Autor Zpráva
Kuta
Profil
Ahoj vsem.

Prosim o kritiku nasledujiciho webu: http://kuta.kve.cz/esako7
Piste hlavne pochvaly :-)) Ne delam si srandu..samozrejme uvitam jakoukoliv kritiku, nejen kladnou.
Diky.
Filips
Profil
Neklikací logo (to logo a ten odkaz to není dobré řešení). Nevím, ale návštěvu to asi moc nezaujme. Je to dost chudé.

Filips
Filips
Profil
P. S.: Chválit není co!

Filips
liborse
Profil
No, stránky nejsou tak hrozné, ale co mě přímo irituje, že nemohu scrollovat zleva doprava, protože mám rozlišení jen 800 x 600, takže nevidím část pravé poloviny stránek! Možná bych tam dal jinší barvu než červenou, ale to je jen jeden názor...
Kuta
Profil
2 Filips: To logo a odkaz uz je zmenene - ten je klikaci jen to logo "ESAKO Drazkovice".
Jinak ten web ma zaujmout hlavne obsahove...takze doufam, ze splni ucel, pro ktery byl stvoren.
Chude..pokud myslis graficky..to je, to mas pravdu...obcas plati "Malo je nekdy vice nez hodne". Kazdopadne jestli mas nejaky napad, jak to zlepsit, sem s nim...uvidime ;-)

2 liborse: Diky za upozorneni...zkousel jsem s tim neco vyvadet, ale bohuzel jsem nic nevymslel:-(
Predopkladam, ze to dela jen ve FF ze? Ted tam mam nastaveno, ze se svisly scrollbar bude zobrazovat vzdy a to i v pripade, ze je scrollbar neaktivni a pro stranku neni scrollbar potreba - stejne jako v IE..tam je vertikalni srollbar take porad.
Je to z jednoho prosteho duvodu...aby byla stranka stale "stejna". Bez tohoto se stranka neustale posouva (v pripade, ze je potreba pouzit scroll).
Jinak stranka je optimalizovana pro 1024x768. To ze existuje i nizsi rozliseni jako 800x600 s tim jsem pocital, az na to, ze jen v IE...pres FF uz ne:-( V IEcku je to vporadku a v pripade potreby se zobrazi i horizontalni bar.
Dle dlouhodobych statistik vim, ze na ty stranky pujde vetsina lidi s rozlisenim min. 1024x768 a z 85-90% pomoci IE. Pres FF asi 8% uzivatelu....takze proto jsem volil takto.
Kazdopadne se Ti omlouvam, chapu, ze Te to dokaze nastvat.

