Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martinka Profil |
#1 · Zasláno: 13. 4. 2006, 21:03:09
www.kreativni-stranky.wz.cz
Moc potřebuju kritiku a třeba i dobrá doporučení! Předem děkuju! |
||
milanzitka Profil |
#2 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:07:14
No, obsahově OK. Nedával bych odkazy na "stránky ve výstavbě", protože mnoho lidí to odradí k další návštěvě. Trochu nevím, naco je ta červená plocha v hlavičce vpravo. A poslední věc - text v levém menu je na mě až příliš malý. Ale na to, že to jsou tvoje první stránky, dobrý
|
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:09:29
ny to, že jsou to první stánky, výborný!! fakt... málokdo začně css layoutem ;o)
|
||
Martinka Profil |
#4 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:23:29
No jo, já taky nevím co je to červená plocha v hlavičce v pravo...mě se tam totiž nic takového nezobrazuje...
V čem se ti to zobrazuje? Zkusím na tom popřemýšlet a odstranit... Jo a k css stylům... já s nima tak úplně nezačala (měla jsem rámy), ale dala jsem na radu a hned na začátku jsem se to pokusila předělat... ale zdá se mi to pořád takové divné. Proto uvítám připomínky!! Díky! |
||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:29:44
časem všechno pochopíš, chce se to jen se tomu věnovat...
no a tu červenou plochu tam nevidíš, protože určitě používáš explorer, viď ;o) |
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:34:39
jinak ačkoliv tomu zatím nerozumíš, můžeš zkusit tohle -- to levé menu si ulož zvlášť do souboru (třeba menu.html)... jenom to menu, žádné html, head, body a tak... a na každou stránku pak dáš jenom <?php require "/menu.php"; ?>
uvidíš, co to udělá ;o) dá se to udělat ještě mnohem jednodušeji, ale to má myslím čas... stejně můžeš natahovat jakékoliv jiné části každé stránky |
||
Martinka Profil |
#7 · Zasláno: 13. 4. 2006, 22:43:23
dík! :o)
|
||
Mistr Profil |
#8 · Zasláno: 14. 4. 2006, 01:39:35
Martinka
Musím s kolegy souhlasit, že na první pokus to jsou vemi povedené stránky. Přesto bych k nim měl několik poznámek: (1) Posrádám klikací logo. (2) Osobně bych stránky vycentroval. (3) Sloupečky nejsou stejně dlouhé. (4) Výrazněji oddělit prostor stránky od pozadí. (5) V obsahu by mělo být větší písmo. (6) Nepodtrhávej nic, co není odkazem (například: Novinky na první stránce vpravo nahoře). Mateš tím akorát čtenáře, kteří pak něvědí, co jej ještě odkaz a co už není. (7) V menu je vhodné zvýraznit název stránky, na níž se právě nacházím. (8) Je vhodné nedávat do adresy velká písmenka a psát ji cesky (tedy bez hacku a carek). |
||
Martinka Profil |
#9 · Zasláno: 14. 4. 2006, 08:16:39
Mockrát děkuju za všechna upozornění. Z něčím si ale nevím rady... jak se v menu udělá zvýraznění té stránky, na které se právě nacházím? Jak mám stránky vycentrovat? A tím bodem (8) jsi myslel jakou adresu? Nemůžu si to nějak uvědomit.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Mistr Profil |
#10 · Zasláno: 17. 4. 2006, 00:59:00
Martinka
jak se v menu udělá zvýraznění té stránky, na které se právě nacházím? (a) na každé stránce definuješ u daného odkazu parametry (pozadí, barvu písma apod.), (b) uděláš si CSS soubor a pak využiješ kombinací tříd a identifikátorů (tedy class a id). Jak mám stránky vycentrovat? U Tebe to bude problém, protože máš stránku definovanou pomocí absolutního pozicování. A tím bodem (8) jsi myslel jakou adresu? Myslel jsem adresu stránky. Je lepší mít např. http://www.kreativni-stranky.wz.cz/tasky-kabelky.html než http://www.kreativni-stranky.wz.cz/tasky a kabelky.html |
||
Mistr Profil |
#11 · Zasláno: 17. 4. 2006, 01:00:32
Martinka
V pravém sloupečku Ti nějak zlobí odkazy. Objevuje se Ti dost často odkaz na mailovou adresu. Pravděpodobně to bude neukončeným tagem mailu, co? |
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0