Autor Zpráva
Xanomes
Profil
Dobrý den,
zajímá mne váš názor na stránky Xanomesite. Jsou to mé osobní stránky, určené spíše pro procvičování HTML a CSS než aby obsahovaly mraky textu. Web je responzivní, takže prosím o názory i mobilních uživatelů :)

Děkuji,
Xanomes
lionel messi
Profil
Xanomes:

Prvý dojem vcelku dobrý, oceňujem jednoduchosť a prehľadnosť, rozhodne je však čo zlepšovať.

1. Píše sa O mně (nie som síce na gramatickom fóre, ale v titulku to dosť bije do očí).

2. Farba hover efektu v menu sa mi veľmi nepáči, akoby na oranžovom pozadí zanikala (nie, s pozadím nehýb, to je podľa môjho názoru dobré). Vo vývojárskych nástrojoch som sa narýchlo pohral s kódom farby, namiesto #FD7070 skús #FDCC70 (pre mňa oveľa lepšie i výraznejšie). Niektorí kolegovia však možno budú mať opačný názor (uvítam všetky reakcie).

3. Prečo nie sú náhľady tvojich prvých diel klikacie? Aha, ony vlastne nemajú kam odkazovať, škoda, majú menšiu výpovednú hodnotu.

4. Skúsil by som sa pohrať so šírkou stránky (napr. pridať max-width). Web prezerám na laptope, napriek tomu mi riadky prídu trochu príliš široké.

5. Zvýš riadkovanie (line-height), pokojne na hodnoty okolo 1.6 alebo 1.7, texty sa budú o chlp lepšie čítať.

6. Ikonky v menu pôsobia trošku tajomne, chýba im popis, z ôsmich som uhádol len päť.

7. Nepáči sa mi border-radius tlačidiel na stránke Úkoly.

8. AJAX chat nemá menu, na stránku sa musím vracať tlačidlom Späť v prehliadači.

9. Na stránke Hry je hlavný nadpis nepekne prilepený na hornom okraji. Mimochodom, na tvojom osobnom webe ma pokec o histórii spoločnosti Nintendo nezaujíma.

10. <div class="h1"><span>Nintendo 3DS</span></div> — Takto rozhodne nie. Nadpisy majú vlastné elementy <h1> až <h6>, použitie spanu je v tomto prípade už mimo misu úplne.

11. Význam
        <style>
            #one{background:#fd7070;}
        </style>
        <style>
            #two{background:#fd7070;}
        </style>
        <style>
            #three{background:#fd7070;}
        </style>
        
a podobne mi trochu uniká.

11. <br><br> — <br>ko je mŕtve, nech žije margin.

12. V sekcii Soubory mi prekáža nízky kontrast oranžového písma na šedom pozadí (najmä v tmavšej časti „zebry“).

13. Preklep v Poznámkach: license je uvedena v daném CSS souboru.

takže prosím o názory i mobilních uživatelů :)

