« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Autor Zpráva
Mila
Profil *
Konečně jsem to prorazil!!!
Prosím zhodnoťte toto pokusné dílko!?
Děkuji http://mudrakov.borec.cz/
Anonymní
Profil *
mno jako docela sila, skoro ani rolovat sem nemoh, ty hejbaci kravinky bych dal uplne do pryc, navic to NEW ti prekryva kousek menu, ktery je taky naky divny, treba ten text neni klikaci jenom ten obdelnicek...
potom treba v title mas untitled page
vubec sem nevdel o cem ty stranky sou
a asi nakonec jak mas to Dobrý den! sme rad blb bla bla, mno tak ten obdelnik se k tem strankam nehodi (barevne), jinak ten obrazek na pozadi je docela hezkej ;)
Mila
Profil *
Teda,čekal bych více kritiků a kritiky Dík M.
Mistr
Profil
(1) Příliš mnoho animací - moc se to hýbe, bliká, mrká atp.
(2) Na položky menu nelze kliknout; reaguje jen ten červený pruh pod nimi. Není to obvyklé a myslím, že ne každého to napadne.
(3) Stránky nemají titulek, resp. nemají stránkám vlastním. Je to škoda. Už proto, že na něj roboti dost dají.
(4) Při prohlížení stránek jsem se chtěl dostat na vstupní stránku. Ouha, ale čím? Jaký odkaz tam vede? Doma - Start - Nové či úplně něco jiného?
(5) Předpokládal jsem, že se již jedná o ostrý provoz, ale na stránce http://mudrakov.borec.cz/2.htm běhá informace o "Zkušebním provozu". Je to tak správně nebo je to ještě nějaký neodstraněný pozůstatek?
(6) Na stránce http://mudrakov.borec.cz/3.htm je text přes (asi) patičku. Krom toho, že se jedná o obrázek.
(7) Proč máš na vstupní stránce text napsaný v prvku IFRAME? Nezdá se mi to jako vhodné.

Celkově se mi to moc nelíbí. Je to takové neurovnané. Jak již psal kolega, není poznat, o čem vlastně stránky jsou.

Promiň, zní-li má kritika příliš tvrdě, ale chtěl jsi znát můj názor. Každopádně Ti do další tvorby držím palce.
tpikalek
Profil *
<META content="MSHTML 6.00.2800.1528" name=GENERATOR>
Fuj, není to ve wordu? :o)
Mistr
Profil
tpikalek
Vidíš, toho jsem si ani nevšimnul.
Mila
Profil *
Je to děláno v Bluevoda, To je špatně? Děkuji za radu
BLASTER22
Profil
- chybí <title>
- špatná orientace v menu - proč není odkaz text? proč se text při změně stránky úplně změní?
- otáčí se, bliká, jezdí - tfuj, kazí dojem


pozadí z jiného webu, nemýlím se?
Mila
Profil *
Pozadí je šablona v editoru Bluevoda
Mila
Profil *
Pozadí je šablona z editoru Bluevoda.
Fiti
Profil *
Jako rodinné stránky to ujde.
anita
Profil *
Už se to trošku vylepšilo, jen tak dále.
Martin_V
Profil
Hezký, potěšil mě mimo jíné výsledek měření rychlosti připojení :-))) ale pěkný stránky...
Boban
Profil *
Takové je to volnější, ne tak nabité odkazy a informacemi.Normál
smajli
Profil *
Asi bych pořešil to dvojí přivítání na úvodní stránce - Vítejtev mudrákově , a pak vítejte na rodinném webu, dále na ostratních stránkách zůstává volné místo nahoře po reklamě, vypadá to tak divně a taky jsem nepochopil tu patičku, musím rolovat dolu, abych zjistil, že tam nic není jen kousek obrázku? Ty animace bych vyrušil, možná ty oči s tou rukou bych překous. A jak psali ostatní dost grafiky se ti překrývá.
Mila
Profil *
Tak jsem to trochu upravil, co na to říká MISTR[b][/b]??
anita
Profil *
Čím dál lepššššííííííííí!!!!!!
Mistr
Profil
Mila
Na úvod jen poznámka k práci na tomto diskuzním fóru. Abys nemusel přepisovat jméno některého z účastníků diskuzního fóra, stačí na toto jméno jen jednou klepnout myškou a jméno se Ti zkopíruje do formuláře "Vaše odpověď".

