Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Marek Hušek Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2005, 10:48:31
Dovolil jsem si to ukradnout, nezměnil jsem ani slovo
http://st.vse.cz/~XHUSM06/home.htm |
||
mat Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2005, 11:53:02
marku, kradeš housky v supermarketu? Určitě ne - tak proč kradeš texty, které jsi sám nevytvořil? Víš, že existuje něco jako autorský zákon? Jako vysokoškolák (pokud chápu domenu vse jako vysokou školu ekonomickou) to určitě budeš vědět...
|
||
Fred Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2005, 11:59:31
No neřekl bych, že to sem dal Marek Hušek , vypadá to spíš na nějakou osobní mstu pomocí práskačství (ještě bych zvažoval příčetnost, ale na stránkách VŠE ? - nepravděpodobné). No tak se k tomu vyjádřím. Tak jako nemám rád zloděje, tak taky nemám rád annonymní práskače co se za někoho vydávají.
|
||
mat Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2005, 12:09:46
ať to sem dal kdokoliv, marek hušek nejspíše existuje, stačí si na té inkriminované stránce odmáznout v adrese ono home.htm a pak v tlačítkovém menu v horním frejmu kliknout na kontakt...
a k tomu práskání - kdyby tobě někdo kradl texty, byl bys určitě rád, kdyby tě na to někdo jiný upozornil, neříkej, že ne... |
||
Fred Profil |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2005, 12:25:21
mat Samozřejmě, obsah sdělení je jasný, a byl bych rád. Horší je ta annonymní forma. Pak je otázka co si o tom myslet. Pravděpodobmě bych reagoval tak , že bych kontaktoval správce serveru s tím, že bych mu i popsal způsob, jakým jsem byl na tuto skutečnost upozorněn a že je možné, že annonym, který mne na to upozornil také vytvořil tyto stránky pod falešnou identitou se záměrem poškodit dotyčnou osobu.
|
||
mat Profil |
#6 · Zasláno: 3. 1. 2005, 13:32:33 · Upravil/a: mat
pokud budu hovořit sám za sebe, jsem vždycky rád, že mě někdo upozorní, že někde poletuje životopis zkopírovaný ze Životopisů on-line - spíše ale na krádeže textů přijdu tak, že si projdu statistiky návštěvnosti na hostingu - někteří "webmástři" se moc nerozpakují a ke kradeným textům si tahají rovnou i obrázky ode mě... vwlkým pomocníkem je pak i google.
trochu OT: velice aktuální případ - jakýsi L.V. má nyní na mujwebu stránky, kde mých textů poletuje asi pětadvacet - kontakt na něj není, jsem zvědav, jak na žádost o odstranění zareaguje atlas.cz Pro ty, kdo by se na stránky dotyčného "webmástra" chtěli podívat, malý link - http://mujweb.cz/www/lukass.referaty/ ještě bych doplnil - nabízím texty na webu i ke stáhnutí jako rtf - každý obsahuje informaci, odkud je daný text stažen, při tisku se snad odkaz na tištěnou stránku přidává automaticky, na webu v patičce mám upozornění, že texty jsou majetkem webu Životopisy on-line... - že ty texty někomu patří je nepřehlédnutelné... |
||
Fred Profil |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2005, 13:56:27
Asi si nerozumíme. Pokud bych narazil na stránky, o kterých bych věděl, že byly odcizeny, a chtěl bych původního autora na tuto skutečnost upozornit, tak mu samozřejmě pošlu e-mail, kde se podepíšu jménem Mirek Komárek a ne nickem Fred. Ještě jsem neviděl někoho kdo by přišel na policii a řekl by dobrý den já jsem XY a právě jsem vykradl samoobsluhu. = Dovolil jsem si to ukradnout, nezměnil jsem ani slovo
|
||
mat Profil |
#8 · Zasláno: 3. 1. 2005, 14:23:15
já myslím, že si rozumíme...:)
můj poslední příspěvek už příliš nesouvisel s tématem, omlouvám se, bylo to spíše takové povzdechnutí, není týdne, abych nemusel řešit podobný případ... |
||
Hanz Profil |
#9 · Zasláno: 3. 1. 2005, 15:20:05
Řekl bych že to Marek Hušek nenapsal protože je už je už nějaký čas registrovaný a proč by psal zrovna tenhle příspěvak jako nepřihlášený a ostatní přihlášený (všimněte si že pod jeho jménem není napsáno Člen
|
||
DoubleThink Profil * |
#10 · Zasláno: 3. 1. 2005, 15:26:54
Dovolil bych si upozornit, že všechny IP adresy se zaznamenávají do databáze a moderátoři k nim mají přístup. Není proto problém informovat dotyčnou školu, která z toho jistě vyvodí důsledky.