S týmto, bohužiaľ, veľmi nepomôžem (nemám internet v mobile). Ale otvoril som Responzive design režim v FF a textové menu rozťahané na niekoľko riadkov sa mi nepáči. Prečo nezoradíš do jedného radu (alebo ešte skôr asi do dvoch) vedľa seba ikonky? Navyše sa mi zdá, že takéto odkazy nemajú veľkú klikaciu plochu a sú na seba príliš nalepené (hrozí ťuknutie na odkaz, ktorý som otvoriť nechcel).
Xanomes
Profil
lionel messi:
1. Děkuji, opraveno.
2. Mně se líbí, ale uvidím podle názoru ostatních :)
3. Nezdá se mi to podstatné, stejně to jsou weby psané 'ještě' dost podivně :D (část tagů HTML4, část HTML5, část dokonce XHTML a doctype z HTML5, dokonalé)
4. Stránky tvořím též na notebooku a vyhovuje mi to, uvidím podle názorů ostatních
5. Máš pravdu, na 1.7 je to o mnoho lepší
6. Původně jsem chtěl dát jako hover efekt ikonek právě nahrazení textu za ikonu, ale mé znalosti JS na to nestačí...
7. Jak je zmíněno na stránce O mně, Úkoly nejsou mé, používají cizí CSS (Twitter Bootstrap) a kdybych se v tom hrabal, obávám se, že to nedopadne dobře. Už tak jsem zápasil s vlastním h1.
8. Také není můj a hrabat se v tom nechci, možná to vyřeším framy nebo něčím takhle ošklivým
9. Opraveno. Já vím, ale dost lidí Nintendo nezná a když jim začnu rovnou kecat o 3DSku tak vůbec nebudou tušit o čem mluvím...
10. Opraveno
11. Mé znalosti JS jsou poněkud omezené a bylo pro mne jednodušší zapsat několik stylů a pak na ně odkazovat jako stylesheet[pořadí].disabled, než to nastavovat přímo přes styl tagu
11. Opraveno spolu s těmi spany
12. Souhlasím, ale ještě nevím jakou barvu zvolit
13. Nechápu kde je ten překlep, mám tam license
14. Ještě o tom popřemýšlím, každopádně jak uvedeno v jedné nepříliš patrné poznámce na stránce O mně, web ve svém konceptu jako takovém nemá být responzivní a já ho tedy responzivním udělal tak, že jsem vyházel většinu stylů. Ikony se na některých zařízeních nemusí zobrazit, až se mi povede udělat popisek jako hover efekt ikon, bude zde na místě ikony nepoužívat.
lionel messi
Profil
Xanomes:
možná to vyřeším framy nebo něčím takhle ošklivým

V tom prípade to asi bude lepšie nechať tak…

12. Souhlasím, ale ještě nevím jakou barvu zvolit

Možno postačí mierne zoslabiť zebru. Svetlošedú farbu nechať a namiesto tmavej použiť bielu.

13. Nechápu kde je ten překlep, mám tam license

Lenže česky je to licence. :-)

Já vím, ale dost lidí Nintendo nezná a když jim začnu rovnou kecat o 3DSku tak vůbec nebudou tušit o čem mluvím...

Pravda, ťažko nájsť kompromis.
Xanomes
Profil
lionel messi:
Možno postačí mierne zoslabiť zebru. Svetlošedú farbu nechať a namiesto tmavej použiť bielu.
Pokusil jsem se, snad to není příliš světlé.

Lenže česky je to licence. :-)
Nečekal bych, že slovák bude umět líp česky než já :D Díky :)
Xanomes
Profil
lionel messi:
Ikonky v menu pôsobia trošku tajomne, chýba im popis, z ôsmich som uhádol len päť.
Napadlo mne vyřešit to obrázky, tedy po najetí na obrázek zobrazit obrázek obsahující popis, ale toto řešení se mi nelíbí už proto, že kvůli maličké změně (velikost písma, barva písma...) je nutné dělat všechny obrázky znovu.
lionel messi
Profil
Xanomes:
lionel messi:
„Možno postačí mierne zoslabiť zebru. Svetlošedú farbu nechať a namiesto tmavej použiť bielu.“
Pokusil jsem se, snad to není příliš světlé.

Nie, rozhodne je to lepšie. Ešte som si na rovnakej stránke všimol tieň tabuľky, ktorý na mňa pôsobí príliš výrazne. Skúsil by som ho trochu rozptýliť.
Xanomes
Profil
lionel messi:
Ešte som si na rovnakej stránke všimol tieň tabuľky, ktorý na mňa pôsobí príliš výrazne. Skúsil by som ho trochu rozptýliť.
Jeho účelem je zbavit tabulku plochosti, ale popřemýšlím o tom
Tomáš123
Profil
Xanomes:
2. Mně se líbí, ale uvidím podle názoru ostatních :)
Mne sa nepáči. V novej farbe súhlasil s lionelom messim, ale neskúmal som iné možnosti.

Tvoja stránka mi pripadá ako zlepenina rôznych hotových riešení... Čo bolo cieľom vytvoriť ju? Máš tam obsah týkajúci sa tak odlišných tém, že by to ani nemalo byť na tej istej doméne.

- Na hlavnej stránke to pripomína portfólio. Odkazy ale nie sú klikateľné a o tebe tam nie je dostatok informácii. Klinúť na tú jednotku mi napadlo pri štvrtom navštívení. Čakal som skôr vysvetlivku pod textom.
- Linux? Máš v pláne publikovať aj vlastné články? Keby som si ho chcel stiahnuť, určite nepôjdem na tvoju stránku.
- Úkoly. Podľa ikonky som očakával graf tvojich zručností v rôznych programoch a jazykoch. Poznámku si napíšem na papierik a čapnem ho na chladničku.
- Chat. Úplne iné odvetvie. Externá služba. Hlavná prilepenina.
- Hry. To už sa podobá na vlastný blábolník. Ale stále je tam málo obsahu. Nič kvôli čomu by som mal sledovať tvoje stránky.
- Čo bolo cieľom verejnej publikácie súborov? Pochopil by som ak by pre užívateľa malo význam stiahnuť ich, ale nemá.
- Kontakt je jediná rozumná sekcia. Chýba mi tam ale kontaktný formulár.

Myslím si, že tým, že web tak rozvetvuješ ničíš jeho hodnotu. Radšej sa zamerať na niečo poriadne.

Keď si odmyslím tú farbu zvýraznenia ikonky, dizajn sa mi páči.

Kód nie je najlepší, ale bolo aj horšie. V hlavičke ti chýba úvodzovka.
Xanomes
Profil
Tomáš123:
Barvu zkusím změnit.

Tvoja stránka mi pripadá ako zlepenina rôznych hotových riešení... Čo bolo cieľom vytvoriť ju? Máš tam obsah týkajúci sa tak odlišných tém, že by to ani nemalo byť na tej istej doméne.
Cílem? Mít homepage. Hotových řešení? A jakých? Jediné co jsem použil jsou úkoly a chat, zbytek je můj. Ano, týká se to věcí které mne zajímají.

- Na hlavnej stránke to pripomína portfólio. Odkazy ale nie sú klikateľné a o tebe tam nie je dostatok informácii. Klinúť na tú jednotku mi napadlo pri štvrtom navštívení. Čakal som skôr vysvetlivku pod textom.
Vím, není to nejlepší řešení, uvažuji o jiném.

- Kontakt je jediná rozumná sekcia. Chýba mi tam ale kontaktný formulár.
Kontaktní formulář sám dohromady nedám, a než abych si nastavoval cizí radši udám email.

-Linux? Máš v pláne publikovať aj vlastné články? Keby som si ho chcel stiahnuť, určite nepôjdem na tvoju stránku.
Nemám. Já vím, ale jsou to mé stránky a když už tam je vše co se mne týká, proč by tam nebyl můj oblíbený OS?

- Chat. Úplne iné odvetvie. Externá služba. Hlavná prilepenina.
Mě se hodí.

- Hry. To už sa podobá na vlastný blábolník. Ale stále je tam málo obsahu. Nič kvôli čomu by som mal sledovať tvoje stránky.
A kdo říká že je máš sledovat? Obsah tam určitě přidám.

- Čo bolo cieľom verejnej publikácie súborov? Pochopil by som ak by pre užívateľa malo význam stiahnuť ich, ale nemá.
Pochop že stránky jsou především pro mne a než abych si hledal jméno na FTPčku si otevřu tuhle složku.

V hlavičke ti chýba úvodzovka.
Opravím.
Tomáš123
Profil
Xanomes:
A kdo říká že je máš sledovat? Obsah tam určitě přidám.
Keď tam pridáš obsah, možno budeš chcieť, aby sa o tvojom webe ľudia dozvedeli. Potom už bude namieste snažiť sa písať tak, aby sa tam vracali.

Pochop že stránky jsou především pro mne
Tak to som zle pochopil ich účel. Stránky vyzerajú dobre, tak som kritiku smeroval na obsahovú časť. Asi som ťa trochu precenil a naservíroval ti priveľké požiadavky. Ak to má byť web výlučne pre tvoje poznámky, tak neber môj predchádzajúci príspevok príliš vážne.
Xanomes
Profil
Barva změněna, je skutečně lepší.

