Autor Zpráva
Railbot
Profil
Prosim o zhodnoceni / kritiku techto stranek. Jedna se o stranky jednoho truhlarstvi. Uvitam jakekoli prominky, napady a zejmena upozorneni na chyby at uz v textu nebo kodu stranky, diky moc :)
BTW: ve FF to jeste trochu zlobi, toho jsem si vedom...
ronan
Profil
Text v obsahu bys mohl zarovnat do bloku, text v hlavičce "nesedí", navíc je moc velký. Normálnímu návštěvníkovi nic neřekne (to xhtml třeba), takže bych ho zmenšil a dal mu nějakou barvu, která tak nebije do očí (světle šedá, nebo odstín barvy pozadí)

Je to jinak hezké, v jednoduchosti je síla!

Jo, teď mě ještě napadlo, že se mi nelíbí ten text nad hlavičkou...

Kód je pěkný, aspoň myslím:)
zimmi
Profil
Souhlasím s ronanem, jednoduché, ale pěkné.
V Opeře je text v patičce posunut moc dolů, takže překrývá bílý border.
Tu reklamu wz bych možná dal dolů.
Sekci Naše tvorba bych doporučil nějak "uměle prodloužit", menu je tam totiž delší než levá část, a nevypadá to hezky.

Jinak to vypadá jako velice zdařilá prezentace firmy, našel jsem tam vše, co bych jako zákazník potřeboval.
none
Profil
v paticce ve FF se ti text trochu rozjizdi
Huggi
Profil
jeste doplnim ten kontaktn iformular bych nedaval do jednotlivejch <p> ty tam potm delaj mezery a je to strasne..'velky'..:)
xhelliosx
Profil
-zkusil bych zmenšit ten bílý okraj okolo těch <divů>
-těm odkazům bych dal border-left:5px solid a ta béžová barva, zkus to, nebo to dej doprava, nevim
-zarovnej patičku, text ti vyplouvá ( Firefox )

jinak jednoduché a hezké
ronan
Profil
AAAA, promiňte, napsal jsem "text v hlavičce". Myslel jsem samozřejmě patičku.
Railbot
Profil
Vsem mockrat diky za kladne ohlasy i za pripominky, vetsinu jsem uz zrealizoval :)
- text v paticce by uz nemel vyplouvat ven, je mensi, ale jeste si s tim trochu pohraju, aby ten text nebyl tak vyrazny
- objednavkovy formular jsem vyndal z <p> a je teda uz mene "roztahanej"
- o neco malo jsem zmensil ten bily okraj u <divů>
- sekci Nase tvorba brzo prodlouzim nejakym textem, na tom se pracuje

Jinak tu reklamu jsem mel dole, bylo to lepsi, ale jelikoz fotogalerie pracuje s INCLUDE, tak pak tam mam reklamu od WZ v pulce stranky (resp. dole v te vnorene), coz nejde ze jo...nevim jak jinak to vyresit, nez radsi reklamou nahore na indexu a pak uz nikde.
Premyslel jsem o uvodni strance, kde by byla reklama, ale to se mi moc nezda :/
zimmi
Profil
Pokud includuješ patičku, tak si v nastavení wz normálně zaškrtni zobrazení reklamy nahoře, ale jako cestu k souboru dej např. pata.php nebo jak se jmenuje. Aspoň mě to tak funguje.
Railbot
Profil
Pokud includuješ patičku, tak si v nastavení wz normálně zaškrtni zobrazení reklamy nahoře, ale jako cestu k souboru dej např. pata.php nebo jak se jmenuje. Aspoň mě to tak funguje.

Paticku ne, includuju fotogalerii. Ale vyresil jsem to presunutim stranek z WZ na IC.cz, kde je ta reklama preci jen mene otravna a nejsou s tim zadny problemy.
Bonduelle
Profil *
šikulka
Chamurappi
Profil
Reaguji na Railbota:
Doporučuji nepoužívat XHTML. Stejně máš na té stránce užité konstrukce, které nejsou v XHTML povolené.
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
-- a tento řádek je nesmyslný.

Po vizuální stránce mi připadá hlavička příliš vysoká vzhledem k tomu, jak je obyčejná.
Railbot
Profil
Chamurappi

Doporučuji nepoužívat XHTML. Stejně máš na té stránce užité konstrukce, které nejsou v XHTML povolené.
Proc nepouzivat XHTML a muzes prosim uvest nejaky priklad toho co tam je a neni v XHTML povolene? Byl bych moc rad.

<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
-- a tento řádek je nesmyslný.

Opravdu? Jak ma byt spravne?

Jinak diky za kritiku.
Fred
Profil
Chamurappi
<meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />
-- a tento řádek je nesmyslný.

Proč a kde se to dá najít?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Railbota:
Proc nepouzivat XHTML
Nízká podpora, riziko nepřístupnosti. Soudě podle tvého webu odhaduji, že pořádně nevíš, v čem se liší od HTML.
Máš ty osobně nějaký důvod, proč ho používáš?

muzes prosim uvest nejaky priklad toho co tam je a neni v XHTML povolene
Totéž jako tady. Metoda document.write() v reklamním kódu od WebZdarma.

