Autor Zpráva
xxxx125
Profil *
Dobrý deň, snažím sa vytvoriť stránku -tuto je- ,ešte neni vôbec hotová, ale ja len chcem vedieť ako na rôzne rozlíšenie, lebo teraz je to v rozlíšení 800*600 celkom dobré ale zdá sa mi že v 1024*768 dosť malé, alebo nie? aký je vás názor a rady ako to spraviť. Ďakujem.
Meldo
Profil
mam 1280x1024 a nezda sa mi to az tak male. myslim, ze je to vcelku ok. ak by si predsa len chel vedieť postup na rôzne rozlíšenia tak je to možné buď "naťahovacím layoutom" v css alebo javascriptom.
Pomocou css to spravis asi tak, ze budes udavat sirku stranky v % a nie v px, em a pod.
Pomocou javascriptu sa to riesi tak, ze si zistis, ake pouziva uzivatel rozlisenie a potom ho presmerujes na stranku ktora je pre to rozlisenie spravena. Ale je to velmi narocne. Musis spravit viac stranok a ak netahas data z DB tak velmi neefektivne. asi nejak takto:

<script type="text/javascript">
if(screen.width<=800) {
location="640.html";
}
if (screen.width>800 && screen.width<=1024) {
location="800.html";
}
if (screen.width<1024 && screen.width<=1280) {
location="1024.html";
}
</script>
Tomik
Profil
Na rozlišení 1400x1050px (notebook) to vypadá docela normálně, ani malé ani velké...
Miloš
Profil
1360×1020 na 19' CRT v pohodě.
Co ale není v pohodě – skoro půlmegové logo v BMP. Dá se to bezbolestně zmenšit i na 20 kilo.
xxxx125
Profil *
to som rád že je to rozlíšenie ok a bude to dobré aj keď v tých rámčekoch bude text? Nebude preňho príliš málo miesta?...
A za ten zmenšení obrázok fakt ďakujem :) A rozmýšlam že ten "naťahovací layout" v css možno aj použijem nakolko tá stránka nebude často aktualizovaná...
caledon
Profil
mne se jenom zda, ze tntext v logu je respektive neni na bilym pozadi... sou za tom nejaky tecky nebo co...

teda takhle je spis jakoby vystrizenej z neceho jinyho a pridanej tam kde ted je...
Railbot
Profil
No zkratka to logo je hnus, ja to bych to takhle shrnul. Nekvalitni a mene nez obycejne.
xxxx125
Profil *
To logo som dal trocha kvalitnejšie (bolo preto také, aby malo čo najmenej kb) a chcem sa spýtať na to menu čo tam mám (to že je tam viackrát to isté si nevšímajte-to je len provizorne), lebo keď si otvorím stránku tak mi dosť neskoro natiahne button2- to sa má zobraziť pri prechode myšou cez menu-button1. Takže sa dlho po otvorený stránky ešte nič nezobrazí pri prechode myšou cez menu, robí to aj vám? Ak ano tak čo s tým je? Ďakujem
Meldo
Profil
mne to ide vcelku plynule. Ošetriť to ale môžeš takto:

<script type="text/javascript">
obr = new Image(); obr.src="cesta_k_obrazku/button2.bmp";
</script>

tento kod vloz na zaciatok stranky.
Meldo
Profil
spôsobý to asi to, že sa ten obrázok, ktorý sa má zmeniť pri prechode myšou prednačíta do pamäťe, takže ked ho bude treba, tak sa rovno zobrazí a nemusí sa ešte len načítavať.(čo môže pri pomalom pripojení trvať dlho)
xxxx125
Profil *
Meldo

super :) ďakujem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.