Autor Zpráva
Radula
Profil *
tak se nejak objevit taje HTML, jak funguji vsechny ty presmerovani, blikani, .... atd. na stranky se moc nedivejte, nefunguje vetsina odkazu, protoze me od prace odradil fakt, ze v prohlizece Safari vsechno funguje (barvy, blikani,velikost pisma), ale v ostatnich (Netscape, Firefox, IE) mi to nefunguje, je to jenom cernobile. tak kdybyste mi nekdo rekl, cim to.

www.sweb.cz/tytyna

dekuji vsem ;-)
Bullet
Profil
Prohlizec Safira neznam. Ale to, ze to nejde pod IE, FF a NS je docela vazny problem. V jakym editoru si ty stranky delala?
Bullet
Profil
Ehm, Safira = Safari .)
Radula
Profil *
Safari se pouziva u Macu. delala jsem to v Taco HTML edit
Bullet
Profil
Jo ty mas Mac OS? To ses asi prvni koho znam .) Je mozny, ze v tom editoru jsou treba nejaky jiny tagy..
roberta
Profil
background="imaginy/pozadi5.gif"

pozri sa na web do adresara imaginy. subor pozadi5.gif tam nemas uploadnuty, tak to asi preto je úvodná stránka "čiernobiela"
roberta
Profil
Bullet ja zase poznám dosť grafikov, čo pracujú na mac-u
Radula
Profil *
pozri sa na web do adresara imaginy. subor pozadi5.gif tam nemas uploadnuty, tak to asi preto je úvodná stránka "čiernobiela"

jenomze to by potom asi bylo cernobile i v tom Safari. ono to je cele uplne jine, i velikost pisma. jo, ale ja nevim. uz kdyz to mam jeste v editoru a zvolim si zobrazeni v nejakem prohlizeci, tak to funguje jen v safari.
roberta
Profil
tak si zoberme napríklad <font face="textile CE"> . font "textile CE" je neštandardný font, ktorý máš asi iba ty na Mac-u a používatelia Win/Unix ho nemajú. Preto sa ti písmo nezobrazuje rovnako v ostatných prehliadačoch.
Jenda122
Profil
V Safari to funguje asi proto, že se to nějakým záhadným způsobem dostalo do cache.
Proč všechny odkazy vedou do sweb.cz/root/editfile.py/ ???
V kódu není hlavička a je hrozně nepřehledný
ash721
Profil
Teda nevím, jestli jsem nepřišel po nějaké změně, (zatím se tu nikdo o tom nezmínil???) ale vaše stránka není html dokument. Zdrojový kód začíná tímto: <basefont size="1" /> a končí tímto. <font face="textile CE"> </font>. Tudíž vy vůbec prohlížeči nesdělujete, co má vlastně interpretovat. I ta nejjednodušší html stránka by měla mít určité náležitosti. Tedy laicky řečeno:

Začátek:

<html>
<head>
<title>Titulek stránky</title>
</head>
<body>

Obsah:

......... Sem patří obsah stránky.........

A konec:
</body></html>

---------------------------------------------------------------------- ----------
Že Vám to nefunguje ve většině prohlížečů záhada není.
Pro mě je spíše záhada, že Vám to funguje v tom Safari.

Jak si vytvořit stránku (Odkaz vede na "Jak psát web")
Radula
Profil *
hm. no ja to ma cele takto:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 TRANSITIONAL//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta http-equiv="Content-language" content="CS">
<title>tabulky</title>
</head>
<body background="imaginy/pozadi5.gif" link="red" vlink="#000033">
<basefont size="1">

<font face="textile CE">
<img src="imaginy/ceska.gif" align="left"><font size="+3"><p align="center">iRadka<sup>&reg</sup></font>
<img src="imaginy/laurelhardy.gif" align="right" width="100"><br>&nbsp;&nbsp;zajímavosti o lidech, místech, kuriozity,&nbsp . . .
</p>
<hr size="5">
<font size="-1"><p align="center">Na těchto stránkách si můžete:</p>
- prohlédnout <a href="fotky_uvod.html" title="úvodní stránka fotogalerie">fotografie </a>(zachycené foťákem <a href="www.canon.com" title="www.Canon.com">Canon Powershot A80</a>) z mnou navštívených míst a zároveň se o některých z těchto <a href="mesta_uvod.html" title="úvodní stránka měst">míst </a>něco dozvědět <br>

