Autor Zpráva
tonermarket
Profil *
Dobrý den, prosím o Váš názor na vzhled tohoto webu: tonermarket.zdravipluskrasa.cz
Děkuji.

Moderátor Petr ZZZ: V titulku „nazor na vzhled webu“ chyběl název či adresa webu.
RastyAmateur
Profil
Mně osobně se docela líbí :)
Davex
Profil
1) Nelíbí se mi rámeček kolem loga.
2) Černé písmo na čistě bílém pozadí je příliš kontrastní. Chtělo by to alespoň trochu zesvětlit černou.
3) Mapa republiky je nějaká zubatá.
4) Nápis „Vstup do e-shopu“ překrývá obrázek košíku u kterého nejsou vidět kolečka a je podle mě moc velký, takže do kompozice moc nepasuje.
5) Při zúžení stránky se ukazuje zbytečně brzo horizontální rolovací lišta.
6) V pozadí menu by mohl být mírně světlejší odstín modré než v logu, aby se logo pěkně zakulatilo.
7) V menu by měla být zvýrazněná aktuální položka.
8) Zajímalo by mě, jak si poradíš s rozdílnou šířkou a výškou při zvětšení písma nebo s různě širokými odkazy v menu.
tonermarket
Profil *
Davex:
1) který?
2) ok
3) ty obrázky, co tam jsou, jsou jen návrh, v konečném řešení tam budou jiné
4) prosím v jakém prohlížeči je tento problém?
5) ok
6) ok
7) vím o tom, pracuje se na tom
8) „Zajímalo by mě, jak si poradíš s rozdílnou šířkou a výškou při zvětšení písma“ co tím myslíš? menu (margin left a right) přizpůsobím podle textu odkazu, který tam bude
Davex
Profil
ad 1), 4) a 8) - v Exploreru 8 a ve Firefoxu 3.6 se zvětšeným písmem to vypadá nějak takto.
tonermarket
Profil *
tyto prohlížeče opravdu někdo používá?
Taurus
Profil
Logo a web vypadají jak z roku 2000. Bohužel.

Druhý snímek je ten, který lidi zajímá. Ten první je, jak kdyby se na mě valila kupa právníků. To není moc dobře. Stín pod vebem působí moc kórpulentně. Mapa je nehezká. Působí to celkově tak, jako by návrh dělal kodér, ne webdesigner. A ještě spěchal.
tonermarket
Profil *
logo bohužel z roku 2001 je, ale s ním nic neudělám, to je dané
ty obrázky jsou pouze na ukázku, ve výsledku tam budou jiné
děkuji moc za názory, zkusím to tedy udělat trochu moderněji
tonermarket
Profil *
tak jsem udělal jiný vzhled, co na to říkáte teď?
Taurus
Profil
No, je to pořád to samé. Web se ladí týdny, ne čtyři hodiny. Grafika se zkouší i s obsahem, reálnými texty. Ne takto. Doporučuju grafické studio a inspiraci např. na Pinterestu. Jinak se web zařadí mezi šedou šeď.

Ještě ohledně „tyto prohlížeče opravdu někdo používá?“ – není to tak dlouho, co kodéři museli zvládat weby i pro IE6. Vedle toho osmička přece nemůže být problém.
lionel messi
Profil
tonermarket:
tak jsem udělal jiný vzhled, co na to říkáte teď?

Pešky ako za vozom. Z priemernej grafiky si opäť spravil priemernú.

1. Ten úvodný obrázok je skutočne zvolený veľmi nešťastne. Rušivý, mimotématický. Tváre personálu (alebo to nebodaj majú byť spokojní zákazníci?) v tomto prípade nikoho nezaujmú.

2. Webu chýba faviconka a azda i pätička.

3. Meta tag keywords má už od dôb webového staroveku v očiach vyhľadávačov nulovú hodnotu, odstrániť.

4.
      <div class="shop">
        <span>Vstup do</span><span>e-shopu</span>
      </div>
Chápem, o čo sa snažíš, ale takto nie.

5. Používať v .prodejna inline štýl na Vyškov, Prostějov, Olomouc i Kroměříž nie je dobrý nápad, využi externé CSS.
Tomáš123
Profil
tonermarket:
9) Pri určitom rozlíšení sa posledný panel z pätičky zalomí

Prehliadače ako IE8 sa stále používajú a správny web by s tým mal počítať.

lionel messi:
odstrániť
Povedal by som, že nikdy nevieš. Pre väčšinu vyhľadávačov je to tam nanič, ale on ten zápis ničomu neškodí.
Bubák
Profil
Tomáš123:
Někde jsem četl, že keywords je jen k tomu, aby konkurence zjistila, na jaká klíčová slova se web zaměřuje.
lionel messi
Profil
Tomáš123:
lionel messi:
„odstrániť“
Povedal by som, že nikdy nevieš. Pre väčšinu vyhľadávačov je to tam nanič

Nesúhlasím (najmä so slovkom väčšina), viď http://diskuse.jakpsatweb.cz/.sandbox/?action=vthread&forum=13&topic=161221.
Martin2
Profil *
Tomáš123:
ale on ten zápis ničomu neškodí.
Odvar z kopřiv taky neléčí rakovinu, ale ničemu neškodí.

Pokud budeš plýtvat energií na nesmysly, nebude ti zbývat na důležité věci.
Tomáš123
Profil
Bubák:
Někde jsem četl, že keywords je jen k tomu, aby konkurence zjistila, na jaká klíčová slova se web zaměřuje.
Mhm, beriem, ktosi to písal aj vo vlákne, na ktoré odkázal lionel messi. Ja som si odtiaľ zobral skôr to, že to ničomu neublíži a že Petr ZZZ to aj tak nevymazal.

lionel messi:
Myslím, že Ján Kozák to trochu zaokrúhlil. Upresnil by som, že vlákno vzniklo na tému, či sa oplatí keywords používať, nie či sa musia odmazať. Ak by som to prezentoval takto, asi by sa mi nedostalo striktných zakázaní. Na webe síce nepomôžu, ale ani nepoškodia, takže to ostane kdesi v strede. Ja by som nebazíroval nad odmazaním, ale nie som znalec a je to iba môj názor.

V prípade, že je tá značka prázdna, je to tam aj tak na nič aj vyhľadávačom, aj konkurencii. Môžeme to uzavrieť.
bestik_63
Profil
Ještě zkus popřemýšlet o responzivním designu. Na mobilu se na to nedá koukat :-)
Petr ZZZ
Profil
Tomáš123:
Ja som si odtiaľ zobral skôr to, že to ničomu neublíži a že Petr ZZZ to aj tak nevymazal.
Na mě nehleď, na svůj (mimochodem dosud jediný) web (a stále ještě nepřeložený do češtiny) jsem několik roků nesáhl, ty KW tam jsou ze začátečnické blbosti a z pozdější dodnes přetrvávající lenosti, a mám je doufám jen na úvodní stránce, na ostatních stránkách by snad neměly být nikde, ani na stránkách se spoustou textu; příklad: 1, 2 :-) Drž se radši toho, co píše Martin2.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0