčnosti to nic nemění, bych udělala následující uspořádání navigačního menu: O nás | Obchodní podmínky | Kontakt
Pak ještě určitě jako takový eshop by si zasloužil mít podstránku pro: Doprava | Jak nakupovat | Poradna ale zase, to je pouze doporučení pro rozšíření již k provozování e-shopu

Ohledně patičky, bych se ji nebála zkusit udělat do sloupce, záleží i co přesně v ní chcete mít uvedeno za informace, a taky určitě bych ji celkově zmenšila písmo, příjde mi, že na patičku je brán stejný důraz jako na kompletní obsah stránek.
Tomáš123
Profil
byXick:
Tím myslíš co?
Už to nie je aktuálne, ale v kontaktnom formulári v poli telefónneho čísla si mal predpísané čosi začínajúce na 774. Chcel som tým povedať, že by bývalo lepšie mať tam +420...

Doplnenie:
Ak bude najpredávanejší produkt stáť viac než 99Kč, <div> „Kúpiť“ vylezie z riadku.
anonymníí
Profil *
byXick:
Nevím, co bylo obsahem kurzu a co bude jakou vahou hodnoceno.

Každopádně, řešíš tady naprosté marginálie ohledně vzhledu, který je amatérský. Fajn, beru to, jednalo se o kurz tvorby webových stránek, ne grafický. Řešíš neustále dokola, co tam vylepšit graficky, ale to zásadní ti uniká. Byl to kurz tvorby www, tedy asi HTML/CSS a kód, na který by ses měl zaměřit, je tragický. Jestli je v patičce telefon, nebo formulář, mi přijde druhotné.

Protože nemám teď moc času vypisovat, co všechno je v kódu blbě, pár největších špeků.
- tlačítko "Koupit" je div, tím toho moc nekoupíš
- <p class="nazev">...</p> - nadpisy Vás neučili?
- <p class="cena">...</p> - P je odstavec, cena dle mě odstavec není
- typicky začátečnické chyby (zbytečnosti) v kódu: <div class="doporucujeme"><div class="obsah">...</div></div> - jeden z nich je zbytečný
- kód je zbytečně narvaný třídami, nedostatečně využíváš kontext v CSS
- u formuláře chybí popisky, placeholdery slouží k něčemu jinému
- class="menu" u každé ikonky v menu je zbytečné
- <p class="popisek"> u menu též... jednak je tam zbytečný jakýkoliv element kolem textu položky menu, druhak to není odstavec ani omylem (nápověda, ani nadpis, pokud bys to chtěl vylepšit).
- div kolem té položky je taky zbytečný... proč nestyluješ přímo ten odkaz?
- menu počtvrté: ikonka je designová záležitost, má býti v CSS, nikoliv jako obrázek v HTML. Když už ale je v HTML, proč má nastavený alt. Jestli to je proto, že to po tobě vyžadoval validátor, zde ten alt být nemá. Zjisti si, k čemu je tento atribut dobrý a zjistíš, proč je uveden chybně.
... atd., dalo by se pokračovat do aleluja.

CSS
- máš nepodařádek v barvách, jednou jako hexadecimální, podruhé RGB, potřetí slovně
- zápis některých vlastností totéž... 1px solid black vs. solid 1px #cccccc vs. 10px solid rgb(0, 204, 51);
- div.prod a boční marginy 4.5px... jak se dle tebe půlí pixel, nejmenší jednotka na monitoru?
- table.onas td, th je jiný selektor, než jsi pravděpodobně zamýšlel
- textarea {width: 316px; max-width: 316px; ...} - tento zápis je taky lehce nesmyslný
- někde používáš zkrácené zápisy vlastností, jinde ne, proč? padding: 0 10px; vs. margin: 10px 5px 30px 5px;
- font-family : arial; ... a pokud nemám arial?
- české vs. anglické názvy... div.popisek vs. div.header
- nekonzistentní selektory: table.onas vs. .clanek p
...
byXick
Profil *
anonymníí:
Řešíš neustále dokola, co tam vylepšit graficky, ale to zásadní ti uniká. Byl to kurz tvorby www, tedy asi HTML/CSS a kód, na který by ses měl zaměřit, je tragický.
Kód je všem přístupný a vzhledem k tomu, že všichni měli připomínky pouze ke grafice, tak jsem řešil grafiku. Když nikdo neměl připomínky ke kódu, tak jsem ho považoval za bezchybný.
Jsem tedy moc moc rád, že jsi se podíval na kód a máš výhrady.

- tlačítko "Koupit" je div, tím toho moc nekoupíš
Tak zatím umím jen HTML a CSS; JS a PHP přijde zítra. Pokud vím, tak koupit to s využitím HTML ani CSS nejde. Zatím jsem si chtěl udělat kostru z toho, co umím.

