Autor Zpráva
FAKTOR2
Profil
Brány tartaru je rpg textová hra. Hra bola inšpirovaná hrami ako SF game , Hero Zero , Dračí doupe ...
Herné menu sa zobrazí až po registrácií. Hra nieje dokončená.



branytartaru.funsite.cz


Obrázky z hry: Photo slideshow
MartinP_
Profil *
Vlož testovací údaje pro přístup, viz pravidla kategorie Názor na stránku.
lionel messi
Profil
FAKTOR2:
Bez registrácie zatiaľ toľko:

1. V slovenčine máme [i]Fórum[/bi.

2. Namiesto Developers v menu mi znie lepšie slovenské Vývojári.

3. Menu by mohlo mať zvýraznenú aktívnu položku.

4. Necentruj text, ktorý nie je nadpisom.

5. Zmysel stránok Manuál a Fórum mi uniká, keďže sú evidentne prázdne, prečo na ne odkazovať?

6. Checkbox v prihlasovacom formulári nemá popisok, neviem, na čo by mal slúžiť.

7. Opisovanie CAPTCHA pri registrácii značné množstvo hráčov odradí (napr. aj mňa)

8. Heslo musí mať od 8 do 64 znakov.
Povolené znaky sú a-z, 0-9 a @!#$%&\/()=-_?+*.,:;
- Jednak mi 8 znakov ako minimálna hranica na heslo príde zbytočne veľa (stačí 6), jednak ma zaujíma, prečo nepovoľuješ veľké písmená.

9. Prečo mi neprejde apostrof v mene? Ryan O'Reilly si v tomto stave nezahrá (na druhej strane kvitujem, že neborák nezhodí databázu).

10. Na stránke nikde nevidím, o akú hru zhruba ide. Nie každý vie, čo je (bol) Tartaros, o mladšej generácii ani nehovoriac.

Celkový dojem: Na základe dizajnu by som hru zrejme nevyskúšal. Biely text na čiernom pozadí trochu dráždi oči, nepríjemný pocit umocní mix iných farieb, celé to pôsobí dojmom tak trochu bez ladu a skladu. Hra tým stráca časť návštevníkov, hoci môže byť zaujímavá.

Pre inšpiráciu, ako môže vyzerať dobrá úvodná stránka browserovej hry sa skús pozrieť na PowerPlay Manager— jednoduchý, intuitívny a slušivý dizajn.
FAKTOR2
Profil
Peniaze na tom zarábať nejdem :D

5. Manuál a Forum je pre registrovaných uživatelov.
8. 8 znakov si žiada redakčný system PHP fusion.
lionel messi
Profil
Ak je niekto náhodou ochotný hru vyskúšať a nechce sa registrovať, môže použiť moje konto (keďže FAKTOR2 nedodal testovací účet).

Meno: milan
Heslo: 123456789

O chvíľu sem napíšem názor na hru (cca. 30 minút).
mimochodec
Profil
"Vytaj spät :)"

Plakám.
MartinP_
Profil *
Přihlásil jsem se účtem lionela messi, kliknul jsem na Začít hrát a zobrazilo se mi


Tak jsem kliknul na Pokračovat. A překvapilo mě tohle:


V okně Charakter se sice už citát zobrazuje správně, zato chybí obrázky výzbroje.
FAKTOR2
Profil
Freehosting ENDORA , na freehostingoch je do stránok vkladaná reklama.
Predtým to boli nejaké magnety , teraz sú to citáty.
Pokiaľ žiadnu vyzbroj nevlastníš nemá sa ktorý obrázok zobraziť.
Našiel si zbraň a kúzlo a presne len to by sa ti malo zobrazovať.
MartinP_
Profil *
(1) Když nemám zbraň/věc, měl by tam být třeba naznačený tvar té věci, určitě ne ikonka chybějícího obrázku.
(2) Obrázek na pozadí okna charakteru je rozmazaný, sežeň/vyrob kvalitnější.
(3) Nevím co znamenají ta červená a modrá koule, jejich pozadí není stejné jako ten černý pruh, dej mu nějaké obrázkové pozadí.
(4) Chybí tam náhled jakékoliv mapy, jediné co mohu dělat je klikat na tlačítko Charakter.