Tolik k úvodu a teď se již budu věnovat upraveným stránkám. Určitě musím poznamenat, že se mi tyto stránky zamlouvají víc než návrh předchozí. Přesto bych i nyní našel několik věcí, nad nimiž bych se zamyslel. Jedná se o toto:
(1) Stránkám chybí vhodný nadpis (tag <title>). Na vstupní stránce nadpis sice je, avšak na dalších již nikoliv. Je vhodné definovat nadpis pro každou stránku zvlášť. Minimálně pro vyhledávače to má velmi významný dopad, neb na to kladou velkou váhu, ale to teď tady nechci rozebírat.
(2) Nedá se kliknout v menu na název položek, jen na barevný pruh. Není to standardní a mnoho lidí to nenapadne.
(3) Chybou je používání dvou fontů v jednom slově! Stačí se podívat na vstupní stránku, tam se to takovými slovy jen hemží. Pokud font nemá písmenka s háčky či čárkami, nepoužiji ho. Rozhodně nebudu některá písmenka ve slovech nahrazovat fontem jiným. To je, myslím, to nejhorší řešení.
(4) Skutečnost, na které stránce se nacházím, lze, dle mého názoru, vyjádřit vhodnějším způsobem než je zamezení poklepání na danou položku v menu. Využít lze například různé podbarvování odkazů apod. K tomu je však daleko vhodnější využití kaskádových stylů.
(5) Na obrázku

bych nepsal "náš barák". Vol vhodnější slova, třeba "náš dům" apod. I když nevím, zda má vůbec zařazení tohoto obrázku smysl. Podobně bys také mohl vložit odkaz na svou adresu v telefonním seznamu, případně na výsledky komunálních či jiných voleb ve vašem volebním okrsku apod.
(6) Nadpisy stránek bych nedělal jezdící. Vypadá to sice efektivně, avšak ve skutečnosti to ruší při čtení.
(7) Co Ti brání udělat seznam rodinných srazů na stánce http://mudrakov.borec.cz/3.htm pomocí HTML (třeba tabulkou)?
(8) Názvům některých stránek ("Nové") příliš nerozumím, ale to je Tvou věcí, jak si je nazveš, do toho Ti nemám co mluvit.

Kapitolou samou pro sebe je zdrojový kód stránek. Dalo by se na něm vyřádit dosytosti. Proto Tě prosím, abys, pokud se tvorbě webu chceš věnovat i do budoucna, zapracoval na tomto jako na jednom z velmi brzkých úkolů. I již zmíněné kaskádové styly počkají, důležité je se naučit rozumět HTML kódu. Ten stávající je velmi macatý a nepřehledný.
Mila
Profil *
Mistr
Moc děkuji, tak se mi to líbí, horší je to, jestli tě už neunavuji??
Já už toho mám teda nad hlavu. Ještě jednou dík.
Mistr
Profil
Mila
To je dobré. Máš již další variantu? :-)
smajli
Profil *
Mila
Koukám, změny.
Řešíš to jením obrázkem pod celou stránkou? Zbytečné. Obrázky rosekej a dej do divů, když už je tam máš. Dále, na první pohled to působí dojmem, že bydlíš u moře. Vhodnější by byl pěkný obrázek přímo z bydliště.
Mila
Profil *
smajliDíky ale nevím jak se to dělá? Je to první výtvor v životě a mě se teda zatím líbí. Díky, jsem rád každé připomínce.
smajli
Profil *
Mila
Takže.
Co používáš za editor, ve kterém to skládáš?
Mila
Profil *
smajli