Pro ostatni..kdybyste nekdo vedeli, jak zobrazit v FF vertikalni scrollbar vzdy a horizontalni dle potreby..klidne mi to sem napiste. Budu jedine rad a rad to "dovyresim". Predem diky.
liborse
Profil
No, s tím FF máte pravdu - v IEčku to jede, ale tento prohlížeč je potencionálně nebezpečnější než FF. Já jsem to třeba na svých stránkách liborse.wz.cz vyřešil tak, že stránky jsou elastické, což asi není vaším přáním. Chápu, že chcete mít vše pořád stejně, ale také byste měl brát v úvahu, že někteří lidé mohou změnit velikost písma, či tam mít jiné, a potom se jim to opět rozhází. Ano, vyšší rozlišení je sice moderní, ale mnoho lidí nepotěší to hlášení, že je web pro něco optimalizován - a není jich málo. U nás má FF mnoho lidí - 8 procent je možná u vás, ale já mám ve statistice na svých stránkách podíl FF až 40 procent :-). Avšak nechápu, proč se scrollbar ve FF nezobrazuje - normálně v případě potřeby vyskočí. A v layoutu používáte tabulku?
liborse
Profil
Trochu jsem koukal na css a html kód a moc se mi líbí rozložení CSS - máte v tom očividně pořádek, což se mi zas tolik nedaří :-). Původně jsem vám chtěl poradit ty CSS vlastnosti -moz..., ale už jste si je našel, ale pořád to nefunguje, to je zvláštní. No, zkusím se poptat na czilla.cz (podpora pro FF, aj.), popř. bych se mohl tím trochu zabývat. Na to je ale potřeba více času a už je pozdě. Nic neslibuji, ale zkusím se zeptat...
Kuta
Profil
Nic proti FF nemam...ba naopak :-) Spousta lidi jiz pouziva primarne prave FF. Ja jsem takovy uzivatel "napul" :-) Poznavam taje obojiho :-)))
Puvodne byly stranky s min-width 755, ktere se zvetsovali dle potreby az na tusim 1200px..byly tedy elasticke, presne jak pisete. Jenze problem byl v tom, ze elasticita + vycentrovani na stred = tezky kamen urazu pro FF a IE zaroven :-(( Takze nakonec jsem zvolil ne moc "stastne" reseni 1024x768. Ale na druhou stranu si ho muzu dle statistiky navstevniku dovolit.
Co se tyce rozhazeni...v IE se tak nestane - menu a spol je osetreno absolutnimi jednotkami, zbytek textu se pak muze libovolne zvetsovat jak je potreba, bez toho, aby se zakladni layout nejako "rozpadl". Co se tyce FF, tak tam se layout rozpada vzdycky...ten absolutni jednotky ignoruje a zvetsuje pismo bez ohledu, jestli je udano v px, %, jako em ci ja nevim jak jeste :-)
Vsak jen tak dal...at se FF podporuje..jsem pro :-)
Ten scrollbar se v FF nezobrazuje asi z tohoto duvodu...pro body v CSS pouzivam "overflow: -moz-scrollbars-vertical", ktery mi prave zarucuje, ze bude vertikalni srollbar pristupny vzdy, i kdyz nebude potreba, jako je v IE. A ja ho za boha nemuzu prinutit, aby v pripade potreby to horizontalni menu zobrazil take...:-((( Nevim jak :-( Bud chodi ta verze co je ted, nebo se oba srcollbary objevi jen tedhy, kdyz jsou potreba.
Kuta
Profil
Jo jeste k tomu layoutu...je to cely CSS layout.
Tabulky jsem pouzil pouze jako doplnek tam, kde to je pres CSS moc slozite, takze napr. u "ovladacu KEY" atd.
liborse
Profil
Zcela chápu vaše dilema mezi prohlížeči - chvíli jsem byl také uživatelem jen "napůl", pak mě ale FF přesvědčil - už jen to prohlížení v panelech, podpora průhlednosti u PNG souborů a další neocenitelné věci, jako jsou vychytávky pro webové vývojáře a další libůstky.

S tím písmem mám takovou zkušenost, že vše zadávám v pixelech - na Windows není problém a písmo mám vždy stejné, horší je to pak na Linuxu, který si to právě ve Firefoxu počítá nějak jinak, to už je úděl, zajímavé je, že Konqueor to počítá podobně jako prohlížeče ve Windows...

Jinak jsem rád, že jste také zavítal na fórum czilly, také tam umějí poradit především s FF. Jde mi o to, že každý uživatel by měl mít možnost dostat se na web. Jsou také handicapovaní uživatelé, kteří potřebujou web načíst "textově", aby jim to PCčko přečetlo - nejde jim tedy o design, ale o text. O lidech, kteří paranoidně používají "textové" prohlížeče ani nepíši - jen jsem o nich slyšel. Z toho plyne, že bych tak nelpěl na statičnosti, ale zkusil něco vymyslet - nejlepší je zkoušet různé varianty... Přesně tak to dělám já a když to funguje na všech prohlížečích alespoň podobně, jsem spokojen. Je pravda, že je to někdy o nervy a ne vše jde hladce...

Také jsem dostal nápad - moc nechápu, proč vám vadí absence scrollbaru, ale jestli jsem to pochopil dobře, tak bez něj se to tzv. rozháže. Možná bych tedy zkusil udělat v tabulce ještě jednu buňku vpravo, širokou asi cca 10 - 20 px a tu nechat prázdnou - tak jsem to udělal na svém webu (jenže ten je "elastický") - takže by nevadila absence scrollbaru, jestli chápete, jak to myslím... A být vámi, moc bych nezkoušel css funkce závisející na druhu prohlížeče, jsou s tím problémy.

Přeji příjemnou tvorbu :-)
kuta
Profil *
Kuta
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.