Autor Zpráva
Xanomes
Profil
Dobrý den, zajímal by mne váš názor na vzhled stránek botxplore.wz.cz
Stránky byly tvořeny pouze pro zábavu, spíše mne zajímá jak se zlepšit... o text mi nejde, ten je zde spíše ukázkový.

Děkuji, Xanomes
lionel messi
Profil
Xanomes:

1. Mám pocit, že v tvojom prípade celkom vyšla stávka na jednoduchosť.

2. Ak po načítaní webu nevidím celé menu bez scrollovania, zvyšuje sa pravdepodobnosť, že stránku opustím do niekoľkých sekúnd.

3. V solídnom kóde zamrzelo použitie <footer>, IE 8 a staršie ho bez štipky JS nevedia naštýlovať.

4. Používať <br> nie je obvykle terno, ale použiť ho viackrát za sebou zaváňa opomenutím viacerých metód, ktoré by ti urobili oveľa lepšiu službu — margin, odstavec…

5. Na botxplore.wz.cz/console.html sa ti odstavec automaticky ukončí ešte pred koncom divu separator bez ohľadu na voliteľnú koncovú značku.

6. Nemožnosť pohodlne prejsť z jednej podstránky na druhú bez nutnosti návratu na index veľmi znepríjemňuje prehliadanie webu.

7. Zvýš riadkovanie (line-height) na hodnotu okolo 1.5, pretože nízke riadky výrazne unavujú oko.
Xanomes
Profil
lionel messi:
2. Mě se vždy zobrazí celé a je nutné scrollovat akorát pro reklamu...

3. Záleží jak moc je tato věc podstatná, já tento tag totiž používám spíše jako označení části webu s reklamou a není tedy problém jej odstranit.

4. Popřemýšlím o tom.

5. Pokud tomu tedy dobře rozumím stačí napsat </div> aby se ukončil i <p>?

6. Přemýšlel jsem o tom, ale v každé stránce kde je zmínka o obsahu jiné stránky je na stránku odkaz, tedy na botxplore.wz.cz/o-nas.html je odkaz na botxplore.wz.cz/sluzby.html , což se mi zdálo dostačující. Další věcí je to, že design je inspirován vzhledem Win8, kde pokud člověk spustí metro aplikaci ze Start Screenu a chce spustit jinou, musí se opět vrátit na Start Screen. Také netuším jak by toto menu na každé stránce vypadalo, protože design je dělán pouze pro menu v gridu, navíc by se tak web hodně přiblížil ostatním webům, zatímco jsem se snažil o jinakost.

7. Nastaveno, děkuji za upozornění.
mimochodec
Profil
Xanomes:
5. Pokud tomu tedy dobře rozumím stačí napsat </div> aby se ukončil i <p>?
To sice stačí, ale lionel messi měl na mysli něco jiného. Nevidíš to ani takhle?

<div class="separator" style="clear: both; text-align: left;">
..
<p>
..
..
..
</div>
</p>
Xanomes
Profil
Aha, toto... nějak jsem to přehlédl, děkuji.
Xanomes
Profil
Nahradil jsem tedy ten <footer> a <br> za <div>, snad to stačí takto...
Xanomes
Profil
Přepracoval jsem menu do responzivní verze, pracuji na přepracování i zbytku webu.

Edit: Celý web by nyní měl být responzivní.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0