Tomáš123:
Tak to som zle pochopil ich účel. Stránky vyzerajú dobre, tak som kritiku smeroval na obsahovú časť. Asi som ťa trochu precenil a naservíroval ti priveľké požiadavky. Ak to má byť web výlučne pre tvoje poznámky, tak neber môj predchádzajúci príspevok príliš vážne.
Tak to jsem rád :)
Xanomes
Profil
- Zvětšena dotyková plocha pro odkazy v menu (mobilní verze) - testováno na mém Nintendu 3DS, na mobilech by to tedy mělo být v pořádku
- Uživatelům s vypnutým JavaScriptem se zobrazí všechny položky bíle a bez hover efektu
- Poznámka (značena jako 1 v horním indexu) kterou kritizoval Tomáš123 byla skutečně špatně a vzhledem k tomu že poznámka již nyní začala být zastaralá (její obsah již není aktuální), smazal jsem ji celou
RastyAmateur
Profil
Xanomes:
Poněkud pozdě, ale také bych rád zareagoval na tvou prosbu o názor na stránku. Mám jen pár věcí, jen doufám, že to tu již někdo nepsal.

To menu se mi neskutečně líbí, ale... Musím si naject na tlačítko a kouknout se do rohu, kde se mi vytváří náhled nové adresy, abych věděl, kam mě to zavede. Chtělo by to lépe pořešit.
Sice je pěkné, že to umí řadit úkoly, ovšem nikde ti to neukazuje, podle čeho to řadíš.

Jinak ten design se mi hodně líbí (krom barvy na aktivní položce a :hover položce v menu. Ta není tak pěkná, jako to vše okolo.). Jen ten obsah mi přijde nic moc... Ovšem na toto jsi už reagoval (podle toho, co čtu v [#11]).
Xanomes
Profil
RastyAmateur:
Musím si naject na tlačítko a kouknout se do rohu, kde se mi vytváří náhled nové adresy, abych věděl, kam mě to zavede. Chtělo by to lépe pořešit.
Jsem si toho vědom, chci udělat jako hover efekt ikon název sekce. Sice to z tvého pohledu příliš nemění protože stejně musíš najet na ikonu, ale pro uživatele kteří nejsou zvyklí sledovat adresu odkazu to určitě bude přínosné.

Sice je pěkné, že to umí řadit úkoly, ovšem nikde ti to neukazuje, podle čeho to řadíš.
Jak je zmíněno na stránce O mně, Úkoly ani Chat nejsou mé, v těchto jazycích totiž bohužel nijak nevynikám. Základní řazení by mělo být dle priority sestupně.

design se mi hodně líbí (krom barvy na aktivní položce a :hover položce v menu.
Navrhni, rád ji změním pokud najdeš lepší. Mě se to ovšem nepovedlo :)

Jen ten obsah mi přijde nic moc...
Jak jsem již psal, obsah přidám :)
RastyAmateur
Profil
Xanomes:
Asi bych tam nedával oranžovou - to najdeš s těží lepší odstín... Vyzkoušel bych nějakou světle šedou a obrázek aby byl oranžový/černý. Nebo obrázek neměnit a dát pod to jen hodně světlou šedou. Těžko říci. Musel bych to vše vidět vedle sebe. Nakonec by z toho možná aktuální verze vyšla nejlépe, nevím.
Xanomes
Profil
RastyAmateur:
Tak asi nechám tuhle, oranžovou mám obecně rád. A mimochodem, není to obrázek ale ikonka z Font Awesome :)
RastyAmateur
Profil
Xanomes:
nevím, nezkoumal jsem.. Ale na ten Font Awesome se mrknu :-)
Xanomes
Profil
- Pokusil jsem se přidat obsah, více mne nenapadá...
- Udělal jsem popisky položek v menu
RastyAmateur
Profil
Xanomes:
Pokusil jsem se přidat obsah, více mne nenapadá...
To znám... Težší, než dělat design...

Udělal jsem popisky položek v menu
100x lepší!!
Xanomes
Profil
RastyAmateur:
To znám... Težší, než dělat design...
:)

100x lepší!!
Také si myslím.
Taurus
Profil
Nečetl jsem ostatní příspěvky, pardon, je jich dost.

Dlouhé řádky na širokoúhlém monitoru se nedají číst, těžko se navazuje na další řádek. Nemám rád, když jedna nebo více položek menu vedou někam jinam nebo do nového okna a původní menu zmizí. Z hlediska použitelnosti to není moc dobré. Tabulka v sekci soubory by šla nakreslit trochu moderněji, je to taková nuda šeď. Zkusil bych to trochu jemněji. Čárky u znalostí, to je spíš infografika pro infografiku, ale obsahově jsou tyto údaje dost vágní. Je to častá chyba, protože takto určit znalosti moc dobře nejde.

