Autor Zpráva
trollik
Profil *
Ahoj, co říkáte na epica-czechfansite.cz
RastyAmateur
Profil
Chválím responsivitu. Jinak ten web vypadá jak z 2010. Úzká nudle, vlevo sloupeček se vším možným, články oddělené jen nadpisy, klikatelný jen nadpis...

Pokud se učíš psát weby, tak je to dobrá práce. Jestli je to nějaký výsledný projekt, který hodláš veřejně publikovat, tak je to skoro dostatečná práce.


Jinak to fórum už vypadá trošku lépe, když pominu, že je to bílá bomba do očí na tmavém pozadí.
trollik
Profil *
RastyAmateur:
hm, díky já jsem design až na pár věcí vůbec nedělal, je to z roku 2010, já jsem dělal php a html, css podle původního návrhu s tím že jsem trochu upravil barvy, něco jsem přidal, udělal responzivitu, mininavigaci, komentáře, forum sem dělal já s trochu inspirací odjinud....
... ale klikatelný neni jenom nadpis, ale i "číst více", a potom daná "rubrika" patřící k článku


Pokud se učíš psát weby, tak je to dobrá práce. Jestli je to nějaký výsledný projekt, který hodláš veřejně publikovat, tak je to skoro dostatečná práce.
tím narážíš na desgin, funkcionalitu, nebo něco jinýho? Ano je teo výsledný projekt.

co říkáš na mojí 404 stránku? jsou tam dvě verze, jedna od 6 do 20 hod a druhá od 20.


... ten design je zastaralý, ale s novým albem bude i nový design... tento rok, přesně se ještě neví kdy.


*je to z roku 2016 (původně jsem napsal chybně 2010)
RastyAmateur
Profil
No tak backend je těžké hodnotit. Umí to věci, které umí většina webů, hodnotit backend se (dle mého názoru) dá jen s náhledem do kódu. Jestli je to bezpečné, čitelné, a tak podobně. Zde na DJPW se většinou hodnotí právě design, výkonnost a UX. Takže jestli jsi sem nepřišel pro hodnocení této části, nikdo se ti k tomu asi nevyjádří... Ale responzivita fajn, to chválím. Tedy nezkoumal jsem to, jen jsem viděl, že to responzivní je, za to je palec nahoru.

trollik:
ale klikatelný neni jenom nadpis, ale i "číst více", a potom daná "rubrika" patřící k článku
Tos to moc nevylepšil. Najíždět myší na nějaký dvě slova na konci posledního řádku není o nic lepší!

co říkáš na mojí 404 stránku?
Té jsem si vůbec nevšiml.

jsou tam dvě verze, jedna od 6 do 20 hod a druhá od 20.
Zajímavé :)
trollik
Profil *
RastyAmateur:
Tos to moc nevylepšil. Najíždět myší na nějaký dvě slova na konci posledního řádku není o nic lepší!
a ono se to dělá jinak? Klikatelný je vždy nadpis, nebo "číst více", takto to mají všechny weby....
RastyAmateur
Profil
trollik:
Můžeš to udělat jako celý klikatelný boxík. To já osobně preferuji z toho důvodu, že je jednoduché na to najet myší, lze to propojit s hezkými animacemi a tak dále...
trollik
Profil *
RastyAmateur:
Můžeš to udělat jako celý klikatelný boxík.
a jak by jsi potom chtěl kliknout třebas na rubriku? Mohl by jsi mi dát pár odkazů na stranky kde je to takhle řešené? Rád bch se na to podíval.
Tohle bych zase nepreferoval já.
Bubák
Profil
Scrollbar v #d4755f (podporuje Firefox) je podle mě pěst na oko, doporučil bych decentnější barvu.
Nevím, proč barvíš scrollbar jen pro FF, když chromé prohlížeče to taky umí, akorát se to dělá jinak.
Anebo nestylovat scrollbar vůbec, taky možnost.
RastyAmateur
Profil
trollik:
Mohl by jsi mi dát pár odkazů na stranky kde je to takhle řešené?
Třeba youtube to má u každého videa. Můžeš kliknout na celý ten box a zároveň lze najet na autora a kliknout jen na autora.
Nebo v eshopech to často bývá. Můžeš kliknout na box a dostat se tím na detail produktu a nebo rovnou klikneš na přidání do košíku, konkrétní barevnou variantu, velikost, atd.
Případně tu rubriku můžeš přesunout trochu jinam, nemusí to být nutně uprostřed nějakého textu.