- kód je zbytečně narvaný třídami, nedostatečně využíváš kontext v CSS
Tím myslíš co?

- u formuláře chybí popisky, placeholdery slouží k něčemu jinému
co mám tedy použít?

- máš nepodařádek v barvách, jednou jako hexadecimální, podruhé RGB, potřetí slovně
- zápis některých vlastností totéž... 1px solid black vs. solid 1px #cccccc vs. 10px solid rgb(0, 204, 51);
to nějak vadí?

- textarea {width: 316px; max-width: 316px; ...} - tento zápis je taky lehce nesmyslný
a jak jinak mám nastavit pevnou šířku? aby návštěvník nemohl měnit šířku, ale mohl měnit výšku

- někde používáš zkrácené zápisy vlastností, jinde ne, proč? padding: 0 10px; vs. margin: 10px 5px 30px 5px;
protože nejspíš jsem tam nejdřív neměl z leva a z prava 5px, ale pokaždé jinou hodnotu, potom jsem to změnil na stejné hodnoty, ale nezkrátil... OK, zpravím

- české vs. anglické názvy... div.popisek vs. div.header
to nějak vadí?

- nekonzistentní selektory: table.onas vs. .clanek p
selektory jsme se vůbec neučili, tudíž nevím, jak to funguje, pouze jsem to někde viděl, tak jsem +/- odkoukal, jak to funguje; radši se na to kouknu pořádně

Zbytek je mi jasný, opravím.
Ještě jednou děkuju moc za výhrady v kódu - opravdu je to to hlavní.
anonymníí
Profil *
byXick:
ad Koupit: PHP ani JS neřeš. Nazval jsem to tlačítkem záměrně, buď tam musí být formulář s tlačítkem, nebo odkaz směřující někam, kde script vloží položku do koše. Div je tam špatně.

ad třídy: myslím tím, že používáš třídy tam, kde nejsou třeba a šlo by stylovat kontextem. Nevím, čemu jsi na té mé poznámce přesně nerozumněl.

ad formuláře: popisky, label

ad barvy v CSS: nevadí, říká se tomu coding standard, jakási kultura kódu. Ono to samozřejmě funguje, jen... nechtěl bych po tobě dostat něco do správy.

ad čestina vs. angličtina (+ zkrácené vs. nezkrácené zápisy v CSS): ani jedno nevadí, nicméně platí to, co jsem psal výše, coding standard.

ad selektory: učit jste se museli, nebo se kurz nezaměřoval na CSS? Neřešili jste rozdíl mezi p.clanek a .clanek a .clanek p. Tvůj stylopis bude asi fungovat, pokud nepozoruješ něco jiného, nicméně, coding standard. Zvol jeden způsob a ten používej (tedy název HTML tagu před třídou/id, nebo nikoliv - ale všude). Doporučuji jej vynechat.
lionel messi
Profil
byXick:
„- kód je zbytečně narvaný třídami, nedostatečně využíváš kontext v CSS“
Tím myslíš co?

Napríklad namiesto:

<div class="kontakt">
<a class="kontakt" href="podminky.html">Obchodní podmínky</a> |
<a class="kontakt" href="#kontakt">Kontakt</a> |
<a class="kontakt" href="onas.html">O nás</a>
</div>

postačí

<div class="kontakt">
<a  href="podminky.html">Obchodní podmínky</a> |
<a  href="#kontakt">Kontakt</a> |
<a  href="onas.html">O nás</a>
</div>

a odkazy štylovať v CSS pomocou

.kontakt a {color: black}

„- u formuláře chybí popisky, placeholdery slouží k něčemu jinému“
co mám tedy použít?

Viď 20 největších chyb formulářů na webu » Popisky jako hodnota políčka. Podľa možností klasický textový popisok (<label>).

> - máš nepodařádek v barvách, jednou jako hexadecimální, podruhé RGB, potřetí slovně
> - zápis některých vlastností totéž... 1px solid black vs. solid 1px #cccccc vs. 10px solid rgb(0, 204, 51);
to nějak vadí?

Nie, ale ani neprispieva k prehľadnosti kódu (chaos pri prípadných zmenách a podobne). Navyše, pokiaľ po tebe náhodou kód prevezme človek, ktorý dbá na štábnu kultúru, zrejme bude mať chuť ťa zavraždiť.

„- české vs. anglické názvy... div.popisek vs. div.header“
to nějak vadí?

To isté ako deklarácia farieb.

