« 1 2 »
Autor Zpráva
Linda
Profil
http://lin.wz.cz

Prosím o zhodnocení mého výtvoru a určitě mě nemusíte šetřit. :o) Zajímalo by mě , jak se zobrazuje v Opeře - Mozillu a IE 6 mám u sebe v počítači, ale další prohlížeč by můj stařičký komp asi rozložil. :o)

Díky moc

P.S. Přepínač stylů je to jediný rest, co mi ještě zbyl. :o)
Mila
Profil *
Dobrý den
Jsem rád, že jste na tomto správném webu.
Kritici přijdou až po mě, ale věcní a přesní.
Linda
Profil
Míla :o)

Kritici nemusí být jen věcní a přesní. Zajímá mě i názor "obyčejného" návštěvníka, a to jak na zpracování, tak na obsah, tudíž i ten Váš.
Filips
Profil
:: Vstupní starana - blbost
:: Přepínač stylů stejnak nefunguje v FF
:: Dost malé písmo - špatně se čte
:: Nevírazné chce to oživit barvama

Filips
Mila
Profil *
Linda
No já to zkusím
1 Na vstupní stránce chybí změna při najíždění na odkazy u IE6
2 Písmo na stránkách se mi jeví jako malé
3 Původní barva (černá se mi líbila víc)
4 Chybí klikací logo
5 Ta reklama se dá dát úplně dole, nahoře Vám to ruší
Hezký den Mila
Linda
Profil
Filips

- Vstupní strana - Jak byste ji vyřešil vy na dvojjazyčném webu?
- Přepínač stylů - jak jsem psala, je to rest, co mi ještě zbývá - přepínač je funkční, ale styly nejsou. :o)
- Malé písmo - Zvláštní. Při mém rozlišení 1280 x 960 se mi jeví jako dostačující, ale zkusim s tim něco udělat - myslíte že by nestačilo ho jen ztmavit?
- Nevýrazné barvy - Hm, mně nic nenapadá... Máte návrh? :o)

Míla
1 Odkazy na vstupní stránce jsou tvořeny obrázky, přiznávam, že mě ani nenapadlo dělat jim hover...
2 O písmu už jsem psala Filipsovi... Myslíte, že je opravdu malé, nebo jen nevýrazné?
3 Původní kombinace - myslíte pozadí atp?
4 Logo klikací je, ale vzhledem k tomu, že je dělané přes CSS, tak se v IE nezmění tvar myši, když jej přejedete - zkuste to. :o)
5 Vstupní stránka a reklama - vzhledem k tomu, že mám dvě jazykové verze webu, zvolila jsem vstupní stranu. A když už ji mám, dala jsem pouze tam reklamu, abych se s ní nemusela "párat" na ostatních stránkách...

I Vám hezký den...
Mila
Profil *
Linda
Teda pardon, logo nechybí, ale u IE6 se prstík ukaže jen u kliknutí, ne při najetí, stejně jako na vstupní stránce. FF to má v pořádku
Mila
Profil *
Linda
2 Malé
3 Ano
4 Už jsem napsal
smajli
Profil *
b]Linda[/b]
cursor:pointer; css pro IE

to písmo je fakt malé :)
Railbot
Profil
Takze...
Vstupni strana - nevadi mi, ale je opravdu nutne tam mit hned 2 obrazky pro vstup? Uvital bych radsi normalni text (navic to pismo na tom obrazku je temer necitelne).
V paticce vidim "Optimalizovano pro..." s tim hned pryc. Nema to zadny vyznam ani informacni hodnotu a nikoho nezajima jestli zrovna pro jeho prohlizec a rozliseni stranky jsou...leda to nekoho muze nastvat.
Samotny web - ve FF je to lehce rozhazene, text se prekryva s tim obdelnikem, kde je nahodny obrazek a po obnoveni stranky jsou zase v onom obdelniku hnusne posuvniky.
Pismo urcite zvetsit.
Homepage, Awards - v ceske verzi webu mi to prijde trochu nemistne, co takhle "Úvod" a "Ocenění" nebo neco podobneho?
Kontakt - tam bych dal nejakou stranku. Docela jsem byl prekvapen kdyz se mi hned otevrel postovni klient. Cekal jsem normalni odkaz.
A jeste bych kazde strance dal jiny titulek.
A v paticce copyright vesmes taky nema co delat, je tam na nic, jelikoz ceske pravo copyright nezna.
Linda
Profil
Míla

Omlouvat se přeci nemusíte - necítím se být nedotknutelná. :o)
- Původní kombinace - Hmmm... Popřemýšlím a udělám styl...

