Autor Zpráva
Daniel47
Profil
Ahoj, chci vám ukázat novou aktualizovanou web stránky: dettube.wz.cz. Prosím o kritiku a také jestli se vám můj projekt líbí nebo nelíbí. Dále co byste zlepšili, přidali, opravili, změnili.

Upozorňují kódování stránky je v windows-1250, tak nepište že má být utf-8, protože mám svůj důvod mít kódování windows-1250.

A chci umožnit mím kamarádům/kamarádkám se podívat na videa nebo nahrát krátké video.
Mlocik97
Profil
otvorím konzolu a 380 errorov s tým že každú sekundu pribudne ďalších 10.
kdybych mal totálne do detailov rozpísať čo vše je špatne, tak bych zaplnil pol terabajtu v databáze diskuse JPW. Takže stručné zhodnotenie:

Kvalita: 1/10
Rýchlosť: 9/10
Funkčnosť: 3/10
Responzivita: 1/10
Ovládanie: 3/10
Grafika: 2/10
Ostatné: 4/10
Daniel47
Profil
Ale normální žák s naší třídy to nepozná.
Mlocik97:
Toje s JavaScriptu? Ty errory.
RastyAmateur
Profil
Jako upřímně si myslím, že na 12 let je to slušná práce. Můžeš zkusit doladit ten javascript, jak psal Mlocik97. Sice to tví kamarádi nepoznají, ale my ano. Dále bys mohl zapracovat na responzivitě a nebo přidat třeba hlasování u videí :)
Daniel47
Profil
RastyAmateur:
Dobrý nápad na hlasování u videí, ale to udělám až budu mít zkušenosti s databází.
Mlocik97:
Terabajt by to nebyl.
RastyAmateur
Profil
Daniel47:
No tak šup do toho, databáze jsou důležité! :)
Mlocik97
Profil
"Terabajt by to nebyl."

Taky že to nebolo myslené doslovne, ale jde o princíp že je tam toho hodne veľa čo je treba upraviť, zmeniť, dorobiť.
Daniel47
Profil
Mlocik97:
Chápu a co třeba dodělat.
Mlocik97
Profil
Daniel47:
layout, responzivitu, grafiku, a mnoho ďalšieho.
Jan Rippl
Profil
RastyAmateur:
No tak šup do toho, databáze jsou důležité! :)
Můj blog se bez databází obešel už několik let :)
Daniel47
Profil
Jan Rippl:
Já moc s databází neumím a příjde mi složitá.
Mlocik97
Profil
Daniel47:
V čom složítá? Trebárs mne taký Redis či MongoDB neprijde zložitý. Ale samozrejme ak sa bavíme o relačných SQL, to je iná. Ale i to sa dá naučiť ceľkom rýchlo, po prečítaní: www.dofactory.com/sql/tutorial bys mal vedieť i SQL a základy relačného "myslenia".
RastyAmateur
Profil
Jan Rippl:
Jaj, a jak jsi tedy uchovával data? Že by někde po souborech? A není to vlastně taky nějaká primitivní databáze, kdy pomocí nějakého identifikátoru (třeba název souboru nebo číslo řádku) přistoupíš ke konkrétnímu článku? Nebo jsi vše dělal jako statické HTML soubory? To už ale pak není moc profesionální a rozhodně to není dobré k doporučení jako věc k progresu, že?

Daniel47:
Však v pořádku. Je to vcelku komplexní věc, je normální, že se toho bojíš. Ale když se to naučíš, brutálně se ti otevře obzor do budoucna. Dokážeš tak dělat mnohem lepší a několikanásobně efektivnější stránky a aplikace! Dle mého názoru jsou databáze základem celých webových stránek, i když by se mnou asi mnoho lidí nesouhlasilo.
Mlocik97
Profil
RastyAmateur:
ja taky nesúhlasím, pri mnoho PWA čo som vytvoril som fakt databázu vôbec nepotreboval.
Jan Rippl
Profil
RastyAmateur:
Jaj, a jak jsi tedy uchovával data? Že by někde po souborech? A není to vlastně taky nějaká primitivní databáze, kdy pomocí nějakého identifikátoru (třeba název souboru nebo číslo řádku) přistoupíš ke konkrétnímu článku? Nebo jsi vše dělal jako statické HTML soubory? To už ale pak není moc profesionální a rozhodně to není dobré k doporučení jako věc k progresu, že?
V podstatě trefa do černého. Mimochodem, je to prakticky totéže jako u klasického ukládání do MySQL databáze pouze s tím rozdílem, že v případě MySQL se data takto ukládají v binární podobě, nikoliv jako jako text, a k jejich uložení kamsi do /var/lib/mysql je zapotřebí běhu dlaší aplikace (mysql-server). Čímž se zákonitě běh webu o něco zpomalí, a rovněž je jeho provoz i složitější např. při zálohování :)
Daniel47
Profil
Určitě datábeze mají výhodu, ale je to složitější jak v databází tak i v php. Už se pomalu snažím na webu použít databázi, ale zatím žádná sláva to není. Hlavně neumím připojit databázi k webu a pak správně použít php aby to fungovalo + db.
Daniel47
Profil
Jěště něco na co bych neměl zapomenout?
bvfl
Profil *
Daniel47:
Už se pomalu snažím na webu použít databázi, ale zatím žádná sláva to není.