„- nekonzistentní selektory: table.onas vs. .clanek p“
selektory jsme se vůbec neučili, tudíž nevím, jak to funguje, pouze jsem to někde viděl, tak jsem +/- odkoukal, jak to funguje; radši se na to kouknu pořádně

Selektory majú skutočne veľkú silu, odporúčam článok Seznam všech CSS 3 selektorů s vyčerpávajúcim zoznamom, názornými príkladmi i podporou.
byXick
Profil *
anonymníí:
učit jste se museli, nebo se kurz nezaměřoval na CSS? Neřešili jste rozdíl mezi p.clanek a .clanek a .clanek p

lionel messi:
.kontakt a {color: black}

neučili, proto jsem nevěděl, že je něco takového možné a proto proto to vypadá tak, jak to vypadá


anonymníí:
- menu počtvrté: ikonka je designová záležitost, má býti v CSS, nikoliv jako obrázek v HTML. Když už ale je v HTML, proč má nastavený alt. Jestli to je proto, že to po tobě vyžadoval validátor, zde ten alt být nemá. Zjisti si, k čemu je tento atribut dobrý a zjistíš, proč je uveden chybně.
v css vložit jako background-image?


anonymníí:
- font-family : arial; ... a pokud nemám arial?
stačí takto: "font-family: MS Sans Serif, Geneva, sans-serif;"?
anonymníí
Profil *
v css vložit jako background-image?
Kód celého menu (tvůj současný <div class="nav">...</div>) má být.

<ul class="nav"> <!-- zde bych preferoval spíše ID -->
    <li><a href="...">Obiloviny</a></li>
    <li><a href="...">Luštěniny</a></li>
    <li><a href="...">Semínka</a></li>
    <li><a href="...">Ořechy</a></li>
    <li><a href="...">Akce</a></li>
</ul>

Toto je správný HTML kód pro menu, aby vypadalo tak, jak chceš. Více nepotřebuješ, zbytek jsou styly na pár řádků. Všimni si, že názvy položek jsou psané jaksi normálněji, buď malé, nebo s počátečním velkým písmenem. Kapitálky (nebo správněji asi verzálky) do HTML nepatří, zvětši písmena na úrovni CSS (až je budeš chtít někdy vrátit zpět na malá, nemusíš přepisovat nic v kódu, zrušíš jen jednu deklaraci v CSS)

stačí takto: "font-family: MS Sans Serif, Geneva, sans-serif;"?
Spíše arial, sans-serif. Arial ponech, není důvod jej vyhazovat. Pokud bys místo arialu měl něco ozdobného, můžeš uživateli v případě absence nabídnout jiný preferovaný font místo neurčitého serif/sans-serif. Třeba 'hezky-font', georgia, serif.
byXick
Profil *
anonymníí:
OK, akorát zrovna v tom menu má každá položka jinou ikonku, což je lepší řešit přímo přes html <img> ne?
anonymníí
Profil *
byXick:
Ne. IMG v tomto pířpadě nikdy.

Ikonky jednotlivým položkám přiřazuj buď... hm, neuvědomil jsem si, že se mění, takže třídou na A, nebo využij selektor sourozence. Pro pět položek to nebude ani moc nepřehledné. Pro více by se hodily spíše třídy na A

.nav a {background: url(...)}
.nav li + li a {background ...}
.nav li + li + li a {background ...}
.nav li + li + li + li a {background ...}
.nav li + li + li + li + li a {background ...}



Zda použít IMG nebo background nezávisí na počtu položek, ale významu obrázku.

Pokud je obrázek (ikonka) designová záležitost (= dá se bez ní obejít), vždy background.
Pokud obrázek nese nějakou informaci (fotka produktu), vždy IMG.
Amunak
Profil
byXick, anonymníí:
OK, akorát zrovna v tom menu má každá položka jinou ikonku, což je lepší řešit přímo přes html <img> ne?

Přes tag <img> ne, ale třeba Bootstrap to dělá tak, že má nějakou glyphicon třídu a pak třídu pro každou ikonku, a ta se nastavuje na span. Je to pak velmi přehledné a nemusíš to nějak podivně prasit v CSS: <span class="glyphicon glyphicon-search"></span> - a tohle vykreslí pěknou ikonku. Oni na to teda používají tuším nějaký font, ale principielněto může fungovat stejně i s obrázky (které by měly být v takzvaném spritu).

Třída `glyphicon` jen styluje ten prvek, aby ikonka byla vycentrovaná na řádku a podobně, a ta druhá jen nastavuje pozici ve spritu (nebo znak fontu apod.).

anonymníí:
- div.prod a boční marginy 4.5px... jak se dle tebe půlí pixel, nejmenší jednotka na monitoru?

