Autor Zpráva
pyty
Profil
http://pytylog.site.cz/
pozrite si to, a ohodnoťte to prosim...
Marty
Profil
Testoval jsem v IE6 a Netscape 7, modem.
1)doba načítání v pohodě asi 25s
2)zobrazení v obou prohlížečích taktéž
3)určitě mi chybí popisky u odkazů
4)na řádce 49 máš napsáno widht místo width
5)odstranil bych ten copyright na spodu stránky, pro takovejhle typ stránek se to nehodí
6)<img src="img/2005.jpg" class="img" align="center">, zarovnání dát do CSS, máš to u víc obrázků
7)chybí ti na začátku stránky DOCTYPE
To je vše na co jsem přišel.
meca
Profil *
Chudák Marty má asi jenom prohlížeč kódu...

Já bych řekl, že na první pohled to je hezký... ale ty :hover efekty těch odkazů se mě teda zrovna 2,5x nelíběj...

Ještě bych tomu dal náký odsazení všeho od všeho... zdá se mi to takové nahňácané. A ještě ve Firefoxu je to logo o pár px menší...
pyty
Profil
meca
no, ten firefox stve aj mna. najprv mi to tam rozhodilo cely disajn, potom tto bolo len posunute asi o 20 px do prava, tak som to zmensil, ale zas v opere a ie je tam trochu medzera, ale to je asi v poriadku

co satyka tych odkazov, tiez s tym nesom 2x nadseny, obnasa to dost problemov, njma z vyskou riadku. mal som sa obmedzit len ne bgcolor...

Marty
dik za tu chybu, musim opravit admina, lebo tam tu bude asi cele chybne....
doctype nemam umyselne, nechcem ho tam davat, a ani o tom skoro nic neviem...
ked chces napis mi nejaky odkaz na clanok..
co sa tyka popisu odkazov to mislis title ? ono to je podla mna dost zbytocne, ide to len v explorery
6. bod som velmi nepochopil
llook
Profil
Vypadá to dost dobře. Já bych teda pro hlavní nadpis (h1) doporučoval spíš název webu a pro nadpisy článků nadpisy druhé úrovně (h2), ale to je detail. Co bych určitě změnil, jsou adresy trvalých odkazů - vyhledávače totiž podtržítko neberou jako mezeru mezi slovy, lepší jsou na tohle pomlčky.
Ohledně copyrightu s Martym nesouhlasím, na takovéhle stránky se právě hodí.
Kráťa
Profil
já bych udělal body margin 10px, strašně se to všude "lepí".
pyty
Profil
Kráťa
ok, spravim, neskvor...
chobot
Profil
Mně se ty odkazy líbí. Ale ty v horním menu bych dal jinou barvou. Jinak jak už tady bylo ve Firefoxu je vsechno bez hlavicky o 5px vetsi. Mivam s tim take problemy. A doporucil bych flexibilni layout.
Marty
Profil
Marty
co sa tyka popisu odkazov to mislis title ? ono to je podla mna dost zbytocne, ide to len v explorery
6. bod som velmi nepochopil

Ano, co se týká odkazů mám na mysli title, ale mě to funguje i v jinejch prohlížečích.
Myslel jsem, že je zbytečné používat zarovnávání(align="center") přímo v prvku img. Stačí to jen přesunout do CSS, které tam také připojuješ.
pyty
Profil
ono o je trochu zlozitejsie. ta trieda neurcuje zarovnanie, lebo obrazky mozu byt podla toku textu zarovnane v pravo alebo vlavo (popr. v strede)
pyty
Profil
chobot
Jinak jak už tady bylo ve Firefoxu je vsechno bez hlavicky o 5px vetsi. Mivam s tim take problemy
aka hlavicka ??
dis
Profil
Ano, co se týká odkazů mám na mysli title, ale mě to funguje i v jinejch prohlížečích.
Domnívám se že "title" u <a> funguje v Mozille i v IE, ale co nefunguje, je "alt" u <img> v Mozille. Takže u obrázkových odkazů je možná lepší dát alt k <img> a zároveň title k <a>.
chobot
Profil
vsechno je posunute krome toho obrazku s tou vodou
chobot
Profil
ale v IE je to vporadku
thingwath
Profil *
dis
Pro Mozillu je popisek čehokoliv v title. Takže lze dát title i k obrázku. V alt je alternativní text, který se má zobrazit, když nelze zobrazit obrázek. V title by IMHO mohla být třeba nějaká doplňující informace, název nebo tak podobně.
pyty
Profil
chobot
aka hlavicka ??
myslis doctype ??
ked je vstko posunute, tak uz chapem, preco my to tam najprv mierne rozhodilo dizajn..
dis
Profil
thingwath
jo jasně, to bylo nepřesný - funguje to oboje v obojím, ale v IE se po najetí na obrázek zobrazuje alt, kdežto v mozille title. Alt jako alternativní text samozřejmě funguje i v Mozille.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.