Tohle bych zase nepreferoval já.
Super, tak si to tak přece nech. My na tu stránku stejně už nikdy znovu nevkročíme, nám to vadit určitě nebude :)
trollik
Profil *
RastyAmateur:
My na tu stránku stejně už nikdy znovu nevkročíme, nám to vadit určitě nebude :)
Nikdy neříkej nikdy protože jak už jsem psal tento rok bude nový design a já to sem dám znovu ��
lionel messi
Profil
trollik:

Takže na úvod – buď meníš mená (čo síce nie je proti pravidlám, ale je to prinajmenšom zvláštne), alebo nie si autorom webu (to už proti pravidlám je).

K stránke:

1. Znížil by som hlavičku. Nie je to najhoršia ani najvyššia hlavička, akú som kedy videl, ale príliš ma nenadchýna, keď hlavička zaberie polovicu viewportu.

2. Tie farby scrollbaru sa mi naozaj nepáčia, hlavne nie v tejto kombinácii. Osobne som dokonca proti akémukoľvek štýlovaniu scrollbarov.

3. Tlačidlu Vstoupit na forum by slušala tmavšia zelená.

4. Niektoré prvky majú hranaté rohy, iné zaoblené, zjednotil by som to.

5. Vyhodiť chybovú hlášku po odoslaní formulára a zároveň presmerovať návštevníka na úplne inú stránku sa mi vôbec nepáči. Som toho názoru, že chybové hlášky sa majú zobrazovať na stránke formulára a už vyplnené údaje nemajú zmiznúť.

6. Naozaj musím ten aktivačný kód po registrácii na stránke manuálne potvrdiť? Nestačilo by iba kliknutie na odkaz v e-maili, ako má množstvo stránok?

7. Box s diskusiou ti nefunguje. Vyhodí hlášku Nastala chyba v databázi. V případě přetrvávajících problémů nás kontaktujte na support@epica-czechfansite.cz

8. Fórum je až príliš kontrastné.

9. Prečo sa mi vo fóre pri pokuse o vloženie textu <b>Pokus</b> orezali HTML značky? Ako obrana proti XSS sa v PHP hodí htmlspecialchars, ktoré skonvertuje škodlivé znaky na neškodné a vstup od užívateľa neoreže.
trollik
Profil *
lionel messi:
6. Naozaj musím ten aktivačný kód po registrácii na stránke manuálne potvrdiť? Nestačilo by iba kliknutie na odkaz v e-maili, ako má množstvo stránok?
máš pravdu, stačilo.

Vyhodiť chybovú hlášku po odoslaní formulára a zároveň presmerovať návštevníka na úplne inú stránku sa mi vôbec nepáči
u jakého formuláře?
trollik
Profil *
lionel messi:
9. Prečo sa mi vo fóre pri pokuse o vloženie textu <b>Pokus</b> orezali HTML značky? Ako obrana proti XSS sa v PHP hodí htmlspecialchars, ktoré skonvertuje škodlivé znaky na neškodné a vstup od užívateľa neoreže.
protože chystám bb code.
lionel messi
Profil
trollik:
„Vyhodiť chybovú hlášku po odoslaní formulára a zároveň presmerovať návštevníka na úplne inú stránku sa mi vôbec nepáči“
u jakého formuláře?

Registračného.

lionel messi:
„9. Prečo sa mi vo fóre pri pokuse o vloženie textu <b>Pokus</b> orezali HTML značky? Ako obrana proti XSS sa v PHP hodí htmlspecialchars, ktoré skonvertuje škodlivé znaky na neškodné a vstup od užívateľa neoreže.“
protože chystám bb code

Osobne si myslím, že orezávanie vstupu nie je vhodné ani ako provizórna ochrana, pretože ako návštevník stránky neočakávam, že mi zmizne časť príspevku.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0