Autor Zpráva
Cody
Profil
http://www.alibirock.net - prosím mrkněte na to, budu rád za všechny připomínky, protože je to první web co jsem zpracovával za $. Rád bych měl zhodnocen kód, CSS, layout, seo, přístupnost, validitu, design atp. Díky moc, chci ty stránky vylepšit co nejvíc, takže budu vděčný za jakoukoliv věcnou a objektivní kritiku.
Děkuji moc!
Fred
Profil
Velmi zdařilé. Mně se to líbí.
Odstraň: lomítko na konci metatagu od icry
Odstraň:
<style>
<!--

//-->
</style>
Nahraď:
tohle

cnt1.pocitadlo.cz/counter.php?poc=40962&ns=1

tímhle

cnt1.pocitadlo.cz/counter.php?poc=40962&amp;ns=1

V těch inline stylech ve spanech Ti chybí dvojtečky: top 0px;
Když píšeš 0px nebo 0em úplně stačí 0
U toho odstavce Aktualizace máš 2x text-align:center
Když tohle vyházíš bude to i validní.
Nebylo by od věci vyhodit ty inline styly do externího dokumentu.
Je to ale pěkný a bez problémů se to zobrazuje takže se nic nestane když to tak zůstane
Cody
Profil
Wau, moc díky, vše co jsi psal zkusím odstranit, myslím, že to bez problémů půjde...
juneau
Profil *
jak pise fred, tak v html se MUSI & psat jako &amp; ... u v url.

a ve firefoxu 1.0 mam prave menu aktualit uz necitelne male. stejne jako "© Webdesign » Cody" ... takova seda smouha na cernem pozadi :) i odkazy v cd,mp3 jsou moc prtave.
Cody
Profil
OK díky, mám pocit, že jsem měl pak problém s MSIE, když jsem tzo zvětšoval, ale třeba se pletu. Můžu se zeptat na Tvoje rozlišení? Ono že ten webdesign nejde přečíst tolik nevadí, spíš to ostatní:-(
Fred
Profil
Když to máš definovaný pomocí relativních jednotek em tak to zas tolik nevadí, každý si to může zvětšit dle své potřeby. Myslím, že ti co to potřebují mají písmo defaultně zvětšené :-)
MVK
Profil *
sjakotyc@technologist.com:

Vážně velmi pěkné! I při zvětšení a zmenšení textu se to nerozbije, žádné IFRAME, javascripty a jiné hovadiny. A hlavně vše funguje! Oceňuji!
Několik rad:
1. Proč je použit externí CSS a zároveň styly v tazích?
2. Kaskádováním a dědičností lze výrazně zkrátit zápis. Např. na titulní stránce je <div class="levy">, pak 10x <p class="odkazy"> a konec DIV. Stačilo by v CSS zapsat:
.levy p { ... }
a platilo by to pro všechny P uvnitř class="levy".
Raději bych ovšem použil id="levy", pokud je nasrance jen jednou.
3. Už několikrát tu běžela diskuse o používání I, EM, Hx nebo span class="kurziva". Výsledek je stejný (zvlášť v HTML 4), ale jsem zastáncem logického strukturování, proto bych doporučil pro důležité části zvýraznění pomocí Hx, EM a STRONG a pro pouhé odlišení bez logického významu class="xxx". Nejspíš mne někdo označí za příliš striktnío - a bude mít pravdu. Výsledek je tak jak tak stejný, ale do budoucnosti to pravděpodobně bude dobrý návyk.
4. Jsem odpůrcem viditelných počítadel, pokud je nevyžaduje zadavatel. Návštěvníkovi jsou na nic, tomu je jedno, kolikátým je návštěvníkem stránek. Autor a majitel se mohou podívat na skryté statistiky a neotravovat návštěvníky.

Ale vážně dobrá práce!
Cody
Profil
No s tím počítadlem je to tak, že jsem ten web dělal pro lidi co s PC zas až tolik nekamráděj, tak mě to přišlo jednodušší. Ale máš s tím asi pravdu.

Když píšeš 0px nebo 0em úplně stačí 0 - myslím, že ne (nebo jsem to špatně pochopil?) em a px jsou obsahově jiné jednotky, myslím, že to musí být definované, ne?


Jinak moc díky, všechny připomínky zkusím zapracovat, ale až po Novým roce:-))
MVK
Profil *
em a px jsou obsahově jiné jednotky, myslím, že to musí být definované, ne

Ano, musí být definované, pokud to není nula. Nula od nuly pojde a jednotky nehrají roli.
Cody
Profil
juneau: Tak nevím koukal jsem se na to i pod Firefoxem (včetně Opery a MSIE) a přijdeme ti OK. Rozlišení 1020x ...: Mrkni na to, myslím, že tohle není potřeba měnit:





BTW: Jinak všechny zde avisované věci jsem opravil.
habendorf
Profil
Cody: Jako web je to fakt dobrý.
Jen jedna technická úplně mimo webdesign - hned první odkaz na AC/DC, cituji: Oficiální stránky britské hvězdy rockového nebe, skupiny AC DC - na stránkách rockový kapely bych takovou hrubici nečekal, AC/DC vždycky byli, jsou a budou Australáci.
Můžeš mi věřit, jsem z tý generace která na nich vyrostla - Let There Be Rock! :o)
Cody
Profil
habendorf Jo díky moc, to jsem nepsal já, jen jsem tam ty texty dával, díky opravím to ...
habendorf
Profil
Jasně, a když už v tom budeš, tak jim tam ještě přidej to lomítko mezi stejnosměrnej a střídavej (pokud se ti teda nechce vyrábět gif s bleskem).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.