Autor Zpráva
Marek Hušek
Profil *
Dovolil jsem si to ukradnout, nezměnil jsem ani slovo
http://st.vse.cz/~XHUSM06/home.htm
mat
marku, kradeš housky v supermarketu? Určitě ne - tak proč kradeš texty, které jsi sám nevytvořil? Víš, že existuje něco jako autorský zákon? Jako vysokoškolák (pokud chápu domenu vse jako vysokou školu ekonomickou) to určitě budeš vědět...
Fred
No neřekl bych, že to sem dal Marek Hušek , vypadá to spíš na nějakou osobní mstu pomocí práskačství (ještě bych zvažoval příčetnost, ale na stránkách VŠE ? - nepravděpodobné). No tak se k tomu vyjádřím. Tak jako nemám rád zloděje, tak taky nemám rád annonymní práskače co se za někoho vydávají.
mat
ať to sem dal kdokoliv, marek hušek nejspíše existuje, stačí si na té inkriminované stránce odmáznout v adrese ono home.htm a pak v tlačítkovém menu v horním frejmu kliknout na kontakt...

a k tomu práskání - kdyby tobě někdo kradl texty, byl bys určitě rád, kdyby tě na to někdo jiný upozornil, neříkej, že ne...
Fred
mat Samozřejmě, obsah sdělení je jasný, a byl bych rád. Horší je ta annonymní forma. Pak je otázka co si o tom myslet. Pravděpodobmě bych reagoval tak , že bych kontaktoval správce serveru s tím, že bych mu i popsal způsob, jakým jsem byl na tuto skutečnost upozorněn a že je možné, že annonym, který mne na to upozornil také vytvořil tyto stránky pod falešnou identitou se záměrem poškodit dotyčnou osobu.
mat
pokud budu hovořit sám za sebe, jsem vždycky rád, že mě někdo upozorní, že někde poletuje životopis zkopírovaný ze Životopisů on-line - spíše ale na krádeže textů přijdu tak, že si projdu statistiky návštěvnosti na hostingu - někteří "webmástři" se moc nerozpakují a ke kradeným textům si tahají rovnou i obrázky ode mě... vwlkým pomocníkem je pak i google.
trochu OT: velice aktuální případ - jakýsi L.V. má nyní na mujwebu stránky, kde mých textů poletuje asi pětadvacet - kontakt na něj není, jsem zvědav, jak na žádost o odstranění zareaguje atlas.cz Pro ty, kdo by se na stránky dotyčného "webmástra" chtěli podívat, malý link - http://mujweb.cz/www/lukass.referaty/

ještě bych doplnil - nabízím texty na webu i ke stáhnutí jako rtf - každý obsahuje informaci, odkud je daný text stažen, při tisku se snad odkaz na tištěnou stránku přidává automaticky, na webu v patičce mám upozornění, že texty jsou majetkem webu Životopisy on-line... - že ty texty někomu patří je nepřehlédnutelné...
Fred
Asi si nerozumíme. Pokud bych narazil na stránky, o kterých bych věděl, že byly odcizeny, a chtěl bych původního autora na tuto skutečnost upozornit, tak mu samozřejmě pošlu e-mail, kde se podepíšu jménem Mirek Komárek a ne nickem Fred. Ještě jsem neviděl někoho kdo by přišel na policii a řekl by dobrý den já jsem XY a právě jsem vykradl samoobsluhu. = Dovolil jsem si to ukradnout, nezměnil jsem ani slovo
mat
já myslím, že si rozumíme...:)

můj poslední příspěvek už příliš nesouvisel s tématem, omlouvám se, bylo to spíše takové povzdechnutí, není týdne, abych nemusel řešit podobný případ...
Hanz
Řekl bych že to Marek Hušek nenapsal protože je už je už nějaký čas registrovaný a proč by psal zrovna tenhle příspěvak jako nepřihlášený a ostatní přihlášený (všimněte si že pod jeho jménem není napsáno Člen
DoubleThink
Profil *
Dovolil bych si upozornit, že všechny IP adresy se zaznamenávají do databáze a moderátoři k nim mají přístup. Není proto problém informovat dotyčnou školu, která z toho jistě vyvodí důsledky.
Leo
"Dovolil bych si upozornit, že všechny IP adresy se zaznamenávají do databáze a moderátoři k nim mají přístup. Není proto problém informovat dotyčnou školu, která z toho jistě vyvodí důsledky."

Z ceho vyvodi dusledky? Z toho, ze sem nekdo napsal prispevek za Huska? To asi neni trestny. Nebo z toho , ze na strankach na serveru skoly je kradeny text? To ale nechapu jak s tim souvisi logovani IP adresy :-) Leo
Michalek
Nas v INDOSovi sedi dvacet a vsichni mame stejnou IP adresu, takze skola by z toho asi zadny dusledky nevyvodila. A obcas dokonce blbnou cookies (vsem se ulozi stejna - nevim jak je to mozny)
Hanz
Nemněli by jsme počkat než se k tomu vyjádří Marek Hušek?
Leo
"Nas v INDOSovi sedi dvacet a vsichni mame stejnou IP adresu, takze skola by z toho asi zadny dusledky nevyvodila. A obcas dokonce blbnou cookies (vsem se ulozi stejna - nevim jak je to mozny)"

I kdybyste tam sedel jenom vy tak se da zjistit akorat to, ze si nekdo z vasi IP adresy stranku prohlidl, ale uz tezko, ze si ji ulozil, vytiskl nebo opsal z monitoru a pak pouzil jinde. Leo
ronnie
Nejlepší způsob, jak se naučit HTML a dělat dobré stránky:

- tvořit soubory v nějakém wysiwyg editoru....

:)))
Dom pompadee
Profil *
Vy se teda nablbnete, kdo krade má prostě titulek zloděj a když to ještě vydává za svoje, tak je to svinstvo. Když zkopčí někdo nějakej dobrej vtip, je všechno v pohodě, ale celý texty a bez souhlasu a patřičných formalit??? To bych si nedovolil. Pochopitelně to může být omyl. Fakt je ten, že by se mělo zaměřit na větší ryby, než je tady Marek.
Kráťa
Mé povídky se také vyskytují všude možně, asi i za honorář, ale co s tím člověk nenadělá. Každopádně vydávat cizí práci za svojí je ošklivé. Vždyť kdyby na těch stránkách bylo napsáno třeba: "Převzato z JPW", určitě by to bylo o něčem jiném.
Na serveru VSE to vypadá dvojnásob bllbě.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0