- Písmo - Přiznávám, že do změny velikosti se mi moc nechce. :o) Změnila jsem ale typ z Garamondu na Lucidu, trochu ho ztmavila, a zdá se mi to lepší. Co Vám?
smajli
Profil *
Linda
víš patkové písmo na čtení webu není to pravé ořechové
Railbot
Profil
Linda pouzivej normalni pisma jako Verdana, Arial, Trebuchet MS, sans-serif a na nejaky dalsi experimentovani se vyprdni ;)
Mila
Profil *
Linda
Ten odkaz je dobře ??? linuska@........
To písmo je lepší, ale přece jenom, tak jak mě psal Mistr ,pozor aby se každému ukázalo, nepatří do hlavní rodiny písem.chce to <style>
body {font-family: výpis Tebou vybraných písem;}
</style>
Linda
Profil
Railbot

- Věci z patičky jsou pryč a menu opraveno - původně jsem tam český text měla, ale někam se asi zatoulal. :o)
- O problému ve FF vim, ale bez absolutního pozicování, do kterého se mi nechtělo, se obdélník někdy zobrazí na špatném místě. Posuvníky??? Snažila jsem se optimalizovat - mně se nezobrazují ani při rozlišení 800 x 600 ...
- S obrázky něco provedu...
- Kontakt - Hmmm... Takže to vypadá na ten formulář, do kterého se mi tak nechtělo... :o(
- Titulek - includuju stránky pomocí
$page=$_GET["page"];
takže tam jsem bohužel s titulkem bez šance... Když jsem na to přišla, bylo už bohužel "pozdě". V příští verzi. :o)


smajli a Railbot
K smrti nesnášim bezpatkový písmo... Snad bych i radši použila Comic Sans... :o) Ale co mam dělat. Už je tam Verdana, u ní myslim velikost stačí...
Linda
Profil
Mila

- Kontakt - Neni, díky za upozornění, opraveno... :o)

Můj zápis v CSS souboru v případě Lucidy i Garamondu vypadal takto:
	font-family: "Garamont/Lucida", "Times New Roman CE", Times, serif; 
:o) Snažím se nedělat chyby, které ostatním vytýkám. :o)
japlavaren
Profil
no, neviem či to niekto vytkol, ale mne sa na vstupnej stránke nezobrazuje "ručička" na VSTÚPTE a ENTER. je to detail, ale niekto sa bez toho nedostane ďalej
Mila
Profil *
Linda
Když teda jsme u písma, to moje písmo u mně v menu se Vám ukazuje dobře?
Je to Steve CE, jištěno Garamond,Arial.
A ta barva hover, active,visited? Udělal jsem to takové jemné?! A co pozadí?
Dík
Linda
Profil
smajli - cursor: pointer;

Vymazlená vychytávka. Dík

japlavareň

Jo a už je to opravené...
Filips
Profil
Linda
Uděláš index česky a dáš nahoru vlajky.
Ztmavit a trošičku zvětšit.

Filips
Linda
Profil
Filips

Anebo anglický index s českou vlajkou... Obě řešení znamenají "zvýhodnit" jednu nebo druhou část návštěvníků, což se mi nechce, takže i vzhledem výše uvedenému reklamnímu důvodu, si vstupní stránku aso ponechám. :o)
Ztmavit a zvětšit jsi myslel barvy?
RPG
Profil
Linda
Mohu se zeptat: Proč je pro Vás tolik důležité mít web ve dvou jazycích? Já osobně bych již zmiňovanou vstupní stranu zrušil úplně a na index dal anglickou vlaječku, která by odkazovala na anglický index...