Jan Rippl:
zapotřebí běhu dlaší aplikace (mysql-server). Čímž se zákonitě běh webu o něco zpomalí, a rovněž je jeho provoz i složitější např. při zálohování :)
Tak za to si dej facku ��


Ten copyright tam vyloženě překáží. Otřesný kontrast barev. VIP nahrávání sem nevyzkousel ale určitě to bude stejně otřesný a datové hodně omezený. Na css HTML a js sem se radši ani nedíval.
Daniel47
Profil
bvfl:
VIP nahrávání je pro moje kamarády.

“Ten copyright tam vyloženě překáží.„
Mě se nezdá, že překáží. Tak proč?

“Otřesný kontrast barev.„
Tak sakra jaké barvy tam mám dát? Mě jiné nenapadají.

“VIP nahrávání sem nevyzkousel ale určitě to bude stejně otřesný a datové hodně omezený.„
A co je tam datově hodně omezený?
Daniel47
Profil
A jak se vám můj projekt líbí?
Tonda Kozák
Profil
Co se barev týče, je dobré pravidlo vybrat si třeba tři barvy a ty používat. Pomoci ti může nástroj jako paletton.com, případně můžeš najít už hotové palety barev, které se hodí k sobě.

Když ubereš barvy, zkus to ještě zjednodušit, odebrat rámečky a také ty tečky. U menu není nutné psát, že je to menu, to každý musí poznat. Snaž se také moc nepoužívat velká písmena (jinde než na začátku slova), nevypadá to dobře.

Většina stránek mívá na začátku každé stránky logo/název webu, který je zároveň odkazem a vede na hlavní stránku.

Videa jsou asi na tvém webu nejdůležitější. Zkus dát nejnovější hned na hlavní stránku. V menu by pak mohl být odkaz na stránku s dalšími.

Zkus trochu poladit jazyk: o mě -> o mně, Řídit se podle nadpisu u formulařích -> Řídit se nadpisy formulářů; přesdívka -> přezdívka

Tip na další vývoj: zkus vylepšit vyhledávání, aby ti to opravdu vyhledávalo, stačí na to jednoduchý JavaScript, uvidíš, že to půjde. :-)
bvfl
Profil *
Daniel47:
A co je tam datově hodně omezený?
Webzdarma bude mít určitě hodně omezeno kolik mb můžeš nahrávat a databázi nemáš abys to dával tam. Gameplay z minecraftu tam asi nedám a pár sekundový video? K čemu? To je o ničem.

A jak se vám můj projekt líbí?
Nelíbí.
Mlocik97
Profil
ja už štandardné webhostingy nepoužívam vôbec, radšej normalne Paas (GAE/GKE, Heroku) alebo IaaS (VPS Digital Ocean, AWS)
Keeehi
Profil
Mlocik97:
ja už štandardné webhostingy nepoužívam vôbec, radšej normalne Paas (GAE/GKE, Heroku) alebo IaaS (VPS Digital Ocean, AWS)
To máš skvělé, já také ne. Ovšem jak to souvisí? Nechceš snad po dvanáctiletém klukovi, který má problémy i s PHP aby si sám provozoval vlastní infrastrukturu. Nebo mu to chceš provozovat sám a ještě k tomu zdarma? Pro mě je pár stovek měsíčně úplné nic ale pro dvanáctiletého to může být velký problém.
Ve třinácti jsem měl taky stránky na webzdarma, design byl podobné kvality (i když tedy s lepším kontrastem) a heslo do "zabezpečené" části volně přístupné v kódu v javascriptu.
Pokud Daniel47 u toho vydrží, tak za pár let se k tomu také dopracuje, zatím ale nemá kam spěchat. Na jeho aktuální úrovni je freehosting tak akorát.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0