|
||
Leo Profil |
#11 · Zasláno: 3. 1. 2005, 15:35:23
"Dovolil bych si upozornit, že všechny IP adresy se zaznamenávají do databáze a moderátoři k nim mají přístup. Není proto problém informovat dotyčnou školu, která z toho jistě vyvodí důsledky."
Z ceho vyvodi dusledky? Z toho, ze sem nekdo napsal prispevek za Huska? To asi neni trestny. Nebo z toho , ze na strankach na serveru skoly je kradeny text? To ale nechapu jak s tim souvisi logovani IP adresy :-) Leo |
||
Michalek Profil |
#12 · Zasláno: 3. 1. 2005, 15:52:32
Nas v INDOSovi sedi dvacet a vsichni mame stejnou IP adresu, takze skola by z toho asi zadny dusledky nevyvodila. A obcas dokonce blbnou cookies (vsem se ulozi stejna - nevim jak je to mozny)
|
||
Hanz Profil |
#13 · Zasláno: 3. 1. 2005, 15:53:25
Nemněli by jsme počkat než se k tomu vyjádří Marek Hušek?
|
||
Leo Profil |
#14 · Zasláno: 3. 1. 2005, 16:09:16
"Nas v INDOSovi sedi dvacet a vsichni mame stejnou IP adresu, takze skola by z toho asi zadny dusledky nevyvodila. A obcas dokonce blbnou cookies (vsem se ulozi stejna - nevim jak je to mozny)"
I kdybyste tam sedel jenom vy tak se da zjistit akorat to, ze si nekdo z vasi IP adresy stranku prohlidl, ale uz tezko, ze si ji ulozil, vytiskl nebo opsal z monitoru a pak pouzil jinde. Leo |
||
ronnie Profil |
#15 · Zasláno: 3. 1. 2005, 17:01:00 · Upravil/a: ronnie
Nejlepší způsob, jak se naučit HTML a dělat dobré stránky:
- tvořit soubory v nějakém wysiwyg editoru.... :))) |
||
Dom pompadee Profil * |
#16 · Zasláno: 3. 1. 2005, 19:00:32
Vy se teda nablbnete, kdo krade má prostě titulek zloděj a když to ještě vydává za svoje, tak je to svinstvo. Když zkopčí někdo nějakej dobrej vtip, je všechno v pohodě, ale celý texty a bez souhlasu a patřičných formalit??? To bych si nedovolil. Pochopitelně to může být omyl. Fakt je ten, že by se mělo zaměřit na větší ryby, než je tady Marek.
|
||
Kráťa Profil |
#17 · Zasláno: 4. 1. 2005, 01:14:02
Mé povídky se také vyskytují všude možně, asi i za honorář, ale co s tím člověk nenadělá. Každopádně vydávat cizí práci za svojí je ošklivé. Vždyť kdyby na těch stránkách bylo napsáno třeba: "Převzato z JPW", určitě by to bylo o něčem jiném.
Na serveru VSE to vypadá dvojnásob bllbě. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0