Zkus tu reklamu nějak nastylovat a opravit kódování, ať to tam trochu lépe zapadne. Chybové hlášky nezobrazuj na bílé stránce, ale dej tomu nějaký vzhled.
lionel messi
Profil
FAKTOR2:
Ospravedlňujem sa, hneď po chvíľke testovania som musel odísť od PC a nedopísal som pripomienky k hre.

1. Manuál má slúžiť aj človeku, ktorý hru ešte nikdy nehral, aby získal aspoň základný prehľad. Žiaľ, jeho súčasný stav pripomína poznámky bez ladu a skladu (síce ako-tak užitočné, ale pre nováčika chaotické), je vidieť, že ich píše človek, ktorý už vie, koľká v hre bije.

2. Neprišiel som na to, ako v súboji použiť predmet (napr. meč), ponúknuté možnosti boli len Attack a Ice Ball (názov získaného kúzla), a to ani na tretí pokus.

3. Grafická stránka hry je veľmi chabá. Červený text na čiernom pozadí je zle čitateľný, namáha oko (to už radšej biely).

4. V celej hre sa akýmsi chaotickým spôsobom strieda slovenčina s češtinou, rozhodni sa pre jeden jazyk, alebo sprav dve oddelené mutácie (podľa môjho názoru absolútne zbytočné).

5. Gramatických chýb (i/y, chýbajúce čiarky…) je v pomerne chudobnom texte viac než by bolo príjemné.

6. Hra sa nepohodlne ovláda. Vyberanie každej akcie z roletkového menu jej uberá na dynamike. Navyše, vďaka dlhému načítaniu mi príchod z domu na trh, do krčmy a k stánkom zaberie tri minúty, čo považujem za neprimerane veľký úsek času.

7. Hneď na začiatok v hre spomínaš akýsi Tartaros (Spýtať sa na Tartaros). Ako som už písal vyššie, 99% hráčov nebude tušiť, o aký svet ide a prečo by ma vlastne mal zaujímať.

8. Nezistil som, ako pokračovať v hre po úmrtí a oživení, akékoľvek klikanie na pokračovať a ľubovoľnú postavu (kráľ, obchodník, šmelinár, práca…) ma bez vysvetlenia presmeruje na hlavnú stránku.

9. Napriek preklikaniu všetkých možností sa mi ani na niekoľký raz nepodarilo dostať sa pred kráľa. Nebude to chyba v hre? Niektorá možnosť by fungovať mala (buď prosba, hrozba alebo ľubovoľná finta - mne nikdy neprešla ani jedna, neprišiel som na to, či môžem použiť predmet/kúzlo).

10. Chýbajúca mapa patrí medzi najväčšie nedostatky hry. Zabúdam, kde som bol, čo som tam vlastne robil.
FAKTOR2
Profil
2. Attack je ručná zbraň , kúzlo je kúzlo , po kliknutí by sa mal vykonať útok u branie života prípadne many.
Ak to nefungoval bud môže byť chyba v kompatibilite prehliadača a javascriptu ( na firefoxe mi to beží bez problémov. ) alebo ...

4. Čestina hlavne zo začiatku je v hre z tohto dôvodu : Pôvodná hra.

6. Odozvu freehostingu neovplyvním.

8. Po kliknutí na kráľa by sa mala zobraziť stránka z výberom úloh + heslo do portálu.

9. Kombinácia je finta 5 a následne finta 2 :)

10. Ano pri takejto hre by sa nemali asi využívať metody dračího doupe kde si značíš a zakresľuješ veci na papier.
lionel messi
Profil
FAKTOR2:
2. Attack je ručná zbraň , kúzlo je kúzlo , po kliknutí by sa mal vykonať útok u branie života prípadne many.

Oboje fungovalo bez problémov, ale pýtal som sa na použitie predmetu (ak mám meč, zrejme ho budem chcieť použiť v boji proti vlkovi).