Písmo je děsně mrňavé, opravdu. Zvětšil bych ho...
Railbot
Profil
Linda: nechci rikat, ze je to uplne nesmysl, ale taky bych se nad tou dvoujazycnou verzi webu zamyslel, protoze...opravdu je to nutne? Navstevuje te hodne zahranicnich navstevniku? Pochybuji. Nic proti tvemu webu, ale co by tam kdo delal? Netusim...
Jinak to "Optimalizovano pro..." dej pryc i z uvodni stranky (paticky).
Linda
Profil
RPG

- jazyk. verze - Jsem členka několika komunit, z nichž každá je zaměřená na něco jiného a mojí kompletní "tvorbu" je tedy možné prohlédnout si jen u mě na webu. Je to dostatečný důvod?

Písmo jsem zvětšila. Je fakt, že jenom o kousek... Snad to je trochu poznat. :o)

P.S. Proč mi kritizujete úvodní stránku, když ji na svém webu máte též, navíc ze stejně prozaického důvodu jako já - splnit podmíky wz.cz a dál už se reklamním bannerem nezabývat???

Railbot

Optimalizace je vymazaná (jinde než na úvodní stránce nikdy nebyla).

No já nevim... :o( Co by u mě kdo dělal? Nic, samozřejmě. Chceš tím naznačit, že moje stránka je bez obsahu? Jo je, stejně jako dalších (plácám) 90% osobních stránek. Přístup "To stejně nikdo nebude číst, s tim se dělat nebudu," mi byl vždycky cizí - to bych ty stránky mohla přeci smazat úplně.

Přidělala jsem hover obrázkům a trochu zvětšila písmo...
Mila
Profil *
Linda
Dobrý večer
No teda tam je změn!!! Jedna diskuze a takový fofr. Dobrý.
Ještě jedno teda, není lepší napsat Email než Kontakt?
Linda
Profil
Míla

E-mail je provizorní - kontaktní stránka bude. :o) Dík...
Railbot
Profil
Linda: Kdepak, takhle jsem to vubec nemyslel. Tve stranky smysl urcite maji a nejaky obsah taky. Ja tim spis miril na ty zahranicni navstevniky jestli je ta anglicka verze nutna. Nebo jestli % cizincu na tvych strankach je tak vysoke, ze tam ta anglcika verze byt musi?
RPG
Profil
Linda
Hmm... proč se hned rozčilovat. :-) Myslel jsem to dobře. Mimochodem, mé stránky s tímhle tématem nemají nic společného, dlouho jsem na nich nepracoval, za tu dobu jsem také získal spoustu zkušeností, až budu psát znova, bude to vypadat úplně jinak.
Linda
Profil
Railbot

Mno. O poměru návštěvníků nic nevim, protože počítadlo sice je, ale na vstupní stránce... Anglická verze se váže hlavně k povídkám, který píšu. FanFiction je prostě žánr, kterej v jakymkoliv jinym jazyce než v angličtině je v podstatě o ničom. V češtině by to podle mě nikdo nečet... K tomu se váže ten příspěvek s komunitou - všude vystavim něco, ale tematický zaměření mi nedovolí vystavit všechno - takže jsem si prostě udělala svůj web, v angličtině proto, že kdyby se někdo z těch lidí tý určitý komunity chtěl podívat taky na zbytek mojí práce, aby na něj nevyskočila jenom stránka s rozsypanym čajem a nějakym mrňavym linkem na angl. verzi kdesi v rohu... Atd atd. Připravuju taky sekci o Elftšině - tu v čechách asi taky těžko bude někdo číst, ale venku je Tolkien ještě docela živý téma, takže bych taky chtěla přispět svojí troškou (učit nikoho nebudu, ale přepis do Elfštiny a jejího písma mě baví :o)). Dává to smysl? :o)
Railbot
Profil
Linda: Tak jo no, to bylo vycerpavajici vysvetleni :) Smysl to dava :D
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0