Nejsem si jistý jaký vliv to má na marginy, ale úplná hloupost to není, je to znát třeba u velikosti písma. Podívej se třeba na tuto ukázku, kde je font odstupňovaný po .4px, a projeví se to na něm a na výšce řádku (všimni si jak divy končí vždy o něco níže). Celkově bych to neoznačil vyloženě za chybu. Jinak existuje věc zvaná vyhlazování (anglicky anti-aliasing) která se právě stará o to, aby věci co vychází na "půlpixely" (typicky právě fonty) vypadaly dobře. Na wiki se jen fonty zabírá celý článek.
byXick
Profil *
tak jsem udělal větší update kódu: musím uznat, že vypadá podstatně přehledněji
naučil jsi mě spoustu nových věcí, za to moc děkuji
co na to říkáte teď?

proč nejde obrázek zarovnat přes "margin: 0 auto"? jak ho mám zarovnat? obalit ho divem nebo ručně nastavit margin?
proč ty produkty se slevou jsou povyskočené výše?
Tomáš123
Profil
byXick:
proč nejde obrázek zarovnat přes "margin: 0 auto"?
Riadkové prvky (<img>, <span>...) sa centrujú pomocou text-align: center. Na blokové platí margin: auto.

Kód:
1. Faviconka sa zvykne umiestňovať do koreňového adresára pod názvom favicon.ico. Ak je správne pomenovaná a umiestnená, nie je potrebné explicitné prilikovanie. Prehliadače to stále vo veľkej miere poznajú. Prípadne si to môžeš poistiť záložným riadkom ale použi formát ico.
2. Medzera a zvislica je v HTML zle. Použi CSS a vlastnosť border.
3. Posledný </div> je v kóde navyše.
4. Neviem či to tu už niekto spomenul, alebo si to upravil sám, ale správne má byť cena v spane. Ešte tak upraviť popis toho čo je na obrázku a <div> nahradiť tlačítkom a bude to.

5. V CSS selektoroch väčšinou nie je potrebná taká presnosť akú používaš. Ak máš na stránke iba jeden prvok s triedou main, nie je potrebné vyberať <div> s takouto triedou (čo robí selektor div.main). Úplne stačí .main. Podobne tak aj s ostatnými selektormi.
6. Ak vyberáš všetky odkazy v dive.nav stačí selektor .nav a nemusíš rozpisovať všetky triedy. Podobne rozťahaná je aj udalosť :hover. Obrázok na pozadí deklaruješ iba raz pre triedu. Pre zmenu farby pozadia potom nie je potrebné duplikovať zápis. Postačí:
.nav a:hover {
  background: darkgreen; /*Farba nezodpovedá tvojej*/
}
Inak vyzerá CSS kód celkom čisto (okrem marginu pri obrázku).

Produkt vyskakuje kvôli tomu zalomeniu riadku <br> (možno celkovo kvôli tomu, že je prvok vyšší). Vzhľad nepatrí do HTML. Použi poziciovanie v CSS (dbaj o správne používanie relatívneho poziciovania; keby ti niečo nebolo jasné, radšej sa pýtaj).
anonymníí
Profil *
byXick:
proč nejde obrázek zarovnat přes "margin: 0 auto"?
Protože není blokový. Jak vycentrovat obrázek není těžké buď uhodnout, nebo najít. Psát ti to nebudu.


Tomáš123:
Obrázek není řádkový, zbytečně tazatele pleteš.


byXick:
Ke kódu... nebudu ho procházet do hloubky, nicméně, koukám, že nebyla vyslyšena moje rada ohledně menu... proč tam je div (špatně), když jsem ti přímo psal kód se seznamem (správně)?

Dále, třídy a, b, c, d, e... nejsi schopen je pojmenovat nějak smysluplně? Jasně, jako mnoho dalších věcí to funguje, ale až se na to podíváš za měsíc (nebo někdo jiný), nafackuješ si.


Tomáš123:
Proč cena ve spanu? Může být prakticky v čemkoliv, třeba v boldu.

ad 6. „stačí selektor nav a“... nestačí, resp. je to úplně jiný selektor než div.nav a a chtěné odkazy nezaměří ani omylem.
Tomáš123
Profil
anonymníí:
Obrázek není řádkový
Teoreticky je inline-block a čo sa týka centrovania správa sa ako riadkový.

Proč cena ve spanu?
Spýtaj sa byXicka... Ja som pochválil zmenu z paragrafu.

je to úplně jiný selektor
Opravené!
byXick
Profil *
proč je div pro menu špatně? když to dám do seznamu, tak je to víc psaní a musím rušit formátování
obrázek jsem zarovnal tak, že jsem z něj udělal blokový prvek, to je doufám správně
zbytek spravím
Tomáš123
Profil
byXick:
obrázek jsem zarovnal tak, že jsem z něj udělal blokový prvek, to je doufám správně
To záleží od toho ako ho chceš vykresľovať. Ak potrebuješ, aby sa správal ako blok, deklaruj ho ako blok ak chceš aby sa správal ako riadkový, centruj pomocou text-align: center a blokovosť nedeklaruj.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0