8. Po kliknutí na kráľa by sa mala zobraziť stránka z výberom úloh + heslo do portálu.

Z najmenej 4 pokusov nefungovalo ani raz.

9. Kombinácia je finta 5 a následne finta 2 :)

Rozumiem, z textu hlášky som ale nepochopil, že je možné finty „kombinovať“ (zobrazený text Hmmmm je vskutku výrečný), po vyskúšaní všetkých piatich som preto ostal v pomykove.
FAKTOR2
Profil
Ten meč v boji používaš , možno by sa namiesto attack mohol zobrazovať názov zbrane tak ako je to pri kúzlach.
Netvrdím že som všetko dostatočne premyslel.

Ono napr. aby si po boji pokračoval ďalej tak sa prenáša url asi cez 3 ďalšie súbory. Tie hesla a portál slúžia na kontrolu či je už daná úloha splnená.
Tie obrázky by sa samozrejme dali ošetriť podmienkou. Ak je alebo nieje.

Už len tak pre zaujímavosť: v baňi natrafíš na starca ( možno ) a vo finále sa môžeš rozhodnúť či ho zachrániš alebo nie. Ak ho zachrániš zavedie ťa do dediny. Ak nie získaš značné množstvo skúsenostných bodov. A potom sa do dediny dostaneš tak že si budeš musieť zahrať minihru ( kameň , papier , nožnice)

Dedina - Tam už je kvázi mapka kde klikáš na budovy do ktorých chceš vojsť. Kostol = pár dalších súbojov . Krčma kam sa nedostaneš pokiaľ nesplníš úlohy v radnici. Ako napr. darovať 16 zlatých bande ukrytej v lese. Potom už len veľká krčmová bitka a to je všetko. Viac som zatiaľ spraviť nestihol.

Nakodovať všetky základné mechanizmy trvali 3 mesiace popri zamestnaní. Potom som sa tomu nevenoval a teraz som to chcel dokončiť. Začalo to opravou množstva chýb. Niektoré sme tu spolu riešili.

V hre je dokonca aj trochu hudby. Neskoršie rozhovori už nefungujú ako roleta ale len ako obyčajné tlačítka kde ako odpoveď vyskakuje alert okno.
Okrem útočných kúzel sú ešte aj obrané kúzla = po kliknutí sa navýši tvoja obrana a zároveň sa vykoná obyčajný útok. ( napr. mečom )

A to je celá hra. Ja som hlavne chcel aby hru mohol hrať každý bez obmedzenia ( v ostatných hrách sa kupujú hríby , diamanty za skutočné peniaze ktoré potom hráča majú zvýhodniť oproti ostatným) Aby mala dej preto že čakať 7 minút len tak aby som získal trochu zlata a skúseností ( príde mi to ako bezcieľna strata času)
Ovplyvňovanie boja ( hore spomínaných hrách sa boj vykoná automaticky)

Ten kráľ je obyčajný odkaz
<div style="float:left; margin:1%; width:242px;">
        <div class="order-application-box" style="background-image:url('/bt/mesto/images/kral.jpg')"><a href="http://www.branytartaru.funsite.cz/bt/bt24.htm" class="ajax_app">Král</a></div>
        <div class="border" style="text-align:center;"><a href="" class="button" style="width:216px;">Zadáva úlohy</a></div>
      </div>

Zrejme by tam mohlo byť <a href="../bt24.htm" class="ajax_app">Král</a>
lionel messi
Profil
FAKTOR2:
možno by sa namiesto attack mohol zobrazovať názov zbrane tak ako je to pri kúzlach.

Vďaka za objasnenie, nevedel som, zmena popisku tlačítka je super nápad.

Netvrdím že som všetko dostatočne premyslel.

Práve preto o pripomienkach diskutujeme.

V hre je dokonca aj trochu hudby. Neskoršie rozhovori už nefungujú ako roleta ale len ako obyčajné tlačítka kde ako odpoveď vyskakuje alert okno.

To už potom radšej roleta.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0