Bohužel laik, takže editor Bluevoda, doplňuji PSPadem teda kódy které zatím dokáži vytvořit.
smajli
Profil *
Mila
Tak o tom editoru jsem zatím jen četl, ale nedělal jsem v něm.
Ale jestli ti mohu doporučit, když děláš v editoru typu wysiwyg (co vidíš to dostaneš) tak to v něm dělej obráceně, piš do něj kód ručně a dívej se do náhledu co to dělá. Samozřejmě literatura je nezbytná. Pokud ti to Bluevoda neumožní, tak v něm nedělej, zejména jestli se chceš více tvorbou webu zabývat, sežeň si
Jinak, teď jsem si všimnul, že Tvoje stránky jako jedny z mála přečtu bez brejlí. :))
Námět máš dobrej, osobní weby jsou oblíbený, ale nechtěj ho udělat za 30 minut.
Mohu ti doporučit editor TopStyle Lite je free a jeden z nejlepších.
Mila
Profil *
Mistr, smajli

Tvůj názor na ten můj editor BlueVoda je asi špatný, že??? Je to editor typu wysiwyg.
Já vím, teprve se to učím..... Vypomáhám si editorem HTML(PsPad)....
Asi bych měl přejít na ruční HTML....
Co ty na to?????Díky za odpověď....
Příklad: Zadám ten horní měřění návštěvnosti a BlueVoda z toho udělá gif, jak je to možné????? (Pak to musím přepisovat v PsPad). Proč, to nechápu...
Mistr
Profil
Mila
K editoru BlueVoda se těžko mohu vyjadřovat nějak fundovaně, protože jsem s ním nikdy nepracoval. Jen jsem se teď velmi zběžně díval na jeho webové stránky.

Já, když tvořím stránky, tvořím je pomocí FrontPage. Velmi při tom využívám jeho dvou rovin zadávání hodnot:
(1) zadáván pobné prostředí Word (tedy píši, vkládám případně vodorovné čáry apod.)
(2) zadávání prostřednictvím kódu HTML

Nejprve si navrhnu kostru stránky v části zadávání HTML a pak ji začnu doplňovat text.

Zadám ten horní měřění návštěvnosti
Nevím, co to je v BlueVodě ten horní měření návštěvnosti, ale toto bych konkrétně zadával v té HTML části. Z nějakého veřejného počitadla (například www.pocitadlo.cz nebo další například odtud http://klikni.idnes.cz/klikni.asp?ids=242&idr=) bych získal kód svého počítadla a ten bych umístil do webové stránky. Určitě bych nevyužíval služeb editoru BlueVoda či jakéhokoliv jiného.
Mila
Profil *
Mistr
To bylo špatně napsáno.
To měření mám samozřejmě z Toplistu, kde jsem dostal kód.(je u mně vlevo nahoře)
Dám ho do editoru Blue jako HTML, je tam, ale když to převedu na server, tak se z něho stane jenom ten gif, takže ukazuje starý záznam. Musím to přepsat v Pspadu a pak to funguje.
Tak se to stalo i z těmi bannery - tlačítky, měl jsem je dvoubarevné a text uvnitř , na počitači v náhledu to funguje, pošlu to na net, sice je tam, ale po najetí myší se neukáže druhá barva ale zmizí tlačítko a ukáže se slavný malý červený křížek v prázdném okýnku. Co s tím, kdo to ví, ať poradí!!
smajli
Profil *
Mila
Jak jsem ti psal, začni to dělat od základu ručně+náhled, tohle skládání tě nic nenaučí.
Když se ti objeví křížek, tak pohlížeč nenajde obrázek, máš špatně cestu, nebo si nenahrál na web obrázky.
Mistr
Profil
Mila
Takový, možná poměrně pracný způsob, ale měl by fungovat.
(1) Vytvoříš si v BlueVodě stránku.
(2) Její HTML kód zkopíruješ do Poznámkového bloku.
(3) Uložíš to (příponu dáváš htm či html a celé to píšeš do závorek). Například: "cimrman.htm".
(4) Na web nahraješ ty soubory z Poznámkových bloků. A samozřejmě i ty obrázky a tak.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: