Autor Zpráva
AMD
Profil
Ahoj, chtěl bych vás poprosit abyste mi navrhli co na mých stránkách zlepšit. Můžete si všimnout, že mi zatím šlo spíš o obsah, než o design, a tak to chci trochu napravit.

David.klenot.cz
Miloš
Profil
1. dojem: prosté a přehledné
2. dojem s pohledem do kódu: <div id="down"> bych dal až dospod stránky; esli to ale pozicovat či jak, to mě teď nenapadá. K té patičce ale – proč je to <div> a ne <p>? aneb www.semantika.name/
AMD
Profil
Dospod stránky říkáš... o to jsem se jeden čas snažil, ale nešlo mi to. Pravda, od tý doby jsem se lecčemu přiučil, tak to zkusím znova. Proč <div>? Nevím, ale opravím ;-)
Miloš
Profil
Už vím jak na tu patičku; jednoduché schéma:
<body>

<div id="menu_i_text">
<p id="menu">blablebli</p>
<p id="text_stranky">blablebli</p>
</div>
<p id="paticka">
</body>
AMD
Profil
Takhle? :/ Teď jsme u toho, i kdybych to zarovnal dolů, bude to projíždět skrz menu (až bude delší).
Miloš
Profil
Ale ne, takhle to nemusíš zarovnávat dolů, takhle to dole bude:
Menu a text je v jednom divu. Div je obdélník; co je mimo tento div, bude se vykreslovat pod ním; nemůže nic přetínat.
Patička sice možná nebude na spodku obrazovky, ale pod menu bude nabeton a o to jde.

Jak v rámci toho divu napozicovat menu asi víš; možnosti z hlavy mám dvě:
1) menu bude mít zadanou šířku a float:left. Delší text hlavní části ale pak podteče menu
2) position:relative pro <div id="menu_i_text">, menu nastavit šířku a position:absolute se souřadnicemi top/left plusminus 0 (doleva nahoru). Text bude mít stejně široká margin-left
AMD
Profil
Asi mi pořád něco nedochází, nebo něco přehlížím... jakmile <div>y v tom novém <div id="menu_i_text"> přejmenuju na <p>, kompletně zmízí styl... přestože ty id nejsou jen pro div... no a pak sleduj patičku - není pod menu.
Miloš
Profil
Ale klidně nechej divy, to byl jen příklad na to, jak dát patičku dolů.
Miloš
Profil
PS.: Nevycházel jsem z kódu Tvé stránky; na to jsem už moc ospalý. Šlo mi o "univerzální řešení".
Timy
Profil
S patičkou je vždycky problém a žádná možnost není úplně správná... V návrhu HTML5 je pak uveden tento kód:

<footer>
<address>
For more details, contact
<a href="mailto:js@example.com">John Smith</a>.
</address>
<p><small>© copyright 2038 Example Corp.</small></p>
</footer>

Element <footer> tedy ještě neexistuje, takže zbývá pouze zvýrazněná část.


K webu:
Gafický zázrak to tedy není :-). Ale je to zase přehledné a ničím nepřeplácané. Ty ikonky v textech (třeba stránka o mně) mi přijdou dost zvláštní a trochu blbě se to čte. Teď mě tak napadá, že na hlavní stránce ani není uvedeno, co je to za web - vyjma adresy a titulku. Chtělo by to ještě normálně do nadpisu ve stránce.

- máš trochu podivný <!DOCTYPE>, správně má být <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
- to menu by mohlo být v nějakém tom seznamu
habendorf
Profil
1. dojem: prosté a přehledné
Ale je to zase přehledné a ničím nepřeplácané.

Opravdu jsem jediný komu v IE zakrývá menu obsah? Z mého pohledu naprosto nepoužitelné.


S patičkou je vždycky problém a žádná možnost není úplně správná...
Úplně správná je ta možnost, která se všem uživatelům na všech zařízeních zobrazí správně (nebo alespoň čitelně). Problém s patičkou IMHO žádný není, dokud se nepoužijí věci typu <footer> :o)
Miloš
Profil
habendorf
Opravdu jsem jediný komu v IE zakrývá menu obsah? Z mého pohledu naprosto nepoužitelné.
To bude tím, že jsi první, kdo se na to podíval z IE – a pak mi někdo bude vykládat o jeho majoritním postavení…
Ale máš samozřejmě pravdu, takhle je to nepoužitelné.
habendorf
Profil
To bude tím, že jsi první, kdo se na to podíval z IE – a pak mi někdo bude vykládat o jeho majoritním postavení…

Jako kodér si každý může myslet co chce, ale chovat se podle nějakého "FF rulez" si prostě nikdo dovolit nemůže :o)
AMD
Profil
IE teď neřešte, do teď to bylo OK, to jen jak jsem proházel ty divy ;-) Pak to dám dokupy... jestli se ještě dneska probudím :D Btw, FF nerulez, Konqueror rulez ;)

Zatím jsem tam vrátil starší index.php...
Timy
Profil
habendorf
"Úplně správná je ta možnost, která se všem uživatelům na všech zařízeních zobrazí správně (nebo alespoň čitelně). Problém s patičkou IMHO žádný není, dokud se nepoužijí věci typu <footer> :o)"
Tak správně a snad i čitelně se uživatelům zobrazí patička i když použiji <blockquote> :o). Jinak jsem neříkal, aby se <footer> používalo a nikomu to nijak nedoporučuji, ač se tím - pokud ho nezačnu stylovat - nic nezkazí.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0