Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JakubHekal Profil |
#1 · Zasláno: 14. 1. 2019, 07:01:31
|
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 14. 1. 2019, 07:33:02
1) určitě bych v názvech souborů a odkazech nepoužíval diakritiku a mezery (zvolil bych seo url)
2) ty náhledy obrázků bych udělal na rozkliknutí, tak aby se po kliknutí na obrázek zobrazila jeho zvětšenina 3) ty 4 druhy motýlů co máš na titulní straně bych udělal jako hlavní navigaci, která by zůstala na stránce staticky umístěna ( je jedno jestli by byla umístěna horizontálně nebo vertikálně), tak aby se člověk nemusel vracet přes odkaz zpět na katalog 4) na odkazy bych aplikoval nějaký hover 5) vyhledávání na stránkách je náchylné na webový útok typu XSS 6) tlačítko zpět na katolog není nutné řešit přes input submit, ale stačí klasický odkaz , není nutné tam mít tag form 7) po rozkliknutí detailu motýlu bych předával jeho název i do tagu title 8) na stránce chybí hiearchická struktura nadpisů 9) podle mě je zbytečné na hlavní straně používat tag zalomení <br>, hned pod obrázkem (odsazení je možné nastavit přímo přes CSS) 10) rovněž mi přijde zbytečné používat tabulku, danou problematiku by bylo možné řešit přes seznam (pomocí ul, li) nebo pomocí divů. 11) pro náhledy obrázků používej zmenšeniny obrázků. Není správné použít originální obrázek a nastavit mu rozměry width a height přes CSS 12) místo tagu <hr> je možné použít border 13) u některých motýlů ti chybí latinský překlad 14) ten procentuální padding u body bych zrušil a u mobilní zařízení bych tmavě zelený podklad roztáhnul přes celou šířku obrazovky 15) u detailu motýlů bych udělal i nějaký obrázkový slider 16) samotný web má velké rezervy jak po stránce funkční tak i po stránce grafické. Chápu, že zřejmě jsi začátečník, tak mé hodnocení ber jako dobře míněné rady - každý někdy nějak začínal. |
||
JakubHekal Profil |
Jasně rozhodně to není dokonalé. Jen mě zajímál názor někoho jiného.
Úplně jsem nepochopil bod 4, 8 |
||
Kcko Profil |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2019, 12:53:29
JakubHekal:
Není to vůbec dokonalé. Je to velmi jednoduchý výpis s detailem, kde navíc máš neošetřené SQL dotazy. www.holeapps.wz.cz/dm/motyl.php?nazev=%27 |
||
Petr ZZZ Profil |
1. Uvedená adresa háže hlášku "undefined", na vlastní stránku se dostanu až po "odsouhlasení" něčeho, co je "undefined".
2. Hledání nenajde Inachis, ačkoli babočka paví oko je hned první obrázek na odkazu v #1. Prokliknu-li odkaz pod obrázkem, dostanu se na stránku, kde má babočka paví oko rodové jméno Aglais, ale ani Aglais databáze nenajde (nevím, které z obou jmen je zrovna platné, nicméně databáze jakýchkoli zvířat by měla obsahovat i synonyma, jména podrodů atp.; viz příklad funkční databáze). 3. Adresa www.holeapps.wz.cz hlásí hned pod reklamou „403 - Přístup odepřen, zkontrolujte si, zda máte nahraný index.php nebo index.html.“ |
||
JakubHekal Profil |
#6 · Zasláno: 15. 1. 2019, 17:46:26
1. Hláška undefined byla chyba JS
2. Hledání v latině dělám 3. Nechtěl jsem zhodnotit www.holeapps.wz.cz, ale www.holeapps.wz.cz/dm. Projekty mám schované v složkách. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0