Autor Zpráva
noko
Profil
Tak jsem tu zas :-)
Byl bych rád za zhodnocení webu noko.wz.cz
Adresa je jiná než starší verze z tohoto důvodu.
Zase bych byl rád kdyby jste zatím kritizovali jen kód, funkčnost a "design".
Naperte to do mě, tentokrát nezdrhnu jak předtím :-)

Web jede na Noko CMS 4.0
Vylepšil jsem skript pro komentáře.

PS: pokud se web bude déle načítat je to kvůli tomu že Webzdarma má slabé servery a já moc náročné PHP aplikace.
lionel messi
Profil
noko:

Vitaj,

nepamätám si presne starý dizajn (nemáš niekde prosím aspoň screenshot na porovnanie?), ale tento najnovší pokus, žiaľ, hodnotím vyslovene negatívne. Web ako celok totiž pôsobí na moje oko pomerne nepríjemne, rozpíšem sa aj podrobnejšie:

1. Kombinácia výraznej čiernej a červenej výrazne ťahá oči, na webe je dosť veľa ostro kontrastných prechodov (čierna — biela, čierna — červená, čierna — červená — biela). Prispieva k tomu i zobrazovanie samotného tela stránky akoby vnoreného v hlavičke.

2. Hover efekt v hlavičke sa veľmi nepodaril, posun písma o niekoľko pixelov dole skôr ruší než pridáva na zaujímavosti, modrá farba textu pasuje k pozadiu ešte menej než pôvodná (podobne výrazná, dokonca ešte slabšie čitateľná).

3. Menšia poznámka: Free doména tretieho radu je vlastne taktiež free doména, len trochu v inom kabáte a trpia takmer všetkými nevýhodami, ktoré v texte zmieňuješ. Za odbehnutie od merita veci sa ospravedlňujem, ak nechceš, nemusíš reagovať alebo článok meniť.

4. Nápad s vytvorením faviconky nie je zlý. Ale prečo používaš kruhovú, keď je web vyslovene hranatý? ;-)

5. Myslím, že zvýšenie riadkovania textu som ti ako námet na vylepšenie už niekedy spomínal (pokojne aj na hodnotu 1.5).

6. „V komentářích je zakázáno používat slovo jenž“ — Tu mi tak trochu unikla pointa.

7. V pätičke máš mimoriadne veľa zbytočného vzduchu, trochu mi vadí aj jej umiestnenie. Text s copyrightom máš väčší než text článkov, čo je principiálne veľmi zle, nie je ani náhodou dôležitejší.

8. Namiesto <br> by sa mi o čosi viac páčili odstavce s nulovým marginom.

9. Obrázkový odkaz na Blogovník má zrejme omylom dvakrát uvedený atribút alt.

10. Na začiatku i konci CSS štýlu máš nepreberné množstvo bielych znakov (prázdnych riadkov), prečo radšej nimi nerozčleníš samotný štýl kvôli prehľadnosti? :-)

11. Hodil by sa CSS atribút max-width pre telo stránky (na veľkom monitore môžu byť riadky príliš široké, už na laptope je to mňa na hrane).

12. Hoci viem, že texty nemajú byť predmetom hodnotenia, nemôžem si odpustiť pár faktických pripomienok k meraniu načítania pomocou JS:

12.1. Používaj var. Nie len na varenie.

12.2. Namiesto document.write by sa mi viac páčilo innerHTML (v tom prípade by sa ale text musel vypisovať do nejakého obaľovača - divu/spanu).

Máme hodnotiť aj stránky, na ktoré vedú odkazy z časti Na tomto serveru?

Žiaľ, netrúfam si poradiť, ako tento strohý dizajn vylepšiť smerom k lepšiemu, sám s grafikou často bojujem a nechcem poradiť zle.
noko
Profil
lionel messi:
Můj hlavní problém je v tom, mám špatné grafické cítění a sám asi nikdy nevytvořím dobrý design. Buhužel starou verzi asi nikde nemám.
1. tak nevím, snad mi někdo poradí jiné barvy
2. Nastavil jsem text-decoration: underline
4. Hranatý? Já nevím ale mě se zdá víc kulatý :-) zatím to nebudu řešit
5. Zatím nebudu měnit, počkám na další reakce
6. To neřeš, to je problém mezi mnou a tím-slovem-které-nemohu-vyslovit
7. Opravím
9. Opravím
10. To je chyba v mém systému - opraveno
11. Kolik px navrhuješ?
12.1. Doplním

Máme hodnotiť aj stránky, na ktoré vedú odkazy z časti Na tomto serveru?
Ne


Tak jsem našel starou verzi archiv.noko.wz.cz/vlastni-cms-i/index.html
lionel messi
Profil
noko:
Tak jsem našel starou verzi

Vďaka za odkaz. Nuž, súčasná verzia má predsa len asi o niečo väčší potenciál, len treba trochu zladiť tie nešťastné farby.

11. Kolik px navrhuješ?

Z môjho pohľadu ťažko povedať, na layouty nie som žiadny expert, ale hodnotou 1300px asi nič nepokazíš.
noko
Profil
Zmenšil jsem počet znaků na řádek a nastavil max-width.
Taurus
Profil
Asi bych tě odkázal na má doporučení v Rozšíření dobrých rad v sekci Názor na stránku
Xanomes
Profil
Noko:
<link href="favicon.ico" rel="icon">
Pokud se nepletu, prohlížeče stahují favicon.ico automaticky a tento zápis se používá pouze pro složitější ikonky, které jsou ve formátu .png.
<p>
Vítejte na tomto webu :-)
<br>Nejdřív si ujasníme pár věcí:
<ol>
<li>Vstup jen na vlastní nebezpečí
<li>V komentářích je zakázáno používat slovo <b>jenž</b>
<li>Pokud se budete se zdejším obsahem nepatřičně nakládat je to vaše chyba a ponesete za to následky
<li>Obsah webu je publikován pod licencí kopíruj co můžeš jen uveď autora [Noko (není-li uvedeno jinak)]
</ol>
</p>
Tag ol, stejně jako třeba tag li nelze vnořit do tagu p a proto se ti tag p sám ukončil. Buď přesuň </p> před ol, nebo </p> odstraň.

Jinak k tvému webu nemám příliš co říct, v podstatě souhlasím s lionelem, jen si myslím že předchozí design byl lepší. Co se týče kulatých rohů, z dálky skutečně vypadají jako hranaté. Možná bych trošku zvýšil border-radius.
anonymnii
Profil *
Xanomes:
Zápis favicony je zcela v pořádku. To, ze prohlížeče hledají faviconu v rootu domény, je pravda. Drive to ale neplatilo vždy a favicona ani dnes nemusí byt v rootu, muže byt kdekoliv, a pak ji nelze předat jinak, nez timto zápisem.

A ad png/ico. Zádný důvod nepoužit ico me nenapadá, png žádné výhody nepřináší.
Xanomes
Profil
anonymnii:
Jen mně to přišlo zbytečné, neříkám, že to je špatně.

Ico již není omezené počtem pixelů?
noko
Profil
změnil jsem barvy, je to tak lepší?
Taurus
Profil
Ale [#6] ignoroval. Škoda. Nadpis webu se špatně čte. A ty modré a fialové odkazy jsou co? Proč si nedáš trochu záležet a nenecháš hodnotit něco, kde je vidět posun?
Xanomes
Profil
Noko:
Změna ve mně vyvolává dojem, že jsi přebarvil nový design na starý design, ale přitom jsi část nechal. Jinak řečeno, působí to na mne tak, že jsi smíchal starý a nový design... moc dobře to nedopadlo.
noko
Profil
Máš pravdu, jaké barvy by jsi doporučil?
lionel messi
Profil
noko:
změnil jsem barvy, je to tak lepší?

Oceňujem snahu, ale je to v podstate na úplne rovnakej úrovni. Hlavný nadpis už neťahá oči, ale stále je zle čitateľný. Zelená pôsobí menej agresívne než ostrá červená, čo čiastočne rieši môj bod 1 z [#2], na druhej strane však ani veľmi neosloví.

Navyše si si zrejme nevšimol, že pri týchto farebných kombináciách pôsobí červená faviconka trochu ako päsť na oko.

Ešte pripomienka z iného súdka, ktorá mi pôvodne unikla: Mohol by si na hlavnej stránke spraviť klikacie nadpisy jednotlivých článkov, takto totiž musím klikať na Přečíst článek. Trošku ma to otravuje a navyše na väčšine veľkých zabehaných webov (postačí si otvoriť zopár napr. spravodajských stránok) funguje na úvodnej stránke nadpis zároveň ako vstupná brána na článok.

jaké barvy by jsi doporučil?

Opäť sa konkrétnejšie nevyjadrím, no myslím si, že iba zmena farieb bude v tomto prípade trochu málo. Uvidím, možno však nabudúce aj menšou inováciou milo prekvapíš.
Xanomes
Profil
noko:
Jak už psal lionel messi, změna barev asi nebude stačit. Kompletně bych to předělal. Co se týče barev, doporučil bych tvoje barvy. Barvy mají mít určitý smysl a když si tam dáš svoje oblíbené barvy, aspoň je nebudeš muset neustále měnit. Na druhou stranu, vol pečlivě, kombinace červené pozadí a žlutý text není dobrý nápad.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0