- přečíst <a href="kuriozity_uvod.html" title="přehled kuriozit">kuriozity </a>(o známých lidech, událostech, ...), z nichž ty, podle mě nejzajímavější, najdete níže na této stránce<br>
- zlepšit náladu u mých oblíbených <a href="vtipy.html" title="veselé vtípky">vtipů</a><br><br>
A proč "i" Radka? . . . tak to je podle nápadu pánů od <a href="www.apple.com" title="www.apple.com">nakousnutého jablíčka</a> (iBook, iPod, iTunes, iMovie, iPhoto, ...hračky, které všem doporučuji ;-)
<hr size="5">
<img src="imaginy/vykricnik.gif" width="15">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<font size="0" color="white">. . . z Vatikánu . . .<br><br> </font>

- Sečtením cifer dne umrtí Jana Pavla II. (2.4.2005) a hodiny umrtí (21:37) dostaneme číslici "13".<br>
- 13 je den, kdy se sestře Lucii zjevila Madona z Fátimy a 13 je datum umrtí pastýřky<br>
Také při volbě Papeže Benedetta XVI., dne 19.4.2005 se vrací číslo 13:<br>
- v 17:50 z komínu Sixtinské kaple stoupá bílý kouř symbolizující zvolení Papeže (1+7+5+0=13)<br>
- v 18:04 začínají zvonit zvony na bazilice Svateho Petra, stvrzující volbu Papeže (1+8+0+4=13)<br>
A pokud jde o církevní "šťastnou 13" .... jeden je Bůh a trojka znamená Svatou trojici... <br><br>

<img src="imaginy/vykricnik.gif" width="10">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<font color="white">. . . první slova Papeže Benedetta XVI. věnovaná lidu v originálním jazyce . . .</font><br><br>
"Cari fratelli e care sorelle, dopo il grande Papa Giovanni Paolo II, i Signori Cardinali hanno eletto me, un semplice e umile lavoratore nella vigna del Signore. Mi consola il fatto che il Signore sa lavorare e agire anche con strumenti insufficienti e soprattutto mi affido alle vostre preghiere, nella gioia del Signore risorto, fiduciosi del Suo aiuto permanente. Andiamo avanti, il Signore ci aiuterà, e Maria, Sua Santissima Madre, sta dalla nostra parte"<br><br>
<img src="imaginy/vykricnik.gif" width="15">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<font color="white">. . . při své první oficiální mši dne 24.4.2005: . . .</font><br><br>
"Non avete paura di Cristo, chi crede non è mai da solo ..."<br>
"Nemějte strach z Ježíše Krista, kdo věří není nikdy sám ..."<br>
</font>
<hr size="5">

</body>
</html>


tak nevim kam ta hlavicka potom zmizne
ash721
Profil
Něco jste asi už pořešila. Stránku už vidím ve Firefoxu i v IE, v obou prohlížečích již funguuje čeština, a do hlavičky přibyla: Vlající vlaječka, tancující Laurel s Hardym a v obsahu tři tancující vykřičníky. Kód už vidím celý.
RPG
Profil
Bullet
e mozny, ze v tom editoru jsou treba nejaky jiny tagy..

"Jiné" tagy? :-D
http
Profil
To je ********* web!
Tweety00
Profil
No, písmo je asi 0.1 , takze fakt jsem to lustil s nosem na monitoru. A za druhé: KDYŽ NEFUNGUJOU ODKAZY? TAK CO TAM NA TÝ JEDNŸ (skoro bílý) STRÁNCE MAM HODNOTIT!!!!!!!
P.S.celkem souhlasim s http
Radula
Profil *
No, písmo je asi 0.1 , takze fakt jsem to lustil s nosem na monitoru. A za druhé: KDYŽ NEFUNGUJOU ODKAZY? TAK CO TAM NA TÝ JEDNŸ (skoro bílý) STRÁNCE MAM HODNOTIT!!!!!!!
P.S.celkem souhlasim s http



na zacatku je napsane, ze mi jde o to proc nefunguje barevne pozadi a velikost pisma a ne odkazy ;-) ve vsechn prohlizecich
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0