Špatná práce to jinak není, ale moc mě to nezaujalo.
Xanomes
Profil
Taurus:
Špatná práce to jinak není, ale moc mě to nezaujalo.
Soudě dle tvého webu, cokoliv co nekřičí jinakostí není zajímavé...?

Dlouhé řádky na širokoúhlém monitoru se nedají číst, těžko se navazuje na další řádek.
Souhlasím, snad je to lepší. Víc už s tím asi hýbat nebudu, pak by bylo vpravo příliš prázdno.

Nemám rád, když jedna nebo více položek menu vedou někam jinam nebo do nového okna a původní menu zmizí. Z hlediska použitelnosti to není moc dobré.
Viz #2 8.; #3 8. a #4.

Tabulka v sekci soubory by šla nakreslit trochu moderněji, je to taková nuda šeď. Zkusil bych to trochu jemněji.
Nenapadá mne, jak jinak. Ale šedá mi k tomu sedí...

Čárky u znalostí, to je spíš infografika pro infografiku, ale obsahově jsou tyto údaje dost vágní. Je to častá chyba, protože takto určit znalosti moc dobře nejde.
Máš pravdu, ale na jiné značení jsem nepřišel a vypisovat tag po tagu co umím stejně pro nikoho nebude přínosem.
Taurus
Profil
Myslím, že můj web není nějaký jiný, je docela tuctový. Hodnotím tak, jak mi to přijde, bez záště, pocitově. Možná tvrději, ale upřímně, navíc se tím živím, tak vnímám perfektní práci jinak než mnozí programátoři na diskuzi. Rozhodně se služí dodat, že to máš pěkně přehledné, což je základ. To jsem zapomněl napsat.

Řádky máš pořád dlouhé. Prázdné jsou i boky ve wordu. Prázdné místo vadí míň jak špatná čitelnost.

Ad chat: ano, nechce se ti to řešit, protože je to externí služba, nicméně se dá řešit aspoň informování ostatních, že odkaz vede jinam. Jednoduché pravidlo použitelnosti – co vypadá podobně, mělo by se chovat podobně.

Ad tabulky: stačí dát do google něco jako modern ui table a vyjede ti např.:

www.google.cz/search?q=modern+table+css+design&safe=off&biw=1920&bih=979&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjqieOG5azKAhVD6xQKHZebCMAQ_AUIBigB#safe=off&tbm=isch&q=modern+ui+table&imgrc=2p235Xs0vCurZM%3A

www.google.cz/imgres?imgurl=http://veerle-v2.duoh.com/images/uploads/csstablev2-detail.gif&imgrefurl=http://veerle-v2.duoh.com/blog/comments/a_css_styled_table_version_2/&h=290&w=640&tbnid=69CXiZ2EVwu31M:&docid=2KOteE8YQx143M&ei=YmiZVt7uKYT-Upzvg8AL&tbm=isch&ved=0ahUKEwjep6-I5azKAhUEvxQKHZz3ALgQMwgtKA4wDg

Taky hezky sladěné barvy (nejen tabulky) můžeš najít na www.madebymagnitude.com/blog/jquery-flat-ui-design-kit Prostě to vyvážení barev je takové jemnější.
Xanomes
Profil
Taurus:
Řádky máš pořád dlouhé. Prázdné jsou i boky ve wordu. Prázdné místo vadí míň jak špatná čitelnost.
Snížil jsem max-width u p na 1000px. Nutn dodat, že je absolutně o 100px zleva posunutý, takže text teď zabírá 900px.

Ad chat: ano, nechce se ti to řešit, protože je to externí služba, nicméně se dá řešit aspoň informování ostatních, že odkaz vede jinam. Jednoduché pravidlo použitelnosti – co vypadá podobně, mělo by se chovat podobně.
Přidal jsem stránku, která informuje o tom, že chat je externí služba. Odkaz na chat teď napřed vede na xanomes.wz.cz/chat/go/.

Ad tabulky:
Pokusil jsem se.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0