Opravdu? Jak ma byt spravne?
V XHTML nemá být vůbec, v HTML má být s „text/html“. V HTTP hlavičce posíláš MIME typ „text/html“, tudíž všem prohlížečům říkáš „toto je běžné HTML“ a oni s ním tak nahládají.
Fred
Profil
V XHTML nemá být vůbec
Tomu nějak nerozumím, když dám příponu *.xhtml, jak potom tedy nastavím charset?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Freda:
Najdi mi v XML specifikaci povídání o tom, že má XML procesor nejprve vyhledat <meta/> element a pak teprve rozebírat dokument. Není tam, neb je to nesmysl. Musí totiž kódování znát již před započetím rozebírání kořenového elementu.
Zbytek svých slov na toto téma mohu opřít o text konsorcia, na nějž se odkazuje specifikace MIME typu „text/html“, a sice kapitolu 5.2 doporučení HTML 4.
Chamurappi
Profil
Reaguji na druhý Fredův příspěvek:
Nastavíš atribut encoding v XML deklaraci. To jsou základy XHTML, ne?
Když používáš příponu *.xhtml (nebo *.xml), tak si můžeš snadno ověřit, že se prohlížeče znající XHTML na <meta/> element úplně vybodnou. (Měly by. Nezkoušel jsem.)

Začínáme zabíhat mimo téma. Chceš-li toto dále probírat, pojďme do mé oblíbené sekce této diskuse :-)
Fred
Profil
Nastavíš atribut encoding v XML deklaraci Ta moje hlava je dnes nějaká tupá ;-) Jinak díky, rozumím. Ptal jsem se, protože to taky používám, kvůli svému prohlížeči (firebird) http://acciblog.goo.cz/webdesign/jak-na-xhtml-11.acci
Railbot
Profil
Chamurappi
tak jsem si tady dusledne procetl nekolik diskusi o HTML x XHTML, ve kterych samzrejme vystupujes a musim rict, ze pod tihou argumentu a po kratkem zamysleni napriste budu pracovat v HTML, od XHTML upoustim.
ronan
Profil
Railbot
Mám nápad, jak vyřešit to s tou reklamou, alespoň to tak dělám já. Je pravda, že u stránek české firmy by to mohlo vadit, já to použil u svého (zatím budoucího) osobního webu - zaregistroval jsem si free doménu na dot.tk a free webhosting na ic.cz. Jako adresu stránek pak všude uvádím tu s doménou .tk, která tu reklamu od ic.cz nezobrazuje, ale na "originálním" webu stále je.

Tohle řešení neporušuje pravidla IC.cz a zbavíš se tak otravné reklamy, navíc se značně zjednoduší adresa webu. Otázka je, nakolik vadí možná špatně zapamatovatelná a neobvyklá doména.
Railbot
Profil
ronan
tak to je zajimave reseni :) ohledne techto stranek uz to nepouziju (stavajici adresa je uz zabehla), ale do budoucna to urcite vyzkousim. Neco takoveho by me nenapadlo, takze diky za tip
ronan
Profil
Railbot
Není zač:). I já na to přišel víceméně náhodou.

Ještě mě napadla taková malá připomínka.. Ono je sice asi opravdu lepší, když ten objednávkový formulář není v jednotlivých <p> (přílišná roztahanost), ale mně se zase nelíbí, že je to na sebe teď až moc namačkané. Já osobně bych to vrazil do divu, kterému bych nastavil

br {line-height: nějakéhodněmaléčíslo; }

a pak bych to normálně odřádkoval přes <br><br>


Ale to jsou už takové detaily, které nemají prakticky žádnou váhu:D

Jo a ještě něco - možná by neškodilo trošku prodloužit obsah sekce O firmě, protože mně se u ní jako u jediné nezobrazuje při rozlišení 1024*768 a dost "osekaném" okně firefoxu scrollbar (ale to už je OPRAVDU hodně velký detail, a možná jsem sám), a proto když do O firmě přejdu z jiné sekce, tak mi to tak nepříjemně poskočí doleva.
Railbot
Profil
ronan
ok, s tim formularem mas pravdu, hodim to do divu, to bude zrejme nejlepsi reseni. Diky za pripominku.
No a s tim obsahem sekce O firme, to zkusim nejak "umele" prodlouzit. Sice detail, ale proc to nevylepsit kdyz to jde :)
Sam jsem si toho nevsiml, protoze okno FF mam zrejme mene vysoke (lista zalozek apod.) a posuvnik tam mam. Takze za to taky diky.
ronan
Profil
Aby sis udělal představu: http://ronan.ic.cz/firefox.JPG
Railbot
Profil
ronan
jj tak nejak jsem myslel, ze to budes mit. Radne ocesany :) Prodlouzil jsem to, kdyztak dej vedet jestli uz je to ok.
Plaváček
Profil
K tomu formuláři, zkus si projít tenhle návod a principy stavění formulářů. Má to svůj smysl. Fieldset, label, input atd. Viz http://interval.cz/clanek.asp?article=1159
Railbot
Profil
Plaváček
Ok. Ty nedostatky vidim. Diky
ronan
Profil
Railbot
Sedí to, ještě s rezervou.
Tweety00
Profil
Tak tady je to s mym 17" monitorem docela sranda nikde nic a veprostřed něco málo......
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.